Καθαρισμός Κλιματιστικού με Ξύδι σε 3 Εύκολα Βήματα!

καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι

Αν έχεις κλιματιστικό στο σπίτι σου, σίγουρα λειτουργούσε ασταμάτητα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Καλό είναι μετά από κάθε περίοδο έντονης χρήσης,να πραγματοποιείται μία επαγγελματική και ολοκληρωμένη συντήρηση του air condition.

Η ιδανικότερη περίοδος για αυτό είναι όταν δεν έχει ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και δε χρειάζεται να το χρησιμοποιείς εντατικά. Όμως, όταν το κλιματιστικό δουλεύει αδιάκοπα όλο το χρόνο, μπορείς να κάνεις έναn μικρό και απλό καθαρισμό ανάμεσα στις συντηρήσεις του, με υλικά που μπορείς να βρεις στο ντουλάπι σου.

Τι υλικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις; 

Για να καθαρίσεις την αγαπημένη σου συσκευή μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απλά και φυσικά υλικά. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για καθαρίσεις το κλιματιστικό σου με υλικά που θα βρεις στο ντουλάπι σου. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι, με χλωρίνη, με απολυμαντικό υγρό και με υγρό πιάτων είναι στην κορυφή της λίστας. 

Ανάμεσά τους, ο καθαρισμός με χλωρίνη είναι σίγουρα αυτός που χρειάζεται να αποφύγεις, καθώς είναι ένα πολύ ισχυρό υλικό που θα δώσει βαριά μυρωδιά στον αέρα κατά τη χρήση της συσκευής.

Ακόμα, ο καθαρισμός με υγρό πιάτων είναι μία εύκολη επιλογή, αλλά δεν πετυχαίνει σημαντικά αποτελέσματα. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις σαπουνάδα με υγρό απορρυπαντικό, για να καθαρίσεις εξωτερικά το κλιματιστικό σου από τη σκόνη.

Το ίδιο ισχύει και για το απολυμαντικό υγρό, που αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξωτερικού καθαρισμού των μονάδων, αλλά όχι εσωτερικού. Το απολυμαντικό πετυχαίνει την ίδια απολύμανση με τη χλωρίνη, χωρίς να έχει τη βαριά μυρωδιά της. 

Το ξύδι λοιπόν, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, για να καθαρίσεις το κλιματιστικό σου εσωτερικά πριν έρθει η ώρα για την λεπτομερή συντήρηση από ψυκτικό. 

Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι είναι μια αποτελεσματική λύση για να διώξεις τη σκόνη, τις άσχημες μυρωδιές και τα ακάρεα, ανάμεσα στις επαγγελματικές συντηρήσεις κλιματιστικού.

Καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι σε 3 στάδια!

Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απολυμάνεις αρκετά αντικείμενα και επιφάνειες. Ταυτόχρονα, δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο σπίτι σου, ενώ είναι αρκετά οικονομικό.

Ο καθαρισμός του κλιματιστικού με ξύδι, βοηθά στο να εισπνέεις καθαρό αέρα χωρίς να υπάρχει ο φόβος για τη δημιουργία αναπνευστικών προβλημάτων και αλλεργιών. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει 3 εύκολα βήματα. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!

1. Ο καθαρισμός των φίλτρων

Για να καθαρίσεις τα φίλτρα θα πρέπει να τα αφαιρέσεις πρώτα. Πώς θα γίνει αυτό; Άνοιξε το καπάκι της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και βγάλε πολύ προσεκτικά τα δύο κυρτά κομμάτια που μοιάζουν με μικρές σήτες. Είναι στηριγμένα σε δύο μικρές εγκοπές. Πρόσεξε πως θα τα αφαιρέσεις διότι το πιο πιθανό είναι να έχουν αρκετή σκόνη.

Στη συνέχεια, τίναξέ τα σε ένα εξωτερικό μέρος και πλύνε τα. Βούτηξέ τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μισό φλυτζάνι λευκό ξύδι. Άφησέ τα για περίπου μία ώρα. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι θα απομακρύνει κάθε βλαβερή ουσία για τον οργανισμό.

Μόλις βγάλεις τα φίλτρα, ξέπλυνέ τα με τρεχούμενο νερό και άφησέ τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Τέλος, μπορείς να τα τοποθετήσεις ξανά στη θέση τους με προσοχή. Έχε στο νου σου ότι ο καθαρισμός των φίλτρων θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

2. Ο καθαρισμός των περσίδων

Η σκόνη και τα ακάρεα εγκλωβίζονται στο εσωτερικό του κλιματιστικού σου και είναι υπεύθυνα για τη μη υγιεινή ροή του αέρα. Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να αφαιρέσεις αυτούς τους εχθρούς ξεσκονίζοντας. Πέρνα κάθε εξωτερική επιφάνεια με ένα μαλακό βρεγμένο πανί για να απομακρύνεις τη σκόνη.

Σε δεύτερη φάση μπορείς να ρίξεις λίγο ξύδι σε ένα χαρτί και να ξαναπεράσεις τις περσίδες προσεκτικά. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι θα απολυμάνει κάθε επιφάνεια.

Παράλληλα, μπορείς να ψεκάσεις το εσωτερικό του κλιματιστικού με νερό και ξύδι και στη συνέχεια να θέσεις το air condition σε λειτουργία ψύξης για να καθαριστεί και εσωτερικά. Αν φοβάσαι ότι θα δημιουργηθεί βλάβη στη συσκευή σου, μην επέμβεις περαιτέρω στο εσωτερικό του.

3. Ο καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας

Για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σου, η διαδικασία καθαρισμού της είναι πολύ απλή. Είτε είναι τοποθετημένη ψηλά είτε χαμηλά, μπορείς απλώς να ρίξεις λίγο νερό με το λάστιχο. Μη φοβηθείς, δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποια βλάβη.

Αν ακόμα παρατηρείς σκόνη, με ένα βρεγμένο πανί μπορείς να την απομακρύνεις. Ακόμα, για να επιτυγχάνεται η σωστή λειτουργία του κλιματιστικού, φρόντισε να ελέγχεις το σωληνάκι από το οποίο τρέχει νερό. Αν κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού δεν βγαίνει νερό, τότε ενδέχεται να έχει βουλώσει και αργότερα να προκληθεί ζημιά σε ολόκληρο το σύστημα.

Extra Tip 1: Φρόντισε πριν προχωρήσεις στον καθαρισμό του κλιματιστικού με ξύδι να το έχεις αποσυνδέσει από την πρίζα, κυρίως για τη δική σου ασφάλεια. Βάλε το ξανά σε λειτουργία μόνο όταν έχεις τελειώσει από τον καθαρισμό.

Extra Tip 2: Τα πλεονεκτήματα που λαμβάνεις από τον καθαρισμό του κλιματιστικού με ξύδι είναι πάρα πολλά. Σε αυτά περιλαμβάνεται το γεγονός ότι μεγιστοποιείται η απόδοση της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνει κατά πολύ η αντοχή του στο χρόνο και ταυτόχρονα εξοικονομείται τόσο ενέργεια όσο και χρήματα.

Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι από μόνος του δεν αρκεί για την πλήρη συντήρηση του κλιματιστικού σου. Θα πρέπει να καλέσεις έναν εξειδικευμένο ψυκτικό, για να έχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα. Ο ψυκτικός είναι σε θέση να συμπληρώσει με φρέον το κλιματιστικό σου αν χρειαστεί, αλλά και να διαπιστώσει τυχόν βλάβη εγκαίρως. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και κλείσε ραντεβού για τη συντήρηση του κλιματιστικού σου άμεσα & οικονομικά!

καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Συντήρηση κλιματιστικού
Μαρούσι 07/08/2020
Εκτελέστηκε από
Χρήστος Κ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση κλιματιστικού
Τεχνολογία Κλιματιστικού:
Δεν γνωρίζω
Είδος κλιματιστικού:
Οικιακού Τύπου
Ισχύς κλιματιστικού (btu):
9000 - 14000
Πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η εργασία σου;
Εντός 3 εργάσιμων ημερών
Επισκευή κλιματιστικού
Ηράκλειο 07/08/2020
Εκτελέστηκε από
Χρήστος Κ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή κλιματιστικού
Τεχνολογία Κλιματιστικού:
Συμβατικό (on/off)
Είδος κλιματιστικού:
Οικιακού Τύπου
Ισχύς κλιματιστικού (btu):
Δεν γνωρίζω
Πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η εργασία σου;
Εντός 3 εργάσιμων ημερών

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ήταν εξαιρετικός. Ευχαριστούμε!

Για: Ρετζέπης Δημήτρης / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
1,0

Μου τοποθετησαν και συντηρησαν κλιματιστικο 10ετιας αρκετα συντομα και χωρις μεγαλη αναστατωση στο σπιτι .Παρολαυτα η κεντρικη μονάδα εκανε παρα παρα πολυ θόρυβο το οποιο απεδωσαν σε παλαιότητα του μηχανηματος. Τους ειπα οτι στο προηγουμενο σπιτι δεν εκαναν αλλα επέμεναν. Τις επομενες μερες καλεσα να ζητησω 2ο ραντευου , αρχικως μου ειπαν οτι δεν εχει νόημα γιατι ειναι παμπαλαιο το μηχανημα και μετα απο επιμονη μου ειπαν θα ελθουν. Δε μου αρεσε η συμπεριφορα , καλεσα καποιον αλλονκαι με 25 ευρω, χρησιμοποιωντας αντικραδασμικα λαστιχα , η μοναδα ειναι τελειως αθορυβη.

Για: Γιάννης Ακριτίδης / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Ο τεχνικός Μιχάλης ήταν καλά καταρτισμένος, πήρε το χρόνο να μου εξηγήσει αναλυτικά την επισκευή και ήταν συνολικά ένας καλός επαγγελματίας. Θα χρησιμοποιήσω ξανά τις υπηρεσίες του

Για: Ι. ΠΑΡΜΑΞΗΣ - Δ. ΡΑΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε. CLIMA SERVICE / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Πολύ καλός και μας βοήθησε με το παραπάνω!

Για: SERVICE 24 / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Ειμαστε ευχαριστημενοι απο την εξυπειρετηση και τον επαγγελματισμό του Μιχάλη και του βοηθού του.Ηταν γρήγορος, κατατοπιστικός, ευγενικός και πλήρως καταρτισμένος.Απασχολήθηκε περίπου 45 λεπτά, αποκατέστησε τη βλάβη και μας στοίχησε μονο 35 €.

Για: Ι. ΠΑΡΜΑΞΗΣ - Δ. ΡΑΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε. CLIMA SERVICE / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
1,8

Απαραδεκτος.. μας εκανε service σε κλιματιστικό κ πηγε να φύγει έχοντας πλύνει μονο τα φίλτρα κ χωρις καν να το ανάψει.. μετα απο δικη μας ερωτηση στο αν δουλεύει σωστα η αν θελει φρεον... το άναψε κ εκανε δήθεν πως το μετρά με τον ίδιο ψεκαστηρα που το καθάρισε... απλα απαράδεκτος στη δουλειά του.. ευγενικος πολυ ναι μεν σαν άνθρωπος .. αλλα καθολου επαγγελματίας..

Για: SERVICE 24 / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή