Μένουμε Σπίτι: Δες κωδικούς βλαβών κλιματιστικών & Μάθε να αναγνωρίζεις το πρόβλημα!

Bλάβες κλιματιστικών

Μπορεί να ξέρεις τι αφορούν οι κωδικοί βλαβών κλιματιστικών, μπορεί και όχι. Ίσως ακόμη να μην έχεις μάθει να διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνει το κλιματιστικό σου. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να βρεις όσα αναζητάς για την αγαπημένη σου συσκευή. Δεν πρόκειται για ένα απλό μηχάνημα αλλά για τον σωτήρα σου! Γιατί το κλιματιστικό σου προσφέρει ανά πάσα στιγμή είτε τη δροσιά είτε τη ζέστη που τόσο έχεις ανάγκη.

Πως θα γίνει αυτό; Δώσε στο κλιματιστικό σου όσα αξίζει με τη σωστή συντήρηση και την έγκαιρη διάγνωση οποιουδήποτε προβλήματος μπορεί να το ταλαιπωρήσει. Εμείς, συμβουλευθήκαμε για εσένα τους έμπειρους ψυκτικούς μας και συγκεντρώσαμε οτιδήποτε σχετίζεται με το θέμα: κωδικοί βλαβών κλιματιστικών. Δες, λοιπόν,  όσα είναι καλό να έχεις στην άκρη του μυαλού σου, ώστε να κρατήσεις το κλιματιστικό σου για χρόνια!

Τι είναι πιο πιθανό να ταλανίσει το αγαπημένο σου μηχάνημα; Σου παρουσιάζουμε τα κορυφαία και συχνότερα 6 προβλήματα που μπορεί να πλήξουν το air condition σου.

Τα 6 συχνότερα προβλήματα ενός κλιματιστικού

#1 Η έλλειψη ψυκτικού υγρού

[caption id="attachment_5663" align="aligncenter" width="719"]κωδικοί βλαβών κλιματιστικών
Έλλειψη ψυκτικού υγρού[/caption]

Το πρόβλημα αυτό είναι ίσως και η αιτία που το κλιματιστικό σου αποδίδει λιγότερο. Μπορεί να οφείλεται είτε σε ελλειπή πλήρωση κατά την εγκατάσταση κλιματιστικού, είτε σε κάποια διαρροή. Στη δεύτερη περίπτωση, μια αναπλήρωση του ψυκτικού υγρού δε θα βοηθήσει, αφού το νέο υγρό θα διαρρεύσει κι εκείνο, αφήνοντας το κλιματιστικό σου «κενό». Απαιτείται , λοιπόν, η βοήθεια ενός τεχνικού για να γεφυρώσει το χάσμα και να ξαναδώσει ζωή στο πολύτιμο αυτό μηχάνημά σου.

#2 Η κατεστραμμένη πλακέτα

[caption id="attachment_5676" align="aligncenter" width="672"]κωδικοί βλαβών κλιματιστικών
Κατεστραμένη πλακέτα[/caption]

Εάν μένεις σε περιοχή με συχνές διακοπές ρεύματος ή αν το σπίτι σου έχει χτυπηθεί από κεραυνό, τότε είναι πιθανό η πλακέτα του κλιματιστικού σου να έχει υποστεί μερική βλάβη ή καταστροφή. Δουλειά της πλακέτας αποτελεί η επιτήρηση των λειτουργιών των επιμέρους στοιχείων του καθώς και ο έλεγχος. Διασφαλίζει πως εκείνο λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να προσφέρει άνεση και οικονομία. Κάποια βλάβη στην πλακέτα μπορεί να οδηγήσει σε περίεργη συμπεριφορά του κλιματιστικού ή σε μη λειτουργία του. Ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να δώσει τόσο φως όσο και νέα πνοή στο κλιματιστικό με την επισκευή ή την αντικατάσταση της ταλαιπωρημένης πλακέτας.

#3 Η ηλεκτρική ανεπάρκεια

[caption id="attachment_5659" align="aligncenter" width="541"]κωδικοί βλαβών κλιματιστικών
Ηλεκτρική ανεπάρκεια[/caption]

Το πρόβλημα αυτό κάνει την εμφάνισή του στον συμπιεστή και στους ανεμιστήρες που το κλιματιστικό διαθέτει. Η ηλεκτρική ανεπάρκεια προκαλεί σταδιακές φθορές στα κομμάτια αυτά, ιδίως εάν το κλιματιστικό σου εκκινείται, σταματά και επανεκκινείται συχνά. Οι ηλεκτρικές συνδέσεις του χρειάζονται, λοιπόν, έλεγχο κατά τη συντήρηση.

#4 Οι προβληματικοί αισθητήρες

κωδικοί βλαβών κλιματιστικών

Προβληματικοί αισθητήρες

Κάθε κλιματιστικό διαθέτει θερμοστάτες και αισθητήρια, για να επιτηρούν τις θερμοκρασίες και τις πιέσεις του ψυκτικού υγρού και του αέρα στα διάφορα σημεία του. Εάν κάποιος αισθητήρας μετακινηθεί από τη θέση του ή χαλάσει, τότε το κλιματιστικό θα αρχίσει να δυσλειτουργεί. Πιθανό είναι είτε να λειτουργεί ανελλιπώς, είτε να αυξομειώνει αφύσικα την ισχύ του.

#5 Η κακή αποχέτευση συμπυκνωμάτων

κωδικοί βλαβών κλιματιστικών

Κακή αποχέτευση συμπυκνωμάτων

Η κακή κατασκευή του σωλήνα αποχέτευσης ή το βούλωμα αυτού μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον πρόβλημα για το κλιματιστικό σου. Ως αποτέλεσμα, διαταράσσεται η λειτουργία του, ενώ συχνή είναι η διαρροή συμπυκνωμάτων μέσα και έξω από το εσωτερικό του σπιτιού σου.

#6 Η ανεπαρκής συντήρηση

[caption id="attachment_5660" align="aligncenter" width="538"]κωδικοί βλαβών κλιματιστικών
Η ανεπαρκής συντήρηση[/caption]

Φυλάξαμε το σημαντικότερο για το τέλος! Αν το κλιματιστικό σου δεν συντηρείται τακτικά και επιμελώς, η μακροζωία του κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Τα φίλτρα και όλα τα κομμάτια που το απαρτίζουν χρειάζονται ξεβούλωμα και ειδικό καθαρισμό. Στην αντίθετη περίπτωση, ο συμπιεστής και οι ανεμιστήρες πιθανό είναι να υποστούν μόνιμου χαρακτήρα βλάβη. Έτσι, το κλιματιστικό σου θα αρχίσει να αποδίδει από λιγότερο έως και καθόλου.

Πως μπορείς να αντιληφθείς αν υπάρχει πρόβλημα; Συχνά πέρα από θόρυβο και έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές, το κλιματιστικό σου μπορεί να σε πληροφορήσει για κάποιο πρόβλημα μέσω ειδικών ενδείξεων. Οι ονομαζόμενοι ως κωδικοί βλαβών κλιματιστικών είναι, λοιπόν, το «σημάδι» που δίνει το κλιματιστικό για να γνωστοποιήσει ότι έχει μια βλάβη. Αυτή η βλάβη, αναγράφεται κωδικοποιημένα επάνω του, ώστε ο τεχνικός να μπορεί να πραγματοποιήσει την ακριβή διάγνωσή της και να την επιλύσει.

Κωδικοί βλαβών κλιματιστικών & επιλογές

Από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, αλλά και ανά μοντέλο κλιματιστικού, η ένδειξη που μπορεί να λάβουν οι κωδικοί βλαβών κλιματιστικών διαφέρει. Έτσι, δεν έχουν όλες οι μάρκες τις ίδιες επιλογές στις ενδείξεις του προβλήματος. Σε κάποια μπορεί οι κωδικοί βλαβών κλιματιστικών να εμφανίζονται στο display, ενώ σε κάποια άλλα, μαζί με τον κωδικό βλάβης υπάρχει και μια σειρά με led που ανάβουν. Κυριαρχούν επομένως οι ακόλουθοι 3 τύποι για να επιλέξεις:

1. Τον κωδικό βλάβης που εμφανίζεται στo display

2. Τη συχνότητα με την οποία εμφανίζονται τα led στην εσωτερική μονάδα

3. Τη συχνότητα με την οποία εμφανίζονται τα led στην εξωτερική μονάδα

Θέλεις να μάθεις περισσότερα περί συντήρησης και κωδικών βλαβών κλιματιστικών; Οι έμπειροι και αξιολογημένοι τεχνικοί μας είναι εδώ για να δώσουν λύση σε κάθε σου πρόβλημα. Καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr, πάρε προσφορές και βρες τον άνθρωπό σου!

 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα