Θερμοπρόσοψη - Εξωτερική Θερμομόνωση

Βρες τα Καλύτερα Συνεργεία στην κατηγορία Θερμοπρόσοψη - Εξωτερική Θερμομόνωση!

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Θερμοπρόσοψη - Εξωτερική Θερμομόνωση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η θερμοπρόσοψη ή εξωτερική θερμομόνωση, αποτελεί μια ιδανική μέθοδο για να προστατεύσεις το κτίριό σου από τις εξωτερικές μεταβολές της θερμοκρασίας. Πρόκειται για έναν τρόπο μόνωσης που έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, για το σπίτι και για τον επαγγελματικό σου χώρο. Προστατεύει από υγρασία και μούχλα.

Ταυτόχρονα, συντελεί στην ενεργειακή του αναβάθμιση κι έτσι έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη τα τελευταία χρόνια. Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς γίνεται η θερμοπρόσοψη, αλλά και πώς μπορεί να κάνει την καθημερινότητά σου καλύτερη; Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, μοιράστηκαν μαζί μας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την εξωτερική θερμομόνωση ενός κτιρίου.

θερμοπρόσοψη

Ποια πλεονεκτήματα σου προσφέρει η θερμοπρόσοψη;

Ένα σπίτι με πολύ καλή μόνωση, μπορεί να εξοικονομήσει πολλά χρήματα για θέρμανση και να προσφέρει πιο άνετη καθημερινότητα στην οικογένεια που το κατοικεί. Ομοίως, ένας εργασιακός χώρος με καλή μόνωση μπορεί να κάνει πιο ευχάριστη την καθημερινότητα των εργαζομένων.

Ας δούμε, συγκεκριμένα, πώς η εξωτερική θερμομόνωση βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε ένα κτίριο:

1. Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας

Όπως σε όλα τα είδη θερμομόνωσης, έτσι και στη θερμοπρόσοψη, το βασικό πλεονέκτημά της είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και χρημάτων. Ωστόσο, η θερμοπρόσοψη ή κέλυφος, όπως ονομάζεται αλλιώς, έχει ένα μικρό προβάδισμα, καθώς δεν επιτρέπει την δημιουργία θερμογέφυρων. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι δεν επιτρέπει τη διαρροή θερμότητας στα σημεία ένωσης των μονωτικών υλικών, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνικές μόνωσης.

2. Αύξηση της αξίας του κτιρίου

Η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης βοηθάει σημαντικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Έτσι, αυτόματα κάνεις μια επένδυση για το μέλλον, καθώς αυξάνεται η εμπορική αξία του κτίσματος και μειώνεται η αντικειμενική του.

3. Άμεση διαδικασία εφαρμογής

Η εγκατάσταση εξωτερικής θερμομόνωσης είναι μια από τις πιο ανώδυνες εργασίες για τους ενοίκους, καθώς δεν επιβαρύνει την καθημερινότητά τους. Ακριβώς επειδή όλες οι εργασίες είναι εξωτερικές, δεν υπάρχει θόρυβος, ούτε ενοχλήσεις στο εσωτερικό. Ουσιαστικά, θα αντιληφθούν μόνο το όφελος που έχουν, όταν λάβουν τον πρώτο λογαριασμό ρεύματος.

4. Δε διακόπτεται η λειτουργία του κτιρίου

Κατά την εφαρμογή του συστήματος της θερμοπρόσοψης, το κτίριο θερμομονώνεται εξωτερικά και οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του κτιρίου.

5. Μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε αρχιτεκτονική αλλαγή

Τα θερμομονωτικά υλικά που εφαρμόζονται στη θερμοπρόσοψη, δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τόσο σε θέμα υλικών, όσο και σε θέμα χρωμάτων.

θερμοπρόσοψη

Ποια μειονεκτήματα παρουσιάζει η εξωτερική θερμομόνωση;

Αν και η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων και των κτιρίων είναι κάτι που σίγουρα θα σε ωφελήσει, υπάρχουν και μερικά πράγματα που μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο να προχωρήσεις τις εργασίες. Ποια είναι αυτά;

 • Υπάρχει σχετικά υψηλό κόστος, για να χτιστεί η θερμοπρόσοψη.

 • Η διαδικασία εφαρμογής είναι απαιτητική και χρειάζεται έμπειρους επαγγελματίες.

 • Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των ενοίκων, για μια τόσο σημαντική επένδυση.

 • Χρειάζονται συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες για να εφαρμοστεί η μέθοδος.

Αναμφίβολα, οι παράγοντες αυτοί μπορεί να σε κάνουν να εξετάσεις περισσότερες φορές το αν θα βάλεις θερμοπρόσοψη στο κτίριο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι το μακροπρόθεσμο κέρδος που θα αποκτήσεις, από την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποφυγή υψηλής υγρασίας.

Τι πρέπει να προσέξεις, πριν βάλεις θερμοπρόσοψη;

Η θερμοπρόσοψη πραγματοποιείται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος σπιτιών και κτιρίων. Για να θεωρηθεί ότι η θερμοπρόσοψη του κτιρίου είναι πετυχημένη, θα πρέπει τα συνεργεία μονώσεων, να έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους ορισμένους βασικούς παράγοντες, όπως:

 • Η τωρινή επάρκεια του κτιρίου σε θέματα μόνωσης.

 • Τα δομικά στοιχεία που αποτελείται το κτίριο.

 • Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που βρίσκεται.

Τα αξιόπιστα συνεργεία μονώσεων της πλατφόρμας μας, καθημερινά αναλαμβάνουν να τοποθετήσουν την κατάλληλη εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων και πραγματοποιούν εκτενή έρευνα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί πλήρως τους ιδιοκτήτες.

θερμοπρόσοψη

Πώς γίνεται η θερμοπρόσοψη; Ποια είναι η διαδικασία;

Η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψης) στους εξωτερικούς κατακόρυφους τοίχους του κτιρίου, είναι μια εξειδικευμένη εργασία που απαιτεί μελέτη του κτίσματος, της περιοχής που βρίσκεται, αλλά και των δομικών υλικών του. Τα επαγγελματικά συνεργεία μονώσεων, ξεκινώντας με την εφαρμογή της θερμοπρόσοψης ακολουθούν τα εξής βήματα:

 1. Σε πρώτη φάση καθαρίζεται η επιφάνεια και ξηλώνονται διάφορα τα σαθρά κονιάματα.

 2. Γίνεται έλεγχος της επιπεδότητας των προσόψεων.

 3. Εάν είναι απαραίτητο, γίνεται η τοποθέτηση των μαρμαροποδιών στα παράθυρα.

 4. Τοποθετείται οριζόντιος οδηγός στη βάση του κτιρίου.

 5. Εγκαθίστανται οι θερμομονωτικές πλάκες και δημιουργείται ζώνη στεγάνωσης και προστασίας.

 6. Καλύπτονται τα κενά μεταξύ των αρμών και τρίβεται η επιφάνεια ώστε να είναι λεία.

 7. Εφαρμόζεται το βασικό επίχρισμα και έπειτα, όταν σκληρύνει, γίνεται το αστάρωμα.

 8. Για να ενισχυθεί η μηχανική αντοχή της θερμοπρόσοψης, μπορεί να εφαρμοστεί διπλός οπλισμός.

Φυσικά, όλες αυτές οι οδηγίες δε θα φανούν χρήσιμες σε σένα, αλλά στο συνεργείο που θα αναλάβει την εξωτερική θερμομόνωση. Οι τεχνικοί μονώσεων της πλατφόρμας μας βρίσκονται δίπλα σου, για κάθε συμβουλή που χρειάζεσαι, στο ζήτημα της εφαρμογής θερμοπρόσοψης.

Πόσο κοστίζει η εξωτερική θερμομόνωση;

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική θερμομόνωση, υπάρχει δυνατότητα να μονώσεις μόνο ένα συγκεκριμένο τοίχο, από τον οποίο χάνεται θερμότητα, ή να κάνεις ολική εξωτερική θερμομόνωση η οποία κοινώς αποκαλείται θερμοπρόσοψη, ή κέλυφος και κοστίζει πιο ακριβά.

Η μόνωση σε κέλυφος είναι μία λύση, η οποία μειώνει δραστικά τις απώλειες ενέργειας, παρέχοντας σε σένα απόσβεση του κόστους μέσα σε λίγα, σχετικά, χρόνια. Καλό θεωρείται, πριν το κέλυφος να έχεις θερμομονώσει την οροφή, από την οποία χάνεται ένα σχετικά μεγάλο μέρος θερμότητας.

Οι τιμές για θερμοπρόσοψη, διαφέρουν ανά έργο και εξαρτώνται από συγκεκριμένους παράγοντες. Η έκταση των τοίχων του κτιρίου και το πάχος του μονωτικού υλικού που θα εφαρμόσει το συνεργείο μόνωσης, είναι οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος στην θερμοπρόσοψη.

Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να προχωρήσεις με αυτή την εργασία τότε το συνολικό κόστος ανά τετραγωνικό θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 33-43€, ανάλογα με τον σοβά που θα επιλέξεις σαν τελική στρώση. Η τιμή αυτή, υπολογίζεται χωρίς ΦΠΑ.

θερμοπρόσοψη

Γιατί να επιλέξεις τους τεχνικούς του Douleutaras.gr για να βάλεις θερμοπρόσοψη;

Η θερμοπρόσοψη είναι μια πολύ σημαντική επένδυση για το σπίτι, ή τον επαγγελματικό σου χώρο. Δε μπορείς να εμπιστευτείς αυτή την εργασία, σε τεχνικούς χωρίς εμπειρία. Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις αξιολογημένους τεχνικούς, με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στις μονώσεις, οι οποίοι μπορούν να ολοκληρώσουν το έργο με συνέπεια και σε προσιτό κόστος.

Αν σκέφτεσαι να βάλεις θερμοπρόσοψη - εξωτερική θερμομόνωση στο κτίριό σου, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από εξειδικευμένους τεχνικούς, για να αναλάβουν τη μελέτη του χώρου σου και την υλοποίηση του έργου, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογα συνεργεία μονώσεων στην περιοχή σου

Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
πολυ καλη συνεργασια και καλος στην δουλεια του
Πέτρος Γ.
43 αξιολογήσεις
Γρήγορος, συνεπής και εξαιρετικός στη δουλειά του!
Εμμανουήλ Σ.
40 αξιολογήσεις
O Koς Στρουμπούλης ήταν άψογος στην μεταξύ μας επικοινωνία, συνεργασία, αποτέλεσμα εργασίας και προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο. Η εργασία...
Μ. Group
33 αξιολογήσεις
Εργασία 5 ημερών συνεπείς γρήγοροι στην εργασία τους ευγενικοί και λογικές τιμές (τους συνιστώ ανεπιφύλακτα)
Σταμάτης Κ.
30 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας με τεχνογνωσία και εξειδίκευση στο αντικείμενό του. Αναλυτικός,πρόθυμος, επίμονος και με προτάσεις για εξεύρεση...
Γιώργος Σ.
28 αξιολογήσεις
Ο επαγγελματίας ήταν ιδιαίτερα συνεπής με εξαιρετική ποιότητα εργασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν και στην ομάδα του!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι η ενασχόληση σου με το ζήτημα της θέρμανσης του σπιτιού, είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει