Απεγκατάσταση Κλιματιστικού

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Απεγκατάσταση Κλιματιστικού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Καταχώρησε τη Συντήρηση Κλιματιστικού για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε Προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά για Συντήρηση Κλιματιστικού
Αξιολόγησε την εμπειρία σου
Αξιολόγησε την ποιότητα της εργασίας που έλαβες από τον ψυκτικό μας

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν και μετά την απεγκατάσταση κλιματιστικού 

Χρειάζεσαι απεγκατάσταση κλιματιστικού και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις και δε ξέρεις πως να μεταφέρεις το κλιματιστικό σου; Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι καθώς τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους θα χρειαστεί κανείς απεγκατάσταση κλιματιστικού είναι λόγο μιας ανακαίνισης, μετακόμισης ή λόγω αλλαγής κλιματιστικού. Τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν εξειδικευμένο ψυκτικό, καθώς αν και η αποσύνδεση και μεταφορά air condition μπορεί να φαίνεται μια απλή διαδικασία, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που μόνο ένας επαγγελματίας ξέρει πώς να χειριστεί.

Για να έχεις μια πρώτη εικόνα και να γνωρίζεις τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μιλήσαμε με τους επαγγελματίες ψυκτικούς μας και συγκεντρώσαμε τα βασικά στάδια απεγκατάστασης κλιματιστικού και τί πρέπει να προσέξεις.

Μάζεμα υγρών κλιματιστικού και άδειασμα φρέον

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα κατά την απεγκατάσταση κλιματιστικού είναι η προσεχτική αφαίρεση του ψυκτικού υγρού. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται μόνο από επαγγελματία ψυκτικό καθώς είναι αρκετά επικίνδυνο και χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Αποξήλωση εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού

Στην συνέχεια ακολουθεί η απεγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του air condition. Πριν οποιαδήποτε διαδικασία διακόπτουμε την ηλεκτρική παροχή κατεβάζοντας το γενικό διακόπτη. Έπειτα, ο ψυκτικός θα αποσυνδέσει το καλώδιο της ηλεκτρικής παροχής και το καλώδιο εντολών που συνδέει την εξωτερική με την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Τέλος, θα αποσυνδέσει τις ψυκτικές σωληνώσεις και θα κατεβάσει την εξωτερική μονάδα και τη βάση της.

Απεγκατάσταση εσωτερική μονάδας κλιματιστικού

Επόμενο βήμα αποτελεί η αποσύνδεση της εσωτερική μονάδας. Ο ψυκτικός θα ανοίξει μια μικρή τρύπα στον τοίχο στο σημείο όπου έχουν περαστεί τα καλώδια και οι ψυκτικοί σωλήνες και θα τα αφαιρέσει με προσοχή τραβώντας τα προς τα μέσα. Μετά από αυτό θα ξεκρεμάσει το κλιματιστικό και θα κλείσει  τις τρύπες που δημιουργήθηκαν με την αποξήλωση.

Με την αποσύνδεση της εσωτερικής μονάδας, ολοκληρώνεται η απεγκατάσταση του κλιματιστικού σου και είναι έτοιμο για μεταφορά. Αν έχεις σκοπό να ξαναχρησιμοποιήσεις το κλιματιστικό σου, δώσε σημασία στην προσεχτική του συσκευασία ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα και να θυμάσαι ότι η μεταφορά κλιματιστικού πρέπει να γίνεται πάντα σε όρθια θέση.

Μετά την απεγκατάσταση του κλιματιστικού σου είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς επανεγκατάστασή του. Ο ίδιος ψυκτικός που πραγματοποίησε την απεγκατάσταση του κλιματιστικού σου μπορεί να πραγματοποιήσει και την εγκατάσταση του στη νέα θέση που επιθυμείς.

Η επιλογή του σημείου που θα τοποθετήσεις το κλιματιστικό σου, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή καθώς διαφορετικά μπορεί να εμποδίζει την αποτελεσματική λειτουργία του κλιματιστικού σου. 

Ένας έμπειρος τεχνικός θα μελετήσει το χώρο ώστε να πετύχει την ιδανικότερη κατεύθυνση του αέρα με τις λιγότερες απώλειες. Τέλος, αφού έχει ξανασυνδεθεί το κλιματιστικό σου, είναι μια καλή ευκαιρία να προχωρήσεις σε έναν προληπτικό service air conition.

Είναι γνωστό ότι η συντήρηση κλιματιστικού είναι μια απαραίτητη εργασία για μια λειτουργική κλιματιστική μονάδα και δεν πρέπει να παραμελείται Αν θες να εξασφαλίσεις εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας, μακροζωία του κλιματιστικού σου αλλά και καλύτερη ποιότητα αέρα και αποφυγή μικροβίων, η τακτική συντήρηση air condition αποτελεί μονόδρομο.

Ποιες είναι οι εργασίες που περιλαμβάνονται σε ένα βασικό πακέτο συντήρησης κλιματιστικού;

  • Καθάρισμα στοιχείων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων από χημικό υγρό
  • Καθάρισμα ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων
  • Καθάρισμα φίλτρων αέρα & περσίδας
  • Καθάρισμα φτερωτών και καλύμματος των ανεμιστήρων
  • Έλεγχος για διαρροή ψυκτικού υγρού
  • Συμπλήρωση με φρέον (freon) αν υπάρχει απώλεια
  • Ειδικό δελτίο συντήρηση

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες για να σε βοηθήσουν με ότι χρειάζεσαι για το κλιματιστικό σου. Οι ψυκτικοί μας αναλαμβάνουν αξιόπιστα κάθε εργασία για την απεγκατάσταση και εγκατάσταση κλιματιστικού, την επισκευή, συντήρηση και μεταφορά air condition. 

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και εκτενείς τεχνικές γνώσεις εξυπηρετούν κάθε μάρκα και είδος κλιματιστικού όπως κλιματιστικά τοίχου, κλιματιστικά δαπέδου, κλιματιστικά οροφής τύπου κασέτες, κλιματιστικά ντουλάπα, φορητά κλιματιστικά, κλιματιστικά τύπου καναλάτο και multi συστήματα κλιματισμού.

Αν θες ένα σύστημα κλιματισμού που θα αντέξει στο χρόνο, εμπιστεύσου έναν από τους αξιολογημένους ψυκτικούς μας. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε την καλύτερη προσφορά για το κόστος απεγκατάστασης κλιματιστικού με λίγα μόνο κλικ.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία τεχνικό στην περιοχή σου

Γιάννης Α.
417 αξιολογήσεις
Ευγένεια, εξυπηρέτηση, επαγγελματισμός. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα παραπάνω.
Παναγιώτης Φ.
316 αξιολογήσεις
Η συντήριση έγινε καλά στα 2 από τα 3 A/C. Το ένα, μετά τον καθαρισμό άρχισε να βγάζει νερά. Ήταν παλιό αλλά ο τεχνικός είπε ότι ήταν καλ...
Δημήτρης Κ.
288 αξιολογήσεις
Καλέσαμε τον κ. Κοκκίνη την Πέμπτη για βλάβη του κλιματιστικού. Προφανώς και περίμεναμε να είναι έτοιμο από Δευτέρα κι έπειτα. Ο άνθρωπος...
Τ K.
223 αξιολογήσεις
Απόλυτα ικανοποιημένος. Ενημερώθηκα για τη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού & τις άλλες υπηρεσίες της εταιρείας ως προς την υποστήριξη ...
Παναγιώτης Π.
164 αξιολογήσεις
αψογος,συνεπης,προθυμος,επαγγελματιας
Βασίλειος Τ.
150 αξιολογήσεις
ΟΛΑ ΟΠΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗ-ΚΕ ΣΤΗΝ ΟΡΑ ΤΟΥ
Σχετικά άρθρα
Ο καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού είναι μία απολύτως απαραίτητη εργασία συντήρησης όχι μόνο για την καλή λειτουργία του μηχανήματος
Καθώς σιγά-σιγά η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει, έφτασε η στιγμή να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού σου.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει