Θόρυβος Καυστήρα Πετρελαίου - Τι μπορεί να σημαίνει;

Ο καυστήρας πετρελαίου θέρμανσης είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κεντρικής θέρμανσης πετρελαίου. Είναι το μηχάνημα που πραγματοποιεί την καύση του πετρελαίου και μας παρέχει ζεστασιά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Όταν, όμως, διαπιστωθεί κάποιος θόρυβος καυστήρα πετρελαίου, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς κατά πάσα πιθανότητα έχει προκληθεί κάποια βλάβη.

Η βλάβη μπορεί να είναι ασήμαντη, όπως κάποιο σκουπιδάκι που μπορεί να έχει εισχωρήσει στο σύστημα. Μπορεί, όμως, να προέρχεται από κάποιο χαλασμένο εξάρτημα στον καυστήρα, που θα χρειαστεί άμεση αντικατάσταση. Ο θόρυβος καυστήρα πετρελαίου για να διαγνωστεί απαιτεί την παρέμβαση κάποιου ειδικού. Μην επιχειρήσεις να παρέμβεις μόνος/η σου, αν δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη κατάρτιση στο αντικείμενο.

Εμείς ψάξαμε για εσένα και συγκεντρώσαμε κάποιες πληροφορίες που μπορεί να σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι μπορεί να συμβαίνει στον καυστήρα του πετρελαίου, ώστε να μπορέσεις να συνεννοηθείς με τον έμπειρο καυστηρατζή, που θα αναλάβει την βλάβη σου.

3 Βασικά σημεία ενός καυστήρα πετρελαίου που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πως λειτουργεί!

Image Credits | Slideshare, I_Andrew

Κινητήρας καυστήρα

Είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας, μονοφασικός ή τριφασικός, ο οποίος κινεί την φτερωτή του αέρα και την αντλία πετρελαίου.

Φτερωτή του αέρα

Είναι προσαρμοσμένη στο μοτέρ και περιστρέφεται από αυτό. Σκοπός της είναι να εισάγει τον αέρα μέσω της μπούκας στον διασκορπιστήρα, για την μίξη με το πετρέλαιο. Επίσης, δημιουργεί μέσα στο θάλαμο της καύσης την πίεση που χρειάζεται για την υπερκίνηση των αντιστάσεων του λέβητα.

Αντλία πετρελαίου

Η αντλία πετρελαίου (που συνήθως είναι γραναζωτή), συνδέεται με το μοτέρ, συνήθως από την αντίθετη πλευρά της φτερωτής.

Τι μπορεί να σημαίνει ο Θόρυβος Καυστήρα Πετρελαίου;

Θόρυβος στην αντλία πετρελαίου

Αν ο θόρυβος που ακούγεται προέρχεται από την αντλία πετρελαίου, τότε κατά πάσα πιθανότητα συμβαίνουν δύο πράγματα. Είτε υπάρχει αέρας στην αντλία και δημιουργεί θόρυβο κατά την λειτουργία της, είτε υπάρχει μεγάλη υποπίεση ή βουλωμένα φίλτρα.

Κάθε μια περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά για να επιλυθεί το πρόβλημα στον καυστήρα σου. Αρχικά, στην περίπτωση που το βασικό πρόβλημα είναι η ύπαρξη αέρα στην αντλία, θα πρέπει να γίνει εξαέρωση. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρυνθεί ο αέρας που δημιουργεί τον θόρυβο στον καυστήρα πετρελαίου και το πρόβλημά σου θα λυθεί.

Από την άλλη μεριά, αν το πρόβλημα βρίσκεται στην μεγάλη υποπίεση ή στα βουλωμένα φίλτρα μπορείς να δοκιμάσεις δύο τρόπους αποκατάστασης. Μπορείς να προσέξεις ώστε η δεξαμενή να μην είναι πάνω ή κάτω από 4 μέτρα από τον καυστήρα, ώστε να μην δημιουργείται ο θόρυβος. Αλλιώς αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί θα πρέπει να καθαριστούν τα φίλτρα.

Θέρμανση με Πετρέλαιο: Πώς μπορείς να μειώσεις τα έξοδα σου;

Χαλασμένα ρουλεμάν φτερωτής

Άλλη μια περίπτωση που μπορεί να προκαλέσει θόρυβο είναι να έχουν χαλάσει τα ρουλεμάν που βρίσκονται στην φτερωτή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει αντικατάστασή τους με καινούργια. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην φταίνε τα ρουλεμάν. Ο θόρυβος που ακούγεται από την φτερωτή του καυστήρα σου μπορεί να οφείλεται στην εισαγωγή κάποιου σκουπιδιού. Συχνά μπορεί σκουπίδια ή σκόνη να μεταφέρονται μέσω του αέρα που εισάγεται στο σύστημα, ο οποίος στην συνέχεια διοχετεύεται στο διασκορπιστήρα για το μείγμα με το πετρέλαιο. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι που μπορείς να εκτιμήσεις, αν δεν είσαι γνώστης του αντικειμένου ή έμπειρος επαγγελματίας.

Καπέλο καμινάδας καυστήρα

Άλλη μια περίπτωση που μπορεί να προκαλείται θόρυβος καυστήρα πετρελαίου είναι η έλλειψη καπέλου καμινάδας του καυστήρα, ή λανθασμένη επιλογή διαστάσεων αυτής. Σε κάθε περίπτωση, η καμινάδα θα πρέπει να επιλέγεται με βάση τις ειδικές ανάγκες που έχει ο εκάστοτε καυστήρας και με βάση τις διαστάσεις. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές διαστάσεις για καπέλα τύπου προστασίας για τον καυστήρα πετρελαίου. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως και οι καμινάδες θα πρέπει να είναι μονωμένες, είτε είναι ανοξείδωτες είτε γαλβανιζέ. Η μόνωση θα πρέπει να γίνεται πάντα και μόνο με πυρίμαχα υλικά.  

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να κατανοήσεις τους λόγους που μπορεί να προκληθεί θόρυβος καυστήρα πετρελαίου. Όπως αναφέραμε παραπάνω, σου προτείνουμε να μην παρέμβεις στο σύστημα του καυστήρα, αν δεν έχεις κάποια σχετική κατάρτιση. Σε περίπτωση που ψάχνεις κάποιον έμπειρο καυστηρατζή να αναλάβει την βλάβη σου καταχώρησε την εργασία σου και θα λάβεις άμεσα οικονομική προσφορά από έναν αξιολογημένο επαγγελματία του Douleutaras.gr!

Τι σώματα καλοριφέρ να βάλω;  

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Εγκατάσταση / Αντικατάσταση Θέρμανσης
Δάφνη 24/10/2020
Εκτελέστηκε από
Μανώλης Λ.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Kαλοριφέρ
Είδος καυστήρα:
Τις προσεχείς ημέρες
Συντήρηση Θέρμανσης
Χαλάνδρι 24/10/2020
Εκτελέστηκε από
Σίμος Κ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Λέβητα
Τι είδους λέβητα αφορά η εργασία;
Πετρελαίου
Είδος καυστήρα:
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Κόστος 70,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Συνεπής, ευγενής, κατατοπιστικός, λογική τιμή. Ευχαριστώ.

Για: Κώστας Μπεσδέκης / Θέρμανση
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, με συνέπεια. Άριστη ποιότητα κατασκευής, με τα καλύτερα υλικά, στην καλύτερη τιμή. Προτείνω ανεπιφύλακτα, την συνεργασία μαζί του.

Για: KLIMECO Μανταράκης Μιχαήλ / Θέρμανση
5,0

Ενώ το ραντεβού μας ήταν 17:30 μ.μ. ήρθε νωρίτερα και ολοκλήρωσε την εργασία του σε μιάμιση ώρα καθώς και ανταποκρίθηκε με ευγένια στις τυχόν απορίες που του εξέθεσα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και σίγουρα όταν χρειαστώ οτιδήποτε εργασία στο σπίτι μου θα προτιμήσω την Douleuteras.gr!!!!!!!!

Για: Κώστας Μπεσδέκης / Θέρμανση
4,6

Από τον κ.Μπογιατζή , είμαι ευχαριστημένος για τη δουλειά του , την συνέπεια του και την τιμή.

Για: Γιώργος Μπογιατζής / Θέρμανση
3,9

Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι καθαρισμός λέβητα , λογο των υπολειμμάτων από το πετρέλαιο θα πρέπει να συγκεντρώνονται στο λεβητοστάσιο να φέρει χειρουργικα καλτσακια μιας χρησης και μετά να καθαρίζονται και πετιούνται. Είναι κρίμα να καθαρίζουμε 4 ορόφους σκάλες μετά το πέρας των εργασιών και την επίσκεψη του τεχνικού στο διαμέρισμα μου.

Για: Κώστας Μπεσδέκης / Θέρμανση
4,9

Σωστός επαγγελματίας και πολύ υπεύθυνος

Για: KLIMECO Μανταράκης Μιχαήλ / Θέρμανση