Πώς βάζω το κλιματιστικό στο ζεστό; Βρες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για το κλιματιστικό!

Ρύθμιση κλιματιστικού

Το κλιματιστικό είναι ένα απαραίτητο κομμάτι του σπιτιού για πολλά νοικοκυριά στη χώρα μας. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν κυρίως το καλοκαίρι, ώστε να τους γλυτώσει από τη ζέστη. Ωστόσο, όλο και αυξάνονται οι κάτοχοι κλιματιστικών που το προτιμούν και για τη θέρμανση του σπιτιού το χειμώνα. Αυτό συμβαίνει, γιατί χάρη σε αυτό μπορούμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε ζεστό αέρα, χωρίς να προμηθευόμαστε καύσιμη ύλη, όπως πετρέλαιο. Φυσικά, είναι λογικό μερικές φορές να αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τη συσκευή μας. Μπορεί να έχουμε απορίες, όπως: Πώς βάζω το κλιματιστικό στο ζεστό; Γιατί καθυστερεί να έρθει ζεστός αέρας από τη συσκευή;

Ευτυχώς, οι απορίες αυτές έχουν αρκετά απλές απαντήσεις. Έπειτα, υπάρχουν και πιο απαιτητικά ζητήματα. Για παράδειγμα, ίσως κάποιες φορές να παρατηρήσεις πως το air condition δε ζεσταίνει καθόλου το χώρο, ή έχει κάποια βλάβη. Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι πολύ σημαντική η συντήρηση κλιματιστικού από έναν επαγγελματία, περίπου 1 φορά το χρόνο. Αν χρησιμοποιείς το κλιματιστικό χειμώνα- καλοκαίρι, ίσως χρειάζεται συντήρηση και 2 φορές το χρόνο. Και φυσικά, το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις και χωρίς βοήθεια είναι ο καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού. Αν κάνεις έντονη χρήση του, ο καθαρισμός μια φορά το μήνα είναι μια πολύ καλή ιδέα. Όμως, ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε κάποιες συνήθεις απορίες που προκύπτουν από τη χρήση κλιματιστικού το χειμώνα.

Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις από τη χρήση κλιματιστικού για θέρμανση!

Πώς βάζω το κλιματιστικό στο ζεστό;

Μια τόσο συχνή ερώτηση, η οποία μπορεί να απαντηθεί πολύ εύκολα. Κάθε κλιματιστικό έχει 2 βασικές λειτουργίες: να βγάζει ψυχρό ή ζεστό αέρα. Αν χρησιμοποιείς air condition το καλοκαίρι, μάλλον έχεις εξοικειωθεί τόσο πολύ με τη λειτουργία ψυχρού αέρα, ώστε να έχεις ξεχάσει πώς βγάζει ζεστό αέρα. Λοιπόν, για να απαντήσουμε στην ερώτηση: “ Πώς βάζω το κλιματιστικό στο ζεστό; “, ας ρίξουμε μια ματιά στο χειριστήριο. Τα περισσότερα χειριστήρια κλιματιστικών έχουν ένα μεγάλο κουμπί, το οποίο γράφει “MODE”. Το κουμπί αυτό είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του air condition. Με άλλα λόγια, αλλάζει τον αέρα από το κρύο στο ζεστό και το αντίστροφο.

Για να βάλεις το κλιματιστικό στο ζεστό, αρχικά άναψε το από την ένδειξη “ON/OFF”. Στη συνέχεια, πίεσε το πλήκτρο “MODE”, ώστε να αλλάξεις τη λειτουργία του, από το κρύο στο ζεστό. Όταν ο αέρας γυρίζει στο ζεστό, πάνω στο χειριστήριο εμφανίζεται το εικονίδιο του ήλιου. Αντιθέτως, όταν γυρίζει στο κρύο, εμφανίζεται το εικονίδιο μιας νιφάδας χιονιού. Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος να τα ξεχωρίζεις. Σε περίπτωση που το πλήκτρο αυτό δεν υπάρχει στο χειριστήριο, θα πρέπει να διαβάσεις το εγχειρίδιο οδηγιών. Έτσι, θα λυθεί κάθε απορία σου. Βέβαια, σήμερα πολλοί επιλέγουν να χειρίζονται το air condition μέσω του κινητού τους. Αυτό γίνεται μέσω ειδικών εφαρμογών και είναι πολύ χρήσιμο για όσους δε συμπαθούν τη χρήση πολλών τηλεχειριστηρίων.

[caption id="attachment_9738" align="aligncenter" width="450"]χειριστήριο κλιματιστικού
Pinterest.com[/caption]

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το σπίτι μου;

Η εποχή του χειμώνα και του καλοκαιριού παρουσιάζουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους, ακόμα και ως προς τη χρήση του κλιματιστικού. Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη οικιακή συσκευή είναι ένας αρκετά καλός τρόπος για να έχεις οικονομική θέρμανση με ρεύμα. Ωστόσο, για να έχεις τις ιδανικές συνθήκες ατμόσφαιρας στο σπίτι, πρέπει να το ρυθμίσεις με το σωστό τρόπο. Το χειμώνα, η άριστη θερμοκρασία για το σπίτι είναι στους 20- 22 βαθμούς κελσίου. Από την άλλη πλευρά, το καλοκαίρι μπορείς να χρησιμοποιείς το air condition, με σκοπό να κρατήσεις τη θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς. Μπορείς να χρησιμοποιείς ένα θερμόμετρο εσωτερικού χώρου για να βεβαιώνεσαι ότι η θερμοκρασία είναι αυτή που επιθυμείς.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι βασικό που πρέπει να προσέξεις για να λειτουργεί το κλιματιστικό με το βέλτιστο τρόπο. Το χειμώνα, η συσκευή πρέπει, ιδανικά, να ρυθμίζεται στους 12- 15 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία στο εξωτερικό περιβάλλον. Δηλαδή, αν έξω η θερμοκρασία είναι στους 5 βαθμούς, είναι καλό να ρυθμίσεις το κλιματιστικό στους 20 βαθμούς για να λειτουργεί αποδοτικά. Ομοίως, το καλοκαίρι πρέπει να ρυθμίζεις το air condition μέχρι 12 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία. Έτσι, αν έξω έχει 40 βαθμούς, δηλαδή καύσωνα, μπορείς να ρυθμίσεις το κλιματιστικό στους 28 βαθμούς κελσίου. Έτσι, θα λειτουργεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.
κλιματιστικό

Γιατί δε ζεσταίνει τον αέρα το κλιματιστικό;

Περίπτωση 1: Το κλιματιστικό αργεί να βγάλει ζεστό αέρα

Αφού απαντήσαμε στην ερώτηση: “ Πώς βάζω το κλιματιστικό στο ζεστό; “, πρέπει να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει, αν ο αέρας δε ζεσταίνεται. Αρχικά, όταν ανοίγεις το air condition στο ζεστό πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή. Η συσκευή σου δυσκολεύεται περισσότερο να βγάλει ζεστό αέρα, παρά κρύο. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται ένα μικρό διάστημα για να προθερμανθεί. Η προθέρμανση του μπορεί να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.

Αν περάσουν 5 λεπτά, αλλά το κλιματιστικό σου εξακολουθεί να βγάζει κρύο αέρα, τότε υπάρχει κάποιο βαθύτερο πρόβλημα. Αν αναρωτιέσαι γιατί η συσκευή χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στις συνθήκες που επιθυμείς, αρκεί να αναλογιστείς τον τρόπο λειτουργίας του. Το κλιματιστικό δε διαχωρίζει τον κρύο από το ζεστό αέρα. Λειτουργεί όπως ένα ψυγείο, ανακυκλώνοντας τον αέρα του περιβάλλοντος του. Έτσι, χρειάζεται λίγο χρόνο από τη στιγμή που το ανάβεις, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σου.

Περίπτωση 2: Το κλιματιστικό δε βγάζει καθόλου ζεστό αέρα

Αν περάσουν 5 λεπτά, αλλά το κλιματιστικό σου ακόμα δε βγάζει ζεστό αέρα, είναι ώρα να αναλάβεις δράση. Τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνεις, είναι να καθαρίσεις τα φίλτρα και να συμπληρώσεις ψυκτικό υγρό. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης συντήρησης κλιματιστικού, η οποία είναι καλό να γίνεται 1 φορά το χρόνο. Ιδιαίτερα τα φίλτρα, αποτελούν ένα μέρος του air condition, το οποίο χρειάζεται πιο τακτική φροντίδα. Βλέπεις, είναι το μέρος που συσσωρεύει σκόνη από το γύρω περιβάλλον και η σκόνη αυτή μπορεί να διαταράξει την ομαλή λειτουργία τους. Σε περίπτωση που καθαρίσεις τα φίλτρα και προσθέσεις ψυκτικό υγρό, αλλά και πάλι έχεις πρόβλημα με το ζεστό αέρα, μην πειραματιστείς με το κλιματιστικό. Κάλεσε έναν επαγγελματία για να ελέγξει τη βλάβη και να δώσει την καλύτερη λύση.

Ελπίζουμε να σου απαντήσαμε στην ερώτηση: "Πώς βάζω το κλιματιστικό στο ζεστό;"  και όλες τις άλλες απορίες σου. Για τη συντήρηση και την επισκευή του κλιματιστικού σου, μη διστάσεις να απευθυνθείς σε έναν αξιολογημένο ψυκτικό της πλατφόρμας μας!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Συντήρηση κλιματιστικού
Χαϊδάρι 22/09/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Συντήρηση κλιματιστικού
Τεχνολογία Κλιματιστικού:
Inverter
Είδος κλιματιστικού:
Οικιακού Τύπου
Ισχύς κλιματιστικού (btu):
9000 - 14000
Πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η εργασία σου;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Απεγκατάσταση και εγκατάσταση κλιματιστικού
Βύρωνας 22/09/2020
Εκτελέστηκε από
Χρήστος Σ.
Είδος εργασίας:
Απεγκατάσταση και εγκατάσταση κλιματιστικού
Τεχνολογία Κλιματιστικού:
Inverter
Είδος κλιματιστικού:
Οικιακού Τύπου
Ισχύς κλιματιστικού (btu):
Δεν γνωρίζω
Πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η εργασία σου;
Εντός 3 εργάσιμων ημερών

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετική και άμεση εξυπηρέτηση!!!

Για: Αργύρης Διαβολίκης / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
3,7

δεν εστειλε την αποδειξη εργασιών στο viber οπως μου ειπε ο υπαλληλος του κου Διαβολίκη οτι θα έκανε ,καθώς σε αυτη την τιμή περιλαμβανει και Φ.Π.Α.

Για: Αργύρης Διαβολίκης / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
4,9

Πολυ καλα οργανωμένο συνεργείο,και καλη δουλειά. Είναι η Δεύτερη φορά που συνεργάστηκα μαζί τους.

Για: Ι. ΠΑΡΜΑΞΗΣ - Δ. ΡΑΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε. CLIMA SERVICE / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Πολύ σωστό συνεργείο, άμεσοι, και αποτελεσματικοι.

Για: Climair service / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
3,4

Ως επαγγελματιες θα επρεπε να γνωριζουν κ να ενημερωνουν τους πελατες οτι εφοσον ειναι απαραιτητο να ανοιξουν μια τρυπα στον τοιχο, καλο θα ειναι ταυτοχρονα να ζητουν και μια ηλεκτρικη σκουπα, εφοσον αυτη ειναι διαθεσιμη, καθως η σκονη διασκορπιζεται σε ολο το σπιτι παντου. Απαραδεκτος τροπος εργασιας. Δε θα τους προτεινα πουθενα αλλου μετα απο αυτο. Χρειαστηκε ενα ολοκληρο βραδυ για να καθαρισω τη σκονη που διασκορπιστηκενσε ολο το σπιτι, σε ολα τα επιπλα. Απαραδεκτο!

Για: Αργύρης Διαβολίκης / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
4,0

Καλός επαγγελματίας,άφησε όμως μερεμέτι και δεν ήρθε.

Για: Μάρκος Δακουτρός / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή