Tι περιλαμβάνει η σωστή συντήρηση του σπιτιού;

Η γενική συντήρηση του σπιτιού είναι στο σύνολο της μια χρονοβόρα και πολυέξοδη διαδικασία, που λίγο ή πολύ όλοι προσπαθούμε να αναβάλουμε ή να αποφύγουμε, παρά την υψηλή σημασία της για την ποιότητα της ζωής μας. Είτε επειδή δεν έχεις αρκετό χρόνο, είτε λόγω αυξημένων εξόδων, συνήθως “ξεχνάς” να ολοκληρώσεις μικρές εργασίες για τη συντήρηση του σπιτιού σου, μέχρι πράγματι κάτι να σταματήσει να λειτουργεί.

Ας αφήσουμε, όμως, τις αρνητικές σκέψεις και ας δούμε πώς μερικές μικρές εργασίες, μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις εύκολα και γρήγορα τη συντήρηση του σπιτιού σου και φυσικά να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου.

1. Ενεργειακή επιθεώρηση

Energieeffizienz

To καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να κάνεις ενεργειακή επιθεώρηση και να εντοπίσεις όλα τα σημεία μέσα στο σπίτι σου, από όπου μπορεί να εισβάλλει αέρας. Η κάλυψη αυτών των σημείων μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις έως και 20% από τους λογαριασμούς σου για τη θέρμανση και τη ψύξη του σπιτιού.

2. Αντιμετώπιση υγρασίας

Ceiling mould shown on the interior of a white tiled bathroom a common source of unhealthy damage and decay that forms when funghus grows in a poorly ventilated room.

Η υγρασία και η μούχλα συνιστούν δύο από τα συνηθέστερα αλλά και δυσκολότερα προβλήματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις στο σπίτι σου. Η υγρασία είναι ένα ζήτημα που καλό θα ήταν να αντιμετωπίζεται άμεσα, καθώς οι ζημιές που προκαλεί δεν περιορίζονται μόνο στις υλικές βλάβες του σπιτιού. Η αμέλεια για τη συντήρηση του σπιτιού, όσον αφορά την υγρασία, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις ακόμη και σε προβλήματα υγείας για τους ενοίκους του, όπως είναι το άσθμα ή οι δερματικές παθήσεις.

 

3. Aπεντόμωση/ Μυοκτονία

apolimansi-apentomosi

To καλοκαίρι είναι η περίοδος χάριτος εντόμων και ζουζουνιών, κάθε είδους. Αν, λοιπόν, αντιμετωπίζεις ανεπιθύμητους επισκέπτες ή θέλεις να τους αποφύγεις στο μέλλον, μη αφήνεις τα πράγματα -και τα ζουζούνια- στην τύχη τους! Όπως μας έχουν συμβουλεύσει οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, η καλύτερη περίοδος για την απεντόμωση του σπιτιού είναι η άνοιξη. Αν, όμως, αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τα έντομα ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση! Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ειδικά σε θέματα που αφορούν τη συντήρηση του σπιτιού μας!

 

4. Συντήρηση του σπιτιού: Υδραυλικά

fotolia_67345833

Ο έλεγχος των υδραυλικών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξεις στη συντήρηση του σπιτιού. Φρόντισε να επισκευάσεις τα καζανάκια που τρέχουν, να αλλάξεις τα τηλέφωνα για τις ντουσιέρες, αν τυχόν έχουν μαζέψει άλατα και το κυριότερο, μην παραλείψεις να ελέγξεις τις σωληνώσεις για διαρροές!

5. Συντήρηση του σπιτιού: Ηλεκτρολογικά

fotolia_81585897

Οι ηλεκτρολογικές βλάβες είναι ένα πρόβλημα που κάθε σπίτι καλείται να αντιμετωπίσει μια φορά στο τόσο. Τις περισσότερες φορές, όμως, δεν δίνουμε τη δέουσα προσοχή σε σημάδια που μαρτυρούν πως “κάτι δεν πάει καλά” με τις ηλεκτρολογικές μας εγκαταστάσεις, με ρίσκο αφενός να προκληθούν σοβαρές ζημιές στις συσκευές, μα το κυριότερο να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 

Η παραπάνω λίστα περιλαμβάνει τις σημαντικότερες εργασίες για τη συντήρηση του σπιτιού, ώστε να διατηρείς το σπίτι σου πάντα σε άριστη κατάσταση. Αν θέλεις να πιάσεις δουλειά με τις εργασίες του σπιτιού σου, μπορείς να εμπιστευθείς τους επιλεγμένους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να σε βοηθήσουν!

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Υδραυλικά
Αθήνα 20/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΒΑΙΟΣ Μ.
Είδος υδραυλικής εργασίας:
Επείγουσα βλάβη / Επισκευή
Είδος υπηρεσίας:
Υδραυλικά
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Σήμερα (αποκλειστικά)
Υδραυλικά
Αγία Παρασκευή 20/01/2021
Εκτελέστηκε από
Μάριος Ζ.
Είδος υδραυλικής εργασίας:
Επείγουσα βλάβη / Επισκευή
Είδος υπηρεσίας:
Υδραυλικά
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Θέρμανση
Αθήνα 20/01/2021
Εκτελέστηκε από
Κώστας Μ.
Είδος εργασίας θέρμανσης:
Επισκευή
Είδος υπηρεσίας:
Θέρμανση
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Κόστος 50,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αν θες να κάνεις τη δουλειά σου, παίρνεις τον Άλκη, συνεπής , διακριτικός, επαγγελματίας καί λογικές τιμές.

Για: Άλκης Μήτσης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Ο τεχνικός ήταν επαγγελματίας, ευγενικός, κατατοπιστικός και εντόπισε απευθείας το πρόβλημα του τηλεφώνου και router (είχα προσπαθήσει και με άλλους τεχνικούς 2 μήνες τώρα χωρίς κάποιος να μπορεί να μου βρει το πρόβλημα). Μετά από επιπλέον συνεννόηση, η ανταπόκριση για επίλυση ήταν άμεση και το πρόβλημα διορθώθηκε μετά από 2 μέρες που κ έγιναν οι απαραίτητες εργασίες εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού. Για το εσωτερικο έπρεπε να μπουνε θήκες για να νέα καλώδια διαπερνώντας το μισό σπίτι. Μετα την ολοκλήρωση της εργασίας το καλώδιο ειναι σαν να μην υπάρχει. Εξαιρετική δουλειά!!!

Για: Μαρτίνος Γκραμπότσκα / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Άμεση επικοινωνία. Η επιδιόρθωση έγινε σωστά και δομημένα ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Θα τον ξαναπροτιμήσω .

Για: Μιχάλης Καστής / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Πολύ καλός μαστορας καλά παιδιά !

Για: Ηλεκτρόκοσμος Θεσσαλονίκη / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Αμεσος, γρηγορος και αποτελεσματικος

Για: Κωνσταντίνος Φούντας / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Εξαιρετικος επαγγελματιας

Για: ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες