Γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό;

Ο ήλιος καίει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και εσύ ανυπομονείς να μπεις στο σπίτι σου και να ανάψεις το air condition. Η σωστή λειτουργία του κλιματιστικού είναι απαραίτητη, για να εξασφαλίσεις δροσιά στο χώρο σου, ειδικά αν ζεις σε πόλη. Παρόλα αυτά, οι βλάβες δε μένουν πάντα εκτός σκηνικού. Ενώ θα έπρεπε το κλιματιστικό να λειτουργεί κανονικά μόλις πατήσεις το κουμπί, δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Οι περσίδες του κλιματιστικού βρίσκονται στην εσωτερική μονάδα και πρέπει να ανοίγουν, είτε ανάβεις το κλιματιστικό για θέρμανση, είτε για ψύξη. Ανάλογα με τη θέση, όπου βρίσκονται, οι περσίδες κατευθύνουν τον αέρα προς το σημείο που επιθυμείς να πηγαίνει ο αέρας του κλιματιστικού. Λοιπόν, τι να κάνεις, όταν οι περσίδες παρουσιάζουν προβλήματα; Σήμερα, με τη βοήθεια των αξιολογημένων ψυκτικών της πλατφόρμας μας, θα δούμε γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό και πώς μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα.

Γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό; Τι μπορείς να κάνεις;

1. Το κλιματιστικό δεν είναι στην πρίζα

Πολλές είναι οι φορές, που η συσκευή μας δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά μ’ ένα μυαλό βράδυ-πρωί, χειμώνα-καλοκαίρι, η λύση καμιά φορά μπορεί να βρίσκεται σ’ ένα σημείο πολύ προφανές που δεν αδυνατούμε να σκεφτούμε την ώρα της κρίσης. Έτσι, προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στην πρίζα, μήπως έχει αποσυνδεθεί το κλιματιστικό. Αν το πρόβλημα δεν ήταν στις περσίδες, αλλά στο ότι έπρεπε να συνδέσεις το κλιματιστικό στο ρεύμα, τότε μπορείς να απολαύσεις τη δροσιά του, απορώντας με το πόσο εύκολη ήταν η λύση.

Γιατί δεν βγάζει ζεστό αέρα το κλιματιστικό;

2. Το χειριστήριο δε λειτουργεί

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να έχουν τελειώσει οι μπαταρίες στο χειριστήριο / control του κλιματιστικού ή να έχει κολλήσει το πλήκτρο και να μην ανάβει. Αν δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό, αλλά δε λαμβάνεις και γενικότερο σήμα για τη λειτουργία του air condition, πρέπει να ελέγξεις το χειριστήριο. Θα ήταν κρίμα να καλέσεις τεχνικό και να πληρώσεις την επίσκεψη, ενώ χρειαζόταν απλά μπαταρίες το control. Πολλά κλιματιστικά διαθέτουν και πάνω τους πλήκτρα για χειρισμό. Δοκίμασε να θέσεις σε λειτουργία το air condition σου από την ίδια τη συσκευή, για να ανακαλύψεις αν φταίει εκείνη ή το χειριστήριο.

Καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού σε 5 απλά βήματα!

3. Έχει κολλήσει η περσίδα

Αν το πρόβλημα δε βρίσκεται στο χειριστήριο, είναι ώρα να αναζητήσεις στη συσκευή την αιτία για το ότι δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η περσίδα απλά έχει κολλήσει από την προηγούμενη χρήση και γι’ αυτό δεν ανοίγει. Σίγουρα, είναι λίγες οι πιθανότητες να έχει φρακάρει και απλά να χρειάζεται λίγη βοήθεια. Παρόλα αυτά, είναι μια περίπτωση που έχουμε συναντήσει. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να δοκιμάσεις να βοηθήσεις την κίνηση της περσίδας με το χέρι. Φυσικά, δεν πρέπει να βάλεις πολλή πίεση, ούτε να τραβήξεις δυνατά, για να μη γίνει ζημιά.

Γιατί δεν δουλεύει η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού;

4. Έχει καεί το μοτέρ της περσίδας

Αν δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό ούτε τώρα, πιθανότατα έχει καεί το μοτέρ. Η κίνηση των περσίδων δίνεται από ένα μοτεράκι που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Όταν οι περσίδες δεν ανοίγουν ή δεν κινούνται, συνήθως το πρόβλημα έγκειται σε αυτό το μοτέρ. Διαφορετικά, ενδέχεται να έχουν σπάσει τα δοντάκια στο οδοντοτροχό ή στον κανόνα.

Το κόστος του ανταλλακτικού για το μοτέρ ποικίλλει, ανάλογα με τον τύπο και τη μάρκα του κλιματιστικού. Δεν πρόκειται, όμως, για ένα ακριβό εξάρτημα, εφόσον είναι αυτό το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εμπιστευτείς την αλλαγή του μοτέρ σ’ έναν αξιολογημένο ψυκτικό, ώστε να κάνει το κλιματιστικό σου να λειτουργεί και πάλι σαν καινούργιο.

Ελπίζουμε να βρεις τη λύση στο γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό! Αν χρειάζεσαι άμεσα τεχνικό για την επισκευή air condition ή τη συντήρηση κλιματιστικού, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά, από έμπειρο ψυκτικό στην περιοχή σου!

δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Συντήρηση κλιματιστικού
Μαραθώνας 04/08/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Συντήρηση κλιματιστικού
Τεχνολογία Κλιματιστικού:
Inverter
Είδος κλιματιστικού:
Οικιακού Τύπου
Ισχύς κλιματιστικού (btu):
15000 - 24000
Πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η εργασία σου;
Εντός 3 εργάσιμων ημερών
Συντήρηση κλιματιστικού
Αγία Βαρβάρα 04/08/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Συντήρηση κλιματιστικού
Τεχνολογία Κλιματιστικού:
Inverter
Είδος κλιματιστικού:
Οικιακού Τύπου
Ισχύς κλιματιστικού (btu):
9000 - 14000
Πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η εργασία σου;
Εντός 3 εργάσιμων ημερών

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

3,5

1 - ο ένας από τους δυο επαγγελματίες ήταν ισχυρογνώμονας και απόλυτος σχετικά με επιβεβαίωση επικοινωνίας που προηγήθηκε τηλεφωνικά - επίσης αγενής και μιλούσε στον ένοικο . 2 - το κλιματιστικό στο οποίο έγινε καθαρισμός κάθε φορά που ξεκινάει μυρίζει όπως και πριν τη συντήρηση παρά πολύ άσχημα - η συντήρηση εκτός της επισκευής είχε διάρκεια 5 λεπτά . 3 - κατηγόρησε ο ένας από τους δυο τεχνικούς αρκετές φορές την κυρία στο τηλεφωνικό κέντρο της επιχείρησης 4 - η αναπλήρωση υγρών έγινε αποτελεσματικά και το κλιματιστικό εκτός των παραπάνω (άσχημη οσμή ) δουλεύει άψογα . Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης

Για: Thesservice.gr / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Συνεπείς, ευγενικοί και γνώστες του αντικειμένου τους.

Για: Ι. ΠΑΡΜΑΞΗΣ - Δ. ΡΑΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε. CLIMA SERVICE / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
4,6

Άψογος στη δουλειά του και ευγενέστατος! Βάζω 4 στα 5 αστέρια στο θέμα της συνέπειες, μόνο κι μόνο επειδή ήρθε μισή ώρα νωρίτερα από το ραντεβού. Θα τον ξανά προτιμήσω!

Για: Χρήστος Καραγιάννης / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Ευγενείς και φιλικοί

Για: Ι. ΠΑΡΜΑΞΗΣ - Δ. ΡΑΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε. CLIMA SERVICE / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
4,9

Άμεση ανταπόκριση και εξαιρετικά ευγενής. Πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Για: SERVICE 24 / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Γρήγοροι, καθαροί, ακριβείς!!!

Για: Ι. ΠΑΡΜΑΞΗΣ - Δ. ΡΑΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε. CLIMA SERVICE / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή