Αυτοματισμός κτιρίων: Καλωσήρθες στην "έξυπνη" ζωή!

Εσύ το ήξερες ότι ο αυτοματισμός κτιρίων αυξάνει σημαντικά την ενεργειακή αποδοτικότητα ενός κτιρίου, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τους ενοίκους του;

Με τον όρο “αυτοματισμός κτιρίων” εννοούμε όλα εκείνα τα συστήματα που έρχονται να απλοποιήσουν και να ενοποιήσουν σημαντικά λειτουργικά τμήματα για κάθε χώρο, όπως είναι η θέρμανση, η ψύξη, ο φωτισμός, τα συστήματα ασφαλείας και πολλά ακόμη.

Tα ενοποιημένα συστήματα αυτοματισμού μπορούν να σε βοηθήσουν να απλοποιήσεις τη ζωή σου με τρόπους, που δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς μερικά χρόνια πριν. To Douleutaras.gr σου παρουσιάζει μερικές περιπτώσεις, όπου ο αυτοματισμός κτιρίων μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις την ποιότητα της ζωής σου, κάνοντας τις διαδικασίες του σπιτιού αρκετά ευκολότερες αλλά κυρίως μειώνοντας το κόστος τους.

Αυτοματισμός Κτιρίων: Εφαρμογές

Έλεγχος συστημάτων ασφαλείας του σπιτιού.

Εγκαθιστώντας συστήματα αυτοματισμού για τον έλεγχο της ασφάλειας του σπιτιού σου, μπορείς να ελέγχεις την κατοικία σου ακόμη και όταν βρίσκεσαι αρκετά μακριά. Το σύστημα μπορεί να σε ειδοποιήσει και να σε ενημερώσει αναλυτικά, σε περίπτωση ενδεχόμενης παραβίασης του χώρου και ταυτόχρονα να ειδοποιήσει και τις αστυνομικές αρχές.

Ρύθμιση φωτισμού

Τα συστήματα κτιριακού αυτοματισμού σου επιτρέπουν να ελέγξεις τα φώτα του σπιτιού σου συνολικά ή σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μέλους της οικογένειας και να τα ρυθμίζεις με ροοστάτη. Σκέψου, ότι, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να κλείσεις όλα τα φώτα του σπιτιού ταυτόχρονα και να τα ανοίξεις όταν γυρίσεις.

Ανίχνευση ανθρώπινης παρουσίας & ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου

Όταν εσύ λείπεις από το σπίτι, δεν υπάρχει κανένας λόγος η θέρμανση ή η ψύξη να λειτουργούν στο μέγιστο. O αυτοματισμός κτιρίων σου προσφέρει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας, το οποίο βασίζεται στην ανίχνευση ανθρώπινης παρουσίας. Έτσι, όταν δεν είσαι στο σπίτι, η θέρμανση και ο κλιματισμός θα λειτουργούν πολύ πιο οικονομικά.

 Έξυπνοι μετρητές ενέργειας

Οι έξυπνοι μετρητές ενέργειας μπορούν να σε ενημερώσουν ανά πάσα στιγμή, πόσο “καίει” κάθε συσκευή του σπιτιού σου. Μέσω αυτών, αποκτάς τον έλεγχο των εξόδων σου με τον πιο εύκολο τρόπο, αφού ενημερώνεσαι συνεχώς για την ηλεκτρική κατανάλωση στο σπίτι σου και όχι μία φορά το μήνα με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Επιπλέον, μπορείς να ανακαλύψεις ενδεχόμενες υπερκαταναλώσεις ενέργειας και να αποφύγεις, τυχόν, διαρροές. “Κλείσε” με χρονοδιακόπτη τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται και δες τους λογαριασμούς σου να ξεφουσκώνουν.

Έλεγχος σκιάστρων και ρολών

Ο αυτοματισμός κτιρίων περιλαμβάνει έξυπνα συστήματα που αναλαμβάνουν να ελέγξουν και να ρυθμίσουν τις τέντες, τα σκίαστρα, τις περσίδες και τα ρολά του σπιτιού σου, λαμβάνοντας υπόψη ένα σύνολο παραγόντων. Παράγοντες όπως είναι η βροχή, ο αέρας και η ηλιοφάνεια διαμορφώνουν τις ρυθμίσεις των έξυπνων συστημάτων, όση ώρα εσύ χαλαρώνεις ή εργάζεσαι.

Ο αυτοματισμός κτιρίων και τα έξυπνα συστήματα του, μπορούν πραγματικά να μας λύσουν τα χέρια. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι ήδη από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η αγορά του οικιακού αυτοματισμού παγκοσμίως θα έχει υπερδιπλασιαστεί. Εσύ ακόμα κουράζεσαι και πληρώνεις φουσκωμένους λογαριασμούς;

αυτοματισμός κτιρίων

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επείγουσα βλάβη/επισκευή
Χαλάνδρι 11/07/2020
Εκτελέστηκε από
Μιχάλης Κ.
Είδος υπηρεσίας:
Επείγουσα βλάβη/επισκευή
Είδος βλάβης:
Δεν έχω ρεύμα (Πέφτει το ρελέ ή ασφάλεια)
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Αποκλειστικά σήμερα
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Ίλιον 10/07/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Γ.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Πριζοδιακόπτες
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Κόστος 140,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ευγενικός και συνεργάσιμος άψογος στην εργασία του

Για: Μιχάλης Καστής / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Σωστός επαγγελματίας και πάνω από όλα άνθρωπος! Ευγενέστατος και γεμάτος όρεξη για δουλειά!Μπράβο!!!

Για: Ανδρέας Σαμαρτζής / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

πολύ κάλος επαγγελματιας

Για: Νίκος Αντωνάκος / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

εξαιρετικός στην επικοινωνία, στην δουλειά του και στην συνέπεια.

Για: Γιώργος Γιαννικόπουλος / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
4,9

Ευγενικός, ακριβής στην ώρα του, συνεπής και πολύ εξηπηρετικός!

Για: Αλέξανδρος Κολόης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
4,8

Πολυ καλός τεχνικός Θα μπορούσε να ειναι μικρότερο το κόστος για τον χρονο απασχολησης

Για: Παναγιώτης Δεδούσης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες