Χρήση ξύλου στο σπίτι: H φανερή γοητεία της!

Χρήση ξύλου στο σπίτι

Η χρήση ξύλου ήταν και είναι κύριαρχη σε κάθε είδους κατασκευή  όχι μόνο στα σπίτια μα και στην τέχνη. Η δύναμή του ξύλου στην εποχή μας στηρίζεται τόσο στις μηχανικές του ιδιότητες όσο και στην απαράμιλλη διαχρονική ομορφιά του.

Η χρήση του ξύλου στο σπίτι

Μπορεί ορισμένες φορές να το προσπερνάς, αλλά υπάρχει πραγματικά παντού! Το ξύλο χρησιμοποιείται για πολλές και διαφορετικές κατασκευές στο σπίτι, όπως δάπεδα & παρκέτα, εξωτερικά & εσωτερικά κουφώµατα, πόρτες, σκάλες, στέγες, μπαλκόνια και ταβάνια. Όμως η πιο συνηθισμένη χρήση του είναι για τη δημιουργία των επίπλων που θα διακοσμήσουν τα δωμάτια και θα δώσουν στους χώρους μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Κουζίνα Σε κάθε κουζίνα αν μη τι άλλο υπάρχει πολύ έντονη η παρουσία του ξύλου. Πάγκοι, ντουλάπια, ράφια, τραπέζια και καρέκλες είναι μόνο μερικά από τα έπιπλα που συναντάμε.

Μπάνιο Αν και συγκριτικά με την κουζίνα η χρήση του ξύλου στα μπάνιο να είναι πιο περιορισμένη, σε πολλά μπάνια τοποθετείται ξύλινο έπιπλο μπάνιου με αποθηκευτικό χώρο, στο οποίο στηρίζεται ο νιπτήρας καθώς και καθρέπτες που πλαισιώνονται από ξύλο. Αν απαιτείται επιπλέον αποθηκευτικός χώρος, οι ξύλινες ντουλάπες και τα ράφια κάνουν την εμφάνισή τους.

Κρεβατοκάμαρα Τα κρεβάτια, τα κομοδίνα, τα ράφια και οι ντουλάπες είναι απαραίτητα για τη σύνθεση κάθε κρεβατοκάμαρας.

Καθιστικό Τα τραπεζάκια σαλονιού, οι καναπέδες, οι καρέκλες και τα έπιπλα TV αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε καθιστικού. Αν μάλιστα το καθιστικό βρίσκεται σε ενιαίο χώρο με την τραπεζαρία, τότε στο σκηνικό προσθέτονται, τραπέζια, μπουφέ και βιτρίνες.

Γραφείο Αρκετά σπίτια πέρα από το σαλόνι και το καθιστικό διαθέτουν και χώρο γραφείου, ο οποίος περιλαμβάνει την ύπαρξη γραφείου, που μπορεί να συνοδεύεται από βιβλιοθήκες, καρέκλες και βοηθητικά μικροέπιπλα.

Τα είδη ξύλων στα έπιπλα

Υπάρχουν πολλά είδη ξύλων για να εξυπηρετήσουν τις διαφορετικές ανάγκες κατασκευής επίπλων. Στο εµπόριο, τα είδη που προέρχονται από τα ελληνικά δάση είναι κυρίως ελάτη, οξιά, µαύρη πεύκη και λεύκη. Σήµερα πολλά είδη είναι σπάνια, με αποτέλεσμα τα περισσότερα στην ελληνική αγορά είναι εισαγόµενα.

Μερικά μόνο από τα πιο δημοφιλή είδη ξύλου που εφαρμόζονται για την κατασκευή επίπλων σπιτιού είναι τα παρακάτω:

Οξιά Πρόκειται για σκληρό, κομψό και ελαστικό ξύλο. Χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή καρεκλών, πολυθρόνων, κρεβατιών, τραπεζιών, ντουλαπιών, γραφείων, πάγκων κουζίνας κλπ.

Δρυς Eίναι πολύ σκληρό και ανθεκτικό ξύλο ενώ γρατζουνιέται πιο δύσκολα από την οξιά. Παράλληλα όμως είναι και ακριβότερο. Χρησιμοποιείται σε όλα τα είδη των επίπλων, τραπεζαρίες, μπουφέδες, βιτρίνες κλπ.

Κερασιά Χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων υψηλής ποιότητας με δημοφιλείς χρήσεις τα ντουλάπια κουζίνας και τα διακοσμητικά. Είναι αρκετά ακριβό, ενώ έχει μέτρια αντοχή στην κρούση.

Καρυδιά Είναι ένα πολύτιμο είδος ξύλου με υψηλή αντοχή στην κάμψη, πολυτέλεια και αισθητική. Χρησιμοποιείται περισσότερο για πιο περίτεχνες κατασκευές επιπλοποιίας όπως σε κεφαλάρια κρεβατιών.

Σφένδαμος Η χρήση ξύλου του συγκεκριμένου είδους αποτελεί μια αρκετά οικονομική και ποιοτική λύση, καθώς το υλικό του χαρακτηρίζεται από αντοχή και το αποτέλεσμα είναι όμορφο. Το συγκεκριμένο είδος είναι δημοφιλές για την κατασκευή επίπλων κουζίνας, τραπεζιών, ντουλαπιών, και βιβλιοθηκών.

Πεύκο Πρόκειται για ένα οικονομικό είδος ξύλου το οποίο χρησιμοποιείται κατεξοχήν για έπιπλα παιδικού δωματίου καθώς βάφεται εύκολα. Το μειονέκτημά του είναι πως δεν είναι αρκετά ανθεκτικό σε φθορές και χτυπήματα.

Ο κατάλογος των ειδών ξύλου είναι πραγματικά μεγάλος και καλύπτει τόσο αισθητικές όσο και τεχνικές ανάγκες σε ποικιλία τιμών και ποιοτήτων. Επομένως για το κάθε σπίτι το ιδανικό είδος ξύλου σχετίζεται με οικονοµικές, τεχνικές και αισθητικές παραμέτρους.

Ιδέες και λύσεις για τη χρήση ξύλου σε κατασκευές υπάρχουν άφθονες. Μην χτυπάς ξύλο λοιπόν… Άσε το απλά να ομορφύνει τη ζωή σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα