Πώς θα διαμορφώσεις ένα ασφαλές σπίτι για μωρό;

Πλησιάζει η στιγμή να φέρεις το μωράκι σου στο σπίτι; Τότε έχεις αργήσει ήδη να πάρεις τα προστατευτικά μέτρα, που πρέπει. Το να φτιάξεις ένα ασφαλές σπίτι για μωρό, δεν είναι μια απλή διαδικασία. Πρέπει να της δοθεί η πρέπουσα σημασία και προσοχή.

Τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι. Γι’ αυτό η κατάλληλη και έγκαιρη διαμόρφωση χώρου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Μην περιμένεις να κάνεις τις εργασίες, που χρειάζονται, αφού ξεκινήσει το μωράκι σου να μπουσουλάει. Είναι δεδομένο ότι ο χρόνος σου, τότε, θα είναι πολύ περιορισμένος. Διάβασε τι πρέπει να κάνεις και ξεκίνα να ετοιμάζεσαι από τώρα.

Τι πρέπει να προσέξεις για να έχεις ένα ασφαλές σπίτι για μωρό;

Έπιπλα και επικίνδυνα αντικείμενα

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να ασφαλίσεις τα μεγάλα σε όγκο έπιπλα. Όταν ξεκινήσει το μωράκι σου να μπουσουλάει, κάθε τι που θα προεξέχει θα αποτελεί για αυτό στήριγμα για να κρατηθεί ή να τραβήξει. Βεβαιώσου ότι τα ράφια σου είναι καλά στερεωμένα και βίδωσε τη βιβλιοθήκη σου στο τοίχο. Απομάκρυνε οτιδήποτε βρίσκεται στο ύψος του και θα μπορούσε πέφτοντας να το τραυματίσει. Ακόμη ασφάλισε επικίνδυνα αντικείμενα, όπως ψαλίδια και μαχαίρια, σε συρτάρια με ειδικές ασφάλειες.

Ηλεκτρολογικά

Πρίζες και καλώδια αποτελούν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το παιδάκι σου. Επικοινώνησε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο, που θα ελέγξει ότι όλες είναι καλά εγκατεστημένες και θα τακτοποιήσει τα άπειρα καλώδια, που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, με τέτοιο τρόπο που θα είναι και λειτουργικός αλλά και ασφαλής. Ακόμη είναι σημαντικό να ασφαλίσεις όλες τις υποδοχές με ειδικά καπάκια που θα εμποδίσουν τα δαχτυλάκια του, να έρθουν σε επαφή με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πόρτες και παράθυρα

Αν το σπίτι σου δεν έχει άλλο όροφο, έχεις γλυτώσει τουλάχιστον από τον μεγάλο μπελά της σκάλας. Ωστόσο είναι σημαντικό να περιορίζεις το μωράκι σου στο πιο ασφαλές δωμάτιο του σπιτιού. Προστατευτικά πορτάκια και μπάρες πρέπει να τοποθετηθούν σε όλα τα περάσματα. Πρόσεχε, όμως, στα πορτάκια που θα επιλέξεις, να βεβαιωθείς ότι οι αποστάσεις στα κάγκελα δεν είναι τέτοιες που να επιτρέπουν να χωρέσει στα κενά. Επίσης είναι σημαντικό να βάλεις ειδικές ασφάλειες στα παράθυρα που θα μπορούσε να πλησιάσει το μωρό σου, με οποιοδήποτε τρόπο.

Μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένας χώρος στον οποίο θα κυκλοφορεί και το μωρό σου. Για αυτό πρέπει να είσαι σίγουρος/η ότι ακόμα και σε μισό ανοιγόκλεισμα των ματιών σου, δεν θα υπάρξει καμιά πιθανότητα κινδύνου. Ειδικές ασφάλειες πρέπει να τοποθετηθούν στο καπάκι της τουαλέτας, αλλά και στη βρύση. Τα παιδάκια έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη με τις βρύσες και είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσει να την ανοιγοκλείσει ενώ το κάνετε μπάνιο. Για να μην υπάρχει πιθανότητα να καεί, καταλάθος, προμηθευτείτε τα ειδικά προστατευτικά που υπάρχουν στο εμπόριο. Τέλος, δεν νοείται ασφαλές σπίτι για μωρό όταν απορρυπαντικά, φάρμακα και άλλα επικίνδυνα υγρά δεν είναι ασφαλισμένα σε κάποιο ψηλό σημείο.

Ο κάθε γονιός προσπαθεί να επιτύχει το καλύτερο για το παιδάκι του! Προνόησε από τώρα για τον κάθε κίνδυνο που μπορεί να προκύψει. Μπες στο Douleutaras.gr και οι έμπειροι επαγγελματίες μας θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις το πιο ασφαλές σπίτι για μωρό!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Ολόκληρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση
Περιστέρι 08/08/2020
Εκτελέστηκε από
Μιχάλης Κ.
Είδος υπηρεσίας:
Ολόκληρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα χώρου:
31 τ.μ. - 100 τ.μ.
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Αποκλειστικά σήμερα
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Κερατσίνι 08/08/2020
Εκτελέστηκε από
Σταμάτης Λ.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Φωτιστικά σώματα
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Αποκλειστικά σήμερα
Κόστος 70,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Συνεπείς, ευγενικοί, επαγγελματίες, συνεργάσιμοι και βοηθητικοί.

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Η συνεργασία με τον επαγγελματία ήταν άψογη. Εκείνο που θα ήθελα να γνωρίζω είναι το ποσοστό αμοιβής της Εταιρείας στο συνολικό κόστος.

Για: Παναγιώτης Δεδούσης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Για: Ανδρέας Σαμαρτζής / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
4,4

Γρήγορος και καλος

Για: Παναγιώτης Δεδούσης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Πολύ ευγενικά παιδιά, κλείσαμε ραντεβού άμεσα, υπήρχε συνέπεια στο ποσό που συμφωνήθηκε εξαρχής. Θα απευθυνθώ ξανά για κάποια εργασία αν χρειαστεί.

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Ήρθε και ήδη μας εξυπηρέτησε ο κ. Νίκος Δόγκας. Υπέροχος!

Για: Νικόλαος Δόγκας / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες