Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Must Σημεία Τοποθέτησης, Είδη Φωτισμού & Χρήσιμες Συμβουλές!

ντουλάπια κουζίνας

Στην κουζίνα του σπιτιού μας περνάμε αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα. Κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας, η κουζίνα αποτελεί το μέρος, στο οποίο μαγειρεύουμε και ετοιμάζουμε τα γεύματά μας. Ένας σωστός φωτισμός κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας, μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κουζίνα και να μας παρέχει άνεση.

Οι σύγχρονες τάσεις επιβάλλουν την δημιουργία διαφορετικών σημείων φωτισμού, που αφενός διευκολύνουν στην λειτουργικότητα της κουζίνας και αφετέρου προσδίδουν μια διαφορετική νότα στη διακόσμηση. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει τα σημεία και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τοποθετηθεί φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας, καθώς επίσης και μερικές χρήσιμες συμβουλές, που πρέπει να γνωρίζεις.  

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Ποια είναι τα must σημεία, τι επιλογές έχεις και τι πρέπει να προσέξεις;

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Σε ποια σημεία είναι απαραίτητος;

1. Φωτισμός στον πάγκο κουζίνας

ντουλάπια κουζίνας

Ο πάγκος αποτελεί μια πολύ χρήσιμη επιφάνεια στην καθημερινή χρήση της κουζίνας. Αν το σκεφτείς καλύτερα, στον πάγκο της κουζίνας ετοιμάζεις όλα τα γεύματά σου στη διάρκεια της μέρας. Έτσι, θα είναι αρκετά βοηθητικό, να τοποθετήσεις φωτάκια κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια της κουζίνας σου, ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός και να γίνει η κουζίνα σου περισσότερο πρακτική. Αυτή η κίνηση, πέρα από την πρακτικότητα, θα προσφέρει έναν άλλο άερα στη διακόσμηση του πάγκου σου. 

Η περιοχή του νεροχύτη συχνά βρίσκεται κάτω από ντουλάπια της κουζίνας, κάτι που οδηγεί στην ύπαρξη ελλιπούς φωτισμού. Τοποθετώντας φωτισμό κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια της κουζίνας, δημιουργούνται ευνοϊκότερες συνθήκες στη χρήση του νεροχύτη και προσφέρεται μεγαλύτερη άνεση στα μάτια.

2. Φωτισμός στο κάτω μέρος της κουζίνας

[caption id="attachment_16874" align="aligncenter" width="553"]
Image Credits | Pinterest, DIY Network[/caption]

Άλλο ένα μέρος που τοποθετείται συχνά κρυφός φωτισμός είναι το σοβατεπί της κουζίνας. Σε αυτό το σημείο, ο φωτισμός τοποθετείται καθαρά για λόγους καλαισθησίας, ώστε να δοθεί μια διακοσμητική πινελιά στο χώρο, που θα ταιριάξει με τη διακόσμηση του σπιτιού. Αν θες να τοποθετήσεις κρυφό φωτισμό σε αυτό το σημείο, καλύτερα να επιλέξεις ζεστές αποχρώσεις, ώστε να υπάρχει οπτική αρμονία.

Κρυφός φωτισμός: Μοναδικές ιδέες για κάθε δωμάτιο του σπιτιού!

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Ποιες επιλογές έχεις;

Ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές επιλογές σε είδη φωτισμού που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού.

1.Χωνευτές λάμπες φθορίου

χωνευτές λάμπες φθορίου

Οι χωνευτές λάμπες φθορίου έχουν μακρόστενο και κυλινδρικό σχήμα. Μπορούν να τοποθετηθούν με μεγάλη ευκολία κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας και να προσφέρουν άπλετο φως στον πάγκο σου. Οι λάμπες φθορίου αποτελούν μια εξελιγμένη μορφή της κατηγορίας. Αποτελούνται από ημιδιάφανους σωλήνες που περιέχουν μείγμα από αέριο υδράργυρο και neon. Έτσι, πετυχαίνουν πιο οικονομική λειτουργία, συγκριτικά με τα υπόλοιπα είδη λάμπας.

2.Ταινία φωτισμού LED

λωρίδα φωτισμού led

Ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας με τη χρήση ταινίας LED αποτελεί την πιο διαδεδομένη λύση. Είναι πρακτικός και έχει τη δυνατότητα να κολληθεί στο σημείο που θέλεις, εξαιτίας της ειδικής ταινίας που διαθέτει. Αν χρειάζεσαι κάτι πιο εντυπωσιακό για την κουζίνα σου, μπορείς να τοποθετήσεις την ταινία LED σε κάποιο από τα ειδικά προφίλ αλουμινίου που υπάρχουν στο εμπόριο. Η ταινία LED μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα σημεία της κουζίνας, καθώς επίσης και στο κάτω μέρος των ντουλαπιών κουζίνας, ως κρυφός φωτισμός.

3.Χωνευτά σποτ

χωνευτά σπότ

Τα χωνευτά σποτ αποτελούν ακόμη έναν τρόπο για να επιτευχθεί αποτελεσματικός φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας. Αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο για τον πάγκο της κουζίνας σου, όσο και για την περιοχή του νεροχύτη. Μπορεί να απαιτούν περισσότερες ηλεκτρολογικές εργασίες για να τοποθετηθούν, όμως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

4.Εξωτερικά κρεμαστά σποτ

κρεμαστά σπότ

Ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας μπορεί να γίνει επίσης, με τη χρήση εξωτερικών σποτ. Τα εξωτερικά σποτ αποτελούν μια πιο σύγχρονη τάση και ενδείκνυνται για τον φωτισμό του πάγκου της κουζίνας και του νεροχύτη.

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Τι πρέπει να προσέξεις;

Ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας αποτελεί μια εύκολη και πρακτική λύση για την κουζίνα. Κατά την επιλογή και τοποθέτηση του κατάλληλου είδους φωτισμού, θα πρέπει να έχεις υπόψη τα εξής:

  • Διάλεξε στρατηγικά τη θέση που θα τοποθετήσεις το φωτισμό. Δε χρειάζεται να βάλεις φωτάκια σε όλο το μήκος των ντουλαπιών για να φωτιστεί σωστά ο χώρος. Επίλεξε εκείνα τα σημεία που θα φωτίζουν το σύνολο του πάγκου σου.
  • Πριν την τοποθέτηση του φωτισμού, επίλεξε το σημείο, από το οποίο δε θα δημιουργούνται σκιές στην επιφάνεια του πάγκου σου.
  • Να έχεις στο νου σου τη διατήρηση του διακοσμητικού στυλ και να τηρείς την οπτική ισορροπία.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να κατανοήσεις πώς μπορεί να επιτευχθεί ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας και ποιες επιλογές έχεις σε είδη φωτισμού. Αν επέλεξες το κατάλληλο σύστημα φωτισμού για την κουζίνα σου, μπορείς να προχωρήσεις στην αναζήτηση του κατάλληλου επαγγελματία ηλεκτρολόγου που θα αναλάβει την τοποθέτησή του. Καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr, συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμας.  Μετά από λίγη ώρα, θα λάβεις τις καλύτερες προσφορές από τους αξιολογημένους ηλεκτρολόγους της πλατφόρμας μας.φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα