Ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία & τι μάρκα να πάρεις;

Καλύτερα ψυγεία

Το ψυγείο είναι μια από τις πιο απαραίτητες οικοσκευές για το σπίτι και πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, έτσι ώστε να διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα και ασφαλή για την υγεία μας. Έτσι, αν χαλάσει το παλιό ψυγείο του σπιτιού, δεν υπάρχει χρόνος για να περιμένεις. Πρέπει να πάρεις καινούργιο ψυγείο, άμεσα. Όμως, ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη; Ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία, ανάλογα με τις ανάγκες του νοικοκυριού σου;

Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις ψυγείο, ανάμεσα στις τόσες επιλογές που υπάρχουν. Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, τα νέα μοντέλα έχουν όλο και περισσότερες λειτουργίες. Πλέον, σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό να επιλέξεις μόνο μάρκα ψυγείου. Τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου χρειάζονται προσοχή, αν θέλεις να βρεις αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι, στην πιο προσιτή τιμή. Λοιπόν, ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία και τι πρέπει να προσέξεις, κατά την αγορά;

Ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία για το σπίτι; Πώς να διαλέξεις καινούργιο ψυγείο;

#1 Ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη;

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε, πως η μάρκα του ψυγείου δεν αποτελεί απόδειξη, ότι η συσκευή θα αντέξει για πολλά χρόνια. Σίγουρα, μια γνωστή μάρκα μπορεί να σε κάνει να νιώθεις σιγουριά, αλλά στην ουσία η γραπτή εγγύηση και το after sale service έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό, ακόμα και στην ίδια μάρκα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι να επιλέξεις μια μάρκα, για την οποία θα μπορείς να βρεις ανταλλακτικά, ακόμα και σε μερικά χρόνια, όταν χρειαστείς κάποια επισκευή ψυγείου.

Φυσικά, αν αναρωτιέσαι ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη, υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές επιλογές που αξίζουν την προσοχή σου. Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε πως οι εξής μάρκες θεωρούνεται πολύ αξιόπιστες και προτιμώνται από την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού: Bosch, Pitsos, LG, Samsung, Morris, Siemens, Hitachi, Liebherr. Όλες αυτές οι μάρκες διαθέτουν σύγχρονα μοντέλα ψυγείων, τα οποία μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά σου πιο άνετη.

Διάβασε επίσης: Ποιο είναι το καλύτερο πλυντήριο πιάτων; 5+1 συμβουλές για να διαλέξεις!

#2 Ποια ψυγεία καταναλώνουν τη λιγότερη ενέργεια;

Το ψυγείο παραμένει σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο, όλο το χρόνο. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνει την ελάχιστη δυνατή ενέργεια, έτσι ώστε να μη μετανιώνεις που το αγόρασες, κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Σήμερα, κυκλοφορούν ακόμα και μοντέλα ψυγείων, με ενεργειακή κλάση Α+++.

Είναι τα ψυγεία με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση και θα σε δικαιώσουν για την επιλογή σου, σε βάθος χρόνου. Όλες οι μεγάλες μάρκες διαθέτουν ψυγεία με ενεργειακή κλάση Α+++ πλέον. Σίγουρα, τα πληρώνεις πιο ακριβά στην αρχή. Ωστόσο, αξίζουν τα χρήματά τους και σου το αποδεικνύουν περίτρανα.

#3 Ποια ψυγεία ταιριάζουν στις διατροφικές σου συνήθειες;

Πολλές φορές, κάνουμε τις λάθος ερωτήσεις και ξεχνάμε τι πραγματικά μας ενδιαφέρει σε μια τόσο μεγάλη αγορά. Αντί να αναρωτιέσαι ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη, σου προτείνουμε να ψάξεις ποιο ψυγείο πρέπει να αγοράσεις, ανάλογα με τις διατροφικές σου συνήθειες. Για παράδειγμα, αν σου αρέσουν τα φρέσκα τρόφιμα και οι σαλάτες, ίσως χρειάζεσαι ένα ψυγείο με μεγαλύτερη συντήρηση και μικρότερη ή καθόλου κατάψυξη.

Το αντίθετο ισχύει, αν συνηθίζεις να επιλέγεις κατεψυγμένα τρόφιμα. Αν θέλεις να διατηρείς σε καλή κατάσταση τα κατεψυγμένα τρόφιμα, πρέπει να βρεις έναν καλό ψυγειοκαταψύκτη ή ένα ψυγείο με μεγάλη χωρητικότητα κατάψυξης. Συνεπώς, το ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία, προκύπτει από τις ανάγκες του σπιτιού σου. Με την ίδια λογική, πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στις διαστάσεις του ψυγείου, ώστε να χωράει ακριβώς στο χώρο που μπορείς να του διαθέσεις.

#4 Αξίζει να πάρεις ψυγείο με τεχνολογία no frost;

Τα ψυγεία no frost έχουν λύσει τα χέρια μας, με την έννοια ότι μάς έχουν γλιτώσει από τις συνεχείς ανάγκες για απόψυξη, που είχαν τα παλιά ψυγεία. Είναι πιθανό, ένα ψυγείο no frost να κοστίσει κάτι παραπάνω, σε σχέση με ένα συμβατικό ψυγείο. Παρόλα αυτά, αν δεν έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, για να ασχολείσαι με την καλή κατάσταση των οικιακών συσκευών σου, το ψυγείο no frost είναι απαραίτητο για το σπίτι σου. Η απόψυξη ψυγείου no frost είναι αρκετή, περίπου μια φορά το χρόνο, για να λειτουργεί στην εντέλεια.

#5 Τα εντοιχιζόμενα ψυγεία είναι καλύτερα από τα ελεύθερα;

Ίσως να έχεις παρατηρήσει, ότι τα εντοιχιζόμενα ψυγεία έχουν σχετικά μεγαλύτερο κόστος από τα ελεύθερα. Ωστόσο, η υπεροχή των εντοιχιζόμενων ψυγείων σχετίζεται, συνήθως, μόνο με την αισθητική. Τα ελεύθερα ψυγεία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα εντοιχιζόμενα, από άποψη λειτουργικότητας ή άνεσης. Μάλιστα, σήμερα υπάρχουν ελεύθερα ψυγεία άψογης αισθητικής, που ταιριάζουν άψογα στη διακόσμηση μιας μοντέρνας κουζίνας. Αν αναρωτιέσαι ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη από άποψη αισθητικής, συχνά λέγεται πως τα LG, Bosch και Samsung προσφέρουν μεγάλη ποικιλία, με πρωτοποριακό design.

#6 Αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για να πάρεις ψυγείο inox;

Η λαμαρίνα inox δεν υπάρχει, μόνο για να προσφέρει υψηλή αισθητική. Έχει και πρακτική χρησιμότητα, που την καθιστούν ανώτερη από τις κλασικές λευκές συσκευές ψυγείων. Πάρα πολλές γνωστές μάρκες υιοθετούν το υλικό αυτό, έτσι ώστε να δώσουν πρόσθετη αξία στο ψυγείο που σκέφτεσαι να αγοράσεις. Η αλήθεια είναι, πως το inox δε χαράζεται εύκολα, δε γρατζουνίζεται, δεν εμφανίζει εύκολα δαχτυλιές και δε χρειάζεται συχνό καθάρισμα.

Αυτοί είναι και οι λόγοι, για τους οποίους αξίζει να πληρώσεις παραπάνω, γιατί τα καλύτερα οικιακά ψυγεία είναι inox. Στην αγορά κυκλοφορούν και ψυγεία που έχουν βαφή στο χρώμα του inox. Παρόλα αυτά, δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες και δεν αξίζουν περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τα παραδοσιακά, λευκά ψυγεία. Αν σε ενδιαφέρει να έχεις ένα οικονομικό και αισθητικά όμορφο ψυγείο, στο εμπόριο θα βρεις περισσότερες επιλογές χρωμάτων, από όσες πιστεύεις.

#7 Θα χρειαστείς ψυγείο με λειτουργία παραγωγής πάγου;

Η λειτουργία παραγωγής πάγου είναι πολύ δημοφιλής στα καινούργια μοντέλα ψυγείων. Τα ψυγεία - ντουλάπες είναι εκείνα που διαθέτουν τέτοια λειτουργία, κατά κύριο λόγο. Σίγουρα, είναι ευχάριστο να έχεις ένα ψυγείο που μπορεί να σου φτιάξει παγάκια, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάς πολύτιμο χώρο για παγοθήκες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ξέρεις, πως τα ψυγεία με λειτουργία παραγωγής πάγου είναι πολύ ακριβά. Σίγουρα, μελλοντικά θα μειωθεί το κόστος τους. Ωστόσο, για τα σημερινά δεδομένα, η τεχνολογία αυτή κοστίζει αρκετά.

Διάβασε επίσης: 7 Ιδέες για να αξιοποιήσεις και πάλι ένα παλιό ή χαλασμένο ψυγείο!

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις ποια μάρκα ψυγείου είναι η καλύτερη και ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία για το σπίτι σου! Αν χρειαστείς τεχνικό για service οικιακών συσκευών ή ακόμα και για την εγκατάσταση του ψυγείου σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου, για κάθε μάρκα ψυγείου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Εγκατάσταση
Ελληνικό 26/01/2021
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Επισκευή
Αθήνα 26/01/2021
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Επισκευή
Χαλάνδρι 26/01/2021
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Το πλυντήριο μου μάρκας Bosch WFM 3030,δεν γύριζε ο κάδος μόνο του για να πλύνει τα ρούχα. Γυρνούσε όμως όταν τον γύρισες με το χέρι. Πηγαινοερχόταν 3 μέρες και τελικά μου είπε ότι έπρεπε να αλλάξω υμάντα, αμορτισέρ που δεν είδα τα παλιά όταν τα άλλαξε γιατί δεν μου τα έδειξε και καρβουνάκια στο μοτέρ αφού έβγαλε το μοτέρ το πήρε μαζί του την δεύτερη μέρα και το έφερε την επόμενη μέρα. Το δε κόστος ότι ήταν 120 ευρώ. Μετά από ώρα που παιδευόταν την Τρίτη μέρα, το πλυντήριο λειτούργησε τελικά αλλά κάνει έναν τρελό θόρυβο όταν πλένει και όταν στίβει και μου είπε ότι θα στρώσει όταν πάρουν θέση τα καρβουνάκια. Δεν μου έδωσε απόδειξη ούτε εγγύηση για τις εργασίες που έκανε. Διαβάζοντας το e-mail σας, που παρεπιπτόντως δεν το είχα δεί του τηλεφώνησα και του ζήτησα την εξάμηνη εγγύηση για τις εργασίες που έκανε. Φυσικά μέχρι και σήμερα δεν έχει εμφανιστεί να μου την φέρει.

Για: Ρετζέπης Δημήτρης / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Πλήρωσα 20€, χωρίς απόδειξη, δεν ολοκληρώθηκε η εργασία, ούτε πρόκειται. Όπως με ενημέρωσε ο τεχνικός, είναι πολιτική της εταιρείας να πληρώνω 40€, ενώ δεν είναι απαραίτητο ότι θα ολοκληρωθεί η εργασία. Δηλαδή η μοναδική υποχρέωσή του είναι να έρθει, να δει, στα πεταχτά και να φύγει, σαν τον Καίσαρα, και πολύ μου είναι. Οι γιατροί πληρώνονται λιγότερο και ενδιαφέρονται περισσότερο. Οι τεχνικοί, ως συνήθως θα κλαίγονται, ενώ θα πληρώνονται αδρά.

Για: SERVICE 24 / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
3,2

Ειχα ενα πρόβλημα με την κουζίνα λογω πτώσης του ρεύματος. Ήρθε ο ηλεκτρολόγος , πολύ ευγενικός και εξυπηρετικός. Εν τέλει δεν χρειάστηκε κάποια επιδιόρθωση καθώς ήθελε απλά μια ρύθμιση στο ρολόι τού φούρνου. Ο υπάλληλος έκανε και έναν έλεγχο στον φούρνο χωρίς να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Το κόστος επίσκεψης σύμφωνα με την σελίδα είναι 20€. Ο υπάλληλος επικοινωνήσε με το αφεντικό του και αφού του είπε ότι απλά το ρολόι ήθελε ρύθμιση και δεν έκανε κάποια άλλη εργασία,το αφεντικό του είπε να χρεώσει 40€. Τότε εγώ επικοινωνήσα με το αφεντικό και αφού του είπα ότι δεν έγινε καμία εργασία θα έπρεπε να χρεωθώ με το κόστος επίσκεψης 20€ και όχι με κάτι παραπάνω. Τότε εκείνος μίλησε με τον υπάλληλο και του είπε να με χρεώσει 20. Η λογική του να "δαγκώσω" τον πελάτη και αν εκείνος αντίδραση τότε να κανω πίσω με θλίβει,ειδικα τέτοιες εποχές. Διάβασα και άλλες κριτικές και είδα παρόμοια περιστατικά όπου αλλα είχαν συμφωνηθεί και στο τέλος πλήρωσαν παραπάνω. Προσωπικά δεν θα τον ξαναεπιλεξω καθώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη μετά απο αυτό. Ο υπάλληλος,ο οποίος ήταν ευγενεστατος, οταν μιλησε με το αφεντικό του είπε ότι απλα ρύθμισε το ρολόι και δεν έκανε κάτι άλλο και εκείνος είπε 40€ ενώ το κόστος επίσκεψης είναι 20.

Για: Σταύρος Πουλικαράκος / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Εξαιρετικά καταρτισμένος και σωστός επαγγελματίας

Για: Αναστάσιος Βρεττός / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Επικοινωνησαν το αμεσος επομενο πρωι, παρα πολυ ευελικτοι στο ραντεβου καθως επρεπε να παω στην εργασια μου (εδωσα 1 ωρα χρονικο πλαισιο) . Ηρθαν στην ωρα τους, πολυ σωστη και αμεση αναγνωριση και αντιμετωπιση του προβληματος. Παρα πολυ καλοι !!

Για: Ανάργυρος Διαβολίκης / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Γρήγορος, πολύ καλός τεχνίτης, εξαιρετικό παιδί, άριστος επαγγελματίας. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη.

Για: Χρήστος Τσιάπος / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση