Θερμοπρόσοψη - Εξωτερική Θερμομόνωση

Βρες τα Καλύτερα Συνεργεία στην κατηγορία Θερμοπρόσοψη - Εξωτερική Θερμομόνωση

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τί πρέπει να ξέρεις για την θερμοπρόσοψη;

Θέλεις να πραγματοποιήσεις θερμοπρόσοψη του κτιρίου σου; Το συγκεκριμένο είδος μόνωσης, είναι ιδανικό για την προστασία του από εξωτερικές μεταβολές της θερμοκρασίας. Η θερμοπρόσοψη ή εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου, τοποθετείται στους κατακόρυφους εσωτερικούς τοίχους και τις κολώνες και προστατεύει από υγρασία και μούχλα ενώ συντελεί στην ενεργειακή του αναβάθμιση.

Πώς γίνεται η θερμοπρόσοψη;

Η θερμοπρόσοψη, πραγματοποιείται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος σπιτιών και κτιρίων. Για να θεωρηθεί ότι η θερμοπρόσοψη του κτιρίου είναι πετυχημένη, θα πρέπει τα συνεργεία μονώσεων, να έχουν αναλάβει σοβαρά υπόψη τους ορισμένους βασικούς παράγοντες, όπως:

 • Η τωρινή επάρκεια του κτιρίου σε θέματα μόνωσης.

 • Τα δομικά στοιχεία που αποτελείται το κτίριο.

 • Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που βρίσκεται.

Τα αξιόπιστα συνεργεία μονώσεων της πλατφόρμας μας, καθημερινά αναλαμβάνουν να τοποθετήσουν την κατάλληλη θερμοπρόσοψη του κτιρίου και πραγματοποιούν εκτενή έρευνα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί πλήρως τους ιδιοκτήτες.

Πλεονεκτήματα Θερμοπρόσοψης

Ακούς παντού για τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει ένα καλά μονωμένο σπίτι και έχεις ξεκινήσει να το σκέφτεσαι; Αν έχεις μπει και εσύ στη διαδικασία να ψάχνεις ποια είναι η καλύτερη τεχνική που πρέπει να εφαρμόσεις στο σπίτι σου, είναι καλό να ξέρεις τι έχει να σου προσφέρει η θερμοπρόσοψη ή αλλιώς η εξωτερική θερμομόνωση:

Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας: Όπως σε όλα τα είδη θερμομόνωσης, έτσι και στη θερμοπρόσοψη, το βασικό πλεονέκτημά της είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και χρημάτων. Ωστόσο, η θερμοπρόσοψη ή κέλυφος, όπως ονομάζεται αλλιώς, έχει ένα μικρό προβάδισμα καθώς δεν επιτρέπει την δημιουργία θερμογέφυρων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν επιτρέπει τη διαρροή θερμότητας στα σημεία ένωσης των μονωτικών υλικών, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνικές μόνωσης.

Αύξηση της αξίας του κτιρίου: Η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης βοηθάει σημαντικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Έτσι αυτόματα κάνεις μια επένδυση για το μέλλον καθώς αυξάνεται η εμπορική αξία του κτίσματος και μειώνεται η αντικειμενική του.

Εύκολη διαδικασία εφαρμογής: Η εγκατάσταση θερμοπρόσοψης είναι μια από τις πιο εύχρηστες εργασίες για τους ενοίκους καθώς δεν επιβαρύνουν την καθημερινότητά τους. Ακριβώς επειδή όλες οι εργασίες είναι εξωτερικές, δεν δυσχεραίνουν τη καθημερινή τους ζωή και τους αφήνει ανεπηρέαστους. Ουσιαστικά θα αντιληφθούν μόνο το όφελος που έχουν όταν θα λάβουν το πρώτο λογαριασμό ρεύματος.

Δεν διακόπτεται η λειτουργία του κτιρίου: Κατά την εφαρμογή του συστήματος της θερμοπρόσοψης, το κτίριο θερμομονώνεται εξωτερικά και οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του κτιρίου.

Μπορείς να πραγματοποιήσεις, οποιαδήποτε αρχιτεκτονική αλλαγή: Τα θερμομονωτικά υλικά, που εφαρμόζονται στην θερμοπρόσοψη, δίνουν την δυνατότητα να γίνουν αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις τόσο σε θέμα υλικών όσο και σε θέμα χρωμάτων.

Μεινοκτήματα Θερμοπρόσοψης

Αν και η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων και των κτιρίων είναι κάτι που σίγουρα θα σε ωφελήσει, υπάρχουν και μερικά πράγματα που μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο να προχωρήσεις τις εργασίες. Ποια είναι αυτά;

 • Υψηλό σχετικά κόστος

 • Απαιτητική διαδικασία εφαρμογής

 • Σύμφωνη γνώμη όλων των ενοίκων

 • Δυνατότητα εφαρμογής με συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες

Ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά της εξωτερικής θερμομόνωσης, τα πλεονεκτήματα υπερισχύουν. Το κόστος είναι σίγουρα κάτι που θα σε απασχολήσει. Συνεχίζοντας θα μάθεις τους παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές στις θερμοπροσόψεις κτιρίων.

Πώς γίνεται η θερμοπρόσοψη;

Η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψης) στους εξωτερικούς κατακόρυφους τοίχους του κτιρίου, είναι μια εξειδικευμένη εργασία που απαιτεί μελέτη του κτίσματος, της περιοχής που βρίσκεται αλλά και των δομικών υλικών του. Τα επαγγελματικά συνεργεία μονώσεων, ξεκινώντας με την εφαρμογή της θερμοπρόσοψης ακολουθούν τα εξής βήματα:

 1. Σε πρώτη φάση καθαρίζεται η επιφάνεια και ξηλώνονται διάφορα τα σαθρά κονιάματα.

 2. Γίνεται έλεγχος της επιπεδότητας των προσόψεων.

 3. Εάν είναι απαραίτητο, γίνεται η τοποθέτηση των μαρμαροποδιών στα παράθυρα.

 4. Τοποθετείται οριζόντιος οδηγός στην βάση του κτιρίου.

 5. Εγκαθιστώνται οι θερμομονωτικές πλάκες και δημιουργείται ζώνη στεγάνωσης και προστασίας.

 6. Καλύπτονται τα κενά μεταξύ των αρμών και τρίβεται η επιφάνεια ώστε να είναι λεία.

 7. Εφαρμόζεται το βασικό επίχρισμα και έπειτα όταν σκληρύνει γίνεται το αστάρωμα.

 8. Για να ενισχυθεί η μηχανική αντοχή της θερμοπρόσοψης, μπορεί να εφαρμοστεί διπλός οπλισμός.

Πόσο κοστίζει η θερμοπρόσοψη;

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική θερμομόνωση υπάρχει δυνατότητα να μονώσεις μόνο ένα συγκεκριμένο τοίχο, από τον οποίο χάνεται θερμότητα, ή να κάνεις ολική εξωτερική θερμομόνωση η οποία κοινώς αποκαλείται θερμοπρόσοψη ή κέλυφος.

Η μόνωση σε κέλυφος πρόκειται για μία λύση η οποία μειώνει δραματικά τις απώλειες ενέργειας, παρέχοντας σε σένα απόσβεση του κόστους μέσα σε λίγα σχετικά χρόνια. Βέβαια θα ήταν λογικό πριν το κέλυφος να έχεις θερμομονώσει την οροφή, από την οποία χάνεται ένα σχετικά μεγάλο μέρος θερμότητας.

Οι τιμές στην θερμοπρόσοψη, διαφέρουν ανά έργο και εξαρτώνται από συγκεκριμένους παράγοντες. Η έκταση των τοίχων του κτιρίου και το πάχος του μονωτικού υλικού που θα εφαρμόσει το συνεργείο μόνωσης, είναι οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος στην θερμοπρόσοψη. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να προχωρήσεις με αυτή την εργασία τότε το συνολικό κόστος ανά τετραγωνικό θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 33-43€*, ανάλογα με τον σοβά που θα επιλέξεις σαν τελική στρώση.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Στην πλατφόρμα μας, μπορείς να βρεις ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα των θερμομονώσεων και των στεγανοποιήσεων και να έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογα συνεργεία μονώσεων στην περιοχή σου

ΑΡΜΠΕΝ ΝΤΕΝΤΙΑ
24 αξιολογήσεις
Συνεπής στο ραντεβού του και η δουλειά του ήταν πολύ καλή! Νοικοκύρης! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
ΟΙΚΟΜΟΝΩΣΗ Χυτας Δημητρης
12 αξιολογήσεις
Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας, πολύ καλή δουλειά!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
24 αξιολογήσεις
Άμεση εξυπηρέτηση και ανταπόκριση. Ολοκλήρωση έργου μέσα σε δυο ημέρες. Πολύ καλή δουλειά. Ανταγωνιστική τιμή!
Πέτρος Γκίγκιλας
43 αξιολογήσεις
Άριστος. Γνωρίζει καλά το αντικείμενο!
Γιώργος Δρόσος
15 αξιολογήσεις
Αξίζει πάνω από 5 αστέρια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Νίκος Γιάννος
1 αξιολόγηση
Πάρα πολύ ευγενικός, μου έδωσε τηλεφωνικές συμβουλές!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει