Πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη σόμπα για το χώρο σου;

Οκ, είναι λίγο νωρίς για extreme θέρμανση, αλλά οι πρώτες… δροσιές μας προετοιμάζουν για ακόμη ένα δύσκολο χειμώνα! Οπότε, καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι και ενημερωμένοι παρά να τρέχουμε τελευταία στιγμή και να κάνουμε βιαστικές αγορές…

Η σόμπα δεν είναι η πλέον διαδεδομένη λύση θέρμανσης αλλά τα σίγουρα είναι δύο: Πρώτον, κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεύτερον, δίνει ένα πιο ζεστό «αέρα» στο σπίτι σας, μόνο και μόνο με την όψη της! Όταν λέμε «σόμπα» δεν εννοούμε τις παλιές ξυλόσομπες που θυμόμαστε από το σπίτι μας στο χωριό. Υπάρχουν σύγχρονα μοντέλα που μπορούν να «κάψουν» τόσο καυσόξυλα, όσο και κάρβουνο αλλά και άλλα καύσιμα για να παράξουν θερμότητα!

επιλογή σόμπας

Έτσι, καλύτερα να διαλέξετε ένα από αυτά τα μοντέλα που προσφέρουν πολλές δυνατότητες. Σε περίπτωση που επιλέξετε τα καυσόξυλα να ξέρετε πως θα χρειάζεται τακτικό καθάρισμα της στάχτης τους, ενώ τα κάρβουνα είναι καλύτερη επιλογή, αρκεί η σόμπα να έχει είσοδο αέρα, χωρίς αυτόν δε γίνεται. Ορισμένες σόμπες μπορούν να καταναλώνουν και pellet που είναι ένα προτιμότερο καύσιμο.

Το σίγουρο είναι πως χρειάζεστε ένα χώρο εντός του σπιτιού ο οποίος να είναι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει άνετα η σόμπα, χωρίς να είναι κοντά σε έπιπλα, κουρτίνες, ηλεκτρικές συσκευές ή οτιδήποτε μπορεί εύκολα να πάρει φωτιά ή να καταστραφεί από τη θερμότητα. Και φυσικά, ούτε να σκεφτείτε την εγκατάσταση σόμπας πάνω σε ξύλινη επιφάνεια. Πλακάκια, γυαλί, τσιμέντο και πέτρα είναι ιδανικές επιφάνειες για να την τοποθετήσετε με ασφάλεια.

επιλογή σόμπας

Το δεύτερο μεγάλο «πρέπει» για μια σόμπα, είναι η καμινάδα. Αυτό είναι που την κάνει και γενικά ακατάλληλη για διαμερίσματα, όμως αν είστε ρετιρέ ή έχετε ταβάνι στην ταράτσα, μπορείτε να το κάνετε πιό εύκολα. Μια μέτρια καμινάδα δε θα «τραβήξει» αέρα εύκολα. Έτσι θα έχετε μέτρια καύση αλλά και αρκετά επικίνδυνα καυσαέρια που θα βαρύνουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σας. .

Οπότε, εμπιστευθείτε ένα καλό εγκαταστάτη που θα φροντίσει για μια αποτελεσματική καμινάδα.

Τέλος, επιλέξτε μια σόμπα απόδοσης αρκετής για το χώρο σας, αλλά μη πετάξετε λεφτά σε υπερβολικά ακριβές λύσεις πολλών Kw που δε θα αξιοποιήσετε ποτέ στο έπακρον. Και δείτε οπωσδήποτε το βαθμό αποδοτικότητας της σόμπας (%), όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο καθώς δε «σπαταλάτε» θερμότητα και περισσότερη καταλήγει μέσα στο σπίτι σας.

Πηγή: Cool Home

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Ηράκλειο 22/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΙΩΑΝΝΗΣ Μ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Είδος λέβητα:
Φυσικού Αερίου
5,0
Αναρτήθηκε από Χρήστος Π.
Συντήρηση Θέρμανσης
Αθήνα 20/01/2021
Εκτελέστηκε από
Κώστας Μ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Kαλοριφέρ, Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Τις προσεχείς ημέρες
Είδος λέβητα:
Πετρελαίου
Συντήρηση Θέρμανσης
Πειραιάς 20/01/2021
Εκτελέστηκε από
Βασίλης Τ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία
Είδος λέβητα:
Φυσικού Αερίου
Κόστος 45,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ ευγενικός και σωστός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση.

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Θέρμανση
5,0

Πόλη καλός επαγγελματίας με αγάπη για τη δουλειά του και τον πελάτη

Για: Κώστας Μπεσδέκης / Θέρμανση
1,0

Ο καυστήρας είχε πρόβλημα, το είχε δει και άλλος πιο πριν και το ανέφερα αυτό στο τηλέφωνο ρωτώντας ξεκάθαρα αν χρεώνεται επίσκεψη σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση. Η απάντηση ήταν όχι. Όταν ήρθε ο μάστορας μου είπε ότι είναι 20 ευρώ μόνο η βενζίνη του που ήρθε. Έβαλε 1 εναλλακτικό που έκανε την υπόθεση ότι χρειάζεται αλλαγή και το πρόβλημα παραμένει.

Για: ENERGEIA MOU / Θέρμανση
4,6

Καλη συνεργασια, αρκετες γνωσεις στον τομεα του και ευγενικος.

Για: Απόστολος Μπουρλής / Θέρμανση
5,0

Ήρθε ο τεχνικος κος Μανώλης. Ήταν πολύ ευγενικος και τυπικος στην ώρα. Βρήκα το πρωί το site, κατευθείαν επικοινώνησα με το συνεργείο και το ιδιο μεσημέρι ήρθε ο τεχνικος. Η δουλειά ήταν πολύ καλή και άμεση. Μου εξήγησε και πράγματα σχετικά με τον καυτήρα, τη λειτουργεία και τη συντήρηση του που δεν ημέρα και είναι χρήσιμα μελλοντικά. Είναι βέβαιο ότι θα ξαναπροτιμησω και το ιδιο συνεργείο για την συντήρηση καυστήρα αλλά και το site για να βρω οτιδήποτε χρειαστώ για το σπιτι!

Για: Κώστας Μπεσδέκης / Θέρμανση
5,0

Γρήγορα και άμεση εξυπηρέτηση, πολύ ευγενικός!!!

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Θέρμανση