Πώς να Κάνω μόνος/-η μου Αλλαγή Φλοτέρ στο Καζανάκι;

Αλλαγή Φλοτέρ στο Καζανάκι

Το φλοτέρ ή αλλιώς ο μηχανισμός πλήρωσης στο καζανάκι είναι υπεύθυνο για το γέμισμα με νερό και τον έλεγχό του. Πιο συγκεκριμένα, έχει την ευθύνη να σταματάει την παροχή νερού, όταν φτάνει στο επιθυμητό επίπεδο. Με το πέρασμα του χρόνου ή τη συχνή χρήση μπορεί να παρουσιάσει κάποιες φθορές και να χρειάζεται αλλαγή το φλοτέρ στο καζανάκι σου.

Συνήθως, χρειάζεται αλλαγή, όταν προκαλεί διαρροές, δηλαδή όταν τρέχει συνέχεια νερό το καζανάκι. Η διαρροή από το καζανάκι, μόνο προβλήματα μπορεί να σου προκαλέσει. Εκτός από τον εκνευριστικό ήχο, θα αυξηθεί η κατανάλωση αλλά και ο λογαριασμός του νερού σου αντίστοιχα. Καλό είναι λοιπόν, να έχεις προβεί σε αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι πριν ο λογαριασμός σου ανέβει εξωφρενικά πολύ. Δεν γνωρίζεις πώς; Διάβασε 5 απλά βήματα για να αλλάξεις μόνος σου το φλοτέρ στο καζανάκι και να σώσεις τη τσέπη σου.

5 Απλά Βήματα για να Κάνεις Μόνος σου Αλλαγή Φλοτέρ στο Καζανάκι!

Βήμα 1: Αφαίρεσε το παλιό φλοτέρ

Πρώτο βήμα κατά την αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι είναι να κλείσεις το διακόπτη παροχής νερού και να αδειάσεις όλο το νερό που υπάρχει μέσα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κάβουρα, ξεβίδωσε κι απομάκρυνε το σπιράλ σωλήνα ανεφοδιασμού νερού. Αυτός, είναι ο σωλήνας που πηγαίνει από τη βαλβίδα γεμίσματος στο φλοτέρ και βρίσκεται είτε κάτω, είτε στο πλάι της λεκάνης.

Σε αυτό το σημείο, θα παρατηρήσεις ότι στην κάτω επιφάνεια του δοχείου υπάρχει ένας σφιγκτήρας που είναι συνδεδεμένος με το φλοτέρ. Ξεβίδωσέ τον με μία πένσα ώστε να μπορέσεις να αφαιρέσεις τον μηχανισμό του φλοτέρ από το εσωτερικό. Τώρα λοιπόν, όλα είναι έτοιμα για να αλλάξεις το φλοτέρ στο καζανάκι σου.

Βήμα 2: Εγκατάστησε το νέο φλοτέρ

Επόμενο βήμα στην αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι σου είναι να εγκαταστήσεις το νέο. Τοποθέτησε το νέο φλοτέρ στο σημείο εκείνο που ενώνονται η παροχή και ο μηχανισμός πλήρωσης νερού. Στη συνέχεια, βίδωσε ξανά με το κάβουρα, το παξιμάδι σύνδεσης και το σπιράλ σωλήνα, όπως ήταν αρχικά. Πολύ σημαντικό στοιχείο σε αυτό το βήμα είναι να προσέξεις να είναι ίδιο το καινούργιο φλοτέρ, με το παλιό.

Γιατί τρέχει το καζανάκι μου; 

Βήμα 3: Άνοιξε την πάνω βαλβίδα του φλοτέρ και καθάρισε το σύστημα

Πολύ σημαντικό βήμα στην αλλαγή του φλοτέρ στο καζανάκι είναι να καθαριστεί εντελώς το σύστημα από τη σκουριά ή τις βρωμιές που μπορεί να υπάρχουν. Για αρχή αφαίρεσε την πάνω βαλβίδα από το νέο φλοτέρ και άνοιξε την παροχή νερού για να καθαρίσει το σύστημα. Καλό θα ήταν να κρατάς ένα ποτήρι πάνω από την ανοιγμένη βαλβίδα. Το ποτήρι θα σταματήσει το βρώμικο νερό από το να ορμήσει έξω λόγω της πίεσης.

Βήμα 4: Κλείσε ξανά την πάνω βαλβίδα του φλοτέρ

Αφού καθαρίσεις πλήρως το σύστημα, κλείσε ξανά την παροχή νερού και στερέωσε το πάνω μέρος του φλοτέρ που είχες αφαιρέσει. Τοποθέτησε το πίσω γυρίζοντάς το κατά ένα τέταρτο δεξιόστροφα χρησιμοποιώντας τα παραθυράκια του πάνω μέρους. Στη συνέχεια σιγουρέψου ότι έχει τοποθετηθεί σωστά και η βαλβίδα έχει κλείσει καλά.

Βήμα 5: Ρύθμισε τη στάθμη του νερού

Τελευταίο βήμα στην αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι είναι να ρυθμίσεις τη κατάλληλη στάθμη του νερού. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη τρέχει περισσότερο ή λιγότερο νερό από όσο χρειάζεται. Μπορείς να ρυθμίσεις τη στάθμη του νερού, μετακινώντας το συνδετήρα του φλοτέρ στο καζανάκι, πάνω ή κάτω. Η ιδανική στάθμη του νερού είναι στα μισά της δεξαμενής.

Δε μπορείς να κάνεις μόνος σου την αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι; Υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά τη διαδικασία και τελικά δεν επιδιορθώθηκε η βλάβη; Μην ανησυχείς! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα και πάρε προσφορές από τους καλύτερους υδραυλικούς, για την αλλαγή του φλοτέρ στο καζανάκι σου άμεσα.

αλλαγή φλοτέρ καζανάκι

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Υδραυλικά
Παλλήνη 23/09/2020
Εκτελέστηκε από
Kostas N.
Είδος υπηρεσίας:
Υδραυλικά
Είδος υδραυλικής εργασίας:
Επείγουσα βλάβη/επισκευή
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Θέρμανση
Γλυφάδα 23/09/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Π.
Είδος υπηρεσίας:
Θέρμανση
Είδος εργασίας θέρμανσης:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Κόστος 483,87€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Πολύ άμεση ανταπόκριση για προγραμματισμό της επισκευής (απάντησε το ίδιο βράδυ και προγραμματίσαμε ραντεβού για την επόμενη το μεσημέρι). Πρότεινε εναλλακτικές λύσεις, ήταν ευέλικτος προκειμένου να ολοκληρωθεί η επισκευή την ίδια μέρα και δείχνει αξιόπιστος.

Για: Παναγιώτης Βαγιόπουλος / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Πολύ καλή εξυπηρέτηση, διερεύνησε το πρόβλημα, αναζήτησε το ανταλακτικό που χρειαζόταν σε μαγαζί αρκετή ώρα, έγινε η επιδιώρθωση στο αντίτιμο που είχε συμφωνηθεί.

Για: Θανάσης Παπαντώνης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Πολύ καλά παιδιά άμεση εξυπηρέτηση Καί αξιόλογοι επαγγελματίες!!!

Για: Δημήτρης Πουλόπουλος / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Εξαιρετικος

Για: Μανώλης Λαμπαρδάκης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Γνωρίζει την εργασία του και ηταν συνεπής στην επίσκεψη

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας!!! Άμεση εξυπηρέτηση και πλήρης περιγραφή των εργασιών και του απαιτούμενου χρόνου. Θα τον συστήσω ξανά και σε φίλους μου.

Για: Ιωάννης Ανδρεόπουλος / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες