3+1 μέτρα προστασίας του παιδιού από το ηλεκτρικό ρεύμα!

Τα μικρά παιδάκια, όντας από τη φύση τους γεμάτα περιέργεια και όρεξη για νέες ανακαλύψεις και περιπέτειες, εκτίθενται συνεχώς σε κινδύνους, δίχως να το καταλαβαίνουν, ακόμη και στο εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού. Εμείς, επικεντρώσαμε την προσοχή μας σε έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους που κρύβονται μέσα στο σπίτι, την ηλεκτροπληξία, και σου προτείνουμε ορισμένα μέτρα προστασίας του παιδιού από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το σημαντικότερο μέρος της προφύλαξης, προτού αναφερθούμε στα επιμέρους μέτρα, είναι η “εκπαίδευση” των παιδιών πάνω στις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η απροσεξία και η ανυπακοή στους κανόνες, σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα. Στην περίπτωση που αναφερόμαστε, όμως, σε παιδάκια μικρότερης ηλικίας, όπου η εκπαίδευση είναι πρακτικά αδύνατη, μπορείς να λάβεις τα παρακάτω μέτρα προστασίας του παιδιού από το ηλεκτρικό ρεύμα.

1. Κάλυψε τις μπρίζες που δεν χρησιμοποιούνται.

Στην αγορά υπάρχουν ποικίλα προστατευτικά καλύμματα για πρίζες, ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Επίλεξε ειδικά καλύμματα πρίζας, που εξέρχονται μόνο με ειδικό κλειδάκι, τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν αλλά και να καταποθούν από τα μικρά περιέργα χεράκια των παιδιών. Μπορείς, επίσης, να καλύψεις με δημιουργικό τρόπο τις πρίζες που δεν χρησιμοποιούνται ή να τις κρύψεις με έπιπλα ώστε να μην εξάπτουν το ενδιαφέρον των κατεργάρηδων. Τα καλλύματα πριζών είναι το συνηθέστερο και ευκολότερο, στην εφαρμογή, από τα μέτρα προστασίας του παιδιού από το ηλεκτρικό ρεύμα.

2. Kρύψε τα καλώδια επέκτασης.

Αν χρησιμοποιείς καλώδια επέκτασης για τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού, θα πρέπει να τα αποκρύπτεις με κάποιο τρόπο, ώστε να προφυλάξεις τα παιδιά σου από το ηλεκτρικό ρεύμα. Μπορείς να τα τοποθετήσεις πίσω από έπιπλα, όπου δεν θα μπορεί να τα προσεγγίσει το παιδί ή να αγοράσεις κάποιο από τα αμέτρητα αξεσουάρ που κυκλοφορούν στην αγορά, για την απόκρυψη και τακτοποίηση των καλωδίων.

3. Τοποθέτησε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κάποιο κρυφό σημείο.

Ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας του παιδιού από το ηλεκτρικό ρεύμα, που πρέπει να λάβεις, είναι η φύλαξη των ηλεκτρικών συσκευών. Ηλεκτρικές συσκευές, όπως είναι το DVD ή το Playstation μπορούν να τοποθετηθούν σε ψηλά ράφια ή μέσα σε ειδικά ερμάρια ώστε να μην μπορούν να τα προσεγγίσουν τα παιδιά.

4. Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο στο παιδί για να το μάθεις τους κινδύνους του ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι για να μάθουμε στα παιδιά μας καινούργια πράγματα, όπως είναι για παράδειγμα το παιχνίδι ή το βιβλίο. Παίζοντας ένα παιχνίδι ή διαβάζοντας ένα “παραμύθι”, μπορείς να προφυλάξεις το παιδί σου από το ηλεκτρικό ρεύμα, με πολύ διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

Τα μέτρα αυτά θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις το παιδί σου από το ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικά να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στο σπίτι σου. Παρ’ολα αυτά είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα όταν το παιδί είναι ακόμη σε πολύ μικρή ηλικία, να θέτεις και εσύ ο ίδιος/-ια, μέσα από τις πράξεις σου, το σωστό παράδειγμα προς μίμηση!

Υ.Γ: Αν έχεις ήδη εφαρμόσει τα μέτρα προστασίας του παιδιού από το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά αντιμετωπίζεις προβλήματα με τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου, μπορείς πάντοτε να εμπιστευθείς την εμπειρία ενός εξειδικευμένου επαγγελματία της πλατφόρμας μας!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επείγουσα βλάβη / Επισκευή
Ηλιούπολη 28/02/2021
Εκτελέστηκε από
Κλοντιάν Χ.
Είδος υπηρεσίας:
Επείγουσα βλάβη / Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Σήμερα (αποκλειστικά)
Είδος βλάβης:
Βραχυκύκλωμα (oσμή καμμένου ή σπινθήρες)
5,0
Αναρτήθηκε από Δήμητρα Μ.
Επείγουσα βλάβη / Επισκευή
Μοσχάτο 28/02/2021
Εκτελέστηκε από
Μάριο Μ.
Είδος υπηρεσίας:
Επείγουσα βλάβη / Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Σήμερα (αποκλειστικά)
Είδος βλάβης:
Άλλο / Δεν είμαι σίγουρος
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Χαλάνδρι 28/02/2021
Εκτελέστηκε από
Μιχάλης Κ.
Είδος υπηρεσίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία
Είδος προς τοποθέτηση/ αντικατάσταση:
Δομημένη καλωδίωση / Τηλεφωνική γραμμή / Δίκτυο
Κόστος 25,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άμεση εξυπηρέτηση και αποτελεσματικός θα τον σύστηνα ανεπιφύλακτα

Για: Κλοντιάν Χαμζολάρι / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Εξαιρετική εξυπηρέτηση και άμεση ανταπόκριση.

Για: Μάριος Μπέγιας / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Άμεση εξυπηρέτηση! Εξαιρετικός επαγγελματίας και πολύ ευγενικός!

Για: Κλοντιάν Χαμζολάρι / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας συνεπής, αποτελεσματικος και ένα δύο πράγματα τα έκανε έξτρα χωρίς χρέωση

Για: Θέμης Αναστασιάδης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Συνεπής και ευγενεστατος.

Για: Γιώργος Γιαννικόπουλος / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
4,4

Ο Αντώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας, συνεπής στο ραντεβού του, καθαρός με τήρηση των μέτρων προστασίας Covid. Γρήγορος και αποτελεσματικός καθώς και πρόθυμος να απαντήσει με ευγένεια σε κάθε μας ερώτηση. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς είναι γνώστης της δουλειάς του και εργάζεται με καθαριότητα και ταχύτητα χωρίς όμως να υστερεί σε αποτέλεσμα.

Για: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΛΛΙΑΣ / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες