Οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών: 6 βήματα για να κάνεις τη σωστή επιλογή!

Καθώς αυξάνονται οι ανάγκες για ασφάλεια στο σπίτι του καθενός από εμάς, στην αγορά εμφανίζεται όλο και μεγαλύτερη ποικιλία σε συναγερμούς για οικιακή χρήση. Υπάρχουν πολλοί οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών, από διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες και χώρες προέλευσης. Ωστόσο, το πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι το γεγονός, ότι δεν υπάρχει συμφωνία στο ποιοι οικονομικοί συναγερμοί είναι αρκετά αξιόπιστοι και ανθεκτικοί, για να παρέχουν ουσιαστική ασφάλεια στο σπίτι.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς, όταν ψάχνεις για οικονομικούς συναγερμούς σπιτιών. Δεν αρκεί να έχουν χαμηλή τιμή αγοράς. Σημασία έχει και το κόστος εγκατάστασης, το κόστος συντήρησης και επισκευής, αλλά και το πόσα χρόνια θα αντέξει. Ένας οικονομικός συναγερμός που θα καταστραφεί σε λίγα χρόνια και θα χρειαστεί αντικατάσταση, καταλήγει να κοστίζει πολύ παραπάνω. Λοιπόν, τι πρέπει να προσέξεις όταν ψάχνεις για οικονομικούς συναγερμούς σπιτιών και πώς θα βρεις ένα αξιόπιστο σύστημα;

Πώς θα επιλέξεις τον πιο αξιόπιστο & οικονομικό συναγερμό για το σπίτι;

συναγερμοί σπιτιών οικονομικοί

#1 Κάνε έρευνα αγοράς για τις τιμές συστημάτων συναγερμών

Κατά κύριο λόγο, οι ασύρματοι συναγερμοί κοστίζουν περισσότερο, σε σχέση με τους ενσύρματους. Ωστόσο, οι ασύρματοι δε χρειάζονται καλωδίωση στο σπίτι και η εγκατάστασή τους γίνεται εύκολα και γρήγορα. Ταυτόχρονα, τα εξαρτήματα μπορούν να αλλάξουν θέση μέσα στο χώρο, αν νιώσεις ότι η παρούσα θέση τους δε σε καλύπτει για την ασφάλεια του χώρου. Φυσικά, αν σε απασχολεί αυστηρά το ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών, από άποψη τιμής αγοράς, τότε μπορείς να επιλέξεις ενσύρματους (καλωδιακούς).

#2 Ενημερώσου για τις μάρκες συναγερμών που κυκλοφορούν

Δεν υπάρχει συμφωνία, ως προς το ποια είναι η καλύτερη μάρκα συναγερμών σπιτιού. Υπάρχουν πολλές άγνωστες μάρκες με οικονομικούς συναγερμούς σπιτιών, των οποίων η ποιότητα είναι αμφισβητήσιμη. Ένας λόγος για να διαλέξεις μια γνωστή και επώνυμη μάρκα συναγερμού είναι για να βρίσκεις σίγουρα ανταλλακτικά στο μέλλον. Σε μερικά χρόνια, είναι πιθανό να χρειαστεί αλλαγή κάποιο κομμάτι του συστήματος και να χρειαστείς ανταλλακτικά.

Οι πολύ οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών, είναι πιθανό να μη σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα ή τα ανταλλακτικά να μην υπάρχουν πια σε μερικά χρόνια. Κάποιες πολύ δημοφιλείς μάρκες με αξιόπιστους συναγερμούς σε μεγάλο εύρος τιμών είναι οι Bosch, Paradox, Siemens, DCS, Caddx, Sigma, Crow, Jablotron. Φυσικά, κάθε εγκαταστάτης συναγερμού μπορεί να έχει κάποια διαφορετική άποψη ή κάποια πολύ χρήσιμη πρόταση για τις ανάγκες του σπιτιού σου, ανάλογα με τη μελέτη που έχει προηγηθεί.

οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών

#3 Ανακάλυψε αν το σπίτι σου έχει έτοιμη καλωδίωση

Τα σπίτια με έτοιμη καλωδίωση για συναγερμό, τείνουν να επιλέγουν τους ενσύρματους συναγερμούς. Αυτό συμβαίνει, γιατί με έτοιμη καλωδίωση, το κόστος για εγκατάσταση συναγερμού σπιτιού είναι αρκετά οικονομικό. Αντιθέτως, αν δεν έχεις έτοιμη καλωδίωση, τότε ενδέχεται οι πιο οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών για σένα να είναι οι ασύρματοι. Οι εργασίες για καλωδίωση κοστίζουν και παίρνουν περισσότερο χρόνο, άρα και περισσότερα ημερομίσθια. Ταυτόχρονα, οι εργασίες απαιτούν τρύπες σε τοίχους και άλλα μερεμέτια, τα οποία πρέπει να καλυφθούν.

Διάβασε επίσης: Τα 17 Σημάδια που αφήνουν οι Κλέφτες στα Σπίτια!

#4 Αναλογίσου το μελλοντικό κόστος συντήρησης

Το κόστος του συναγερμού του σπιτιού σου δεν τελειώνει, τη στιγμή που τελειώνει και η εγκατάσταση. Αντιθέτως, στο μέλλον είναι πιθανό να χρειαστεί κάποια συντήρηση και επισκευή. Κατά γενική ομολογία, οι ενσύρματοι θεωρούνται πιο οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών, από άποψη συντήρησης.

Ο λόγος είναι, ότι οι καλωδιακοί συναγερμοί δε χρειάζονται αλλαγή μπαταριών, κάτι που είναι απαραίτητο στους ασύρματους. Αν αγοράσεις έναν οικονομικό ασύρματο συναγερμό, θα πρέπει να μάθεις και πόσο συχνά χρειάζεται αλλαγή στις μπαταρίες, αλλά και πόσο κοστίζουν οι μπαταρίες.

#5 Προνόησε για το κόστος επισκευής

Οι συναγερμοί σπιτιών αποτελούν υλικά συστήματα, τα οποία μπορεί να υποστούν φθορές με το πέρασμα του χρόνου. Ακόμα και οι ίδιοι οι επίδοξοι διαρρήκτες, μπορεί να επιχειρήσουν να χαλάσουν έναν αισθητήρα του συναγερμού, εφόσον τον εντοπίσουν. Αυτό σημαίνει, πως θα χρειαστείς επισκευή με ειδικά ανταλλακτικά.

Για το λόγο αυτό, σου συστήνουμε να διαλέξεις μια γνωστή μάρκα συναγερμών, η οποία σίγουρα θα υπάρχει και σε λίγα χρόνια. Έτσι, θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεις εύκολα και οικονομικά ανταλλακτικά, αντί να χρειαστεί να αντικαταστήσεις ολόκληρο το σύστημα.

οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών

#6 Λάβε υπόψη σου τα τετραγωνικά που θέλεις να καλύψεις

Όσο μεγαλύτερο είναι το σπίτι σου, τόσο περισσότεροι αισθητήρες και εξαρτήματα θα χρειαστούν για την ασφάλειά του. Οι πιο οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών καλύπτουν μόνο μικρούς χώρους, ενώ οι τιμές αυξάνονται, όσο αυξάνονται οι διαστάσεις των χώρων που θέλεις να καλύψεις. Συνεπώς, όταν ψάχνεις για τιμές σε συστήματα συναγερμού, πρέπει να εξετάζεις και για πόσους χώρους προτείνονται, αλλά και με τι διαστάσεις. Αν επιλέξεις ένα συναγερμό, ο οποίος τελικά δεν ασφαλίζει το σπίτι σου, τότε η επένδυση δε θα έχει κανένα νόημα.

Διάβασε επίσης: Τι συναγερμό να βάλω στο σπίτι μου;

Συμπέρασμα: Ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών;

Αν θέλεις να διαλέξεις έναν οικονομικό συναγερμό σπιτιού, αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστο, δεν αρκεί να προσέξεις τις τιμές αγοράς. Αρχικά, πρέπει να καλέσεις έναν επαγγελματία τεχνικό συστημάτων ασφαλείας, για να μελετήσει το χώρο σου. Έπειτα, εκείνος θα σου προτείνει κάποιες κατάλληλες λύσεις για το σπίτι σου.

Από αυτό το σημείο και στο εξής, για να διαλέξεις σύστημα συναγερμού θα πρέπει να αναλογιστείς: α) την τιμή αγοράς, β) τη μάρκα, γ) το είδος συναγερμού (ενσύρματος/ ασύρματος), δ) τα κόστη συντήρησης, ε) τα κόστη επισκευής, στ) τις διαστάσεις του σπιτιού σου. Έτσι, οι πιο οικονομικοί συναγερμοί σπιτιών βγαίνουν στα μέτρα σου, ανάλογα με τις ανάγκες σου και με τη βοήθεια τεχνικού.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις ένα σύστημα συναγερμού οικονομικό, αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστο! Αν χρειάζεσαι τεχνικό για να σε βοηθήσει στην επιλογή και την εγκατάσταση συναγερμού, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές, από έμπειρους επαγγελματίες στην περιοχή σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα