8 Παράγοντες που πρέπει να Προσέξεις κατά την αγορά Αφυγραντήρα!

Ο αφυγραντήρας είναι μια συσκευή η οποία μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τη διαβίωσή σου. Ο ρόλος του είναι να συλλέγει την περίσσεια υγρασία και να διατηρεί το ιδανικό επίπεδο αυτής. Όπως όλοι γνωρίζουμε η υγρασία δεν προκαλεί μόνο προβλήματα στο σπίτι, αλλά είναι ικανή να δημιουργήσει ακόμα και θέματα υγείας, πράγμα που πρέπει να αποφεύγεται. Αν αυτό που σε απασχολεί, λοιπόν, είναι “τι να προσέξω κατά την επιλογή του αφυγραντήρα”, τότε θα δεις παρακάτω τους παράγοντες που οφείλεις να λάβεις υπόψιν.

Φυσικά, εάν έχεις σοβαρά προβλήματα, όπως μούχλα στο σπίτι ή βλάβες στα δομικά υλικά, μην περιμένεις ο αφυγραντήρας να κάνει θαύματα. Αυτά λύνονται μόνο με επισκευή ή με ολική επένδυση μόνωσης σπιτιού. Ο αφυγραντήρας βοηθά στο να μη δημιουργηθούν περαιτέρω θέματα. Παρ’ όλα αυτά, τόσο τα σπίτια όσο και οι ανάγκες τους δεν είναι για όλους το ίδιο. Για αυτό θα πρέπει να κρίνεις με βάση τις δικές σου, ποιον αφυγραντήρα να διαλέξεις.

Τι να προσέξω στην επιλογή αφυγραντήρα;

1. Τις διαστάσεις του χώρου

Το κυριότερο κριτήριο για την επιλογή του αφυγραντήρα είναι οι διαστάσεις του χώρου που θα τοποθετηθεί. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα τετραγωνικά μέτρα αλλά και ο όγκος. Ο αφυγραντήρας θα πρέπει να σαρώνει τον αέρα του χώρου όσες περισσότερες φορές γίνεται. Επομένως, παίζουν ρόλο τόσο τα λίτρα νερού που είναι ικανός να συλλέξει τη μέρα, όσο και η ροή του αέρα. Δηλαδή, εάν επιλέξεις έναν αφυγραντήρα με πολλά λίτρα και μεγάλη παροχή αέρα, τότε θα σαρώνει και περισσότερες φορές το χώρο.

2. Τα επίπεδα υγρασίας της περιοχής

Ένας παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή αφυγραντήρα είναι η υγρασία της περιοχής. Εάν το σπίτι σου βρίσκεται σε περιοχή με υψηλό επίπεδο υγρασίας ή κοντά στη θάλασσα, τότε εκ των πραγμάτων έχεις και μεγαλύτερο πρόβλημα. Φυσικά, είναι σχεδόν ανέφικτο να φτάσει η υγρασία στο ιδανικό επίπεδο, αλλά θα ήταν καλό να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο. Επομένως, αν έχεις σημαντικό πρόβλημα, επίλεξε έναν αφυγραντήρα με περισσότερα λίτρα.

3. Τη συχνότητα χρήσης του χώρου

Ένα ακόμα στοιχείο της λίστας ‘τι να προσέξω κατά την επιλογή αφυγραντήρα;’ είναι η χρήση του χώρου. Θα πρέπει να λάβεις υπόψιν πόσο συχνά χρησιμοποιείται, από ποιόν, καθώς και πόσο συχνά αερίζεται. Για παράδειγμα, ο αφυγραντήρας προορίζεται για κάποιο υπόγειο, ένα εξοχικό ή το σαλόνι του σπιτιού σου; Μήπως στο χώρο που θα τον τοποθετήσεις ζουν παιδιά ή άτομα με αλλεργίες; Θα πρέπει, λοιπόν, να συμπεριλάβεις στους παράγοντες την πρακτικότητα, το σκοπό χρήσης του αφυγραντήρα, αλλά και την υγεία των ανθρώπων.

4. Τον τύπο αφυγραντήρα

Υπάρχουν δύο τύποι αφυγραντήρα, αυτοί με συμπιεστή και εκείνοι με ζεόλιθο. Στους αφυγραντήρες με συμπιεστή ρουφάται ο αέρας και συμπυκνώνεται η υγρασία οδηγώντας την στον ειδικό κάδο. Κατά τη λειτουργία τους εξοικονομείται ενέργεια και χρήμα, ενώ παρέχουν άμεσα αποτελέσματα. Στην άλλη κατηγορία, ο ζεόλιθος βρίσκεται σε έναν δίσκο μέσω του οποίου περνά ο αέρας και συγκρατείται η υγρασία. Στη συνέχεια, ο ζεόλιθος θερμαίνεται και αποβάλλει το νερό της υγρασίας στον κάδο. Η απόδοση του συγκεκριμένου παραμένει σταθερή ανεξαρτήτως θερμοκρασίας.

5. Τη θερμοκρασία του χώρου

Ανάλογα με τη θερμοκρασία που επικρατεί στο χώρο που θα τοποθετηθεί, επιλέγεται και ο τύπος αφυγραντήρα. Συγκεκριμένα, η συσκευή με συμπιεστή δεν μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά σε χώρους που η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από 14°C. Από την άλλη πλευρά, οι αφυγραντήρες με ζεόλιθο δεν επηρεάζονται από τη θερμοκρασία. Είναι ικανοί να λειτουργήσουν ακόμα και σε χώρους χωρίς καθόλου θέρμανση και είναι το ίδιο αποδοτικοί. Εάν για παράδειγμα προορίζεται για ένα υπόγειο που δεν έχει θέρμανση, τότε επίλεξε το δεύτερο τύπο.

https://blog.douleutaras.gr/afugrantiras-vgazei-kruo-aera/

6. Τη στάθμη θορύβου

Οι αφυγραντήρες κατά τη λειτουργία τους παράγουν θόρυβο. Είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να έχεις στο νου σου ειδικά εάν θέλεις να τον τοποθετήσεις σε ένα υπνοδωμάτιο. Ιδιαίτερα τη νύχτα δεν αντέχουν ούτε τον παραμικρό θόρυβο. Θα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ χαμηλής (38-42dB) και υψηλής στάθμης θορύβου (44-52dB). Επίσης, η ισχύ του αφυγραντήρα είναι ανάλογη με το θόρυβο. Επομένως, όσο πιο “δυνατός”, τόσο πιο θορυβώδης.

7. Τον ιονιστή

Άλλος ένας παράγοντας για το “τι να προσέξω στην επιλογή αφυγραντήρα;” είναι ο ιονιστής. Πρόκειται για μια δυνατότητα της συσκευής να εξασφαλίζει υψηλότερη ποιότητα αέρα. Ουσιαστικά απελευθερώνει ιόντα τα οποία εξουδετερώνουν σκόνη, δυσάρεστες μυρωδιές, βακτηρίδια μούχλας και μικρόβια. Συνίσταται αν έχει κάποιος στο σπίτι αναπνευστικό πρόβλημα ή αλλεργίες.

8. Το άδειασμα νερού

Ειδικά εάν έχεις μεγάλο πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι σου, το να αδειάζεις κάθε τρεις και λίγο το δοχείο του νερού δεν είναι πρακτικό. Επομένως, μπορείς να εκμεταλλευτείς τη συνεχή αποστράγγιση. Μέσω αυτής το δοχείο του νερού οδηγείται αυτόματα στο σιφόνι που έχεις διαλέξει, επιτρέποντας στον αφυγραντήρα να δουλεύει αδιάκοπα. Επίσης, εάν δεν υπάρχει κοντά στο σημείο τοποθέτησης κάποια αποχέτευση, φρόντισε να επιλέξεις αφυγραντήρα με αντλία νερού.

Ελπίζουμε να απαντήσαμε την ερώτηση “τι να προσέξω κατά την επιλογή αφυγραντήρα” και να διαλέξεις εκείνον που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι κάποιον για τη συντήρηση ή την επισκευή της μικροσυσκευής σου, απευθύνσου στους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Θεσσαλονίκη 22/01/2021
Εκτελέστηκε από
Ρετζέπης Δ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Επισκευή
Γαλάτσι 21/01/2021
Εκτελέστηκε από
Βασίλης Γ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Επισκευή
Νέα Φιλαδέλφεια 21/01/2021
Εκτελέστηκε από
Βασίλης Γ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Επικοινώνησαν αμέσως, ήρθαν αυθημερόν και μετά από ενδελεχή έλεγχο μου έλυσαν το πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ, θα τα ξαναπούμε σίγουρα!

Για: Ανάργυρος Διαβολίκης / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Απαραδεκτος.Μου ειχε χαλασει το on off σε κεραμικη εστια Neff. Θεορωντας οτι εχω να κανω με μια σοβαρη εταιρια που ελεγχει τους τεχνικους εστειλα στον Douletara. Με ενημερωσαν οτι την επομενη θα ερθει τεχνικος οπως και εγινε. Ομως οταν ηρθε Εκμεταλευτηκε την αγνοια μου και την αναγκη μου. Μου ειπε οτι η βλαβη ειναι πλακετα και οτι επρεπε να παρει την εστια μαζι του να την δωσει σε ηλεκτρονικο. Οταν του ειπα καλυτερα να φωναξω την αντιπροσωπεια μου απαντησε οτι θα μου στοιχιζε πολυ ακριβα και οτι θα το εφτιαχναν εμπειροι με το 1/3 της τιμης. Μιλαμε για επαγγικη εστια Neff αξιας 1000€ οταν αγοραστηκε.Μου ειπε οτι η αντιπροσωπεια θα αντικαθιστουσε την πλακετα και θα μου πηγαινε οσο η μιση αξια της εστιας και αυτος θα το εφτιαχνε με γυρω στα 140 ευρω. Τελικα μετα τα οσα μου ειπε δεχτηκα να την παρει. Νιωθω εξαπατημενος γιατι ενδιαμεσα ενημερωθηκα οτι η αλλαγη πλακετας απο την αντιπροσωπεια θα μου στοιχιζε 139 ευρω με αποδειξη και ανταλλακτικα της εταιριας με επισκευη επι τοπου. Ο τεχνικος σας μου πηρε 160 χωρις αποδειξη και για επισκευασμενη πλακετα. Νιωθω εξαπατημενος και ζητω να ενεργησετε προς αποκατασταση της αδικιας αλλιως θα προβω σε καταγγελιες στις αρμοδιες αρχες.

Για: SERVICE 24 / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,4

πολυ τυπικός, γρηγορος, συνεργασιμος

Για: Βασίλης Γενναιόπουλος / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Πολύ καλός και συνεπής επαγγελματίας.Ηξερε την δουλειά του πολύ καλά .Θα τον επέλεξα ξανά αν χρειαζόταν!

Για: Παναγιώτης Καραγεωργιου / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Συνεπής στα ραντεβού, εξυπηρετικός, ευγενικός και συζητήσιμος.

Για: Γιάννης Σαφέτης / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Επαγγελματιας στην δουλεια του

Για: Γεώργιος Ντάφος / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση