Οικονομική θέρμανση: Πώς να διατηρήσεις το σπίτι σου ζεστό με 5 απλά βήματα!

Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και η θερμοκρασία σιγά σιγά αρχίζει να πέφτει. Το κρύο πλησιάζει και εσύ τρέμεις ήδη στη σκέψη των λογαριασμών που έρχονται; Μην αγχώνεσαι. Δεν θα χρειαστεί να δώσεις το μηνιάτικο σου στους λογαριασμούς για το κλιματιστικό. Και όχι μη βάλεις τη γιαγιά σου να πλέκει όλη μέρα πουλόβερ. Υπάρχουν πιο απλοί τρόποι για να ζεστάνεις το σπίτι σου οικονομικά. Το μυστικό είναι να καταλάβεις ότι η ουσία στην οικονομική θέρμανση βρίσκεται στη διατήρηση της ζέστης. Ας δούμε μαζί πώς θα το πετύχεις αυτό.

5 τρόποι για να επιτύχεις οικονομική θέρμανση στο σπίτι σου!

1. Εκμεταλλεύσου τον ήλιο μας.

Είμαστε από τους τυχερούς να ζούμε σε μια χώρα, που ο ήλιος λάμπει τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Άνοιξε λοιπόν τις κουρτίνες σου και σήκωσε τις τέντες σου. Άσε τον ήλιο να ζεστάνει το σπίτι σου. Πρόσεχε όμως! Θυμήσου να τις κλείσεις πάλι τις το βράδυ, που πέφτει η θερμοκρασία. Αν θέλεις να αποκτήσεις οικονομική θέρμανση με ρεύμα, αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για να το επιτύχεις!

2. Διακόσμησε το σπίτι σου κατάλληλα.

Όσο περίεργο και να φαίνεται η οικονομία στη θέρμανση επηρεάζεται από πράγματα, που δεν έχουν άμεση σχέση με τη θερμοκρασία. Δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα βάφοντας τους τοίχους σου σε γήινα χρώματα και φτιάξε "χουχουλιάρικες" γωνιές με μαξιλαράκια και fleece κουβέρτες. Διακόσμησε το τραπέζι σου με μεγάλια κεριά, που θα προσφέρουν απαλό φώς και όμορφο άρωμα. Θα αισθάνεσαι το χώρο σου πιο ζεστό ακόμα και με κλειστό καλοριφέρ. Βασικό θέμα, επίσης, είναι και η θέση των επίπλων σου. Προσπάθησε να τα τοποθετήσεις έτσι ώστε να μην κρύβουν τα σώματα του καλοριφέρ και εμποδίζουν τη θερμότητα να απλωθεί στο δωμάτιο.

3. Στρώσε χαλιά παντού.

Βγάλε την προίκα σου έξω και κάλυψε όσο περισσότερο μπορείς από το πάτωμα του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να στρώσεις μάλλινα χαλιά, που ενδεχομένως θα μαδάνε και θα κάνουν τη ζωή σου δύσκολη. Και οι απλές μοκέτες θα κάνουν τη δουλειά τους.

4. Εμπόδισε τις διαρροές θερμότητας.

Πολύ βασικό για να έχεις οικονομική θέρμανση είναι να μειώσεις όσο μπορείς την απώλεια θερμότητας. Φρόντισε λοιπόν τα κουφώματα σε πόρτες και παράθυρα να είναι αεροστεγή. Ακόμη με μικρό τίμημα σε σχέση με το κέρδος που θα έχεις μπορείς να τοποθετήσεις θερμοστάτες. Να ξέρεις, όμως, ότι οι συνεχείς αυξομειώσεις θα οδηγήσουν σε σπατάλες. Χαμήλωσε απλά τη θερμοκρασία οταν λείπεις απο το σπίτι και ανέβασε τη πάλι όταν γυρνάς. Επίσης μπορείς να κλείσεις του διακόπτες του καλοριφέρ στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς.

5. Φροντίσε το καλοριφέρ σου.

Το κόστος για να κάνετε κάποια καινούργια εγκατάσταση είναι πολύ μεγάλο. Το καλοριφέρ όμως υπάρχει ήδη και άμα το προσέξεις μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα. Κάνε συχνά εξαέρωση στα σώματα ώστε να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα τους. Τέλος το πιο σημαντικό για οικονομική θέρμανση είναι η συντήρηση του καυστήρα. Όταν διατηρείς τις εγκαταστάσεις θέρμανσης του σπιτιού σε καλή κατάσταση μειώνεις την κατανάλωση καυσίμων και βελτιώνεις την απόδοση τους. Επιπλέον η έγκαιρη συντήρηση του εξοπλισμού θα σε γλιτώσει απο μελλοντικές δαπάνες για την επιδιόρθωση ζημιών.

Μην περιμένεις να πάθεις για να μάθεις. Επισκέψου την ιστοσελίδα μας και βρες τον άνθρωπό σου. Η οικονομική θέρμανση είναι εφικτή και βρίσκεται μερικά κλικ μακριά!

υδραυλικές εργασίες

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα