8 Ιδανικά Προγράμματα του Πλυντηρίου Ρούχων Για Μία Αστραφτερή Μπουγάδα!

Ιδανικά Προγράμματα του Πλυντηρίου Ρούχων Για Μία Αστραφτερή Μπουγάδα

Κάθε ρούχο αποτελείται από διαφορετικό ύφασμα, γι αυτό το λόγο πρέπει να πλένεται και στην ανάλογη θερμοκρασία που το προστατεύει από τη φθορά. Δεν είναι όμως δυνατόν να γνωρίζουμε πάντα σε ποιά θερμοκρασία πρέπει να πλύνουμε κάθε ρούχο. Προνόησαν όμως οι κατασκευαστές πλυντηρίου ρούχων για εμάς και γλιτώσαμε από τα ρούχα που καταστράφηκαν κατά την πλύση. Πλέον υπάρχουν τα προγράμματα πλυντηρίου ρούχων τα οποία έχουν ομαδοποιήσει τα ρούχα ανάλογα με τις ανάγκες τους και τα πλένουν στην ανάλογη θερμοκρασία. Θες να μάθεις ποια είναι τα κυριότερα;

8 Βασικά Προγράμματα Πλυντηρίου Ρούχων που Πρέπει να Γνωρίζεις!

#1 Πρόγραμμα Γρήγορης Πλύσης

Το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιείται κυρίως για λίγο λερωμένα και για χρωματιστά ρούχα. Στην ουσία πρόκειται για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα με κρύο νερό. Δεν μπορεί δηλαδή να απομακρύνει τους επίμονους λεκέδες από τα ρούχα σου. Αποτελεί όμως ιδανικό πρόγραμμα στην περίπτωση που τα ρούχα είναι καινούργια και φοβάσαι ότι θα ξεβάψουν. Αν ο κάδος είναι αρκετά φορτωμένος, καλύτερα να αποφύγεις το σύντομο πρόγραμμα διότι δε θα είναι αρκετά αποτελεσματικό. Αν είναι γεμάτος πάνω από τη μέση, σε συμφέρει καλύτερα να επιλέξεις το κανονικό πρόγραμμα.

#2 Οικονομικό Πρόγραμμα

Το οικονομικό πρόγραμμα επηρεάζει τη θερμοκρασία, το χρόνο και την ποσότητα νερού που θα χρησιμοποιηθεί. Σε αυτό, τα ρούχα πλένονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και με μικρότερη κατανάλωση νερού από τα «κανονικά» προγράμματα. Παρόλ' αυτά, το πλύσιμο διαρκεί λίγο περισσότερη ώρα ώστε να είσαι σίγουρη ότι τα ρούχα σου έχουν πλυθεί αποτελεσματικά.

#3 Πρόγραμμα για Βαμβακερά

Τα βαμβακερά είναι από τα πιο ανθεκτικά υφάσματα στο πλύσιμο, είναι καλύτερο όμως να αποφεύγεις να τα πλένεις σε υψηλές θερμοκρασίες. Για ανεξίτηλα ρούχα όπως είναι τα πουκάμισα και τα νυχτικά η ιδανική θερμοκρασία είναι 40 °C.  Αντίθετα  για τα λευκά βαμβακερά, τα λινά, τις πετσέτες και τα σεντόνια μπορείς να επιλέξεις και τους 60°C. Μία άκρως σημαντική συμβουλή που δεν πρέπει να ξεχνάς για τα βαμβακερά σου ρούχα είναι να μην το παρακάνεις με την ποσότητα απορρυπαντικών, μαλακτικών και λευκαντικών!

#4 Πρόγραμμα για Συνθετικά

Αυτό το πρόγραμμα πλυντηρίου ρούχων είναι για για ρούχα που δεν σιδερώνονται, έτσι ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτες οι ιδιότητες των υφασμάτων. Η θερμοκρασία πλύσης είναι 40°C όπως και στο κανονικό. Η διαφορά είναι ότι σε αυτό το πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του στυψίματος τα ρούχα συνεχίζουν να βρέχονται με νερό για να παραμένουν υγρά και να μην τσαλακώνονται.

#5 Πρόγραμμα για Ευαίσθητα

Αυτό συχνά αποκαλείται και ως “πλύσιμο στο χέρι”. Είναι ένα ήπιο πρόγραμμα, κατάλληλο για ρούχα με δαντέλες ή άλλα υφάσματα, που μπορεί να χαλάσουν αν πλυθούν σε κάποιο από τα δυνατά προγράμματα του πλυντηρίου ρούχων. Η θερμοκρασία πλύσης είναι συνήθως 30 °C και χρησιμοποιείται μικρή ταχύτητα ανάδευσης για να μην μπλεχτούν τα ρούχα και καταστραφούν.

#6 Πρόγραμμα για Μάλλινα Ρούχα

Τα μάλλινα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά ρούχα. Μία λάθος κίνηση, και μπορεί να μαζέψουν για πάντα. Γι αυτό το λόγο πολλοί επιλέγουν να τα πλένουν στο χέρι. Το πρόγραμμα πλυντηρίου ρούχων για μάλλινα, είναι ιδιαίτερα απαλό για να μην παιδεύεσαι να τα πλένεις στο χέρι. Η θερμοκρασία πλύσης είναι 30 βαθμοί και παρέχει μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές κατά τη πλύση ώστε τα ρούχα να ησυχάζουν στο νερό.

#7 Πρόγραμμα για Λευκά

Τα λευκά είναι τα ρούχα που οι περισσότεροι από εμάς, αποφεύγουμε να φοράμε. Λερώνονται πολύ εύκολα και ο καθαρισμός τους είναι πιο δύσκολος από τα μαύρα ή τα χρωματιστά. Ο παραμικρός λεκές φαίνεται τόσο έντονα, που αν δεν μπορεί να καθαριστεί, πρέπει να αποχωριστείς το ρούχο. Γι αυτό το λόγο το ειδικό πρόγραμμα για λευκά, χρησιμοποιεί πιο υψηλή θερμοκρασία όπως 60 °C  και μεγαλύτερη ταχύτητα ανάδευσης. Έτσι εξαφανίζεται κάθε είδους βρωμιά και βακτήριο, για να διατηρήσεις πεντακάθαρα τα λευκά σου ρούχα!

#8 Πρόγραμμα για Μωρουδιακά

Τα μωρά, είναι πολύ ευαίσθητα σε μικρόβια, καθώς έχουν πιο ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Το πρόγραμμα για μωρουδιακά λοιπόν δεν έχει ως πρωταρχικό στόχο τον καθαρισμό των λεκέδων αλλά την αποστείρωση. Γι αυτό, τα ρούχα πλένονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες όπως 95°C. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί με την ίδια ευκολία να χρησιμοποιηθεί και για την αποστείρωση των ρούχων ενός αρρώστου.

Γενικές Οδηγίες για να Εντοπίζεις Γρήγορα τα Κατάλληλα Προγράμματα Πλυντηρίου Ρούχων

Ποια ρούχα πλένονται στους 30 °C;

Αυτή η θερμοκρασία είναι αρκετά ήπια, φιλική προς τα ρούχα σου όσο αλλά και το περιβάλλον. Χρειάζεται μικρότερη κατανάλωση ενέργειας αλλά και νερού, γι αυτό και σου εξοικονομεί πολλά χρήματα. Προτίμησε τα αντίστοιχα προγράμματα πλυντηρίου ρούχων για ρούχα όπως αθλητικά, ευαίσθητα, τζιν, κοντομάνικα μπλουζάκια, σκούρα και χρωματιστά. Η χαμηλή θερμοκρασία θα βοηθήσει να κρατήσουν περισσότερο και να μη ξεβάφουν τα ρούχα σου.

Ποια ρούχα πλένονται στους 40 °C;

Οι 40 βαθμοί είναι ιδανική θερμοκρασία για να πλένεις τα σεντόνια, τις πετσέτες και άλλα ρούχα του σπιτιού φτιαγμένα από 100% βαμβάκι. Επιπλέον μπορείς να τους προτιμήσεις για ρούχα με επίμονους λεκέδες, έχοντας τοποθετήσει προηγουμένως, τοπικά, λίγο απορρυπαντικό.

Ποια ρούχα πλένονται στους 60 °C;

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία πλύσης, τόσο υψηλότερη είναι η αποστείρωση και ο αποτελεσματικός καθαρισμός των λεκέδων. Τα προγράμματα πλυντηρίου ρούχων με θερμοκρασία 60 βαθμών σου προσφέρουν άψογη καθαριότητα αλλά και αποστείρωση. Επίλεξέ τα για λευκά, χρωματιστά ρούχα που δε ξεβάφουν και εσώρουχα. 

Διάβασε επίσης “7 πιθανές βλάβες πλυντηρίου & πώς να τις αντιμετωπίσεις!”

Ελπίζουμε να βρήκες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για τα προγράμματα πλυντηρίου ρούχων. Αν θα ήθελες να έχεις κι εσύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο και να μην ασχολείσαι με τις κουραστικές δουλειές του σπιτιού, σου έχουμε τη λύση! Το Douleutaras.gr Cleaning και οι αξιολογημένες οικιακές βοηθοί του θα κάνουν το σπίτι και τη μπουγάδα σου πιο αστραφτερά από ποτέ!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Αθήνα 25/09/2020
Εκτελέστηκε από
Άγγελος Κ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Επισκευή
Νίκαια 25/09/2020
Εκτελέστηκε από
Άγγελος Κ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Ο κύριος που ήρθε για την επισκευή του πλυντηρίου πιάτων ήταν ευγενέστατος, ωστόσο μου είπε ότι με την συμφωνημένη τιμή (20€) δεν μπορούσε να επισκευάσει το πλυντήριο, ούτε καν να μου πει τι βλάβη έχει, έπρεπε να μεταφερθεί στην εταιρεία του με ελάχιστο κόστος επισκευής 100 €. Η δικαιολογία του ήταν ότι για τη βλάβη που παρουσιάζει (διαρροή) αυτό είναι το αντίτιμο που ζητάει η εταιρεία του. Εγώ ωστόσο είχα δηλώσει ότι η βλάβη μου είναι διαρροή, και στο αντίστοιχο πεδίο του δουλευταρά, και τηλεφωνικά όταν με κάλεσε η εταιρεία του για να με ενημερώσει για το ραντεβού και για το κόστος. Όφειλε λοιπόν η εταιρεία να μου φανερώσει το πραγματικό κόστος της επισκευής για να αποφασίσω αν θα το δεχτώ ή όχι (το πλυντήριο καινούργιο κοστίζει 230 €). Αντί για αυτό, με χρέωσαν 20 € χωρίς να κάνουν τίποτα.

Για: IQ Service / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Έντιμος. Επαγγελματίας,ειλεικρινης και καλός μαστορας

Για: Κωνσταντίνος Μαράκος / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Εξαιρετικά αναλυτικός και διατεθημένος να απαντήσει με ειλικρινά κάθε απαιτητική ερώτηση,

Για: IQ Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Η τιμή αφορά μόνο την επίσκεψη Δυστυχώς Εδώ και 20 ημέρες ακόμη περιμένω ενημέρωση για το αν βρέθηκε για την κουζίνα ανταλλακτικό

Για: Παναγιώτης Σουσούρης / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
2,0

Έγινε αντικατάσταση εντοιχιζόμενου φούρνου και εστιών. Ήρθε απλά τα τοποθέτησε, τα σύνδεσε και δυστυχώς οι εστίες δεν εφάρμοσαν σωστά, δηλαδή ήταν μισό εκατοστό έξω από τον πάγκο. Ούτε καν μου το είπε και έφυγε. Στο τηλέφωνο μου είπε ότι δεν είναι πρόβλημα και θα το κάνει. Στο τηλέφωνο μου λέει δικαιολογίες και με αποφεύγει. Δεν είναι σωστός επαγγελματίας!!!! Αναγκάστηκα να πάρω άλλον ηλεκτρολόγο και φυσικά να τον πληρώσω. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για: Νικόλαος Δόγκας / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
3,8

Δεν μπορέσε να εντοπίσει την διαρροή. Μου είπα ότι δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερο χρόνο στην επίσκεψη «τι θα γινόταν κάθε επισκέψεις κρατούσε μια ώρα». Μου πρότεινε αντ αυτού να μεταφέρουν το πλυντήριο στο συνεργείο (30 ευρώ συν ΦΠΑ), εργασία (60 ευρώ συν ΦΠΑ) και κόστος ανταλλακτικών από ελάχιστο ως 500 ευρώ αν έχει τρυπήσει ο κάδος. Εγώ πως θα εμπιστευτώ το από όλα αυτά συμβαίνει; Σημειωτέων δεν έχω λάβει κλήση ακόμη αν θα ενδιαφέρομαι για τις υπηρεσίες τους κ τη διαθεσιμότητα να πάρουν το πλυντήριο. Θα ψάξω κι αλλά συνεργεία.

Για: IQ Service / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση