Οδηγός για την σωστή επιλογή φωτισμού σε κάθε χώρο του σπιτιού σου!

Η επιλογή φωτισμού παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Έχεις δει ποτέ φωτογραφίες του ίδιου χώρου, με διαφορετικό φωτισμό; Η αλλαγή της ατμόσφαιρας και της οπτικής είναι εκπληκτική.

Θέλεις ο χώρος σου να μοιάζει μεγαλύτερος, πιο ζεστός ή πιο φωτεινός απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα; Ποια είναι η καταλληλότερη επιλογή φωτισμού για κάθε χώρο και ποιες είναι οι ειδικές ανάγκες κάθε δωματίου; Ζητήσαμε από τους έμπειρους interior designers του Douleutaras.gr να μας δώσουν τις συμβουλές τους, ώστε να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου. Ας δούμε, λοιπόν, τις προτάσεις τους.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή φωτισμού για κάθε χώρο του σπιτιού σου;

Είσοδος σπιτιού/ Χωλ

fotolia_107754387

Το χωλ είναι εκείνο που καλωσορίζει εσένα, την οικογένεια και τους επισκέπτες σου στο σπίτι. Ποια είναι η πρώτη εντύπωση που θέλεις να δημιουργείται κατά την είσοδο; Εμείς προτείνουμε “ζεστό” φωτισμό, μια ιδανική επιλογή για να νιώθεις ζεστά και οικεία κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι σου. Σε συνδυασμό με έναν μεγάλο καθρέφτη και έναν όμορφο καλόγερο, θα δημιουργήσουν υπέροχη ατμόσφαιρα. O “ζεστός” φωτισμός επιτυγχάνεται με λαμπτήρες πυράκτωσης ενώ ο ψυχρός με λαμπτήρες φθορισμού.

Σαλόνι

Elegant interior, with red velvet sofa and window and flowers

Η κατάλληλη επιλογή φωτισμού για το σαλόνι σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες εκτός από την ατμόσφαιρα, που θέλεις να δημιουργήσεις. Ένα πολύ σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την καταλληλότητα ενός συστήματος φωτισμού είναι το χρώμα των τοίχων. Θερμά χρώματα έχουν ανάγκη και από “θερμό” φωτισμό και το αντίθετο. Επίσης, πρέπει να σκεφτείς τη θέση του δωματίου σου και την έκθεση του στο φυσικό φως για να αποφασίσεις. Οι κρεμαστοί πολυέλαιοι έχουν κερδίσει και πάλι τη θέση τους στο χώρο του σαλονιού, διεκδικώντας μεγάλο μέρος του κοινού που προτιμούσε τον κρυφό φωτισμό. Ο συνδυασμός και των δύο είναι η ιδανικότερη επιλογή φωτισμού για το χώρο σου.

Κουζίνα & Τραπεζαρία

  Kitchen with Island, Sink, Cabinets, and Hardwood Floors

Η επιλογή του κατάλληλου φωτισμού είναι μια πολύ σημαντική απόφαση τόσο για το χώρο της τραπεζαρίας όσο και για το χώρο της κουζίνας. Σου έχει τύχει ποτέ να δειπνήσεις σε κάποιο εστιατόριο και να σε ενοχλήσει το πολύ δυνατό φως που πέφτει κατευθείαν μέσα στα μάτια σου ή το αντίθετο; Να έχει τόσο χαμηλό φως που να μην μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου; Αν σου έχει συμβεί έστω και μία φορά θα κατανοείς τη σημασία του καλού φωτισμού για τη μαγειρική και την απόλαυση των κόπων της. Ένα κρεμαστό φως στη μέση του τραπεζιού είναι μια καλή λύση. Για τον χώρο της τραπεζαρίας συστήνουμε ανεπιφύλακτα χρήση dimmer, δηλαδή διακόπτη για τη ρύθμιση της έντασης του φωτός. Ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις ανέβασε ή κατέβασε την ένταση. Τόσο απλό!

Μπάνιο

Large shower in modern bathroom

Ο φωτισμός του μπάνιου πρέπει να ακολουθεί τη διάθεση και τις ανάγκες σου. Ειδικά για το γυναικείο φύλο, ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος για μια ποικιλία σημαντικών δραστηριοτήτων, όπως είναι η αποτρίχωση και το καθημερινό μακιγιάζ. Εκτός από το γενικό φωτισμό του χώρου, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις και στον επιλογή φωτισμού για τον καθρέφτη. Η θέση του φωτιστικού, ο τύπος του λαμπτήρα και η θερμοκρασία του χρώματος είναι κάτι που πρέπει να μελετήσεις, αν δεν θέλεις να πέφτουν σκιές στο πρόσωπο σου, κάθε φορά που κοιτάς το είδωλο σου. Όπως για την τραπεζαρία, έτσι και για το μπάνιο η εγκατάσταση ρυθμιστή έντασης του φωτός (dimmer) είναι μια εξαιρετική λύση. Θέλεις να βάλεις φακούς επαφής; Αυξάνεις την ένταση. Θέλεις να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο γεμάτο άλατα και αφρούς; Χαμηλώνεις την ένταση.

Υπνοδωμάτιο

bedroom-1281578_960_720-1

Το υπνοδωμάτιο είναι το προσωπικό σου καταφύγιο και πρέπει να σε κάνει να νιώθεις ανάλογα. Προτίμησε απαλό φωτισμό για να σε κάνει να νιώθεις τη ζεστασιά του χώρου σου. Εκτός από μία λάμπα δαπέδου και ένα κρεμαστό φως, απολύτως απαραίτητα για το υπνοδωμάτιο είναι τα φώτα στον τοίχο του κρεβατιού και στο κομοδίνο. Χωρίς αυτά δεν θα μπορείς να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή να παίξεις στο tablet σου. Ακόμη μια υπέροχη ιδέα για τον φωτισμό του υπνοδωματίου, που έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις του κοινού τον τελευταίο καιρό, είναι τα κρυφά φώτα στο εσωτερικό της ντουλάπας. Έτσι δεν θα χρειάζεται να βγάζεις τα ρούχα έξω για να βεβαιωθείς για τα χρώματα και να δεις αν ταιριάζουν.

Είσαι έτοιμος/-η να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα με μερικές μικρές ή μεγάλες αλλαγές στον φωτισμό των εσωτερικών χώρων του σπιτιού σου; Σκέψου τι αποτέλεσμα θέλεις να επιτύχεις και άφησε όλα τα υπόλοιπα επάνω μας! Οι έμπειροι ηλεκτρολόγοι του Douleutaras.gr θα αλλάξουν τα φώτα του σπιτιού σου στο πί και φί! 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επείγουσα βλάβη/επισκευή
Θεσσαλονίκη 25/09/2020
Εκτελέστηκε από
Υδραυλικές Λ.
Είδος υπηρεσίας:
Επείγουσα βλάβη/επισκευή
Είδος βλάβης:
Βλάβη τηλεφώνου / internet
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Βάρη 26/09/2020
Εκτελέστηκε από
Μάρκος Α.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Ηλεκτρολογικό πίνακα, Πριζοδιακόπτες
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Κόστος 430,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΠΡΙΖΕΣ Κ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ Κ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΟΠΟΥ ΗΘΕΛΕ, ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ! ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ....ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΙΣΟ Κ ΕΦΥΓΕ! ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ! ΠΗΡΕ 600€ Κ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ! ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ....ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΦΜ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Για: Νικόλαος Δόγκας / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Φιλικός και ευγενικός, απεκατέστησε το πρόβλημα ταχύτατα με την αμοιβή του απολύτως ανάλογη με την εργασία του.

Για: Μιχάλης Καστής / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Εξαιρετική συνεργασία...Συνεπής,ευγενικός,εξαιρετικές συμβουλές και εργασία..Άψογος επαγγελματίας...Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Αντώνης Πατσαχάκης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
4,9

Πολύ καλή και άμεση εξυπηρέτηση.

Για: Σταύρος Πουλικαράκος / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
1,0

Έκλεισε τηλεφωνικό ραντεβού και δεν εμφανίστηκε ποτέ αλλά ούτε και θεώρησε ότι αναγκαίο να ενημερώσει ότι δε θα έρθει.

Για: Ηλεκτρόκοσμος Θεσσαλονίκη / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Πολύ σωστός επαγγελματίας, τήρησε σωστά το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που είχα και με πολύ καλές τιμές.

Για: Αργύρης Κουγιουμτσιάδης / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού