Τι επιτρέπεται & τι απαγορεύεται να καθαρίσεις με ξύδι;

Το λευκό ξύδι και το λεμόνι είναι μια ιδανική λύση στο καθάρισμα, για κάθε νοικοκυρά που θέλει να δει το σπίτι της να λάμπει. Φυσικά δεν μπορείς να καθαρίσεις με ξύδι όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σου. Παρότι σε άλλα σημεία μπορεί να είναι ευεργετικό, υπάρχουν και ορισμένα υλικά, που μπορεί να καταστραφούν αν τα καθαρίσεις με ξύδι και λεμόνι.

Το Douleutaras.gr ρώτησε τις έμπειρες οικιακές βοηθούς της πλατφόρμας του ποια σημεία πρέπει να προσέξεις, αν δεν θέλεις να καταστρέψεις καμία από τις επιφάνειες του σπιτιού σου.

Τι επιτρέπεται & τι απαγορεύεται να καθαρίσεις με ξύδι;

Eπιτρέπεται να καθαρίσεις με ξύδι…

1. Σκουριά σε μικρά μεταλλικά υλικά

Αν θέλεις να καθαρίσεις τη σκουριά από μικρά μεταλλικά υλικά, όπως είναι για παράδειγμα μια βίδα, βούτηξε τα σε ένα μπόλ με ξύδι. Το οξύ του λευκού ξυδιού αντιδρά με το οξείδιο του σιδήρου που βρίσκεται στα μέταλλα με αποτέλεσμα η σκουριά να απομακρύνεται εύκολα και γρήγορα.

2. Αυτοκόλλητα σε τζάμια και ντουλάπες

Αν βαρέθηκες να βλέπεις μπροστά σου μισοβγαλμένα αυτοκόλλητα στα τζάμια, τις ντουλάπες ή και στο αυτοκίνητο σου, υπάρχει λύση! Μπορείς να καθαρίσεις με ξύδι τα αυτοκόλλητα εύκολα & γρήγορα! Ζέστανε λευκό ξύδι και ρίξε λίγο σε ένα πανί. Μόλις το τρίψεις επάνω στο αυτοκόλλητο, αυτό θα ξεκολλήσει.

3. Βουλωμένα ή “μυρωδάτα” σιφόνια

Αν έχεις πρόβλημα με το βουλωμένο ή βρωμερό σιφόνι του μπάνιου σου μπορείς να το αντιμετωπίσεις εύκολα με λευκό ξύδι! Ανακάτεψε περίπου 150 γραμμάρια μαγειρική σόδα και 150 γραμμάρια αλάτι σε ένα ποτήρι με λευκό ξύδι.  Άφησε το να δράσει και μετά από 20 λεπτά ρίξε άφθονο νερό.

4. Αρμούς των πλακιδίων

Έχει μαζευτεί βρωμιά και μούχλα στους αρμούς των πλακιδίων του μπάνιου ή της κουζίνας σου; Μπορείς να καθαρίσεις με ξύδι τους αρμούς με τον ευκολότερο τρόπο. Ρίξε λίγο ξύδι επάνω τους και τρίψε τους με μια οδοντόβουρτσα.

Απαγορεύεται να καθαρίσεις με ξύδι…

1. Σπασμένο αυγό ή λεκέ από αυγό

Θα σου συνιστούμε να μην προσπαθήσεις να καθαρίσεις με ξύδι έναν λεκέ από αυγό. Αντίθετα με τον σκοπό σου, το ξύδι μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αν έχεις προσπαθήσει να φτιάξεις αυγά ποσέ θα ξέρεις ότι το ξύδι βοηθά το αυγό να πήξει. Αυτό θα κάνει την προσπάθεια του καθαρισμού του πολύ δυσκολότερη.

2. Μαρμάρινες επιφάνειες & γρανίτη

Η οξύτητα του λευκού ξυδιού μπορεί να καταστρέψει φυσικά πετρώματα, όπως είναι το μάρμαρο και ο γρανίτης. Μην επιλέξεις, λοιπόν, το ξύδι και το λεμόνι για να καθαρίσεις τον μαρμάρινο πάγκο της κουζίνας σου. Αντί γι’αυτό χρησιμοποίησε ζεστό νερό μαζί με ένα απαλό σαπούνι για τα πιάτα.

3. Πέτρινα πλακάκια

Όπως ακριβώς συμβαίνει με το μάρμαρο και το γρανίτη, το ίδιο ισχύει και για τα πέτρινα πλακάκια. Απόφυγε τη χρήση προιόντων με υψηλή οξύτητα για το καθάρισμα των φυσικών πετρωμάτων. Υπάρχουν ειδικά προιόντα στην αγορά, που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τις πέτρινες επιφάνειες του σπιτιού σου σαν καινούργιες!

4. Πλυντήριο πιάτων

Μπορεί το λευκό ξύδι να είναι ιδανικό για το καθάρισμα των μετάλλων, αλλά όχι και του λάστιχου του πλυντηρίου πιάτων σου. Θα σου συνιστούσαμε να μην επιχειρήσεις να βάλεις ξύδι στο πρόγραμμα πλύσης, διότι μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη λειτουργία της αγαπημένης σου συσκευής.

Θα ήθελες το καθάρισμα του σπιτιού σου να γίνεται στο πί και φί; Nα μην ανησυχείς για καμία από αυτές τις λεπτομέρειες; Να επιστρέφεις στο σπίτι και να τα βρίσκεις όλα έτοιμα; To Douleutaras.gr έχει τις λύσεις που χρειάζεσαι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα