Ποια πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα έχουν οι ηλεκτρικοί λέβητες;

Ο χειμώνας είναι εδώ και έχουν μπει για τα καλά οι κρύες μέρες. Μήπως, όμως ψάχνεις εναλλακτικούς τρόπους για να ζεστάνεις το σπίτι σου; Οι ηλεκτρικοί λέβητες ίσως είναι η λύση που ψάχνεις. Όπως είναι φανερό, λειτουργούν με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ηλεκτρικοί λέβητες περιέχουν ηλεκτρικές αντιστάσεις οι οποίες θερμαίνουν το νερό που περιλαμβάνεται σε αυτούς. Στη συνέχεια αυτό μεταφέρεται στα καλοριφέρ με αποτέλεσμα να θερμανθεί ολόκληρο το σπίτι σου. Ωστόσο, εμείς θα σου παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ηλεκτρικών λεβήτων ώστε να μπορείς να αξιολογήσεις και μόνος/-η σου τι σε συμφέρει.

Οι ηλεκτρικοί λέβητες χωρίζονται σε μονοφασικούς και τριφασικούς. Ο διαχωρισμός αυτός έχει να κάνει με την ισχύ της συσκευής. Ο λέβητας με μεγαλύτερη ισχύ είναι ικανός να καλύψει σπίτια μεγαλύτερης επιφάνειας. Επομένως, μεγαλύτερες ανάγκες θέρμανσης απαιτούν τριφασική παροχή ρεύματος. Επίσης, στο εμπόριο μπορείς να βρεις ηλεκτρικούς λέβητες ιόντων. Οι συγκεκριμένοι ιονίζουν το νερό που περιέχεται κάνοντάς το να θερμαίνεται πιο γρήγορα.

Τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών λεβήτων είναι λίγα αλλά δεν αποκλείεται να αποτελέσουν αποτρεπτικούς παράγοντες από πολλούς.

Ποια τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών λεβήτων;

1. Υψηλό κόστος κατανάλωσης

Το βασικότερο μειονέκτημα των ηλεκτρικών λεβήτων είναι το υψηλό κόστος από τη λειτουργία τους. Πιο συγκεκριμένα, φτάνει έως και 45% περισσότερο σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου. Ίσως να αναρωτιέσαι πόσο καίει ο ηλεκτρικός σου λέβητας. Εμείς θα σου πούμε ότι ενδέχεται να λάβεις αρκετά “φουσκωμένους” λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό εξηγείται από το διάγραμμα του ΕΜΠ. Σύμφωνα με αυτό το ετήσιο κόστος θέρμανσης ενός ηλεκτρικού λέβητα είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με άλλα μέσα θέρμανσης. Ωστόσο, το κόστος μειώνεται κατά πολύ εάν χρησιμοποιείς τους ηλεκτρικούς λέβητες σε συνδυασμό με νυχτερινό ηλεκτρικό ρεύμα. Ταυτόχρονα, ενδείκνυται σε περιπτώσεις που χρειάζεσαι αυτονομία στο χώρο σου και για χρήση μερικών ωρών.

2. Δυσκολία εφαρμογής

Το συγκεκριμένο μειονέκτημα αφορά κυρίως τους ηλεκτρικούς λέβητες ιόντων. Η εγκατάσταση και η εφαρμογή τους ενδέχεται να έχει κάποιες τεχνικές δυσκολίες. Για το λόγο αυτό απαιτείται εξειδικευμένο συνεργείο ώστε να τοποθετήσει σωστά το λέβητα στο σπίτι σου. Οι τεχνίτες είναι σε θέση να σε καθοδηγήσουν και να σε συμβουλεύσουν για το πώς θα κάνεις την καταλληλότερη χρήση. Ωστόσο, οι λέβητες ιόντων έχουν μειωμένη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τους συμβατικούς λέβητες εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι ηλεκτρικοί λέβητες έχουν αρκετά πλεονεκτήματα τα οποία είναι ικανά να σε πείσουν για να εγκαταστήσεις έναν στο σπίτι σου.

Ποια τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών λεβήτων;

1. Ελάχιστο κόστος συντήρησης

Οι ηλεκτρικοί λέβητες δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις σε θέματα συντήρησης. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν καίγεται πετρέλαιο ή αέριο και δεν υπάρχουν κατάλοιπα. Επομένως, δε θα πρέπει να σε απασχολεί η συντήρηση. Ταυτόχρονα, κάτι τέτοιο σε γλιτώνει από περιττά έξοδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας έλεγχος κάθε χρόνο περίπου.

2. Εύκολη τοποθέτηση

Οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι είναι ικανοί να τοποθετήσουν το λέβητα στο σπίτι σου με μεγάλη ευκολία. Ο ηλεκτρικός λέβητας μπορεί να αντικαταστήσει κάποιον ήδη υπάρχων λέβητα. Επίσης, δε χρειάζεται ειδικός χώρος, όπως λεβητοστάσιο, για τον ηλεκτρικό λέβητα καθώς το μέγεθός του είναι αρκετά μικρό, περίπου όσο ένα ντουλάπι. Επομένως, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς το χώρο εγκατάστασης, αφού μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Ενδείκνυται να τοποθετείται, όμως, στο εσωτερικό ενός σπιτιού για να μειώνονται οι απώλειες της ενέργειας.

3. Χαμηλό κόστος αγοράς

Όταν ψάχνεις ένα μέσο για να ζεσταθείς σίγουρα θα αναλογιστείς και το κόστος αγοράς του. Το κόστος, λοιπόν, του ηλεκτρικού λέβητα είναι αρκετά χαμηλό συγκριτικά με άλλους τρόπους θέρμανσης. Ωστόσο, η τιμή εξαρτάται από το εάν ο λέβητας είναι μονοφασικός ή τριφασικός. Πιο συγκεκριμένα, οι τριφασικοί ηλεκτρικοί λέβητες κοστίζουν περισσότερο μιας και είναι κατάλληλοι για μεγαλύτερα σπίτια.

4. Αυτονομία

Οι ηλεκτρικοί λέβητες είναι μια καλή λύση στην περίπτωση που δε διαθέτεις κεντρική θέρμανση στην πολυκατοικία σου. Εάν, λοιπόν, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη θέρμανση του διαμερίσματός του, προτίμησε ηλεκτρικό λέβητα. Θα σου χαρίσει την αυτονομία που χρειάζεται το σπίτι σου. Ταυτόχρονα, μπορείς να έχεις αυτονομία και στους ξεχωριστούς χώρους του σπιτιού σου. Για παράδειγμα, εάν δε συνηθίζεις να χρησιμοποιείς όλα τα δωμάτια, σίγουρα θα σου φανεί μια συμφέρουσα λύση.

5. Ρύθμιση νερού

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού λέβητα είναι η σύνδεση του με το νερό. Μέσω του λέβητα μπορείς να θερμάνεις το νερό για το μπάνιο ή για οποιαδήποτε άλλη οικιακή χρήση το θες. Παράλληλα, η θερμοκρασία του νερού του λέβητα μπορεί να μένει σταθερή όπου εσύ επιθυμείς μέσω της ηλεκτρονικής ρύθμισης που διαθέτει ο λέβητας..

6. Συμβατότητα με άλλα μέσα θέρμανσης

Οι ηλεκτρικοί λέβητες μπορούν να συνδεθούν πολύ εύκολα, με τη βοήθεια ενός ειδικού, με οποιοδήποτε μέσο θέρμανσης διαθέτεις. Είναι συμβατό με κάθε είδος υδραυλικής θέρμανσης, όπως τα συμβατικά καλοριφέρ, η ενδοδαπέδια θέρμανση ή τα ηλιακά συστήματα. Επομένως, δε θα πρέπει να ανησυχείς για τις επενδύσεις σε θέρμανση που έχεις κάνει ήδη στο παρελθόν.

Ελπίζουμε να σε διαφωτίσαμε περαιτέρω παραθέτοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών λεβήτων. Η επιλογή σου τώρα ίσως έγινε λίγο πιο εύκολη. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι κάποιον ηλεκτρολόγο, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Καλλιθέα 02/12/2020
Εκτελέστηκε από
Νίκος Κ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Τις προσεχείς ημέρες
Είδος λέβητα:
Φυσικού Αερίου
5,0
Αναρτήθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΥ Γ.
Συντήρηση Θέρμανσης
Βάρη 02/12/2020
Εκτελέστηκε από
Νίκος Κ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Τις προσεχείς ημέρες
Είδος λέβητα:
Πετρελαίου
Συντήρηση Θέρμανσης
Δάφνη 02/12/2020
Εκτελέστηκε από
παυλος ρ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Τις προσεχείς ημέρες
Είδος λέβητα:
Φυσικού Αερίου
Κόστος 40,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ αξιόλογος επαγγελματίας.Εγιναν όσα συμφωνήσαμε στο τηλέφωνο και το καλοριφέρ δουλεύει άψογα.Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

Για: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ / Θέρμανση
5,0

Πολύ καλός επαγγελματίας.πολυ καλη επιλογή και αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι που υπήρχε επικοινωνία .θα τον συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Για: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ / Θέρμανση
5,0

Πολύ καλός στη δουλειά του, επαγγελματίας σε όλα του, από την αρχική επικοινωνία μέχρι την ολοκλήρωση της εργασίας. Ευχάριστος άνθρωπος, σίγουρα θα τον ξαναπροτιμήσω και τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ / Θέρμανση
5,0

Άμεση ανταπόκριση, σωστός επαγγελματίας, φιλικός και γενικά συστήνεται.

Για: ASABIOENERGY Αλέξανδρος Ιωακείμ / Θέρμανση
4,5

Πολύ καλή κ γρήγορη δουλειά!!!!

Για: Γιώργος Μπογιατζής / Θέρμανση
5,0

Συνεπείς και οι δύο τεχνίτες, επεξηγηματικοί, πολύ ευγενείς και άμεσα αποτελεσματικοί.

Για: WMD Solution / Θέρμανση