7 τρόποι να ασφαλίσεις το σπίτι σου κατά την απουσία σου τις Πασχαλινές διακοπές!

Είθισται το Πάσχα και γενικά σε γιορτές και αργίες, να αφήνουμε το κλεινόν άστυ για να βρεθούμε στην εξοχή. Ειδικότερα δε κατά τη διάρκεια γιορτών, τείνουμε να λείπουμε μεγαλύτερο διάστημα.

Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, τότε αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει. Αν όχι, η ομάδα του Douleutaras.gr σου εύχεται ολόψυχα Καλή Ανάσταση!

Αναχωρώντας για τις Πασχαλινές διακοπές

Είσαι ήδη χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα ξεφύγεις από την καθημερινότητα της πόλης και πιθανότατα θα βρεθείς και με αγαπημένα πρόσωπα!

‘Εχεις κάνει όλες τις απαραίτητες προεργασίες για αυτήν την αναχώρηση, έχεις ετοιμάσει τις αποσκευές και είσαι πλέον έτοιμος για αναχώρηση.

Είσαι όμως πραγματικά έτοιμος; Υπάρχουν δύο θέματα ακόμη που πρέπει να σκεφτείς πριν την αναχώρησή σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να διασφαλίσεις στο μέγιστο ότι επιστρέφοντας, θα το βρεις όπως το άφησες.

3 βήματα για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις

Για να μην έχεις παρατράγουδα με την επιστροφή σου, είναι καλύτερα να προσέξεις για να έχεις!

Φρόντισε ώστε να μην υπάρχουν τυχόν διαρροές ρεύματος ή νερού. Κάτι τέτοιο, μπορεί να σου στοιχίσει τόσο οικονομικά όσο και να σε βάλει σε κόπο με το να προκαλέσει ζημιές σε έπιπλα και συσκευές.

  1. Κλείσε την κεντρική βάνα παροχής νερού. Μη ξεχάσεις αυτή στο μπαλκόνι ή στον κήπο εκτός και αν έχεις ενεργοποιημένο το αυτόματο πότισμα. Σιγουρέψου όμως ότι δεν υπάρχει ήδη διαρρόη σε κάποια από αυτές.
  2. Μην αφήνεις τίποτα στη πρίζα. Έτσι, πετυχαίνεις και εξοικονόμηση ενέργειας. Αποσύνδεσε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, οποιαδήποτε ηλεκτρονική (π.χ. φορτιστή κινητού) καθώς και τις συσκευές εικόνας και ήχου που δε χρειάζεται να βρίσκονται σε standby λειτουργία (π.χ. ψυγείο). Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείς να κατεβάσεις από τον κεντρικό πίνακα τις αντίστοιχες ασφάλειες (π.χ. πλυντήριο, κουζίνα, TV).
  3. Στην περίπτωση που έχεις τζάκι φρόντισε να κλείσεις την καμινάδα και να μην υπάρχει εντός του οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

4 βήματα για να ασφαλίσεις το σπίτι σου

Φυσικά, το κυριότερο μέλημά σου είναι να ασφαλίσεις το σπίτι σου. Με αυτόν τον τρόπο αποθαρρύνεις τυχόν διαρρήκτες.

  1. Έλεγξε σχολαστικά ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι καλά κλεισμένα και ασφαλισμένα. Παρομοίως, ελέγχεις τις εισόδους προς το γκαράζ ή την αποθήκη.
  2. Έλεγξε τους εξωτερικούς χώρους και βεβαιώσου ότι δεν έχεις αφήσει κάποιο εργαλείο ή σκάλα που θα μπορούσε να διευκολύνει στην παραβίαση του σπιτιού.
  3. Ενημέρωσε τους γείτονες ότι θα λείπεις προκειμένου να έχουν το νου τους και σε περίπτωση που δουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να καλέσουν άμεσα εσένα ή την αστυνομία. Επιπλέον, ίσως να μπορούν και να συλλέξουν τυχόν αλληλογραφία σου ώστε να μη συσσωρευτεί και προδίδει την απουσία σου.
  4. Ενεργοποίησε το συναγερμό (αν υπάρχει), άσε κάποιο εξωτερικό φως ανοιχτό ή αν έχεις φωτοκύτταρο ενεργοποίησέ το και κλείδωσε πολύ καλά την εξώπορτα.

Έχοντας κάνει όλα τα παραπάνω - τα οποία σημειωτέον δε θα σου πάρουν πάνω από 10 λεπτά - έχεις κάνει το μέγιστο δυνατό ώστε όταν θα επιστρέψεις να βρεις το σπίτι σου άθικτο! Μπορείς λοιπόν να αναχωρήσεις και να φτάσεις στον προορισμό σου χωρίς περαιτέρω ανησυχίες, απολαμβάνοντας στο έπακρο τις Πασχαλινές διακοπές!

Η ομάδα του Douleutaras.gr σου εύχεται καλό ταξίδι και Καλό Πάσχα!

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Συντήρηση / Επισκευή
Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη 15/09/2020
Εκτελέστηκε από
Χρήστος Τ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση / Επισκευή
Υπάρχουσα καλωδίωση:
Ναι
H εργασία αφορά:
Κάμερα- Κλειστά κυκλώματα (CCTV)
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αθήνα 15/09/2020
Εκτελέστηκε από
Νίκος Α.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Υπάρχουσα καλωδίωση:
Όχι
H εργασία αφορά:
Σύστημα Συναγερμού
Κόστος 700,00€
5,0
Αναρτήθηκε από Αποστολης Κ.

Ο Γιάννης που ήρθε και μου έκανε την εγκατάσταση συναγερμου εκτός ότι ήταν πολύ καλός στην δουλειά του και η τιμή που μου έκανε ήταν πολύ καλή ευχαριστώ την MB εταιρεία και τον δουλευταρα που μου τους σύστησε

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ο Γιάννης που ήρθε και μου έκανε την εγκατάσταση συναγερμου εκτός ότι ήταν πολύ καλός στην δουλειά του και η τιμή που μου έκανε ήταν πολύ καλή ευχαριστώ την MB εταιρεία και τον δουλευταρα που μου τους σύστησε

Για: MB Security / Συστήματα Ασφαλείας
5,0

Η εμπειρία μου ήταν υπέροχη με τον συγκεκριμένο επαγγελματία και με το sites σας!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Για: ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΝΗΣ / Συστήματα Ασφαλείας
5,0

Συνεπης και εμπιστος,δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια,με πολύ καλές τιμές σε σχέση με την δουλειά που κάνει.προτεινεται 100%.

Για: Αλέξανδρος Δημητριάδης / Συστήματα Ασφαλείας
5,0

Ο Φάνης είναι πολύ καλος επαγγελματίας,με γνώσεις,συνέπεια και προθυμία!Τον συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Για: ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΝΗΣ / Συστήματα Ασφαλείας
5,0

Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος, άψογος επαγγελματίας, σοβαρός, ευγενικός τον συστήνω ανεπιφύλακτα!! Χαίρομαι που υπάρχουν στις ήμερες μας τέτοιοι επαγγελματίες σαν τον κ. Βακούλα.

Για: Χαράλαμπος Βακούλας / Συστήματα Ασφαλείας
5,0

1)Ραντεβού 9 το πρωί, 9 ακριβώς κουδούνι, 2) για να μπει στον σπτι μέσα φορούσε μάσκα λόγο covid-19, 3) μου ελησε ότι απορία είχα χωρίς να έχω κενά, 4)γνωση του αντικειμένου χωρίς κενά 5) οικονομικός με κατανόηση τον εποχών 5) ΧΩΡΙΣ ΔΕΎΤΕΡΗ ΣΚΈΨΗ 100 % ΕΠΙΛΟΓΉ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ

Για: Χαράλαμπος Βακούλας / Συστήματα Ασφαλείας