Τα 4 σημάδια που μαρτυρούν ηλεκτρολογικές βλάβες!

Τα ηλεκτρολογικά προβλήματα είναι ένα φαινόμενο με το οποίο κάθε σπίτι έχει βρεθεί αντιμέτωπο. Πολλές φορές δεν δίνουμε τη δέουσα προσοχή σε σημάδια που μαρτυρούν πως “κάτι δεν πάει καλά” με τις ηλεκτρολογικές μας εγκαταστάσεις, παραβλέποντας τον κίνδυνο να προκληθούν σοβαρές ηλεκτρολογικές βλάβες στις συσκευές, μα το κυριότερο να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Εάν παρατηρήσεις κάποιο από τα παρακάτω σημάδια, μην τα αγνοήσεις!

1. Πτώση της ασφάλειας

Έπεσε ποτέ η ασφάλεια ενώ χρησιμοποιούσες μία ηλεκτρική συσκευή; Οι διακόπτες κυκλώματος είναι σχεδιασμένοι για να σταματούν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όταν ένα κύκλωμα υπερφορτώνεται, αποτρέποντας έτσι την υπερθέρμανση των καλωδίων η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη ή πυρκαγιά. Έάν λοιπόν πέσει η ασφάλεια και ενώ σηκώσεις τον διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα, εκείνος συνεχίζει να πέφτει, θα πρέπει να εντοπίσεις την αιτία του προβλήματος. Δοκίμασε να μετακινήσεις τη συσκευή που θεωρείς υπαίτια για την υπερφόρτωση του κυκλώματος σε άλλη πρίζα, σε διαφορετικό διακόπτη.

2. Tα φώτα τρεμοπαίζουν

Παρατήρησες αυξομειώσεις στην ένταση του φωτισμού; Μπορεί να οφείλεται σε μεταβολές της τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή σου. Όμως αν οι γείτονες στην πολυκατοικία σου δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα ίσως οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα βλάβης ή φθοράς της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού σου. Πρόσεξε το γιατί οι αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος μπορεί να καταστρέψουν τις ηλεκτρικές σου συσκευές.

3. “Καυτά” φωτιστικά οροφής

Συνιστάται να ελέγχεις τακτικά την περιοχή γύρω από φωτιστικά οροφής για πολύ αυξημένη θερμότητα. Τα περισσότερα φωτιστικά είναι συνήθως μη μονωμένα και όταν υπερθερμανθούν (ως αποτέλεσμα υπέρβασης της συνιστώμενης τάσης λαμπτήρα) γίνονται πολύ καυτά κάτι που τα καθιστά ικανά να προκαλέσουν πυρκαγιά. Ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση του προβλήματος είναι να αντικατασταθούν οι λάμπες με λαμπτήρες φθορισμού CFL ή λαμπτήρες LED οι οποίοι παράγουν μόνο την ελάχιστη απαιτούμενη θερμότητα και έτσι δεν ενέχουν μεγάλο κίνδυνο.

4. Δημιουργία σπινθήρα

Σπινθήρας είναι η λάμψη που δημιουργείται όταν συνδέεις ένα καλώδιο στην πρίζα. Είναι συνηθισμένο να παρουσιάζονται μικροί σπινθήρες όταν πρωτοσυνδέσεις μια συσκευή, ωστόσο οι μεγάλοι σπινθήρες υποδεικνύουν πρόβλημα στην πρίζα ή το κύκλωμα. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην καλωδίωση, σε υπερφόρτωση ή σε ελαττωματική συσκευή. Αν αρχίσει να σου μυρίζει καμένο τότε τα πράγματα είναι σίγουρα ανησυχητικά.

Μην “παίζεις” με την ασφάλειά σου! Εάν παρατηρήσεις κάποιο από τα προηγούμενα σημάδια, καλό θα ήταν έστω για προληπτικούς λόγους να απευθυνθείς σε έναν αξιόπιστο ηλεκτρολόγο!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επείγουσα βλάβη / Επισκευή
Κορυδαλλός 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Κλοντιάν Χ.
Είδος υπηρεσίας:
Επείγουσα βλάβη / Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Σήμερα (αποκλειστικά)
Είδος βλάβης:
Δεν έχω ρεύμα (πέφτει το ρελέ ή ασφάλεια)
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Γλυφάδα 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Γεώργιος Τ.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Ηλεκτρολογικό πίνακα
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Βάρη 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Γεώργιος Τ.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Φωτιστικά σώματα
Κόστος 310,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ

Για: Παναγιώτης Σταθελάκης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Γνωρίζει πολύ καλά την δουλεια του έξυπνος εξυπηρετικός πρόθυμος να βοηθήσει μέχρι να πάρει τηλέφωνο την ΔΕΗ και πάνω απ όλα τίμιος κάτι σπάνιο σήμερα

Για: Κλοντιάν Χαμζολάρι / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
4,6

Για μια αλλαγη ασφαλειας πηρε 35 ευρω απαραδεκτος και ειπε ψεματα για την προμηθεια του δουλευταρα ακομα πιο απαραδεκτο

Για: Ηλεκτρόκοσμος Θεσσαλονίκη / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
3,9

Αποτελεσματικός, αλλά όταν χρησιμοποιούμε τρυπάνι, βάζουμε ηλεκτρική σκούπα από κάτω. Βασικές αρχές προσεκτικής εργασίας.

Για: Παναγιώτης Δεδούσης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Πολύ ευγενικος, άμεση εξυπηρετηση, οικονομικός και κατείχε το αντικείμενο. Μου επιδιορθώσε την βλάβη που είχα στα δίκτυα από λάθος εγκατάσταση που είχε γίνει αρχικά .

Για: Κλοντιάν Χαμζολάρι / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
4,0

Συνεργασιμος και τυπικος,η εργασια ομως δεν ολοκληρωθηκε ολη σωστα.Λαθος διακοπτης στα φωτα εγκατασταθηκε με αποτελεσμα να πρεπει να αγοραστει αλλη και να τοποθετηθει!Επισης αλλο χρωμα πριζων εγκατασταθηκε παρ οτι υπήρχε στην αγορα το προυπαρχων χρωμα πριζων ωστε να ειναι ομοιομορφες.

Για: Αλέξανδρος Κολόης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες