DIY μαστορέματα με ξύλο που αξίζει να δοκιμάσεις!

Πιστεύεις ότι οι αλλαγές στο σπίτι και οι κατασκευές κοστίζουν πολύ ακριβά; Θα εκπλαγείς μόλις ανακαλύψεις πόσα μαστορέματα με ξύλο μπορείς να κάνεις ακόμα και μόνος/-η σου, αν εφοδιαστείς με τα σωστά εργαλεία!

Αν σου αρέσει πολύ να σκέφτεσαι, να δημιουργείς και να απολαμβάνεις τα αποτελέσματα της προσπάθειας σου, τότε ένας μαγικός κόσμος σε περιμένεις να τον ανακαλύψεις. Αυτή η εκπληκτική ασχολία δεν απευθύνεται μόνο σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες. Το βασικό όπλο για να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις μία όμορφη και πρακτική ξύλινη κατασκευή δεν είναι η δύναμη, αλλά ο σωστός υπολογισμός και η επιμονή!

DIY μαστορέματα με ξύλο!

 

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, απο το επίπεδο για αρχάριους. Οι αξιολογημένοι τεχνίτες του Douleutaras.gr μοιράστηκαν μαζί μας τα μυστικά του επαγγέλματος και μας προτείνουν τρία απλά μαστορέματα που απαιτούν ορισμένα βασικά εργαλεία και πολύ περιορισμένες τεχνικές γνώσεις.

Ξύλινα Μαστορέματα | Επίπεδο 1

Βάση κατσαρόλας με μανταλάκια

Τι θα χρειαστείς;

24 τεμάχια ξύλινα μανταλάκια

1 ισχυρή κόλλα

1 πένσα

Υλοποίηση

Στην αγορά θα βρεις μία τεράστια γκάμα από ξύλινα μανταλάκια, η τιμή των οποίων δεν ξεπερνά τα 3€. Διάλεξε το αγαπημένο σου χρώμα ή σχέδιο και ετοιμάσου να δημιουργήσεις! Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσεις το μεταλλικό κομμάτι και να χωρίσεις τα μανταλάκια στα δύο. Με το λεπτό τους μέρος να κοιτά στο κέντρο, τοποθέτησε κόλλα και στις δύο πλευρές και άρχισε να τα ενώνεις ένα - ένα συμμετρικά. Το αποτέλεσμα; Μία υπέροχη κυκλική βάση για κατσαρόλες που θυμίζει ήλιο.

 

Ξύλινα Μαστορέματα | Επίπεδο 2

Ανοιχτά ράφια με καφάσια

Τι θα χρειαστείς;

4+ ξύλινα καφάσια

Γυαλόχαρτο

Χρώμα σε μορφή σπρέυ

Ειδική ισχυρή κόλλα

Υλοποίηση

Ένα από τα αγαπημένα DIY μαστορέματα με ξύλο παγκοσμίως είναι η κατασκευή βιβλιοθηκών και ραφιών με καφάσια μαναβικής. Αρκεί μία επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου, για να προμηθευτείς τα καφάσια. Αν θέλεις να λειάνεις την επιφάνεια τους, μία εύκολη λύση είναι το τρίψιμο με γυαλόχαρτο. Ακολούθως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αστάρι και χρώμα ή απλώς χρώμα σε μορφή σπρέυ για να δώσεις τη δική σου πινελιά στην αυτοσχέδια ραφιέρα σου.

Θα ήταν προτιμότερο να βάψεις τα καφάσια στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου μιας και το σπρέι είναι αρκετά επίφοβο να λερώσει μέσα στο σπίτι. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν κολλούν τα καφάσια μεταξύ τους. Εμείς θα σου συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσεις ειδική ισχυρή κόλλα ή καρφιά για να μετατρέψεις το project σου σε μία δυνατή κατασκευή.

https://www.youtube.com/watch?v=NsBDjogyWg4  

Ξύλινα Μαστορέματα | Επίπεδο 3

Τραπέζι καθιστικού με ξύλινες παλέτες

Τι θα χρειαστείς;

2 ξύλινες παλέτες

Παλμικό τριβείο

Σκούπα

2 σκαφάκια βαφής

Αστάρι

Ρολό βαφής

Χρώμα

Νοβοπανόβιδες ή Ξυλόβιδες

Κατσαβίδι μπαταρίας

4 βιομηχανικά ροδάκια με φρένο

Υλοποίηση

Το κόστος μία παλέτας μπορεί να είναι από πολύ μικρό έως και μηδενικό. Παλέτες μπορείς να βρεις στα πιο απίθανα μέρη, όπως είναι μία παλιά αποθήκη ή ακόμη και τα σκουπίδια, όπου κυριολεκτικά, θα σου κοστίσουν 0 €. Αφού προμηθευτείς τα υλικά θα πρέπει να τις τοποθετήσεις σε έναν μεγάλο πάγκο. Προς αποφυγή ζημιών σου συνιστάμε να προστατεύσεις τον πάγκο σου με χαρτόνι, για να μην τον λερώσεις.

Φτάνει η στιγμή που θα χρειαστείς ένα πιο εξειδικευμένο εργαλείο, το παλμικό τριβείο. Αυτό χρησιμοποιείται για κάνει την παλέτα λεία, βελτιώνοντας την εμφάνιση της. Αφού τρίψεις την επιφάνεια και τις γωνίες, θα πρέπει και να καθαρίσεις. Με μία ηλεκτρική σκούπα μάζεψε τη σκόνη και τις βρωμιές που δημιούργησε το τριβείο.

Τώρα σειρά έχει το λεγόμενο αστάρι. Το αστάρωμα είναι απαραίτητο, αν θέλεις να έχεις τέλειο αποτέλεσμα στο χρώμα του νέου σου τραπεζιού. Στόχος είναι να διεισδύσει στους πόρους της επιφάνειας, ώστε να την μονώσει και να την αδιαβροχοποιήσει. Με το ρολό βαφής πέρασε το αστάρι από όλες τις επιφάνειες της παλέτας. Περίμενε να στεγνώσει, προτού περάσεις το χρώμα της επιλογής σου.

Αφού στεγνώσει και το χρώμα, φτάνει η στιγμή να βιδώσεις τα ροδάκια με τις νοβοπανόβιδες. Μπορείς να προσθέσεις και plexiglass για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πώς νιώθεις που έφτιαξες ένα υπέροχο τραπέζι από παλέτα μόνος/-η σου και με ελάχιστο κόστος;

Θέλεις να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερα μαστορέματα με ξύλο και να σχεδιάσεις μοναδικές κατασκευές, με ελάχιστο κόστος; Ζήτησε τη βοήθεια ενός έμπειρου επαγγελματία και δημιούργησε τις ξύλινες κατασκευές που βλέπεις στα αγαπημένα σου video!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα