Πώς να Κάνω μόνος/-η μου Αλλαγή Φλοτέρ στο Καζανάκι;

Αλλαγή Φλοτέρ στο Καζανάκι

Το φλοτέρ ή αλλιώς ο μηχανισμός πλήρωσης στο καζανάκι είναι υπεύθυνο για το γέμισμα με νερό και τον έλεγχό του. Πιο συγκεκριμένα, έχει την ευθύνη να σταματάει την παροχή νερού, όταν φτάνει στο επιθυμητό επίπεδο. Με το πέρασμα του χρόνου ή τη συχνή χρήση μπορεί να παρουσιάσει κάποιες φθορές και να χρειάζεται αλλαγή το φλοτέρ στο καζανάκι σου.

Συνήθως, χρειάζεται αλλαγή, όταν προκαλεί διαρροές, δηλαδή όταν τρέχει συνέχεια νερό το καζανάκι. Η διαρροή από το καζανάκι, μόνο προβλήματα μπορεί να σου προκαλέσει. Εκτός από τον εκνευριστικό ήχο, θα αυξηθεί η κατανάλωση αλλά και ο λογαριασμός του νερού σου αντίστοιχα. Καλό είναι λοιπόν, να έχεις προβεί σε αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι πριν ο λογαριασμός σου ανέβει εξωφρενικά πολύ. Δεν γνωρίζεις πώς; Διάβασε 5 απλά βήματα για να αλλάξεις μόνος σου το φλοτέρ στο καζανάκι και να σώσεις τη τσέπη σου.

5 Απλά Βήματα για να Κάνεις Μόνος σου Αλλαγή Φλοτέρ στο Καζανάκι!

Βήμα 1: Αφαίρεσε το παλιό φλοτέρ

Πρώτο βήμα κατά την αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι είναι να κλείσεις το διακόπτη παροχής νερού και να αδειάσεις όλο το νερό που υπάρχει μέσα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κάβουρα, ξεβίδωσε κι απομάκρυνε το σπιράλ σωλήνα ανεφοδιασμού νερού. Αυτός, είναι ο σωλήνας που πηγαίνει από τη βαλβίδα γεμίσματος στο φλοτέρ και βρίσκεται είτε κάτω, είτε στο πλάι της λεκάνης.

Σε αυτό το σημείο, θα παρατηρήσεις ότι στην κάτω επιφάνεια του δοχείου υπάρχει ένας σφιγκτήρας που είναι συνδεδεμένος με το φλοτέρ. Ξεβίδωσέ τον με μία πένσα ώστε να μπορέσεις να αφαιρέσεις τον μηχανισμό του φλοτέρ από το εσωτερικό. Τώρα λοιπόν, όλα είναι έτοιμα για να αλλάξεις το φλοτέρ στο καζανάκι σου.

Βήμα 2: Εγκατάστησε το νέο φλοτέρ

Επόμενο βήμα στην αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι σου είναι να εγκαταστήσεις το νέο. Τοποθέτησε το νέο φλοτέρ στο σημείο εκείνο που ενώνονται η παροχή και ο μηχανισμός πλήρωσης νερού. Στη συνέχεια, βίδωσε ξανά με το κάβουρα, το παξιμάδι σύνδεσης και το σπιράλ σωλήνα, όπως ήταν αρχικά. Πολύ σημαντικό στοιχείο σε αυτό το βήμα είναι να προσέξεις να είναι ίδιο το καινούργιο φλοτέρ, με το παλιό.

Γιατί τρέχει το καζανάκι μου; 

Βήμα 3: Άνοιξε την πάνω βαλβίδα του φλοτέρ και καθάρισε το σύστημα

Πολύ σημαντικό βήμα στην αλλαγή του φλοτέρ στο καζανάκι είναι να καθαριστεί εντελώς το σύστημα από τη σκουριά ή τις βρωμιές που μπορεί να υπάρχουν. Για αρχή αφαίρεσε την πάνω βαλβίδα από το νέο φλοτέρ και άνοιξε την παροχή νερού για να καθαρίσει το σύστημα. Καλό θα ήταν να κρατάς ένα ποτήρι πάνω από την ανοιγμένη βαλβίδα. Το ποτήρι θα σταματήσει το βρώμικο νερό από το να ορμήσει έξω λόγω της πίεσης.

Βήμα 4: Κλείσε ξανά την πάνω βαλβίδα του φλοτέρ

Αφού καθαρίσεις πλήρως το σύστημα, κλείσε ξανά την παροχή νερού και στερέωσε το πάνω μέρος του φλοτέρ που είχες αφαιρέσει. Τοποθέτησε το πίσω γυρίζοντάς το κατά ένα τέταρτο δεξιόστροφα χρησιμοποιώντας τα παραθυράκια του πάνω μέρους. Στη συνέχεια σιγουρέψου ότι έχει τοποθετηθεί σωστά και η βαλβίδα έχει κλείσει καλά.

Βήμα 5: Ρύθμισε τη στάθμη του νερού

Τελευταίο βήμα στην αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι είναι να ρυθμίσεις τη κατάλληλη στάθμη του νερού. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη τρέχει περισσότερο ή λιγότερο νερό από όσο χρειάζεται. Μπορείς να ρυθμίσεις τη στάθμη του νερού, μετακινώντας το συνδετήρα του φλοτέρ στο καζανάκι, πάνω ή κάτω. Η ιδανική στάθμη του νερού είναι στα μισά της δεξαμενής.

Δε μπορείς να κάνεις μόνος σου την αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι; Υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά τη διαδικασία και τελικά δεν επιδιορθώθηκε η βλάβη; Μην ανησυχείς! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα και πάρε προσφορές από τους καλύτερους υδραυλικούς, για την αλλαγή του φλοτέρ στο καζανάκι σου άμεσα.

αλλαγή φλοτέρ καζανάκι

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Υδραυλικά
Νέα Σμύρνη 19/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΒΑΙΟΣ Μ.
Είδος υδραυλικής εργασίας:
Επείγουσα βλάβη / Επισκευή
Είδος υπηρεσίας:
Υδραυλικά
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Αποχέτευση
Χαλάνδρι 19/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΒΑΙΟΣ Μ.
Είδος εργασίας αποχέτευσης:
Απόφραξη (σιφώνι, νιπτήρας κ.α.)
Είδος υπηρεσίας:
Αποχέτευση
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Θέρμανση
Διόνυσος 19/01/2021
Εκτελέστηκε από
παυλος ρ.
Είδος εργασίας θέρμανσης:
Επισκευή
Είδος υπηρεσίας:
Θέρμανση
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Κόστος 70,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Όλα εντάξει με μια μικρή ένσταση όσον αφορά τον τεχνίτη που τοποθέτησε τα πλακάκια μετά την τοποθέτηση του εντοιχισμένου καζανακιου. Νομίζω ότι εκθέτει τον μάστορα (έστω και αν δεν ανήκει στο συνεργείο του) γιατί δεν είναι συνεπής και καθαρός στην δουλειά του. Νομίζω ότι θα πρέπει να επιλέξει καλύτερο συνεργάτη γιατί ο πελάτης βλέπει το αποτέλεσμα ως σύνολο. Πχ: Σε μια ολική ανακαίνιση λουτρού.

Για: Γιώργος Κουρτέσης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
4,9

Excellent person, polite and very professionalism.

Για: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
2,4

επρεπε να κλείσει τον γενικο νερου πριν αρχισει την εργασια, διστυχως πλημμυρήσαμε.....

Για: Θανάσης Παπαντώνης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Δεν μπορώ να περιγράψω ποσο εξυπηρετικός, γρήγορος, σοβαρός, ακριβής και φιλότιμος ηταν ο κ. Τριανταφυλλου. μας άλλαξε παλιό τρυπιμενο θερμοσίφωνα με καινουριο με την εγγύηση του, έκανε όλη την εγκατάσταση μιας και είχαν σαπίσει όλα τα παλιά από χρόνια, μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που συνέλαβε τη δουλειά. Το ίδιο βράδυ ειμαδταν ετοιμοι. Τον ευχαριστώ πολύ και διαβεβαίωνω προς δύσκολα βρίσκονται τόσο εχέγγυα άτομα.

Για: Δημήτρης Τριανταφύλλου / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Αμεση εξυπηρέτηση !!!!Το συνεργείο εντόπισε το πρόβλημα διαρροής, και η επιδιόρθωση έγινε με το λιτότερο δυνατόν κόστος !Ευχαριστώ πολύ!

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Συνεπείς στην ώρα, πολύ γρήγορος και αποτελεσματικός. Έκανε παραπάνω πράγματα από αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Για: Μανώλης Λαμπαρδάκης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες