Αυτοματισμός κτιρίων: Καλωσήρθες στην "έξυπνη" ζωή!

Εσύ το ήξερες ότι ο αυτοματισμός κτιρίων αυξάνει σημαντικά την ενεργειακή αποδοτικότητα ενός κτιρίου, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τους ενοίκους του;

Με τον όρο “αυτοματισμός κτιρίων” εννοούμε όλα εκείνα τα συστήματα που έρχονται να απλοποιήσουν και να ενοποιήσουν σημαντικά λειτουργικά τμήματα για κάθε χώρο, όπως είναι η θέρμανση, η ψύξη, ο φωτισμός, τα συστήματα ασφαλείας και πολλά ακόμη.

Tα ενοποιημένα συστήματα αυτοματισμού μπορούν να σε βοηθήσουν να απλοποιήσεις τη ζωή σου με τρόπους, που δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς μερικά χρόνια πριν. To Douleutaras.gr σου παρουσιάζει μερικές περιπτώσεις, όπου ο αυτοματισμός κτιρίων μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις την ποιότητα της ζωής σου, κάνοντας τις διαδικασίες του σπιτιού αρκετά ευκολότερες αλλά κυρίως μειώνοντας το κόστος τους.

Αυτοματισμός Κτιρίων: Εφαρμογές

Έλεγχος συστημάτων ασφαλείας του σπιτιού.

Εγκαθιστώντας συστήματα αυτοματισμού για τον έλεγχο της ασφάλειας του σπιτιού σου, μπορείς να ελέγχεις την κατοικία σου ακόμη και όταν βρίσκεσαι αρκετά μακριά. Το σύστημα μπορεί να σε ειδοποιήσει και να σε ενημερώσει αναλυτικά, σε περίπτωση ενδεχόμενης παραβίασης του χώρου και ταυτόχρονα να ειδοποιήσει και τις αστυνομικές αρχές.

Ρύθμιση φωτισμού

Τα συστήματα κτιριακού αυτοματισμού σου επιτρέπουν να ελέγξεις τα φώτα του σπιτιού σου συνολικά ή σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μέλους της οικογένειας και να τα ρυθμίζεις με ροοστάτη. Σκέψου, ότι, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να κλείσεις όλα τα φώτα του σπιτιού ταυτόχρονα και να τα ανοίξεις όταν γυρίσεις.

Ανίχνευση ανθρώπινης παρουσίας & ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου

Όταν εσύ λείπεις από το σπίτι, δεν υπάρχει κανένας λόγος η θέρμανση ή η ψύξη να λειτουργούν στο μέγιστο. O αυτοματισμός κτιρίων σου προσφέρει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας, το οποίο βασίζεται στην ανίχνευση ανθρώπινης παρουσίας. Έτσι, όταν δεν είσαι στο σπίτι, η θέρμανση και ο κλιματισμός θα λειτουργούν πολύ πιο οικονομικά.

 Έξυπνοι μετρητές ενέργειας

Οι έξυπνοι μετρητές ενέργειας μπορούν να σε ενημερώσουν ανά πάσα στιγμή, πόσο “καίει” κάθε συσκευή του σπιτιού σου. Μέσω αυτών, αποκτάς τον έλεγχο των εξόδων σου με τον πιο εύκολο τρόπο, αφού ενημερώνεσαι συνεχώς για την ηλεκτρική κατανάλωση στο σπίτι σου και όχι μία φορά το μήνα με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Επιπλέον, μπορείς να ανακαλύψεις ενδεχόμενες υπερκαταναλώσεις ενέργειας και να αποφύγεις, τυχόν, διαρροές. “Κλείσε” με χρονοδιακόπτη τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται και δες τους λογαριασμούς σου να ξεφουσκώνουν.

Έλεγχος σκιάστρων και ρολών

Ο αυτοματισμός κτιρίων περιλαμβάνει έξυπνα συστήματα που αναλαμβάνουν να ελέγξουν και να ρυθμίσουν τις τέντες, τα σκίαστρα, τις περσίδες και τα ρολά του σπιτιού σου, λαμβάνοντας υπόψη ένα σύνολο παραγόντων. Παράγοντες όπως είναι η βροχή, ο αέρας και η ηλιοφάνεια διαμορφώνουν τις ρυθμίσεις των έξυπνων συστημάτων, όση ώρα εσύ χαλαρώνεις ή εργάζεσαι.

Ο αυτοματισμός κτιρίων και τα έξυπνα συστήματα του, μπορούν πραγματικά να μας λύσουν τα χέρια. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι ήδη από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η αγορά του οικιακού αυτοματισμού παγκοσμίως θα έχει υπερδιπλασιαστεί. Εσύ ακόμα κουράζεσαι και πληρώνεις φουσκωμένους λογαριασμούς;

αυτοματισμός κτιρίων

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Άλιμος 03/07/2020
Εκτελέστηκε από
Αβραάμ Ε.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Άλλο
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Δήμος Θέρμης 03/07/2020
Εκτελέστηκε από
Νικόλαος Δ.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Φωτιστικά σώματα
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Κόστος 30,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άμεση εξυπηρέτηση, ευγενικός κ ευχάριστος άνθρωπος (σημαντικό) και λογικες τιμές! 😊

Για: Νικόλαος Δόγκας / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
1,0

Περιμένω ακόμα μετά από περίπου δυο εβδομάδες να μου να μου συνδέσει δυο φωτιστικά.

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
4,4

Καλή δουλειά έκανε και γρήγορα, αλλά η τιμή θα μπορούσε να ήταν καλύτερη!

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Άριστος επαγγελματίας, φιλικός, καταρτισμένος άψογα, ευγενικός, έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού που έμοιαζε άλυτο.

Για: Ανδρέας Σαμαρτζής / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Η συνεργασία μας με το κο Νάσο υπήρξε άψογη σε όλα τα επίπεδα, κατ αρχήν πρόσφερε την καλύτερη τιμή για μια ολοκληρωμένη ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο διαμέρισμα μας, σκαψίματα, νέες ηλεκτρολογικές γραμμές νέος πίνακας, καλωδίωση συναγερμού και τοποθέτηση κρυφού φωτισμού. Ευχάριστος στην επικοινωνία του με σεβασμό και πάνω από όλα άριστος γνώστης του αντικειμένου του, βοηθητικός με ιδέες και προτάσεις, επίσης ,τον χαρακτηρίζει η συνέπεια και η εντιμότητα. Αποτελεί υπόδειγμα τεχνίτη σε όλα τα επίπεδα, γνώσεις, δεξιότητες, επικοινωνία, εντιμότητα. Θα συνεργαστώ και πάλι μαζί του.

Για: Νάσος Φωτόπουλος / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ανάλυση, βοήθεια σε κάθε βήμα. Ξεκίνησα μαζί του για ένα απλό πιστοποιητικό, και τον εμπιστεύτηκα για όλες τις εργασίες στο σπίτι!

Για: Σ & Κ ΧΟΝΔΡΟΣ / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες