Πώς θα κάνεις σωστή συντήρηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε 3 βήματα;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αρχίζει σιγά - σιγά να κερδίζει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις επιλογές θέρμανσης. Και το καλύτερο ξέρεις ποιο είναι; Η συντήρηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σε απασχολεί.

Αν και το κόστος εγκατάστασης της είναι υψηλό, τα πλεονεκτήματα που τη συνοδεύουν το αντισταθμίζουν πλήρως. Τη μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και τις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας που προσφέρει συμπληρώνει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο. Η έλλειψη μελλοντικών απαιτήσεων. Από τη στιγμή εγκατάστασης, της οι πιθανότητες να προκύψει κάποια βλάβη είναι μικρές. Ρωτήσαμε λοιπόν τους έμπειρους επαγγελματίες μας, τι μπορείς να κάνεις για να τις ελαχιστοποιήσεις ακόμα περισσότερο.

Οδηγίες για τη σωστή συντήρηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Έλεγχος πίνακα διανομής

Ο πίνακας διανομής είναι η “καρδιά” της εγκατάστασης μας. Για να διατηρήσουμε το σύστημα μας σε καλή κατάσταση αλλά και να κρατήσουμε υψηλή την ποιότητα λειτουργίας που μας προσφέρει, πρέπει να τον ελέγχουμε μια φόρα το χρόνο για τυχόν διαρροές. Τα ροόμετρα και οι βαλβίδες πρέπει να αλλάζονται αμέσως αν παρατηρηθεί κάποια βλάβη, για να μη χαλάει η ισορροπία του συστήματος.

Καθαρισμός σωληνώσεων

Είναι γνωστό ότι σε όλα τα συστήματα που λειτουργούν με κυκλοφορία νερού μπορεί να παρατηρηθεί μείωση της απόδοσης και αυξημένη καύση ενέργειας. Οι επικαθήσεις στους σωλήνες στοιχείων, όπως χώμα ή σκουριά εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του συστήματος και δημιουργεί διαφορές στη θερμοκρασία του χώρου. Για να πετύχεις τη σωστή συντήρηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, απευθύνσου σε ένα έμπειρο συνεργείο που θα ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το σύστημα σου και θα το καθαρίζει όταν χρειάζεται.

Συντήρηση καυστήρα

Η διαφορά της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης έγκειται στον τελικό αποδέκτη του νερού, που δεν είναι τα καλοριφέρ αλλά το πάτωμα. Τα υπόλοιπα μέρη είναι ίδια. Επομένως όπως κι σε όλα τα συστήματα, η συντήρηση καυστήρα και λέβητα πρέπει να είναι ετήσια.  Έτσι θα εξασφαλίσεις την καλή λειτουργία του συστήματος σου και θα προφυλαχθείς από τυχόν βλάβες. Μη ξεχνάς, λοιπόν, να τα φροντίζεις, όπως πρέπει!

Στο Douleutaras.gr υπάρχουν οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες που θα σε βοηθήσουν να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο τα τόσα πλεονεκτήματα που έχει. Η συντήρηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι εφικτή μόνο με μερικά κλικ. Είναι κρίμα να την παραμελείς, ενώ ζητάει τόσα λίγα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Συντήρηση Θέρμανσης
Βάρη 22/09/2020
Εκτελέστηκε από
Νίκος Κ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος λέβητα:
Πετρελαίου
Είδος καυστήρα:
Τις προσεχείς ημέρες
Επισκευή
Αγία Βαρβάρα 22/09/2020
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Α.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Μέσο θέρμανσης:
Ηλεκτροβάνα
Είδος καυστήρα:
Τις προσεχείς ημέρες
Κόστος 89,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πάρα πολύ ευγενικός, γνώστης του αντικειμένου, συνεπής, γρήγορος στη δουλειά του. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη καθώς εξηγούσε και λεπτομέρειες που δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζω. Θα συνεργαστούμε εκ νέου όταν θα υπάρξει λόγος. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ / Θέρμανση
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας

Για: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ / Θέρμανση
5,0

Πολύ καλός και λεπτολόγος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ / Θέρμανση
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας. Συνεπής και αποτελεσματικός!

Για: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ / Θέρμανση
4,9

Εξυπηρετικός, επαγγελματίας, συνεπής αν και έστειλε κάποιον συνεργάτη του.

Για: ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΡΟΣ / Θέρμανση
5,0

Συνεπής, ευγενικός και πάνω απ'όλα επαγγελματίας

Για: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ / Θέρμανση