Βάψε τα Ντουλάπια της Κουζίνας σου σε 6 Βήματα!

ντουλάπια κουζίνας

Μήπως η κουζίνα είναι ο χώρος που επισκέπτεσαι συχνότερα στο σπίτι; Εάν ναι, ίσως να έχεις βαρεθεί τη διακόσμησή της και να χρειάζεται μια ανανέωση. Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να της δώσεις άλλον αέρα είναι να βάψεις τα ντουλάπια σου. Ειδικά εάν τα ντουλάπια σου είναι παλιά ίσως να έχουν φθαρεί ή να έχει ξεφλουδίσει το χρώμα. Παρακάτω, λοιπόν, θα σου λύσουμε την απορία “πώς να βάψω παλιά ντουλάπια κουζίνας;” αναλύοντας τη διαδικασία βήμα - βήμα.

Τα ντουλάπια της κουζίνας σου πιάνουν τον περισσότερο χώρο, συνεπώς μια αλλαγή σε αυτά θα είναι σίγουρα ορατή σε όλους. Υπάρχουν πολλές ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι μια τέτοια εργασία βαψίματος θα πάρει αρκετό χρόνο, επομένως θα πρέπει να οργανώσεις σωστά τον ελεύθερο χρόνο σου. Επίσης, τα βήματα θα σου φανούν εύκολα και κατανοητά είτε πιάνουν τα χέρια σου ή έχεις ξαναβάψει είτε όχι.

Πώς να βάψω παλιά ντουλάπια κουζίνας;

1ο Βήμα: Αφαίρεσε τα ντουλάπια και τα πόμολα.

Η διαδικασία του ‘πώς να βάψω παλιά ντουλάπια κουζίνας’ ξεκινά με το να αφαιρέσεις τα φύλλα των ντουλαπιών. Ξεβίδωσε όλα τα ντουλάπια για να μπορέσεις να τα βάψεις πιο εύκολα αργότερα. Ωστόσο, έχε στο νου σου να σημειώσεις πού πηγαίνει το καθένα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθείς όταν τα επανατοποθετήσεις. Βάλε, λοιπόν, ένα σημείωμα σε κάθε φύλλο περιγράφοντας τη θέση του. Επίσης, αφαίρεσε τα πόμολα ή τα χερούλια, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία του βαψίματος και να μην τα λερώσεις. Τέλος, ειδικά αν πρόκειται να βάψεις και το εσωτερικό των ντουλαπιών θα πρέπει να βγάλεις όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στο εσωτερικό των ντουλαπιών. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αν δε βάψεις το εσωτερικό, μετάφερε τα αντικείμενο σε άλλο χώρο για να μη λερωθούν ή απορροφήσουν μυρωδιά από το χρώμα.

2ο Βήμα: Προστάτευσε το χώρο και τις λεπτομέρειες.

Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε διαδικασία θα πρέπει να λάβεις κάποια μέτρα προστασίας. Είναι λογικό να θέλεις να γίνουν όλα με τάξη και καθαριότητα. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να καλύψεις οποιαδήποτε επιφάνεια ενδέχεται να λερωθεί, όπως ο πάγκος της κουζίνας, το πάτωμα ή τον τοίχο. Χρησιμοποίησε μουσαμά ή νάιλον. Επίσης, δε θα πρέπει να ξεχάσεις να καλύψεις τους μεντεσέδες, αλλά και το το τζάμι που μπορεί να υπάρχει στα φύλλα των ντουλαπιών με κολλητική ταινία.

Διάβασε επίσης: 6 Βήματα για να Ανακαινίσεις την Παλιά σου Κουζίνα χωρίς Περιττά Έξοδα!

3ο Βήμα: Πλύνε τα ντουλάπια.

Η κουζίνα είναι από τους χώρους του σπιτιού που απαιτούν το περισσότερο καθάρισμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λερωθεί μια επιφάνεια στην κουζίνα. Επομένως, στα βήματα της διαδικασίας ‘πώς να βάψω παλιά ντουλάπια κουζίνας’ περιλαμβάνεται το να πλύνεις καλά τα ντουλάπια σου. Θα πρέπει να αφαιρέσεις οποιοδήποτε ίχνος λίπους ή άλλης βρωμιάς καθαρίζοντας καλά τα ντουλάπια με απορρυπαντικό.

4ο Βήμα: Τρίψε την επιφάνεια.

Πριν ξεκινήσεις με το βάψιμο των ντουλαπιών κουζίνας θα πρέπει να κάνεις μια προετοιμασία. Αυτή αφορά το τρίψιμο της επιφάνειας, το οποίο θα εκτελέσεις αφού στεγνώσουν τα ντουλάπια από τον καθαρισμό. Θα χρειαστείς γυαλόχαρτο νούμερο 120 ή ειδικό τριβείο, προκειμένου να αφαιρέσεις το φινίρισμα που υπάρχει ήδη και όσο γίνεται το χρώμα. Πρόσεξε να μη στρογγυλέψεις τις άκρες του ντουλαπιού ή αλλοιώσεις το σχήμα του ντουλαπιού. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τη σκόνη από την επιφάνεια με ένα πανί και την περίσσεια σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα.

5ο Βήμα: Βάψε τα ντουλάπια σου.

Αισίως έχεις φτάσει στο σημείο που θα λυθεί η απορία σου ‘πώς να βάψω παλιά ντουλάπια κουζίνας;’. Αρχικά, θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θα βάψεις μόνο το εξωτερικό των ντουλαπιών σου ή και το εσωτερικό. Αυτό θα σε βοηθήσει, ώστε να υπολογίσεις την ποσότητα των υλικών που θα χρειαστείς. Αφού έχεις τρίψεις τις επιφάνειες των ντουλαπιών, πέρνα τες με βελατούρα νερού ή αλλιώς αλκυδικό αστάρι. Πρόκειται για ένα υπόστρωμα που εφαρμόζεται πριν περάσεις το χρώμα. Η βελατούρα είναι αρκετά ελαστική, πράγμα που σημαίνει ότι προσαρμόζεται στις συστολές και διαστολές του ξύλου. Μόλις στεγνώσει η βελατούρα, θα πρέπει να περάσεις δύο στρώσεις οικολογικής ριπολίνης νερού. Στο εμπόριο υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις ριπολίνης με γυαλιστερό, σατινέ ή ματ φινίρισμα για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στο στυλ που θέλεις να δώσεις στην κουζίνα σου. Μπορείς να επιλέξεις παραπάνω από ένα χρώμα, προκειμένου να δημιουργήσεις αντιθέσεις.

Για να εφαρμόσεις, λοιπόν, τη ριπολίνη χρησιμοποίησε πινέλο ή πιστόλι βαφής εάν θεωρείς ότι είσαι πιο έμπειρος στο βάψιμο σπιτιού. Μόλις περάσεις το πρώτο χέρι ριπολίνης, καλό θα ήταν να περάσεις ελαφρώς την επιφάνεια με ένα λεπτό γυαλόχαρτο και να αφαιρέσεις τη σκόνη με ένα νωπό πανί, προκειμένου να αποκτήσεις ένα λείο και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, πέρνα και το δεύτερο χέρι ριπολίνης και άφησέ το να στεγνώσει.

6ο Βήμα: Τοποθέτησέ τα ξανά.

Είναι το αποτέλεσμα αυτό που φανταζόσουν; Το τελευταίο βήμα της διαδικασίας ‘πώς να βάψω παλιά ντουλάπια κουζίνας’ περιλαμβάνει την επανατοποθέτηση. Μόλις στεγνώσουν όλες οι επιφάνειες των ντουλαπιών, ξανατοποθέτησε τα πόμολα, βγάλε την κολλητική ταινία από τους μεντεσέδες και τα τζάμια και βάλε τα φύλλα των ντουλαπιών στη θέση τους σύμφωνα με τις σημειώσεις που είχες κάνει.

Ελπίζουμε να σου λύσαμε την απορία ‘πώς να βάψω παλιά ντουλάπια κουζίνας’ και να κάναμε τη διαδικασία βαψίματος κατανοητή προς όλους. Παρ’ όλα αυτά, εάν πιστεύεις ότι δεν πιάνουν τα χέρια σου ή δυσκολεύεσαι, απευθύνσου στους ειδικούς! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές που θα αναλάβουν το βάψιμο οποιασδήποτε επιφάνειας άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή / Μερεμέτι
Γλυφάδα 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Μπλέντι Ζ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή / Μερεμέτι
Ξύλινα αντικείμενα:
Έπιπλα Κουζίνας - Ντουλάπια
Πλήθος επίπλων/κουφωμάτων:
1
Επισκευή / Μερεμέτι
Περιστέρι 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Άρης Σ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή / Μερεμέτι
Ξύλινα αντικείμενα:
Πόρτα
Πλήθος επίπλων/κουφωμάτων:
2 - 3
Εγκατάσταση / Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Δήμος Νέαπολης - Συκεών 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Ιωάννης Ν.
Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;
Ναι
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Ξύλινα αντικείμενα:
Έπιπλα Κουζίνας - Ντουλάπια
Πλήθος επίπλων/κουφωμάτων:
2 - 3
Κόστος 322,58€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άριστος επαγγελματίας! Γίνανε παραπάνω εργασίες από αυτό που συζητούσαμε στην αρχή και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την εργασία όσο και από την επιλογή μας να εμπιστευτούμε τις αλλαγές στον Νίκο. Θα τον συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα! Νίκο σε ευχαριστούμε και πάλι!

Για: Νίκος Τσαλαβούτας / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Αριστος επαγγελματίας, ευχάριστος άνθρωπος, τυπικός στη δουλειά του, χαίρεσαι να συνεργάζεσαι μαζί του..

Για: Ηλίας Ντούνης / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Γρήγοροι, συνεπείς, εξαιρετική δουλειά. Επαγγελματίες σε όλα τους. Και πολύ καλές τιμές. Θα ξανά συνεργαστούμε στο άμεσο μέλλον.

Για: Recreate Solutions / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

We are very thankful to Mr.Timotheos hot his quick respond and highest level of assistance and resolving all problems! Thank you!

Για: TΙΜΟΘΕΟΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΑΚΗΣ / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Εξαίρετος επαγγελματίας, συνεπέστατος και πολύ προσιτός οικονομικά.

Για: Θανάσης Νομικός / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εταιρία. Η επικοινωνία (και μέσω email και τηλεφωνική) ήταν πάντα άμεση και η ευγένεια και ο επαγγελματισμός άψογοι. Έφτιαξα ένα καινούριο έπιπλο για την κουζίνα και η εργασία ήταν απολύτως ικανοποιητική από κάθε άποψη: η κατασκευή (ακριβώς όπως την ήθελα) καθώς και η συναρμολόγηση στο χώρο μου από τον ευγενέστατο κ. Παναγιώτη (μαζί με συνεργάτη από τον οποίο ξέχασα να ζητήσω όνομα) ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Συνιστάτε ανεπιφύλακτα!!

Για: Genesis Wood / Ξυλουργικές Eργασίες