Πώς Ρυθμίζω το air condition στο Κρύο;

ρυθμίζω το air condition στο κρύο

Το air condition είναι η αγαπημένη ηλεκτρική συσκευή των περισσότερων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν επικρατεί καύσωνας έξω από το σπίτι; Αν, όμως, χρησιμοποιούσες το χειμώνα το κλιματιστικό στο ζεστό, τώρα θα πρέπει να το γυρίσεις στο κρύο. Σε περίπτωση που δεν είσαι ειδικός/-ή σε αυτά, παρακάτω θα σου λύσουμε την απορία “πώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο;” και θα σου δώσουμε επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες.

Ορισμένοι μπερδεύονται με τα πολλά κουμπιά του χειριστηρίου ή δε γνωρίζουν καν ότι πρέπει να αλλάξουν τη λειτουργία του. Ωστόσο, χρειάζεται προκειμένου να αποδίδει το κλιματιστικό στο μέγιστο δυνατό. Είναι σημαντικό να απολαμβάνεις τη δροσιά του στη σωστή θερμοκρασία, χωρίς απώλειες ή περιττές σπατάλες που θα επιβαρύνουν το λογαριασμό ρεύματος του σπιτιού σου.

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία ψύξης;

Πριν μιλήσουμε για το πώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο, θα αναφερθούμε στην κατάλληλη θερμοκρασία που πρέπει να επικρατεί. Μπορεί έξω να έχει υπερβολική ζέστη και να ζεσταίνεσαι πολύ, αλλά δεν είναι ανάγκη να βάζεις το air condition στους 18°C ή/και χαμηλότερα. Κάτι τέτοιο δεν είναι υγιές και ταυτόχρονα επιβαρύνει κατά πολύ το κλιματιστικό. Η ιδανική θερμοκρασία ψύξης, λοιπόν, κυμαίνεται μεταξύ 25°C και 28°C. Αυτό εξηγείται με το γεγονός ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη μεταβολή από το εξωτερικό περιβάλλον σε αυτό του σπιτιού σου. Η διαφορά αυτή θα πρέπει να είναι περίπου 10-15 βαθμοί. Εναλλακτικά, το ανθρώπινο σώμα δε θα μπορεί να προσαρμοστεί σε τόσο απότομες αλλαγές, κάνοντας τις συνθήκες μη ευνοϊκές και φιλικές. Ειδικά όταν υπάρχουν βρέφη ή μικρά παιδιά στο σπίτι θα πρέπει το κλιματιστικό να ρυθμίζεται στη μέγιστη θερμοκρασία, δηλαδή στους 28°C και φυσικά να μην κατευθύνεται προς τα πάνω τους.

Πώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο;

Ήρθε η ώρα να σου απαντήσουμε στο “πώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο;”. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και κατανοητή. Αρχικά, έχε στο νου σου ότι η ένδειξη της ψύξης συνήθως εμφανίζεται με μια χιονονιφάδα στην οθόνη του κοντρόλ. Για να εμφανιστεί, λοιπόν, θα πρέπει να πατήσεις το κουμπί που γράφει ‘MODE’. Πατώντας το μπορείς να επιλέξεις μία από τις λειτουργίες του κλιματιστικού. Αυτές συνήθως είναι η αυτόματη λειτουργία, η ψύξη, η αφύγρανση και η θέρμανση. Να θυμάσαι ότι πατώντας το ‘MODE’ η λειτουργία θα αλλάζει κυκλικά. Όταν εμφανιστεί η χιονονιφάδα, θα ξέρεις ότι είσαι στην κατάλληλη, δηλαδή την ψύξη. Αυτόματα η θερμοκρασία είναι συνήθως ρυθμισμένη στους 25°C. Αν θέλεις να την αυξομειώσεις, το κάνεις από τα αντίστοιχα κουμπιά ‘+’ και ‘-’. Ενώ αν επιλέξεις την αυτόματη λειτουργία, έχε στο νου σου ότι δεν επιτρέπεται η χειροκίνητη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

https://blog.douleutaras.gr/den-vgazei-kruo-aera-to-air-condition/

Τι να κάνω για να αποδίδει καλύτερα το κλιματιστικό μου;

1. Φυσική σκίαση

Η αλήθεια είναι πως για να αποδίδει καλύτερα το κλιματιστικό θα πρέπει και συ να το βοηθήσεις. Συγκεκριμένα, φρόντισε όσο γίνεται να μην υπάρχουν απώλειες από τα κουφώματα του σπιτιού σου. Επιπλέον, αν οι ακτίνες του ήλιου μπαίνουν κατευθείαν στο σπίτι σου, τότε σίγουρα αυξάνεται το επίπεδο της θερμοκρασίας, κάνοντας το κλιματιστικό να καταβάλλει διπλή προσπάθεια. Επομένως, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες, καλό είναι να κατεβάζεις τις τέντες σου και να βάζεις σε εφαρμογή την εξωτερική σκίαση των παραθύρων σου, δηλαδή να κλείνεις παντζούρια και στόρια. Ακόμα και οι κουρτίνες πρέπει να είναι κλειστές, αφού φιλτράρουν το φως του ήλιου.

2. Ρύθμιση περσίδων

Η συγκεκριμένη συμβουλή έχει να κάνει περισσότερο με την υγιεινή διαβίωση με τη συσκευή του κλιματιστικού. Οι περσίδες, λοιπόν, είναι εκείνες που καθορίζουν την κατεύθυνση του αέρα που εξέρχεται από το air condition. Είτε είναι κρύος είτε είναι ζεστός, δεν πρέπει να κατευθύνεται ποτέ πάνω στα άτομα. Ο αέρας που βγαίνει είναι ξηρός, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αλλεργίες. Ειδικότερα, όμως, με τον ψυχρό αέρα είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν κρυοπαγήματα ή ακόμα και μυϊκές ψύξεις. Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι περσίδες θα πρέπει να “κοιτούν” προς τα πάνω προκειμένου να γίνεται καλύτερη κατανομή του αέρα.

3. Καθαρισμός και συντήρηση κλιματιστικού.

Η πιο σημαντική ενέργεια που πρέπει να κάνεις για να αποδίδει καλύτερα το κλιματιστικό είναι η συντήρησή του. Αυτή αφορά τον καθαρισμό τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Αυτό που μπορείς μόνος/-η σου να κάνεις είναι να καθαρίσεις τα φίλτρα του. Επιπλέον, πέρα από πιο υγιεινή διαβίωση, η συντήρηση πετυχαίνει αύξηση της διάρκειας ζωής της συσκευής, καθώς και αποφυγή σοβαρών βλαβών στο μέλλον.

Ελπίζουμε να απαντήσαμε στην ερώτηση “πώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο;”. Παρ’ όλα αυτά, εάν χρειάζεσαι βοήθεια με το κλιματιστικό σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τη συντήρηση και την επισκευή air condition άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή κλιματιστικού
Αθήνα 30/09/2020
Εκτελέστηκε από
ASABIOENERGY Α.
Είδος εργασίας:
Επισκευή κλιματιστικού
Τεχνολογία Κλιματιστικού:
Δεν γνωρίζω
Είδος κλιματιστικού:
Οικιακού Τύπου
Ισχύς κλιματιστικού (btu):
Δεν γνωρίζω
Πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η εργασία σου;
Εντός 3 εργάσιμων ημερών
Συντήρηση κλιματιστικού
Άγιος Δημήτριος 30/09/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Συντήρηση κλιματιστικού
Τεχνολογία Κλιματιστικού:
Συμβατικό (on/off)
Είδος κλιματιστικού:
Οικιακού Τύπου
Ισχύς κλιματιστικού (btu):
9000 - 14000
Πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η εργασία σου;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολυ καλοί και τίμιοι επαγγελματίες

Για: Γιάννης Ακριτίδης / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
1,0

25 Μαίου πήρα τη προσφορά και ξεκίνησε η διαδικασία για την επισκευή του κλιματιστικού μου, έχουμε 29/09/2020 και δεν έχω κλιματιστικό, καμμία επικοινωνία όλο εγώ τους έψαχνα, έχω πληρώσει 160 €, μάλλον να το πω καλύτερα έχασα 160 €. ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ απο ότι μου πρότειναν ,,, η επισκευή της πλακέτας που μυ πρότειναν, δεν πέτυχε (την πλήρωσα όμως) και ακόμα περιμένω προσφορά για γνήσια,,, (την οποία την πήρα μόνος μου μέσα σε 15' ,,, και πιστέψτε με δεν έχει καμμία τρομερή διαφορά απο την επισκευή της πλακέτας)

Για: Αργύρης Διαβολίκης / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
1,9

Συνεργάστηκα πρώτη φορά αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος. 1. Όχι καλη ποιότητα εργασίας σε σχέση με άλλους επαγγελματίες. Πολύ επιφανειακή. Ίσα που έπλυνε τα φίλτρα και έριξε λίγο υγρό στο μηχάνημα. Δεν το περιποιήθηκε συνολίκά όπως οι συνάδελφοί του σε προηγούενες συντηρήσεις. 2. Η τιμή είχαμε συμφωνήσει 15 ευρώ για κάθε κλιματιστικά. Χρέωσε επιπλέον 35 για συμπλήρωμα φρέον με μια μικρη εκπτωση 5 ευρω και κάθε μηχάνημα . Όλοι όσοι έχω συνεργαστεί το περιλαμβάνουν στην τιμή του. Επομένως μου κόστικσε η συτήρηση 2 κλιματιστικλων μικρών 9000BTU 90 ΕΥΡΩ. Πώς σας φαίνεται σαν τιμή? Δίκαιη?

Για: SERVICE 24 / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Επίλυση αμεσα

Για: ASABIOENERGY Αλέξανδρος Ιωακείμ / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
1,8

Δεν έκοψε αποδειξη

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
2,0

Έγινε η εργασία αφορούσε απεγκατασταση & εγκατάσταση οικιακης μονάδας A/C και συντηρηση σε άλλες 2! Οπως ανέφερε τηλεφωνικά η εταιρεία κατά την απεγκατασταση οι τεχνικοί φροντίζουν να ελέγξουν ότι η μονάδα λειτουργεί κανονικά. Όταν ήρθαν οι τεχνικοί η μονάδα δούλευε κανονικά! Την έβγαλαν και την μετέφεραν στην νέα τοποθεσία. Εκεί αναγκαστικά λόγω διακοπής ρεύματος δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση και έπρεπε να έρθουν άλλη ημέρα. Μέχρι εκεί όλα ήταν εντάξει και ίσα ίσα ήταν πολύ εξυπηρετικοί και ευχάριστοι. Την ημέρα που έγινε η εγκατάσταση αφού τοποθέτησαν την μονάδα ανέφεραν ότι κάπου χτυπήθηκε και έχει διαρροή φρεον άρα δεν θα λειτουργήσει σωστά. Ως λύση ανέφεραν ότι για να το επισκευάσουν θέλανε 150 ευρώ ακόμα για να το πάνε προς επισκευή. Σημειώνεται ότι η μονάδα μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε ποτέ πρόβλημα και αν ομολογουμένως παλιά δούλευε κανονικά πριν απεγκατασταθει. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να μείνω χωρίς A/C και να περιμένω εκπτώσεις για να πάρω καινουργιο (σημειώνεται ότι ζήτησαν και πληρώθηκαν το πλήρες ποσό που είχε συμφωνηθεί παρά την αποτυχία το A/C να λειτουργήσει κανονικά στο τέλος).

Για: Ι. ΠΑΡΜΑΞΗΣ - Δ. ΡΑΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε. CLIMA SERVICE / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή