Ξέρεις πραγματικά να αλλάζεις μια λάμπα; Μάθε σε 5 απλά βήματα!

Στην ερώτηση “ Πόσοι ηλεκτρολόγοι χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα;” η σωστή απάντηση είναι μόνο μία: Kανένας! Αν δεν έχεις μάθει μέχρι στιγμής να αλλάζεις μια λάμπα, τότε ήρθε η ώρα!

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει σχεδόν αδύνατον να ακούσει κανείς ιστορία για κάποιον, ο οποίος έκλεισε ραντεβού με ηλεκτρολόγο για μια απλή αλλαγή λάμπας. Ακόμη και αν δεν ξέρεις τίποτα από ηλεκτρολογικά, πάντα υπάρχει κάποιος μέσα στο σπίτι, που πιάνουν τα χέρια του για να αναλάβει δράση. Μήπως ήρθε η ώρα να φανερώσεις τις χειρωνακτικές δεξιότητες σου και να μάθεις και εσύ πώς να αλλάζεις μια λάμπα; Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη στο πί και φί!

Μάθε να αλλάζεις μια λάμπα σε 5 απλά βήματα!

1. Δες τι είδος λάμπτήρα “παίρνει” το φωτιστικό σου.

Κάθε φωτιστικό “παίρνει” διαφορετική λάμπα. Άλλα φωτιστικά παίρνουν μεγαλύτερους, άλλα μικρότερους ή διαφορετικού σχήματος λαμπτήρες. Πριν βιαστείς, λοιπόν, να προμηθευτείς τους λαμπτήρες για να τους τοποθετήσεις στο φωτιστικό σου, έλεγξε ποιος είναι ο κατάλληλος!

2. Κλείσε το φώς πριν την αφαίρεση της παλιάς λάμπας.

Μπορεί αυτό το βήμα να είναι αρκετά προφανές, εμείς οφείλουμε, ωστόσο, να σε ενημερώσουμε για την ασφάλεια σου. Δεν θα θέλαμε να κινδυνεύσεις από ηλεκτροπληξία, επειδή αμελήσαμε να σε προειδοποιήσουμε να κλείσεις τον διακόπτη.

3. Ξεβίδωσε τον παλιό λαμπτήρα

Προτού ξεκινήσεις να ξεβιδώνεις τον παλιό λαμπτήρα, βεβαιώσου ότι δεν είναι ακόμη ζεστός. Αν είναι, περίμενε να κρυώσει. Πιάσε μαλακά τον λαμπήρα και άρχισε να τον γυρνάς αριστερόστροφα έως ότου αποσυνδεθεί από τη βάση.

4. Καθάρισε τη βάση του φωτιστικού.

Μιας και που μπήκες στη διαδικασία να βιδώνεις και να ξεβιδώνεις λάμπες, είναι η ιδανική ευκαιρία να καθαρίσεις και τη βάση του φωτιστικού. Το πέρασμα του χρόνου αφήνει σκόνη, βρωμιές και ενδεχομένως ζουζουνάκια πάνω στη βάση του φωτιστικού σου. Αφαίρεσε τα με ένα στεγνό πανί και κάνε το λαμπατέρ σου να λάμπει πριν αλλάξεις τον λαμπτήρα. Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, θα έχει έρθει η ώρα να περάσεις και στο τελευταίο βήμα.

5. Τοποθέτησε τη νέα λάμπα.

Αν θέλεις να μάθεις να αλλάζεις μια λάμπα με επιτυχία πρέπει έχεις υπομονή και σχολατικότητα στις κινήσεις σου. Πριν αρχίσεις να βιδώνεις το λαμπτήρα στο φωτιστικό, βεβαιώσου ότι έχει μπει σωστά, διότι αν δεν γίνει σωστά η σύνδεση, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Αν αισθανθείς αντίσταση κατά το βίδωμα του λαμπτήρα πιθανότητα δεν τον έχεις τοποθετήσει σωστά. Μην επιμείνεις ασκώντας δύναμη και πίεση. Ξεβίδωσε τον λαμπτήρα και ξεκίνησε από την αρχή με μεγαλύτερη υπομονή.

Τώρα μπορείς να πεις με ειλικρίνεια ότι ξέρεις και εσύ να αλλάζεις μια λάμπα! Αν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα με τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου, μη διστάσεις να απευθυνθείς σε έναν από τους έμπειρους ηλεκτρολόγους μας, για να το λύσει εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Άλιμος 03/07/2020
Εκτελέστηκε από
Αβραάμ Ε.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Άλλο
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Δήμος Θέρμης 03/07/2020
Εκτελέστηκε από
Νικόλαος Δ.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Φωτιστικά σώματα
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Κόστος 30,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικοί στην δουλειά τους και πάρα πολύ συνεπείς !!!!!!!

Για: Θέμης Αναστασιάδης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Άμεση εξυπηρέτηση, ευγενικός κ ευχάριστος άνθρωπος (σημαντικό) και λογικες τιμές! 😊

Για: Νικόλαος Δόγκας / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
1,0

Περιμένω ακόμα μετά από περίπου δυο εβδομάδες να μου να μου συνδέσει δυο φωτιστικά.

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
4,4

Καλή δουλειά έκανε και γρήγορα, αλλά η τιμή θα μπορούσε να ήταν καλύτερη!

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Άριστος επαγγελματίας, φιλικός, καταρτισμένος άψογα, ευγενικός, έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού που έμοιαζε άλυτο.

Για: Ανδρέας Σαμαρτζής / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Η συνεργασία μας με το κο Νάσο υπήρξε άψογη σε όλα τα επίπεδα, κατ αρχήν πρόσφερε την καλύτερη τιμή για μια ολοκληρωμένη ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο διαμέρισμα μας, σκαψίματα, νέες ηλεκτρολογικές γραμμές νέος πίνακας, καλωδίωση συναγερμού και τοποθέτηση κρυφού φωτισμού. Ευχάριστος στην επικοινωνία του με σεβασμό και πάνω από όλα άριστος γνώστης του αντικειμένου του, βοηθητικός με ιδέες και προτάσεις, επίσης ,τον χαρακτηρίζει η συνέπεια και η εντιμότητα. Αποτελεί υπόδειγμα τεχνίτη σε όλα τα επίπεδα, γνώσεις, δεξιότητες, επικοινωνία, εντιμότητα. Θα συνεργαστώ και πάλι μαζί του.

Για: Νάσος Φωτόπουλος / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες