8+1 Βασικά Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα του Πλυντηρίου - Στεγνωτηρίου σου!

Ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις καινούργιο πλυντήριο ρούχων; Τώρα που μπαίνει σιγά σιγά ο χειμώνας, αρχίζει σίγουρα να σε απασχολεί πώς θα στεγνώνουν τα ρούχα σου τις μέρες που  δεν θα έχει ήλιο. Συμφέρει να επιλέξεις ένα πλυντήριο στεγνωτήριο ή καλύτερα 2 ξεχωριστές συσκευές; Όπως σε κάθε περίπτωση έτσι και σε αυτή, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στο πλυντήριο στεγνωτήριο, που πρέπει να λάβεις υπόψην! Εμείς είμαστε εδώ για να σε διαφωτίσουμε και να κάνεις τη σωστή επιλογή για το σπίτι σου, ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες!

8+1 Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Πλυντηρίου Στεγνωτηρίου!

Πλεονεκτήματα Πλυντηρίου Στεγνωτηρίου

#1 Στεγνά ρούχα όλο το χρόνο.

Το καλοκαίρι, είναι γεγονός πως τα ρούχα στεγνώνουν εύκολα και γρήγορα τοποθετώντας τα στον ήλιο. Τις υπόλοιπες όμως 3 εποχές του χρόνου, που συνήθως υπάρχουν βροχές υγρασία και κρύο, το στέγνωμα των ρούχων δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Μπορεί να περιμένεις μέρες ολόκληρες να στεγνώσουν τα ρούχα σου και στο τέλος να είναι ακόμα νωπά. Σε αυτό το πρόβλημα θα σου δώσει λύση το πλυντήριο στεγνωτήριο καθώς τα ρούχα σου θα στεγνώνουν άμεσα ανεξάρτητα των εξωτερικών καιρικών συνθηκών. Αφού τελειώσει το πλύσιμο, διοχετεύεται ζεστός αέρας στο κάδο, χάρη στον οποίο στεγνώνουν. Οι υδρατμοί από τα ρούχα μετατρέπονται σε νερό και καταλήγουν σε ένα ειδικό δοχείο το οποίο χρειάζεται να αδειάσεις στο τέλος της διαδικασίας. Με το πλυντήριο στεγνωτήριο λοιπόν, τα ρούχα σου βγαίνουν στεγνά και έτοιμα για σιδέρωμα.

#2 Εξοικονόμηση χώρου

Ένα δεύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει το πλυντήριο στεγνωτήριο είναι ότι εάν το επιλέξεις, κάνεις εξοικονόμηση χώρου. Το μπάνιο μας συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί με ευκολία ένα πλυντήριο και ένα ξεχωριστό στεγνωτήριο για τα ρούχα. Καλύτερα λοιπόν να χρησιμοποιήσεις αυτό το χώρο που είναι διαθέσιμος για να αποθηκεύσεις τα προσωπικά είδη μπάνιου σου, αντί να εγκαταστήσεις μια μεγάλη συσκευή.

#3 Ευκολία στη χρήση

Σκέφτηκες μήπως να τοποθετήσεις το στεγνωτήριο σου σε κάποιο άλλο δωμάτιο και όχι στο μπάνιο; Οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι σε αυτή την περίπτωση θα είναι περισσότερο δύσχρηστο για σένα, παρά εύχρηστο. Γιατί να πρέπει να μεταφέρεις τα ρούχα από το ένα δωμάτιο στο άλλο, ενώ στάζουν νερά; Με το πλυντήριο στεγνωτήριο, τα ρούχα πλαίνονται και στην συνέχεια μπορείς απλά να τα αφήσεις μέσα στο κάδο και να στεγνώσουν. Το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι απλά να επιλέξεις από την αρχή το πρόγραμμα στεγνώματος που θες. Τα προγράμματα είναι καλό να επιλέγονται με βάση τα ρούχα που θες να πλύνεις, για να είναι πιο αποτελεσματικό το στέγνωμα.

#4 Τα ρούχα δε σκονίζονται

Όταν απλώνεις στο μπαλκόνι, όλη η σκόνη, η γύρη και το καυσαέριο που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα “κάθονται” πάνω στα φρεσκοπλυμένα σου ρούχα. Γι αυτό πολλές φορές ακόμη και αν τα ρούχα είναι πλυμένα, φαίνονται βρώμικα. Ιδιαίτερα στα μαύρα ρούχα, κάνει αντίθεση και γίνεται εύκολα αντιληπτό. Αναγκαστικά λοιπόν πρέπει να τα ξαναβάζεις για πλύσιμο. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του πλυντηρίου στεγνωτηρίου είναι ότι τα ρούχα στεγνώνουν στον καθαρό κάδο του πλυντηρίου σου. Έτσι δεν κινδυνεύουν να αποκτήσουν σημάδια από σκόνη, γύρη ή καυσαέριο.

#5 Δεν μεταφέρεται υγρασία στο σπίτι

Ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν για να στεγνώσουν τα ρούχα το χειμώνα είναι να τα τοποθετήσουν μέσα στο σπίτι. Με αυτό το τρόπο όμως αυξάνεται η υγρασία στο σπίτι η οποία είναι και η βασική αιτία για ιώσεις και άσθμα. Παράλληλα εμφανίζεται μούχλα στους τοίχους και αρχίζουν να ξεφλουδίζουν. Ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγεις την υγρασία και τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει είναι να έχεις συνέχεια αναμμένα τα καλοριφέρ. Αυτή η λύση όμως μπορεί να σου κοστίσει αρκετά χρήματα. Δεν είναι καλύτερο λοιπόν για σένα να προλάβεις όλες αυτές τις συνέπειες της υγρασίας και να τοποθετήσεις πλυντήριο στεγνωτήριο;  

Μειονεκτήματα Πλυντηρίου Στεγνωτηρίου

#1 Τα ρούχα μυρίζουν άσχημα στις πρώτες πλύσεις

Στις πρώτες πλύσεις είναι πιθανό, τα ρούχα να βγάζουν μια ελαφρώς άσχημη μυρωδιά. Αυτό όμως το μειονέκτημα στο πλυντήριο στεγνωτήριο ισχύει μέχρι να “κάψουν” οι αντιστάσεις και να ξεκινήσει να λειτουργεί με κανονικούς ρυθμούς. Στην συνέχεια τα ρούχα σου, θα βγαίνουν πεντακάθαρα, μαλακά και θα μυρίζουν μαλλακτικό!

#2 Δε μυρίζει αρκετά το άρωμα του μαλακτικού

Όταν τελειώσει το στέγνωμα, τα ρούχα πρέπει να βγουν από το πλυντήριο στεγνωτήριο για να κρυώσουν. Ένα από τα μειονεκτήματα είναι ότι η μυρωδιά δεν είναι τόσο έντονη όσο θα ήταν με ένα απλό πλύσιμο. Η μυρωδιά όμως του μαλακτικού θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και σίγουρα τα ρούχα σου δεν θα μυρίζουν καυσαέριο όπως αν είχαν στεγνώσει έξω.

#3 Όταν χαλάσει το 1, δεν χρησιμοποιείται ούτε το άλλο

Ένα ακόμη μειονέκτημα είναι πως σε περίπτωση που χαλάσει το 1 από τα 2, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ούτε το άλλο. Είναι σημαντικό όμως να τονίσουμε πως κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό και αυτό το μειονέκτημα πλυντηρίου στεγνωτηρίου δεν ισχύει σε όλα. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν την αγορά, να ρωτήσεις  πώς λειτουργεί το στεγνωτήριο και το πλυντήριο. Με αυτό το τρόπο θα είσαι καλά προετοιμασμένος σε περίπτωση που κάποιο από τα 2 χαλάσει. 

Διάβασε επίσης “ 5 έξυπνα tips για την καλύτερη λειτουργία του στεγνωτηρίου ρούχων!”

#4 Δεν μπορεί να στεγνώσει την ίδια ποσότητα ρούχων που πλύθηκαν

Η χωρητικότητα πλύσης στο πλυντήριο στεγνωτήριο δεν είναι ίδια με τη χωρητικότητα για στέγνωμα. Αυτό είναι ίσως και το ποιο βασικό μειονέκτημα αυτής της οικιακής συσκευής. Συνήθως σε ένα πλυντήριο χωρητικότητας 8 κιλών, το στεγνωτήριο έχει χωρητικότητα 5-6 κιλά, ανάλογα με το μοντέλο. Αν συνηθίζεις λοιπόν να γεμίζεις τελείως το πλυντήριο ρούχων σου, ίσως χρειαστεί να αφαιρεθεί κάποια ποσότητα ρούχων πριν το στέγνωμα. Εναλλακτικά μπορείς να βάζεις τα πλυντήρια ανάλογα με το ποσό των κιλών που προτείνεται για να είναι αποτελεσματικό το στέγνωμα.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να κατανοήσεις τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για το πλυντήριο στεγνωτήριο. Αν ψάχνεις τεχνικό για την τοποθέτηση και επισκευή του πλυντηρίου-στεγνωτηρίου ρούχων, απευθύνσου στους ειδικούς! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Μαρούσι 06/08/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Χ.
Είδος συσκευής για σύνδεση:
Πλυντήριο Ρούχων, Πλυντήριο Πιάτων
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Εγκατάσταση
Καισαριανή 06/08/2020
Εκτελέστηκε από
Σταύρος Π.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ο κύριος Νίκος που ήρθε για να επισκευάσει τον φούρνο ήταν ένας ευγενεστατος άνθρωπος γνωστής του αντικειμένου και πάνω από όλα επαγγελματίας. Μπράβο σας πολλά συγχαρητήρια.

Για: Σταύρος Πουλικαράκος / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,8

Χρεώνετε πολλά για εσάς. Αν είχα χρόνο και έψαχνα περισσότερο θα έκανα τη δουλειά μου με τα μισά χρήματα.

Για: Δημήτρης Κοκκίνης / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Εξαιρετικός στη δουλειά του, συνεπής στους χρόνους του, λογική η αμοιβή του σε σχέση με αυτό που έπρεπε να φτιάξει και το μεγάλο κόστος του ανταλλακτικό που χρειαζόταν το ψυγείο. Βρήκε το ανταλλακτικό σε χρόνο dt και το τοποθέτησε αμέσως. Όχι μόνον έφτιαξε την κατάψυξη, αλλά την καθάρισε επιμελώς σε σημεία που θα ήταν δυσπρόσιτα για εμένα. Ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί μου, μέχρι να τελειώσει η εργασία. Συστήνω τον κ. Ρέππα ανεπιφύλακτα!

Για: Κώστας Ρέππας / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Μου κάνει εντύπωση πως κάποιος με τόσες αρνητικές κριτικές είναι ακόμα μέλος της ομάδας σας

Για: Ανδρέας Παπαφλωράτος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Εξαίρετος μάστορας. Ήρθε στην ώρα του κ τις δύο φορές (μια φορά για να αξιολογήσει την ζημιά κ μία για να την επιδιορθώσει). Μου εξήγησε αναλυτικά το τί ακριβώς συμβαίνει κ σε σύντομο χρονικό διάστημα επιδιορθωσε την βλάβη. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Για: Τριαντάφυλλος Ρέμπης / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
4,9

Επαγγελματίας με όλη την σημασία της λέξης, συνεπής στην ώρα του ραντεβού

Για: Σάκης Κωστόπουλος / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση