Ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία & τι μάρκα να πάρεις;

Καλύτερα ψυγεία

Το ψυγείο είναι μια από τις πιο απαραίτητες οικοσκευές για το σπίτι και πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, έτσι ώστε να διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα και ασφαλή για την υγεία μας. Έτσι, αν χαλάσει το παλιό ψυγείο του σπιτιού, δεν υπάρχει χρόνος για να περιμένεις. Πρέπει να πάρεις καινούργιο ψυγείο, άμεσα. Όμως, ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη; Ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία, ανάλογα με τις ανάγκες του νοικοκυριού σου;

Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις ψυγείο, ανάμεσα στις τόσες επιλογές που υπάρχουν. Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, τα νέα μοντέλα έχουν όλο και περισσότερες λειτουργίες. Πλέον, σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό να επιλέξεις μόνο μάρκα ψυγείου. Τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου χρειάζονται προσοχή, αν θέλεις να βρεις αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι, στην πιο προσιτή τιμή. Λοιπόν, ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία και τι πρέπει να προσέξεις, κατά την αγορά;

Ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία για το σπίτι; Πώς να διαλέξεις καινούργιο ψυγείο;

#1 Ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη;

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε, πως η μάρκα του ψυγείου δεν αποτελεί απόδειξη, ότι η συσκευή θα αντέξει για πολλά χρόνια. Σίγουρα, μια γνωστή μάρκα μπορεί να σε κάνει να νιώθεις σιγουριά, αλλά στην ουσία η γραπτή εγγύηση και το after sale service έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό, ακόμα και στην ίδια μάρκα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι να επιλέξεις μια μάρκα, για την οποία θα μπορείς να βρεις ανταλλακτικά, ακόμα και σε μερικά χρόνια, όταν χρειαστείς κάποια επισκευή ψυγείου.

Φυσικά, αν αναρωτιέσαι ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη, υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές επιλογές που αξίζουν την προσοχή σου. Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε πως οι εξής μάρκες θεωρούνεται πολύ αξιόπιστες και προτιμώνται από την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού: Bosch, Pitsos, LG, Samsung, Morris, Siemens, Hitachi, Liebherr. Όλες αυτές οι μάρκες διαθέτουν σύγχρονα μοντέλα ψυγείων, τα οποία μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά σου πιο άνετη.

Διάβασε επίσης: Ποιο είναι το καλύτερο πλυντήριο πιάτων; 5+1 συμβουλές για να διαλέξεις!

#2 Ποια ψυγεία καταναλώνουν τη λιγότερη ενέργεια;

Το ψυγείο παραμένει σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο, όλο το χρόνο. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνει την ελάχιστη δυνατή ενέργεια, έτσι ώστε να μη μετανιώνεις που το αγόρασες, κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Σήμερα, κυκλοφορούν ακόμα και μοντέλα ψυγείων, με ενεργειακή κλάση Α+++.

Είναι τα ψυγεία με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση και θα σε δικαιώσουν για την επιλογή σου, σε βάθος χρόνου. Όλες οι μεγάλες μάρκες διαθέτουν ψυγεία με ενεργειακή κλάση Α+++ πλέον. Σίγουρα, τα πληρώνεις πιο ακριβά στην αρχή. Ωστόσο, αξίζουν τα χρήματά τους και σου το αποδεικνύουν περίτρανα.

#3 Ποια ψυγεία ταιριάζουν στις διατροφικές σου συνήθειες;

Πολλές φορές, κάνουμε τις λάθος ερωτήσεις και ξεχνάμε τι πραγματικά μας ενδιαφέρει σε μια τόσο μεγάλη αγορά. Αντί να αναρωτιέσαι ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη, σου προτείνουμε να ψάξεις ποιο ψυγείο πρέπει να αγοράσεις, ανάλογα με τις διατροφικές σου συνήθειες. Για παράδειγμα, αν σου αρέσουν τα φρέσκα τρόφιμα και οι σαλάτες, ίσως χρειάζεσαι ένα ψυγείο με μεγαλύτερη συντήρηση και μικρότερη ή καθόλου κατάψυξη.

Το αντίθετο ισχύει, αν συνηθίζεις να επιλέγεις κατεψυγμένα τρόφιμα. Αν θέλεις να διατηρείς σε καλή κατάσταση τα κατεψυγμένα τρόφιμα, πρέπει να βρεις έναν καλό ψυγειοκαταψύκτη ή ένα ψυγείο με μεγάλη χωρητικότητα κατάψυξης. Συνεπώς, το ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία, προκύπτει από τις ανάγκες του σπιτιού σου. Με την ίδια λογική, πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στις διαστάσεις του ψυγείου, ώστε να χωράει ακριβώς στο χώρο που μπορείς να του διαθέσεις.

#4 Αξίζει να πάρεις ψυγείο με τεχνολογία no frost;

Τα ψυγεία no frost έχουν λύσει τα χέρια μας, με την έννοια ότι μάς έχουν γλιτώσει από τις συνεχείς ανάγκες για απόψυξη, που είχαν τα παλιά ψυγεία. Είναι πιθανό, ένα ψυγείο no frost να κοστίσει κάτι παραπάνω, σε σχέση με ένα συμβατικό ψυγείο. Παρόλα αυτά, αν δεν έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, για να ασχολείσαι με την καλή κατάσταση των οικιακών συσκευών σου, το ψυγείο no frost είναι απαραίτητο για το σπίτι σου. Η απόψυξη ψυγείου no frost είναι αρκετή, περίπου μια φορά το χρόνο, για να λειτουργεί στην εντέλεια.

#5 Τα εντοιχιζόμενα ψυγεία είναι καλύτερα από τα ελεύθερα;

Ίσως να έχεις παρατηρήσει, ότι τα εντοιχιζόμενα ψυγεία έχουν σχετικά μεγαλύτερο κόστος από τα ελεύθερα. Ωστόσο, η υπεροχή των εντοιχιζόμενων ψυγείων σχετίζεται, συνήθως, μόνο με την αισθητική. Τα ελεύθερα ψυγεία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα εντοιχιζόμενα, από άποψη λειτουργικότητας ή άνεσης. Μάλιστα, σήμερα υπάρχουν ελεύθερα ψυγεία άψογης αισθητικής, που ταιριάζουν άψογα στη διακόσμηση μιας μοντέρνας κουζίνας. Αν αναρωτιέσαι ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη από άποψη αισθητικής, συχνά λέγεται πως τα LG, Bosch και Samsung προσφέρουν μεγάλη ποικιλία, με πρωτοποριακό design.

#6 Αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για να πάρεις ψυγείο inox;

Η λαμαρίνα inox δεν υπάρχει, μόνο για να προσφέρει υψηλή αισθητική. Έχει και πρακτική χρησιμότητα, που την καθιστούν ανώτερη από τις κλασικές λευκές συσκευές ψυγείων. Πάρα πολλές γνωστές μάρκες υιοθετούν το υλικό αυτό, έτσι ώστε να δώσουν πρόσθετη αξία στο ψυγείο που σκέφτεσαι να αγοράσεις. Η αλήθεια είναι, πως το inox δε χαράζεται εύκολα, δε γρατζουνίζεται, δεν εμφανίζει εύκολα δαχτυλιές και δε χρειάζεται συχνό καθάρισμα.

Αυτοί είναι και οι λόγοι, για τους οποίους αξίζει να πληρώσεις παραπάνω, γιατί τα καλύτερα οικιακά ψυγεία είναι inox. Στην αγορά κυκλοφορούν και ψυγεία που έχουν βαφή στο χρώμα του inox. Παρόλα αυτά, δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες και δεν αξίζουν περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τα παραδοσιακά, λευκά ψυγεία. Αν σε ενδιαφέρει να έχεις ένα οικονομικό και αισθητικά όμορφο ψυγείο, στο εμπόριο θα βρεις περισσότερες επιλογές χρωμάτων, από όσες πιστεύεις.

#7 Θα χρειαστείς ψυγείο με λειτουργία παραγωγής πάγου;

Η λειτουργία παραγωγής πάγου είναι πολύ δημοφιλής στα καινούργια μοντέλα ψυγείων. Τα ψυγεία - ντουλάπες είναι εκείνα που διαθέτουν τέτοια λειτουργία, κατά κύριο λόγο. Σίγουρα, είναι ευχάριστο να έχεις ένα ψυγείο που μπορεί να σου φτιάξει παγάκια, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάς πολύτιμο χώρο για παγοθήκες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ξέρεις, πως τα ψυγεία με λειτουργία παραγωγής πάγου είναι πολύ ακριβά. Σίγουρα, μελλοντικά θα μειωθεί το κόστος τους. Ωστόσο, για τα σημερινά δεδομένα, η τεχνολογία αυτή κοστίζει αρκετά.

Διάβασε επίσης: 7 Ιδέες για να αξιοποιήσεις και πάλι ένα παλιό ή χαλασμένο ψυγείο!

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη και ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία για το σπίτι σου! Αν χρειαστείς τεχνικό για service οικιακών συσκευών ή ακόμα και για την εγκατάσταση του ψυγείου σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου, για κάθε μάρκα ψυγείου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα