Γιατί τρέχει νερό από το κλιματιστικό μου;

Tρέχει νερό από το κλιματιστικό

Καθώς σιγά-σιγά η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, έφτασε η στιγμή να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού σου. Οι 28 βαθμοί έγιναν 20, ο ζεστός αέρας μετατράπηκε σε δροσιά και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, σύντομα κατάλαβες ότι κάτι πάει λάθος. Τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου!

Το πρώτο σημάδι είναι, συνήθως, ο σχηματισμός σταγόνων στην επιφάνεια της μονάδας του air- condition. Μετά ακολουθούν μικρές λιμνούλες στο πάτωμα κάτω από το κλιματιστικό και τότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι ο εντοπισμός των πιθανών αιτιών και η επίλυση του προβλήματος ώστε να σταματήσει να τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε για ποιους λόγους μπορεί να συνέβη αυτό και τι πρέπει να κάνεις, ώστε να μην σου ξανατύχει.

Οι συνηθέστερες αιτίες που τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου!

1. Bρώμικα Φίλτρα

Αν έχει περάσει πολύ καιρός από την τελευταία φορά που άλλαξες τα φίλτρα, δεν πρέπει να αναρωτιέσαι γιατί τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου. Αν τα φίλτρα είναι βρώμικα, μερικώς η παντελώς βουλωμένα, είναι θέμα χρόνου να παγώσουν τα πηνία του εξατμιστή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μόλις λιώνει ο πάγος, να υπερχειλίζει η λεκάνη αποστράγγισης και το νερό να καταλήγει μέσα στο σπίτι.

Διάβασε επίσης: Καθάρισε τα Φίλτρα του Κλιματιστικού σου σε 5 Απλά Βήματα!

2. Βουλωμένος σωλήνας αποχέτευσης

Το νερό του κλιματιστικού διαφεύγει από την εσωτερική μονάδα, μέσω ενός σωλήνα αποχέτευσης. Η συσσωρευμένη σκόνη, οι βρωμιές και η μούχλα, μπορούν να οδηγήσουν στο βούλωμα του σωλήνα με το πέρασμα του χρόνου. Αφού, λοιπόν, το νερό δεν μπορεί να διαφύγει από τον σωλήνα αποχέτευσης, επιστρέφει πίσω στην εσωτερική μονάδα. Τι θα πρέπει να κάνεις τότε; Κάλεσε έναν έμπειρο ψυκτικό για να ξεβουλώσει το σωλήνα αποχέτευσης, ώστε να μη δεις ξανά νερό να τρέχει από το κλιματιστικό σου.

3. Κακή εγκατάσταση

Αν το air condition σου είναι πολύ νέο για να έχουν προλάβει να βρωμίσουν τα φίλτρα και να βουλώσει ο σωλήνας αποχέτευσης, τότε πιθανότατα το πρόβλημα βρίσκεται στην εγκατάσταση του κλιματιστικού. Αν δεν έγινε σωστά η μέτρηση των διαστάσεων του ή αν δεν τοποθετήθηκε σωστά η λεκάνη αποστράγγισης, είναι πολύ λογικό να βλέπεις νερό στην επιφάνεια του αλλά και στο πάτωμα. Στην περίπτωση αυτή θα σου συστήναμε να καλέσεις έναν έμπειρο ψυκτικό, προτού πιάσουν τα κρύα.

4. Σκουριασμένη ή κατεστραμμένη λεκάνη αποστράγγισης.

Αν το κλιματιστικό σου είναι πλεόν αρχαιολογικό τότε είναι εξαιρετικά πιθανό το πρόβλημα να οφείλεται στη λεκάνη αποστράγγισης. Με το πέρασμα των χρόνων η λεκάνη μπορεί να έχει σκουριάσει ή καταστραφεί. Ως αποτέλεσμα το νερό διαφεύγει από το εσωτερικό της και καταλήγει στο πάτωμα ή το χαλί σου.

Διάβασε τι περιλαμβάνει μία σωστή συντήρηση κλιματιστικού από έναν έμπειρο ψυκτικό μας

Φρόντισε το κλιματιστικό σου, πριν σε προλάβει ο καύσωνας! Το Douleutaras.gr έχει όλες τις λύσεις για το πρόβλημα σου.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή κλιματιστικού
Γλυφάδα 29/09/2020
Εκτελέστηκε από
Πέτρος Λ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή κλιματιστικού
Τεχνολογία Κλιματιστικού:
Δεν γνωρίζω
Είδος κλιματιστικού:
Οικιακού Τύπου
Ισχύς κλιματιστικού (btu):
Δεν γνωρίζω
Πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η εργασία σου;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Συντήρηση κλιματιστικού
Αιγάλεω 29/09/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Συντήρηση κλιματιστικού
Τεχνολογία Κλιματιστικού:
Συμβατικό (on/off)
Είδος κλιματιστικού:
Οικιακού Τύπου
Ισχύς κλιματιστικού (btu):
9000 - 14000
Πότε θα ήθελες να πραγματοποιηθεί η εργασία σου;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

25 Μαίου πήρα τη προσφορά και ξεκίνησε η διαδικασία για την επισκευή του κλιματιστικού μου, έχουμε 29/09/2020 και δεν έχω κλιματιστικό, καμμία επικοινωνία όλο εγώ τους έψαχνα, έχω πληρώσει 160 €, μάλλον να το πω καλύτερα έχασα 160 €. ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ απο ότι μου πρότειναν ,,, η επισκευή της πλακέτας που μυ πρότειναν, δεν πέτυχε (την πλήρωσα όμως) και ακόμα περιμένω προσφορά για γνήσια,,, (την οποία την πήρα μόνος μου μέσα σε 15' ,,, και πιστέψτε με δεν έχει καμμία τρομερή διαφορά απο την επισκευή της πλακέτας)

Για: Αργύρης Διαβολίκης / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
1,9

Συνεργάστηκα πρώτη φορά αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος. 1. Όχι καλη ποιότητα εργασίας σε σχέση με άλλους επαγγελματίες. Πολύ επιφανειακή. Ίσα που έπλυνε τα φίλτρα και έριξε λίγο υγρό στο μηχάνημα. Δεν το περιποιήθηκε συνολίκά όπως οι συνάδελφοί του σε προηγούενες συντηρήσεις. 2. Η τιμή είχαμε συμφωνήσει 15 ευρώ για κάθε κλιματιστικά. Χρέωσε επιπλέον 35 για συμπλήρωμα φρέον με μια μικρη εκπτωση 5 ευρω και κάθε μηχάνημα . Όλοι όσοι έχω συνεργαστεί το περιλαμβάνουν στην τιμή του. Επομένως μου κόστικσε η συτήρηση 2 κλιματιστικλων μικρών 9000BTU 90 ΕΥΡΩ. Πώς σας φαίνεται σαν τιμή? Δίκαιη?

Για: SERVICE 24 / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Επίλυση αμεσα

Για: ASABIOENERGY Αλέξανδρος Ιωακείμ / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
1,8

Δεν έκοψε αποδειξη

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
2,0

Έγινε η εργασία αφορούσε απεγκατασταση & εγκατάσταση οικιακης μονάδας A/C και συντηρηση σε άλλες 2! Οπως ανέφερε τηλεφωνικά η εταιρεία κατά την απεγκατασταση οι τεχνικοί φροντίζουν να ελέγξουν ότι η μονάδα λειτουργεί κανονικά. Όταν ήρθαν οι τεχνικοί η μονάδα δούλευε κανονικά! Την έβγαλαν και την μετέφεραν στην νέα τοποθεσία. Εκεί αναγκαστικά λόγω διακοπής ρεύματος δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση και έπρεπε να έρθουν άλλη ημέρα. Μέχρι εκεί όλα ήταν εντάξει και ίσα ίσα ήταν πολύ εξυπηρετικοί και ευχάριστοι. Την ημέρα που έγινε η εγκατάσταση αφού τοποθέτησαν την μονάδα ανέφεραν ότι κάπου χτυπήθηκε και έχει διαρροή φρεον άρα δεν θα λειτουργήσει σωστά. Ως λύση ανέφεραν ότι για να το επισκευάσουν θέλανε 150 ευρώ ακόμα για να το πάνε προς επισκευή. Σημειώνεται ότι η μονάδα μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε ποτέ πρόβλημα και αν ομολογουμένως παλιά δούλευε κανονικά πριν απεγκατασταθει. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να μείνω χωρίς A/C και να περιμένω εκπτώσεις για να πάρω καινουργιο (σημειώνεται ότι ζήτησαν και πληρώθηκαν το πλήρες ποσό που είχε συμφωνηθεί παρά την αποτυχία το A/C να λειτουργήσει κανονικά στο τέλος).

Για: Ι. ΠΑΡΜΑΞΗΣ - Δ. ΡΑΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε. CLIMA SERVICE / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Εξαιρετική και άμεση εξυπηρέτηση!!!

Για: Αργύρης Διαβολίκης / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή