Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Must Σημεία Τοποθέτησης, Είδη Φωτισμού & Χρήσιμες Συμβουλές!

ντουλάπια κουζίνας

Στην κουζίνα του σπιτιού μας περνάμε αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα. Κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας, η κουζίνα αποτελεί το μέρος, στο οποίο μαγειρεύουμε και ετοιμάζουμε τα γεύματά μας. Ένας σωστός φωτισμός κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας, μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κουζίνα και να μας παρέχει άνεση.

Οι σύγχρονες τάσεις επιβάλλουν την δημιουργία διαφορετικών σημείων φωτισμού, που αφενός διευκολύνουν στην λειτουργικότητα της κουζίνας και αφετέρου προσδίδουν μια διαφορετική νότα στη διακόσμηση. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει τα σημεία και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τοποθετηθεί φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας, καθώς επίσης και μερικές χρήσιμες συμβουλές, που πρέπει να γνωρίζεις.  

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Ποια είναι τα must σημεία, τι επιλογές έχεις και τι πρέπει να προσέξεις;

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Σε ποια σημεία είναι απαραίτητος;

1. Φωτισμός στον πάγκο κουζίνας

ντουλάπια κουζίνας

Ο πάγκος αποτελεί μια πολύ χρήσιμη επιφάνεια στην καθημερινή χρήση της κουζίνας. Αν το σκεφτείς καλύτερα, στον πάγκο της κουζίνας ετοιμάζεις όλα τα γεύματά σου στη διάρκεια της μέρας. Έτσι, θα είναι αρκετά βοηθητικό, να τοποθετήσεις φωτάκια κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια της κουζίνας σου, ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός και να γίνει η κουζίνα σου περισσότερο πρακτική. Αυτή η κίνηση, πέρα από την πρακτικότητα, θα προσφέρει έναν άλλο άερα στη διακόσμηση του πάγκου σου. 

Η περιοχή του νεροχύτη συχνά βρίσκεται κάτω από ντουλάπια της κουζίνας, κάτι που οδηγεί στην ύπαρξη ελλιπούς φωτισμού. Τοποθετώντας φωτισμό κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια της κουζίνας, δημιουργούνται ευνοϊκότερες συνθήκες στη χρήση του νεροχύτη και προσφέρεται μεγαλύτερη άνεση στα μάτια.

2. Φωτισμός στο κάτω μέρος της κουζίνας

[caption id="attachment_16874" align="aligncenter" width="553"]
Image Credits | Pinterest, DIY Network[/caption]

Άλλο ένα μέρος που τοποθετείται συχνά κρυφός φωτισμός είναι το σοβατεπί της κουζίνας. Σε αυτό το σημείο, ο φωτισμός τοποθετείται καθαρά για λόγους καλαισθησίας, ώστε να δοθεί μια διακοσμητική πινελιά στο χώρο, που θα ταιριάξει με τη διακόσμηση του σπιτιού. Αν θες να τοποθετήσεις κρυφό φωτισμό σε αυτό το σημείο, καλύτερα να επιλέξεις ζεστές αποχρώσεις, ώστε να υπάρχει οπτική αρμονία.

Κρυφός φωτισμός: Μοναδικές ιδέες για κάθε δωμάτιο του σπιτιού!

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Ποιες επιλογές έχεις;

Ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές επιλογές σε είδη φωτισμού που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού.

1.Χωνευτές λάμπες φθορίου

χωνευτές λάμπες φθορίου

Οι χωνευτές λάμπες φθορίου έχουν μακρόστενο και κυλινδρικό σχήμα. Μπορούν να τοποθετηθούν με μεγάλη ευκολία κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας και να προσφέρουν άπλετο φως στον πάγκο σου. Οι λάμπες φθορίου αποτελούν μια εξελιγμένη μορφή της κατηγορίας. Αποτελούνται από ημιδιάφανους σωλήνες που περιέχουν μείγμα από αέριο υδράργυρο και neon. Έτσι, πετυχαίνουν πιο οικονομική λειτουργία, συγκριτικά με τα υπόλοιπα είδη λάμπας.

2.Ταινία φωτισμού LED

λωρίδα φωτισμού led

Ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας με τη χρήση ταινίας LED αποτελεί την πιο διαδεδομένη λύση. Είναι πρακτικός και έχει τη δυνατότητα να κολληθεί στο σημείο που θέλεις, εξαιτίας της ειδικής ταινίας που διαθέτει. Αν χρειάζεσαι κάτι πιο εντυπωσιακό για την κουζίνα σου, μπορείς να τοποθετήσεις την ταινία LED σε κάποιο από τα ειδικά προφίλ αλουμινίου που υπάρχουν στο εμπόριο. Η ταινία LED μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα σημεία της κουζίνας, καθώς επίσης και στο κάτω μέρος των ντουλαπιών κουζίνας, ως κρυφός φωτισμός.

3.Χωνευτά σποτ

χωνευτά σπότ

Τα χωνευτά σποτ αποτελούν ακόμη έναν τρόπο για να επιτευχθεί αποτελεσματικός φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας. Αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο για τον πάγκο της κουζίνας σου, όσο και για την περιοχή του νεροχύτη. Μπορεί να απαιτούν περισσότερες ηλεκτρολογικές εργασίες για να τοποθετηθούν, όμως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

4.Εξωτερικά κρεμαστά σποτ

κρεμαστά σπότ

Ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας μπορεί να γίνει επίσης, με τη χρήση εξωτερικών σποτ. Τα εξωτερικά σποτ αποτελούν μια πιο σύγχρονη τάση και ενδείκνυνται για τον φωτισμό του πάγκου της κουζίνας και του νεροχύτη.

Φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας: Τι πρέπει να προσέξεις;

Ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας αποτελεί μια εύκολη και πρακτική λύση για την κουζίνα. Κατά την επιλογή και τοποθέτηση του κατάλληλου είδους φωτισμού, θα πρέπει να έχεις υπόψη τα εξής:

  • Διάλεξε στρατηγικά τη θέση που θα τοποθετήσεις το φωτισμό. Δε χρειάζεται να βάλεις φωτάκια σε όλο το μήκος των ντουλαπιών για να φωτιστεί σωστά ο χώρος. Επίλεξε εκείνα τα σημεία που θα φωτίζουν το σύνολο του πάγκου σου.
  • Πριν την τοποθέτηση του φωτισμού, επίλεξε το σημείο, από το οποίο δε θα δημιουργούνται σκιές στην επιφάνεια του πάγκου σου.
  • Να έχεις στο νου σου τη διατήρηση του διακοσμητικού στυλ και να τηρείς την οπτική ισορροπία.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να κατανοήσεις πώς μπορεί να επιτευχθεί ο φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας και ποιες επιλογές έχεις σε είδη φωτισμού. Αν επέλεξες το κατάλληλο σύστημα φωτισμού για την κουζίνα σου, μπορείς να προχωρήσεις στην αναζήτηση του κατάλληλου επαγγελματία ηλεκτρολόγου που θα αναλάβει την τοποθέτησή του. Καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr, συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμας.  Μετά από λίγη ώρα, θα λάβεις τις καλύτερες προσφορές από τους αξιολογημένους ηλεκτρολόγους της πλατφόρμας μας.φωτισμός κάτω από ντουλάπια κουζίνας

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επείγουσα βλάβη/επισκευή
Ελληνικό 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
Αλέξανδρος Κ.
Είδος υπηρεσίας:
Επείγουσα βλάβη/επισκευή
Είδος βλάβης:
Αλλο / Δεν είμαι σίγουρος
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Αποκλειστικά σήμερα
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Πειραιάς 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
ELECTRICITY ART Κ.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Δομημένη καλωδίωση / Τηλεφωνική γραμμή / Δίκτυο
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Κόστος 90,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,0

Ο κύριος Μιχάλης Βαμβακάς ειναι ένας επαγγελματίας, συνεπείς στις υποχρεώσεις του και απο την αρχή του έργου η εργασίες κύλησαν ρολόι .

Για: Homeworks Constructions / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Συνέπεια, αμεσότητα, άριστη δουλειά και πολύ καλή τιμή

Για: Νίκη Νίνου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Πολυ ευγενικος και γρηγορος στην δουλεια του

Για: Αντώνης Πατσαχάκης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
4,9

Πολύ ευγενικός και συνεπής

Για: Παναγιώτης Δεδούσης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
2,3

O Στέλιος Κατσούλης είναι τεχνίκος "όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει" γιατί μου έχει ως τώρα προτείνει να αναλάβει από ηλεκτρολογικά μέχρι καθαρισμό aircondition, βαψίματα, τρίψιμο πατώματος κλπ. Εντάξυ φυσικά και το ότι κάποιος τα κάνει όλα αυτά μοιάζει ανησυχητικό αφού δεν υπάρχει κάποια ειδίκευση. Ωστόσο στην επικοινωνία είναι αρκετά φιλικός και αρχικά μιλάει με ήπιο τόνο, οπότε σε εμπνέει εμπιστοσύνη. Ανησυχητικό νούμερο 2 βέβαια είναι ότι αν δεν του δώσεις να αναλάβει άμεσα την εργασία μπορεί να σε πάρει 3-4 τηλέφωνα μέχρι να σε πείσει να του αναθέσεις το έργο. Ευτυχώς ή δυστυχώς του έδωσα ηλεκτρολογικά που ίσως είναι η ειδίκευσή του τελικά, επείδη ο ηλεκτρολόγος που χρησιμοποιώ συνήθως δεν προλάβαινε, αλλιώς λόγω τον ανησυχητικών που ανέφερα θα έμενα μακριά. Κατά τη διάρκεια της εργασίας φάνηκε πως ήθελε να την κάνει γρήγορα να φεύγει, γιατί βάζει μάλλον πολλά ραντεβού μέσα στη μέρα και όποτε έχει κενό σε θυμάται και παίρνει τηλέφωνο αν δεν έχει αναλάβει την εργασία σου ακόμα. Προσπαθήσα να του υποδείξω το σημείο που ήθελα να μπει το φωτιστικό, αλλά αυτός μου είπε να μην μιλάω γιατί τον αποσυντονίζω και θα κάνει λάθος... Το έβαλε στο κέντρο ενώ εγώ ήθελα πιο δεξιά. Επομένως πολύ απλά δεν είναι καθόλου συνενοήσιμος όπως μοιάζει αρχικά. Αν ο άλλος δεν μπορεί να σε ακούσει που θέλεις να κρεμαστεί τι να λέμε τώρα. Μου χάλασε επίσης και το καλώδιο τροφοδοσίας αισθητικά, δηλαδή θα μπορούσε να το είχε βάλει πιο όμορφα, λειτουργικά είναι οκ. Του είπα να βάλει διακόπτη αλλά μου λέει τι τον θες, θα βάζεις απλά και θα το βγάζεις από την πρίζα. Ας σημειώσουμε πως σε προηγούμενη επίσκεψή του μου είχε πει να άλλαζες όλους του διακόπτες στο διαμέρισμα. Απλά τώρα τον διακόπτη τον είχα πάρει από άλλου και όχι από αυτόν. Αξίζει να αναφερθεί πως τον πήρε τηλέφωνο και συνεργάτης του για δουλειά που είτε ήταν σε εξέλιξη είτε ήταν να πάνε μετά, και ο Στέλιος Κατσούλς του είπε μπροστά μου "Με τον άλλο τον τρελό τι έκανες τελικά;", αναφερόμενος ενδεχομένως στον επόμενο πελάτη που θα πήγαινε. Γενικά είχε ένα ύφος που δεν μου άρεσε και φάνηκε τόσο και πριν έρθει από τα απανωτά και πιεστικά τηλεφωνήματα και από την αρχή που δεν σε αφήνει να διαλέξεις που θα κρεμαστεί φωτιστικό με εξωτερική γραμμή πρίζας. Εντάξυ, η τιμή ήταν διπλάσια από ότι μου είχε πει ο ηλεκτρολόγος που έχω χρησιμοποιήσει σε όλο το σπίτι και απλά δεν μπορούσε αυτές τις μέρες. Είχε έρθει και τα είχε δει και στη ίδια τιμή μου έβαζε το ίδιο φωτιστικό που μου έβαλε και ο Στέλιος και μου άνοιγε το ένα μπουατ μαζί με τοι κρέμασμα φωτιστικού, το οποίο και έκανα μαζί του. Τώρα δεν μπορούσε και κακώς εμπιστεύτηκα τον Στέλιο, που κάνει χειρότερη δουλειά, ζητάει περισσότερα χρήματα και έχει και ύφος κατά τη γνώμη μου. Οπότε δεν προτείνω τον Στέλιο Κατσούλη ούτε για ηλεκτρολογικά ούτε βέβαια για ο,τιδήποτε άλλο. Έχει και άλλο προφιλ εδώ: https://www.douleutaras.gr/profile/stilianoskatsoulis/ και χρησιμοποιεί 2-3 τηλέφωνα νομίζω, οπότε τα ανησυχητικά πολλά. Ψάξτε για κάτι καλύτερο και ας μην είναι τόσο άμμεσο και γρήγορο.

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Οι αδελφοί Ελευθεριάδη ΄φέρθηκαν ως άψογοι επαγγελματίες, ήρθαν την ώρα που είπαν έκαναν την αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού πίνακα όπως είχαμε συμφωνήσει με απόλυτο επαγγελματισμό προσεκτιικοί και λεπτολόγοι , άφησαν δε το χώρο αρκετά καθαρό.Η προσφορά τους ήταν ικανοποιητική όσον αφορά την τιμή και έδωσαν απόδειξη για όλο το ποσό. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη και θα τους έχω υπόψιν για όποια ηλεκτρολογική εργασία χρειαστώ απο εδω και στο εξής. Σας ευχαριστώ

Για: Αβραάμ Ελευθεριάδης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες