7 Ιδέες για να αξιοποιήσεις και πάλι ένα παλιό ή χαλασμένο ψυγείο!

Αν το ψυγείο σου είναι παλιό και δεν ταιριάζει πια με την αισθητική της κουζίνας σου, δεν είναι απαραίτητο να το ξεφορτωθείς. Η ιδέα του να πάρεις καινούριο ψυγείο δεν είναι κακή, αλλά αν το παλιό σου ψυγείο λειτουργεί ακόμα, γιατί να μην το ανανεώσεις και να το κρατήσεις; Η μεταμόρφωση ψυγείου είναι μια ιδέα μοντέρνα, η οποία βρίσκει πολλούς υποστηρικτές οι οποίοι αναρωτιούνται: “ Τι να κάνω το παλιό ψυγείο της κουζίνας μου; “.

Φυσικά, υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσεις, ακόμα και ένα ψυγείο που έχει χαλάσει. Οι περισσότεροι από εμάς, όταν χαλάσει το παλιό μας ψυγείο, αναζητούμε λύσεις στην ανακύκλωση οικιακών συσκευών ή άλλους τρόπους αποκομιδής. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες όμορφες και χρήσιμες κατασκευές για να κάνεις με ένα χαλασμένο ψυγείο. Θέλεις να μάθεις περισσότερες ιδέες για να μεταμορφώσεις το παλιό ψυγείο σου;

Τι να κάνω το παλιό ψυγείο; 7 πρωτότυπες ιδέες για μεταμόρφωση παλιού ή χαλασμένου ψυγείου!

#1 Διακόσμησε το ψυγείο με μαγνήτες

Η διακόσμηση του ψυγείου με μαγνήτες αποτελεί μια κλασική, αλλά πάντα αγαπημένη ιδέα. Από τα μικρά μαγνητάκια, έως τους μεγάλους μαγνήτες που καλύπτουν επιφάνειες, στο εμπόριο κυκλοφορεί μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, για να επενδύσεις το παλιό σου ψυγείο. Ένα άσχημο, παλιό και μονότονο ψυγείο μπορεί να αποκτήσει ξανά ζωή και μάλιστα με μεγάλη ευκολία.

Το μεγάλο πλεονέκτημα με τους μαγνήτες είναι, ότι δε χρειάζεται να τους κατασκευάσεις, αρκεί να βρεις στην αγορά αυτούς που σου αρέσουν περισσότερο. Το μειονέκτημα της διακόσμησης παλιού ψυγείου με μαγνήτες είναι, πως η μέθοδος αυτή μπορεί να κοστίσει αρκετά. Ειδικά αν θέλεις να καλύψεις ολόκληρη την πρόσοψη του ψυγείου, το κόστος θα είναι αρκετά υψηλό.

Διάβασε επίσης: Μικρή Κουζίνα; 6+1 μεγάλες ιδέες για να κερδίσεις χώρο!

#2 Βάψε το ψυγείο σε στυλ μαυροπίνακα

Τι να κάνω το παλιό ψυγείο, για να μοιάζει καινούριο και να ταιριάζει με τη μοντέρνα διακόσμηση κουζίνας μου; Μια πολύ καλή ιδέα είναι, το βάψιμο με μπογιά μαυροπίνακα. Στα χρωματοπωλεία, μπορείς να βρεις ειδική μπογιά που θα κάνει το παλιό σου ψυγείο να μοιάζει ακριβώς σαν μαυροπίνακας. Έπειτα, θα μπορείς να γράφεις πάνω του με κιμωλία, να κάνεις διάφορα σχέδια, ακόμα και να αφήνεις σημειώματα.

τι να κάνω το παλιό ψυγείο

Image Credits | Pinterest.com, the Kitchn

Με τον τρόπο αυτό, μπορείς να καλύψεις εντελώς το παλιό χρώμα του ψυγείου σου και να καλύψεις τυχόν ατέλειες. Για παράδειγμα, αν το ψυγείο σου είχε αρχίσει να εμφανίζει σημάδια σκουριάς ή είχε κάποιο εξωτερικό χτύπημα, μπορείς να το καλύψεις εντελώς και να του δώσεις στυλ. Για εμάς, αποτελεί μια ιδέα λειτουργική και μοντέρνα, η οποία έχει γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα τάση.

#3 Βάψε το ψυγείο με ειδικά χρώματα

Αν προτιμάς κάποιο άλλο χρώμα και δε σε ενδιαφέρει το να γράφεις πάνω στο ψυγείο σου, υπάρχει κι άλλη λύση. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές βαφές και σπρέι για μεταμόρφωση ψυγείου με χρώμα. Αν το παλιό σου ψυγείο δουλεύει ακόμα, αλλά χρειάζεται μια μικρή ανανέωση, τότε ένα νέο χρώμα μπορεί να σου προσφέρει αυτό που ψάχνεις. Επίσης, μπορείς να εμπιστευτείς έναν επαγγελματία για να αναλάβει την ανανέωση χρώματος με ηλεκτροστατική βαφή, κάτι που θα κρατήσει πολλά χρόνια στο ψυγείο σου.

#4 Ντύσε το ψυγείο με ταπετσαρία

Οι ταπετσαρίες είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να επενδύσεις τους τοίχους του σπιτιού. Ήξερες, όμως, ότι μπορείς να επενδύσεις και ένα παλιό ψυγείο; Πράγματι, η επένδυση παλιού ψυγείο με ταπετσαρία αποτελεί μια ενδιαφέρουσα τάση, για να μεταμορφώσεις εντελώς τη συσκευή σου.

τι να κάνω το παλιό ψυγείο

Image Credits | Pinterest.com, Tempaper

Ιδανικά, είναι καλό να ξεβιδώσεις τα χερούλια του ψυγείου, πριν ξεκινήσεις με την τοποθέτηση. Ωστόσο, η διαδικασία μπορεί να γίνει και χωρίς το βήμα αυτό. Φυσικά, χρειάζεται πολλή προσοχή, για να μη σχηματιστούν φουσκάλες και ανομοιομορφίες. Ένας επαγγελματίας για ταπετσαρίες μπορεί να σε βοηθήσει στη μεταμόρφωση του ψυγείου, γλυτώνοντάς σου πολύτιμο χρόνο.

#5 Μεταμόρφωσε το ψυγείο σε vintage στοιχείο διακόσμησης

Είναι αλήθεια, ότι τέτοιου είδους κατασκευές απαιτούν πολλά υλικά, αλλά και σχετική εμπειρία. Ωστόσο, στο διαδίκτυο βρίσκεις πολλά βίντεο και σχετικό υλικό, για να φτιάξεις μοντέρνες κατασκευές για οτιδήποτε επιθυμείς στο σπίτι. Έτσι, αν αναρωτιέσαι: “ Τι να κάνω το παλιό ψυγείο; “, μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα ανεκτίμητης αξίας διακοσμητικό από άλλη εποχή.

τι να κάνω το παλιό ψυγείο

Image Credits | Pinterest.com, Kristen Honnoll

Με τα κατάλληλα χρώματα, αλλά και μερικά υλικά, όπως σκαλισμένα ξύλα, το παλιό σου ψυγείο θα σταματήσει να είναι μια πηγή ενόχλησης, κάθε φορά που το βλέπεις. Αντιθέτως, θα είναι πρωτότυπο και ξεχωριστό και όλοι θα σε ρωτάνε πώς το έφτιαξες. Το αποτέλεσμα αυτό μπορείς να το πετύχεις και με ειδικά αυτοκόλλητα ψυγείου, αν και δε θα μοιάζουν εξίσου αληθοφανή.

#6 Κατασκεύασε μια βιβλιοθήκη από το χαλασμένο ψυγείο

Αν το ψυγείο σου χαλάσει και δε μπορεί να επισκευαστεί, δεν είναι απαραίτητο να το ξεφορτωθείς. Αν αναρωτιέσαι: “ Τι να κάνω το παλιό ψυγείο που χάλασε; “, γιατί δε δοκιμάζεις να το μετατρέψεις σε κάτι χρήσιμο; Αν το καλοσκεφτείς, το ψυγείο έχει ήδη ράφια που μπορείς να αξιοποιήσεις, για να φτιάξεις μια βιβλιοθήκη. Αν αφαιρέσεις τα μηχανικά μέρη και την πόρτα, απομένει ο σκελετός. Το σκελετό μπορείς να τον χρωματίσεις και να τον διακοσμήσεις με τον τρόπο που επιθυμείς και στο εσωτερικό μπορείς να βάλεις τα βιβλία σου!

 
τι να κάνω το παλιό ψυγείο

Image Credits | Pinterest.com, Adrianna Villa

 

Διάβασε επίσης: 7 Φανταστικές DIY Κατασκευές με Μπουκάλια για το Σπίτι!

#7 Φτιάξε ένα μίνι μπαρ από το παλιό ψυγείο

Έχεις σκεφτεί να αφιερώσεις ένα μικρό χώρο στο σπίτι για το αγαπημένο σου ποτό και τα ποτήρια σου; Με λίγες επεμβάσεις στα ράφια του χαλασμένου ψυγείου σου, μπορείς να φτιάξεις στηρίγματα για ποτήρια κρασιού, αλλά και για μπουκάλια. Φυσικά, θα χρειαστεί και πάλι να αφαιρέσεις τα μηχανικά μέρη και την πόρτα του ψυγείου.

Επίσης, θα χρειαστεί να χρωματίσεις και να αλλάξεις την αισθητική του, ώστε να θυμίζει περισσότερο μίνι μπαρ. Ωστόσο, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε δικαιώσει. Αν αναρωτιέσαι τι να κάνεις το χαλασμένο ψυγείο και οι διαστάσεις του είναι σχετικά μικρές, η κατασκευή μίνι μπαρ μπορεί να είναι η τέλεια ιδέα, για να έχεις κάτι ξεχωριστό για το κρασί σου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να βρεις λύση στο τι να κάνω το παλιό ψυγείο ή το ψυγείο που χάλασε. Αν χρειάζεσαι επισκευή ψυγείου ή και αντικατάσταση με νέο ψυγείο, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου, για να επιμηκύνει τη ζωή του παλιού ψυγείου σου!

oikiakes suskeues banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα