Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω;

Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω;

Ετοιμάζεσαι να αγοράσεις κουζίνα και και δεν ξέρεις την απάντηση στην ερώτηση: “Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω”; Εμείς είμαστε εδώ! Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε τις κυριότερες κατηγορίες κουζίνας, ώστε να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο και την τσέπη σου! 

Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω- Είδη ηλεκτρικής κουζίνας

Η Κουζίνα είναι η κυριότερη συσκευή που χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα και αποτελείται από το συνδυασμό εστιών και φούρνου. Τα κυριότερα είδη κουζίνας διακρίνονται με βάση την τοποθέτηση (ελεύθερες ή εντοιχιζόμενες), την πηγή ενέργειας (ρεύμα ή αέριο) που χρειάζονται και τα είδη εστιών (εμαγιέ, επαγωγικές, κεραμικές) και φούρνου (άνω και κάτω). 

#1. Ελεύθερη

Η κουζίνα που τοποθετείται στο χώρο χωρίς περιορισμό στο σημείο που θέλεις. Συνήθως έχει τα μάτια στο πάνω μέρος και το φούρνο στο κάτω και είναι εμαγιέ.

#2. Εντοιχιζόμενη

Η κουζίνα που μπαίνει μέσα στη σύνθεση των ντουλαπιών ή τον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται προσεκτική μέτρηση πριν αγοράσεις την κουζίνα, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που θα τοποθετηθεί. Επίσης χρειάζεται να σκεφτείς αν θα τοποθετήσεις την κουζίνα ενιαία ή θα χωρίσεις το φούρνο από τις εστίες και θα τα τοποθετήσεις σε άλλα σημεία. Για παράδειγμα υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετήσεις το φούρνο και στο πάνω μέρος, εφόσον το επιτρέπει η κουζίνα σου. 

Είδη εστιών

  • Εμαγιέ

Η κλασική κουζίνα των παλιών μας χρόνων. Οικονομικές, ανθεκτικές στο χρόνο, αλλά αργούν να ζεταθούν.
  • Κεραμικές εστίες

Αρκετά πιο ακριβές από τις εμαγιέ εστίες αλλά πιο αποδοτικές και γρήγορες στη θέρμανση. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ανθεκτικές και μπορεί να γρατζουνιστούν εύκολα.

Τί ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω
 

  • Επαγωγικές εστίες

Οι επαγωγικές είναι η τελευταία λέξη στις εστίες. Η λειτουργία τους βασίζεται στο ότι το σκεύος με το που έρθει σε επαφή με τις εστίες ζεσταίνεται αυτόματα.  Είναι πολύ ασφαλής επιλογή αφού αν ξεχάσεις την κουζίνα ανοιχτή και δεν έχεις σκεύος επάνω, η κουζίνα δεν παράγει θερμότητα. Ωστόσο χρειάζεται σκεύη που να είναι συμβατά με τις εστίες και η τιμή τους είναι ιδιαίτερα υψηλή. Τέλος, καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα από τα υπόλοιπα είδη κουζίνων. 

 

Λειτουργία κουζίνας

  • Ηλεκτρική

Χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει. Ηλεκτρικές είναι και οι περισσότερες οικιακές ηλεκτρικές κουζίνες.
  • Αερίου

Η ενέργεια της κουζίνας παράγεται μέσω της καύσης αερίου. Τις συναντάμε συνήθως σε επαγγελματικές κουζίνες. 

Τί ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω

  • Μικτή

Μπορούν να λειτουργήσουν και με τους δύο τρόπους, δηλαδή και με αέριο και με ρεύμα.

Τι να λάβεις υπόψη;

Η απάντηση στην ερώτηση "Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω" αποτελείται από μερικές ακόμα παραμέτρους: Ενεργειακή κλάση Εφόσον σκοπεύεις να αγοράσεις ηλεκτρική κουζίνα, καλό είναι να δώσεις έμφαση στην ενεργειακή κλάση καθώς κουζίνες με ενεργειακή κλάση Α και άνω, μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές αλλά θα εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα από το ηλεκτρικό ρεύμα και θα έχεις και μία πιο φιλική προς το περιβάλλον συσκευή.
Διαθέσιμα προγράμματα Εφόσον μαγειρεύεις συχνά στο σπίτι, πιθανώς χρειάζεσαι μία κουζίνα που διαθέτει πολλά προγράμματα ψησίματος και πολλές διαβαθμίσεις στη θερμοκρασία. Αν από την άλλη ίσα που ασχολείσαι με το μαγείρεμα καλό είναι να μην σπαταλήσεις πολλά χρήματα και να αγοράσεις μία απλή κουζίνα με τις βασικές λειτουργίες.  Τρόπος καθαρισμού Πολλές σύγχρονες κουζίνες διαθέτουν προγράμματα που κάνουν το καθάρισμα του φούρνου παιχνιδάκι, όπως για παράδειγμα:
  • Αποσπώμενη πόρτα και γκριλ: Για εύκολο καθάρισμα

  • Πυρόλυση: Αυτοκαθαριζόμενος φούρνος με υψηλές θερμοκρασίες

  • Υδρόλυση: Φούρνος που καθαρίζεται εύκολα με χρήση νερού. 

Τί ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω
Διάβασε επίσης: Καθαρισμός φούρνου με αμμωνία με 2 εύκολους & γρήγορους τρόπους!

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βάλεις σε μία τάξη τις σκέψεις σου και να σου απαντήσαμε στην ερώτηση “Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω”! Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς με την εγκατάσταση, τη συντήρηση ή την επισκευή κουζίνας, καταχώρησε την εργασία σου στην υπηρεσία μας και κλείσε ραντεβού άμεσα με αξιόπιστο τεχνικό! 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Αθήνα 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Χ.
Είδος συσκευής για σύνδεση:
Κουζίνα / Φούρνο, Πλυντήριο Ρούχων
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Επισκευή
Δήμος Ωραιοκάστρου 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
Σάκης Κ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Είχε χαλάσει η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων (σπασμένο χερουλι). Την επισκεύασε μέσα σε μια μέρα. Γρήγορος, ευγενικός και οικονομικός.

Για: Γιάννης Σαφέτης / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Άψογοι επαγγελματίες με συνέπεια στα ραντεβού τους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και τους συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Για: Κωνσταντίνος Μωραιτάκης / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,4

Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό. Από την επικοινωνία μέχρι και την επίσκεψη όλα καλά και επαγγελματικά. Το ότι δεν φτιάχτηκε η βλάβη με στεναχώρησε λιγάκι, αλλά εάν δεν υπάρχει ανταλακτικό δεν φταίνε τα παιδιά. Συγουρα εάν χρειστεί θα τους ξανακαλέσω...

Για: Σάκης Κωστόπουλος / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
2,8

Ενώ ήρθαν επίσκεψη να αξιολογήσουν την βλάβη και πληρώθηκαν για την επίσκεψη, το ανταλλακτικό δεν υπήρχε όμως. Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το κόστος επίσκεψης θα πρέπει τουλάχιστον να επιμερίζεται. Ευχαριστώ.

Για: IQ Service / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Απαράδεκτη εμπειρία! Θα περιγράψω τα γεγονότα προκειμένου οι υπόλοιποι χρήστες να είναι ενήμεροι. Βλάβη: Διαρροή νερού (περίπου όσο ένα ποτήρι) κάτω από το πλυντήριο ρούχων. - Δευτέρα: έρχεται ο τεχνικός ο οποίος διέγνωσε ότι η διαρροή είναι μέσα απο το πλυντήριο. Δεν μπορούσε να προχωρήσει την εργασία γιατί από πάνω απο το πλυντήριο υπάρχει στεγνωτήριο. Όταν ρώτησα γιατί δεν το κατεβάζει μαζί μου, μου είπε ότι ο πελάτης δεν συμμετέχει ποτέ. Πληρώθηκε και συμφωνήσαμε να έρθουν 2 άτομα για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο. - Τρίτη: Έρχονται οι 2 τεχνικοί, ανοίγουν το καπάκι από πάνω και φάνηκε μία σωλήνα η οποίο είχε βγει μερικώς από τον κάδο (εξου και η διαρροή ήταν σχετικά μικρή). Με ενημερώνουν ότι το πλυντήριο δεν επισκευάζεται γιατί "έχει πάρει κάδο?", "έχουν χαλάσει τα αμορτισέρ?", "θα μου το ξαναβγάλει?". Τελος πάντων συμφωνούμε να το επανατοποθετήσει και ας το ξανα-βγάλει το σωληνάκι, όσο κρατήσει... Το "επανατοποθέτησε" βγάζοντας το λάστιχο της πόρτας και όχι από επάνω που δεν έχει καλή πρόσβαση. - Τετάρτη: Πάω να βάλω το πλυντήριο σε λειτουργία, γιατί τότε συνειδητοποίησα ότι δεν το έβαλε ποτέ σε λειτουργία ο τεχνικός που "το έφτιαξε" και πλέον τα νερά έπεφταν απευθείας στο πάτωμα. Παίρνω τηλέφωνο αμέσως και μου λένε επόμενο ραντεβού την Παρασκευή. Εγώ περιέγραψα το θέμα και ζήτησα να περάσει κάποιος έκτακτα γιατί προφανώς δεν θα πάρει πολύ ώρα να το βάλουν σωστά στον κάδο και να το δοκιμάσουν σε λειτουργία αυτήν την φορά. - Παρασκευή: Αφού δεν είχε έρθει προφανώς κανείς στο ενδιάμεσο με καλεί ο πρώτος τεχνικός να μου πει α) το πλυντήριο δεν φτιάχνεται, β) θέλει αλλαγή αμορτισέρ γ) θα χρεωθώ νέα επίσκεψη 25ευρώ για να έρθει κάποιος να (ξανα)βάλει απλά τη σωλήνα. Οπότε έχουμε και λέμε: - Δεν έκανε σωστά την αρχική επικοινωνία (ενώ ας πούμε ρώτησε αν χωράει στο ασανσέρ -προφανώς σε περίπτωση ανάγκης μεταφοράς- δεν ρώτησε αν υπάρχει στεγνωτήριο από πάνω το οποίο εγώ δεν είχα κανένα λόγο να γνωρίζω ότι απαγορεύεται να βοηθήσω να μετακινηθεί) - Δεν έφτιαξε την βλάβη ούτε καν προσωρινά. - Δεν ενδιαφέρθηκε σε δεύτερο χρόνο να διορθώσει/παραδώσει την υπηρεσία για την οποία πληρώθηκε από το πρώτο ραντεβού - Περίμενε 2 ημέρες (Τετάρτη - Παρασκευή) να επικοινωνήσει να μου πει ότι δεν φτιάχνεται. Αποτέλεσμα: Φώναξα έναν φίλο, κατεβάσαμε το στεγνωτήριο, άνοιξα το καπάκι, έβγαλα τα εξαρτήματα που εμπόδιζαν την πρόσβαση στην σωλήνα και την επανα-τοποθέτησα σωστά. 10 πλύσεις μετά δεν υπάρχει καμία διαρροή. Τα συμπεράσματα δικά σας....

Για: Κωνσταντίνος Μωραιτάκης / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Άψογη εξυπηρέτηση, συνέπεια στο ραντεβού, ακρίβεια στη διάγνωση, ανταλλακτικό μαζί του για άμεση αντικατάσταση

Για: Σάκης Κωστόπουλος / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση