7 τρόποι να ασφαλίσεις το σπίτι σου κατά την απουσία σου τις Πασχαλινές διακοπές!

Είθισται το Πάσχα και γενικά σε γιορτές και αργίες, να αφήνουμε το κλεινόν άστυ για να βρεθούμε στην εξοχή. Ειδικότερα δε κατά τη διάρκεια γιορτών, τείνουμε να λείπουμε μεγαλύτερο διάστημα.

Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, τότε αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει. Αν όχι, η ομάδα του Douleutaras.gr σου εύχεται ολόψυχα Καλή Ανάσταση!

Αναχωρώντας για τις Πασχαλινές διακοπές

Είσαι ήδη χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα ξεφύγεις από την καθημερινότητα της πόλης και πιθανότατα θα βρεθείς και με αγαπημένα πρόσωπα!

‘Εχεις κάνει όλες τις απαραίτητες προεργασίες για αυτήν την αναχώρηση, έχεις ετοιμάσει τις αποσκευές και είσαι πλέον έτοιμος για αναχώρηση.

Είσαι όμως πραγματικά έτοιμος; Υπάρχουν δύο θέματα ακόμη που πρέπει να σκεφτείς πριν την αναχώρησή σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να διασφαλίσεις στο μέγιστο ότι επιστρέφοντας, θα το βρεις όπως το άφησες.

3 βήματα για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις

Για να μην έχεις παρατράγουδα με την επιστροφή σου, είναι καλύτερα να προσέξεις για να έχεις!

Φρόντισε ώστε να μην υπάρχουν τυχόν διαρροές ρεύματος ή νερού. Κάτι τέτοιο, μπορεί να σου στοιχίσει τόσο οικονομικά όσο και να σε βάλει σε κόπο με το να προκαλέσει ζημιές σε έπιπλα και συσκευές.

  1. Κλείσε την κεντρική βάνα παροχής νερού. Μη ξεχάσεις αυτή στο μπαλκόνι ή στον κήπο εκτός και αν έχεις ενεργοποιημένο το αυτόματο πότισμα. Σιγουρέψου όμως ότι δεν υπάρχει ήδη διαρρόη σε κάποια από αυτές.
  2. Μην αφήνεις τίποτα στη πρίζα. Έτσι, πετυχαίνεις και εξοικονόμηση ενέργειας. Αποσύνδεσε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, οποιαδήποτε ηλεκτρονική (π.χ. φορτιστή κινητού) καθώς και τις συσκευές εικόνας και ήχου που δε χρειάζεται να βρίσκονται σε standby λειτουργία (π.χ. ψυγείο). Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείς να κατεβάσεις από τον κεντρικό πίνακα τις αντίστοιχες ασφάλειες (π.χ. πλυντήριο, κουζίνα, TV).
  3. Στην περίπτωση που έχεις τζάκι φρόντισε να κλείσεις την καμινάδα και να μην υπάρχει εντός του οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

4 βήματα για να ασφαλίσεις το σπίτι σου

Φυσικά, το κυριότερο μέλημά σου είναι να ασφαλίσεις το σπίτι σου. Με αυτόν τον τρόπο αποθαρρύνεις τυχόν διαρρήκτες.

  1. Έλεγξε σχολαστικά ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι καλά κλεισμένα και ασφαλισμένα. Παρομοίως, ελέγχεις τις εισόδους προς το γκαράζ ή την αποθήκη.
  2. Έλεγξε τους εξωτερικούς χώρους και βεβαιώσου ότι δεν έχεις αφήσει κάποιο εργαλείο ή σκάλα που θα μπορούσε να διευκολύνει στην παραβίαση του σπιτιού.
  3. Ενημέρωσε τους γείτονες ότι θα λείπεις προκειμένου να έχουν το νου τους και σε περίπτωση που δουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να καλέσουν άμεσα εσένα ή την αστυνομία. Επιπλέον, ίσως να μπορούν και να συλλέξουν τυχόν αλληλογραφία σου ώστε να μη συσσωρευτεί και προδίδει την απουσία σου.
  4. Ενεργοποίησε το συναγερμό (αν υπάρχει), άσε κάποιο εξωτερικό φως ανοιχτό ή αν έχεις φωτοκύτταρο ενεργοποίησέ το και κλείδωσε πολύ καλά την εξώπορτα.

Έχοντας κάνει όλα τα παραπάνω - τα οποία σημειωτέον δε θα σου πάρουν πάνω από 10 λεπτά - έχεις κάνει το μέγιστο δυνατό ώστε όταν θα επιστρέψεις να βρεις το σπίτι σου άθικτο! Μπορείς λοιπόν να αναχωρήσεις και να φτάσεις στον προορισμό σου χωρίς περαιτέρω ανησυχίες, απολαμβάνοντας στο έπακρο τις Πασχαλινές διακοπές!

Η ομάδα του Douleutaras.gr σου εύχεται καλό ταξίδι και Καλό Πάσχα!

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Ραφήνα 21/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΜΑΝΗΣ Θ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
H εργασία αφορά:
Σύστημα Συναγερμού
Υπάρχουσα καλωδίωση:
Ναι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Γαλάτσι 21/01/2021
Εκτελέστηκε από
Αλέξανδρος Δ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
H εργασία αφορά:
Σύστημα Συναγερμού
Υπάρχουσα καλωδίωση:
Ναι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Ραφήνα 16/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΜΑΝΗΣ Θ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
H εργασία αφορά:
Σύστημα Συναγερμού, Ανιχνευτές Κίνησης
Υπάρχουσα καλωδίωση:
Ναι
Κόστος 550,00€
5,0
Αναρτήθηκε από ΙΩΆΝΝΗΣ Μ.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Τόσο η αρχική ενημέρωση για την εγκατάσταση όσο και η εργασία στη συνέχεια ήταν άψογες σε συνδυασμό με την πολύ καλή τιμή.

Για: ΜΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΑΤLAS SECURITY / Συστήματα Ασφαλείας
5,0

Ο κ Παναγιώτης είναι ένας σωστός επαγγελματίας και πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Με εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο και είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Για: Παναγιώτης Κουκουζέλης / Συστήματα Ασφαλείας
5,0

Άριστος επαγγελματίας με πολλές γνώσεις στο αντικείμενο ευγενεστατος με συνέπεια συγχαρητήρια!!!!!!!!!

Για: Παναγιώτης Κουκουζέλης / Συστήματα Ασφαλείας
5,0

Εξαιρετικός στη δουλειά του, με προσοχή στη λεπτομέρεια, χωρίς ζημιές στη τοποθέτηση, λογικές τιμές και συνέπεια στους χρόνους του. Μου έλυσε όλες τις απορίες και πριν τη τοποθέτηση και μετά. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Για: ΜΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΑΤLAS SECURITY / Συστήματα Ασφαλείας
5,0

Η επικοινωνία μου με τον Κύριο Μάνη ήταν από την αρχή άψογη, ήταν ακριβής στην τήρηση του προκαθορισμένου ραντεβού μας και πολύ ακριβής επίσης στην καταγραφή των αναγκών του συστήματος που επρόκειτο να εγκαταστήσω. Η τηλεφωνική επικοινωνία μας υπήρξε συνεχής, καθότι οι απορίες μου ήταν αρκετές όσον αφορούσε το κόστος, τον τρόπο εγκατάστασης κλπ. Αγόγγυστα μου απαντούσε σε ότι ερώτημα του έθετα και ήταν πάντα ευγενικός και προσηνής. Την ημέρα του ραντεβού μας για την εγκατάσταση του συστήματος συναγερμού ήταν συνεπής και μαζί με τον συνεργάτη του, ολοκλήρωσαν την διαδικασία, χωρίς προβλήματα και κυρίως με μεγάλη προσοχή και σχολαστικότητα και, επίσης χωρίς ζημιές και σκουπίδια. Κατόπιν η ενημέρωση που μας παρείχε σχετικά με την λειτουργία του συστήματος, ήταν αναλυτικότατη και παρά τις συνεχείς ερωτήσεις μας, ακούραστα μας εξήγησε ξανά και ξανά ότι έπρεπε να μάθουμε σχετικά με την λειτουργία του συναγερμού. Άψογος επαγγελματίας. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Για: ΜΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΑΤLAS SECURITY / Συστήματα Ασφαλείας
5,0

Σωστός επαγγελματίας και λογικές τιμές. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Για: Στέργιος Μποτζούρογλου / Συστήματα Ασφαλείας