Πώς θα βάψεις έπιπλα από μελαμίνη σε 4 απλά βήματα;

Έπιπλα από μελαμίνη

Αισθάνεσαι ότι τα παλιά σου έπιπλα χρειάζονται ένα μικρό φρεσκάρισμα; Αν δεν έχει φτάσει η στιγμή που είναι απαραίτητο, θέλεις ή μπορείς να τα αντικαταστήσεις, υπάρχει λύση. Οι επιφάνειες από μελαμίνη χρειάζονται μεν ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποτρέπει από την επιδιόρθωση τους. Πώς να βάψω έπιπλα από μελαμίνη ;

Η ερώτηση δεν απασχολεί μονάχα εσένα αλλά αμέτρητους ανθρώπους, μιας και τα έπιπλα από μελαμίνη ήταν πολύ στη μόδα, ιδιαίτερα τη δεκαετία 80’ - 90’. Η τεχνοτροπία βαψίματος που εφαρμόζεται σε αυτή την περίπτωση διαφέρει αρκετά από το βάψιμο των κλασσικών ξύλινων επίπλων. Σίγουρα δεν είναι μία απλή και εύκολη υπόθεση αλλά όπου υπάρχει θέληση, θα βρίσκονται πάντα λύσεις! Ας δούμε, λοιπόν, την απάντηση στο ερώτημα “ Πώς να βάψω έπιπλα από μελαμίνη ;”  

Τι θα χρειαστείς για να βάψεις έπιπλα από μελαμίνη;

  • Γυαλόχαρτο νούμερο 150
  • 1 Βούρτσα
  • 1 Πανί
  • Βελατούρα
  • 1 πινέλο ή ρολό βαψίματος
  • Χρώμα υψηλής ποιότητας

Πώς να βάψω έπιπλα από μελαμίνη ;

1. Tρίψε το έπιπλο με γυαλόχαρτο

Τα έπιπλα από μελαμίνη ξεχωρίζουν από την γυαλιστερή τους επιφάνεια. Προκειμένου να μπορέσεις να βάψεις τέτοιου είδους έπιπλα αλλά και να μείνει η μπογιά, θα πρέπει να τρίψεις την επιφάνεια τους με γυαλόχαρτο. Προτίμησε γυαλόχαρτο νούμερο 150 για να τραχύνεις την γυαλιστερή επιφάνεια των επίπλων. Μην ξεχάσεις τις γωνίες και τη βάση του επίπλου αν θέλεις το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο και φυσικά επιτυχημένο.

Δεν χρειάζεται να απομακρυνθεί εντελώς το προηγούμενο χρώμα. Εκείνο που είναι απαραίτητο είναι να εξαφανιστεί η γυαλιστερή υφή από όλα τα σημεία του επίπλου. Αν δεν έχει “αγριέψει” θα είναι αδύνατο να σταθεί επάνω του η νέα μπογιά.

2. Καθάρισε την επιφάνεια

Αφού τρίψεις την επιφάνεια του επίπλου με το γυαλόχαρτο θα χρειαστεί να την καθαρίσεις για να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Χρησιμοποίησε μία βούρτσα ή σκούπα για να αφαιρέσεις τη σκόνη και τις βρωμιές από τις επιφάνειες του επίπλου σου. Μετά τη σκούπα χρησιμοποίησε ένα πανί για να καθαρίσεις τα υπολείμματα σκόνης.

3. Πέρνα το αστάρι

Το αλκυδικό αστάρι, γνωστό στην αγορά και ως βελατούρα, είναι επί της ουσίας ένα λευκό υπόστρωμα που περνιέται πριν από το κανονικό χρώμα στο έπιπλο. Η βελατούρα, όντας εξαιρετικά ελαστική, ακολουθεί τις συστολές και τις διαστολές του ξύλου. Αυτή η ιδιότητα της έχει ως αποτέλεσμα να διατηρεί το χρώμα αψεγάδιαστο, χωρίς να σκάει στο πέρασμα του χρόνου. Έτσι όχι μόνο οι ξύλινες αλλά και οι μεταλλικές επιφάνειες γίνονται λείες και στη συνέχεια είναι έτοιμες να βαφούν.   

Πριν περάσεις τη βελατούρα σε όλη την επιφάνεια του επίπλου, κάνε ένα μικρό τεστ. Με πινέλο ή ρολό δοκίμασε να καλύψεις τη μελαμίνη σε ένα πολύ μικρό κομμάτι του επίπλου. Αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιήσει θα πρέπει να προμηθευτείς κάποια άλλη μάρκα βελατούρας.  

4. Δώσε χρώμα στο παλιό σου έπιπλο

Φτάσαμε σχεδόν στο τέλος της απάντησης στην ερώτηση “ Πώς να βάψω έπιπλα από μελαμίνη ;”.  Το τελευταίο βήμα είναι εκείνο που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας σου. Αφού στεγνώσει εντελώς η βελατούρα θα έρθει η στιγμή να βάψεις το έπιπλο σου στο χρώμα που έχεις επιλέξει! Αν θέλεις να έχει και πάλι τη γυαλιστερή όψη της μελαμίνης υπάρχουν βερνίκια στην αγορά που θα σου δώσουν αυτή την επιλογή. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα κριθεί από την ποιότητα του χρώματος που θα διαλέξεις.

Με το πινέλο ή το ρολό βαψίματος πέρνα το χρώμα στο έπιπλο σου. Μπορείς να διαλέξεις δύο διαφορετικές αποχρώσεις αν θέλεις να χαρίσεις ιδιαίτερο στυλ στο παλιό σου έπιπλο. Για καλύτερο και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα θα πρέπει να το περάσεις τουλάχιστον δύο φορές!

Είσαι έτοιμος/-η να δώσεις λάμψη και να μεταμορφώσεις τα παλιά σου έπιπλα ή μήπως αισθάνεσαι ότι αυτή η διαδικασία είναι αρκετά κουραστική και χρονοβόρα; Πάρε προσφορές από τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, διάλεξε εκείνη που ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες σου και κάνε τα παλιά σου έπιπλα να μοιάζουν με καινούργια!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή / Μερεμέτι
Δάφνη 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Μίλτος Π.
Είδος εργασίας:
Επισκευή / Μερεμέτι
Ξύλινα αντικείμενα:
Κρεβάτι
Πλήθος επίπλων/κουφωμάτων:
1
Λουστράρισμα / Βάψιμο
Χαλάνδρι 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Θανάσης Ν.
Είδος εργασίας:
Λουστράρισμα / Βάψιμο
Ξύλινα αντικείμενα:
Τραπέζι
Πλήθος επίπλων/κουφωμάτων:
1
5,0
Αναρτήθηκε από Σισσυ Τ.

Εξαίρετος επαγγελματίας, συνεπέστατος και πολύ προσιτός οικονομικά.

Λουστράρισμα / Βάψιμο
Κηφισιά 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Θανάσης Ν.
Είδος εργασίας:
Λουστράρισμα / Βάψιμο
Ξύλινα αντικείμενα:
Πόρτα
Πλήθος επίπλων/κουφωμάτων:
1
Κόστος 300,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Γρήγοροι, συνεπείς, εξαιρετική δουλειά. Επαγγελματίες σε όλα τους. Και πολύ καλές τιμές. Θα ξανά συνεργαστούμε στο άμεσο μέλλον.

Για: Recreate Solutions / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

We are very thankful to Mr.Timotheos hot his quick respond and highest level of assistance and resolving all problems! Thank you!

Για: TΙΜΟΘΕΟΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΑΚΗΣ / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Εξαίρετος επαγγελματίας, συνεπέστατος και πολύ προσιτός οικονομικά.

Για: Θανάσης Νομικός / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εταιρία. Η επικοινωνία (και μέσω email και τηλεφωνική) ήταν πάντα άμεση και η ευγένεια και ο επαγγελματισμός άψογοι. Έφτιαξα ένα καινούριο έπιπλο για την κουζίνα και η εργασία ήταν απολύτως ικανοποιητική από κάθε άποψη: η κατασκευή (ακριβώς όπως την ήθελα) καθώς και η συναρμολόγηση στο χώρο μου από τον ευγενέστατο κ. Παναγιώτη (μαζί με συνεργάτη από τον οποίο ξέχασα να ζητήσω όνομα) ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Συνιστάτε ανεπιφύλακτα!!

Για: Genesis Wood / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Πολύ καλός επαγγελματίας. Συνεπής σε όλα όσα συμφωνήσαμε. Και πολύ καλή ποιότητα δουλειάς. Επίσης εγκατέστησε τα νέα έπιπλα και τα στήριξε στον τοίχο πολύ γρήγορα και δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέσα στη μέρα. Θα τον προτιμήσουμε ξανά!

Για: Νίκος Καστρινάκης / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

άμεση εξυπηρέτηση, ταχύτατη εργασία, ευγενέστατος - απόλυτη εξυπηρέτηση!

Για: Ηλίας Φλώρος / Ξυλουργικές Eργασίες