5 βασικά κριτήρια επιλογής πριν αγοράσεις ηλιακό θερμοσίφωνα!

ηλιακός θερμοσίφωνας

Η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα τριγυρίζει στο μυαλό σου όσο μεγαλώνει η ηλιοφάνεια;

Γνωρίζεις ήδη ότι η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελεί επένδυση με πολλά οφέλη.  Η επένδυση σε ηλιακό θερμοσίφωνα μπορεί να σου γλυτώσει πολλά χρήματα για ηλεκτρικό ρεύμα και να συμβάλει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Ποια είναι όμως τα βασικά κριτήρια για να επιλέξεις τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα;

Κριτήριο 1 - Μέγεθος δοχείου νερού 

Το πρώτο κριτήριο έχει να κάνει με τη μέση κατανάλωση ζεστού νερού ανά άτομο - κυρίως τον χειμώνα που η ηλιοφάνεια είναι σαφώς μικρότερη - συνυπολογίζοντας το νερό που χρησιμοποιείται και από πλυντήρια ρούχων ή πιάτων.

Αν μιλάμε για μία τετραμελή οικογένεια που δεν κάνει εξεζητημένη χρήση, τότε ένας ηλιακός θερμοσίφωνας των 160lt θεωρείται επαρκής.

Κριτήριο 2 - Λειτουργία και ηλιακοί συλλέκτες

Οι επιλεκτικοί συλλέκτες μπορούν να αποδώσουν μέχρι 40% περισσότερο από τους απλούς (χάλκινους) ηλιακούς συλλέκτες. Ειδικότερα εκείνοι με επίστρωση τιτανίου μπορούν να απορροφήσουν μέχρι 95% άμεση και έμμεση ακτινοβολία - άρα ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση πολύ σημαντική παράμετρος είναι η τακτική συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα για την καλή λειτουργία του.

Στον αντίποδα, υπάρχουν οι ηλιακοί που λειτουργούν με λυχνίες κενού, των οποίων η απόδοση θεωρείται ότι φτάνει το 100% ακόμα και το χειμώνα. Λόγω του μεγαλύτερου κόστους στην αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα, προτιμώνται στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη ζεστού νερού καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Κριτήριο 3 - Δοχείο θέρμανσης (boiler)

Διακρίνουμε το μπόιλερ, ανάλογα με το υλικό κατασκευής του:

Glass: Θεωρείτει η πιο αξιόπιστη κατασκευή, κυρίως για τις αντοχές της σε πολύ σκληρά νερά (σου θυμίζει κάτι;) και για την υψηλή ελαστικότητά της, προστατεύοντας από ρωγμές λόγω συστολής και διαστολής κατά τις απότομες μεταβολές στη θερμοκρασία.

Χάλκινο: Η τιμή αγοράς ανεβαίνει κατά πολύ για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα με χάλκινο μπόιλερ, όμως από την άλλη, μιλάμε για “αθάνατη” κατασκευή.

Ανοξείδωτο (ΙΝΟΧ): Δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα με μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και την ηλεκτρόλυση και αρκετά ακριβή στην αγορά.

Γαλβανιζέ: Είναι το πιο απλό και φθηνό υλικό με μικρή όμως αντοχή στη διάβρωση. Έχε υπόψη ότι σε περίπτωση διάβρωσής του, το νερό μολύνεται και γίνεται ακατάλληλο για την υγεία σου.

Κριτήριο 4 - Η μάρκα του ηλιακού

Τι μάρκα ηλιακό να διαλέξω; Συχνά κάνουμε το λάθος να επιλέξουμε κάποιο προϊόν με βάση τη μάρκα, αντί για τα χαρακτηριστικά του. Μην κάνεις το ίδιο λάθος στην επιλογή ηλιακού. Μεγαλύτερη σημασία έχουν οι σημάνσεις και πιστοποιήσεις του θερμοσίφωνα και όχι το τι μάρκα θα διαλέξεις.

Κριτήριο 5 - Η επιλογή εγκαταστάτη

Ακόμα και ο καλύτερος ηλιακός θερμοσίφωνας της αγοράς μπορεί να μην αποδίδει, αν εγκατασταθεί με λάθος τρόπο. Αντί να αναρωτιέσαι "τι μάρκα ηλιακό να διαλέξω;", άλλαξε την ερώτηση σε "ποιος θα αναλάβει την εγκατάσταση του ηλιακού μου;".

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις μόνο αξιολογημένους επαγγελματίες, με εγγυημένη εμπειρία στον κλάδο. Θα αναλάβουν οτιδήποτε χρειαστεί η εγκατάσταση του θερμοσίφωνά σου σε κεραμοσκεπή ή στην ταράτσα.

Ψάχνεις για τον καινούργιο σου ηλιακό; Απευθύνσου σε έναν ειδικό που μπορεί να σου υποδείξει τον καταλληλότερο θερμοσίφωνα για σένα και να τον εγκαταστήσει τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα σου βρούμε άμεσα τους κατάλληλους επαγγελματίες για να πάρεις προσφορές στα μέτρα σου!

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Νέα Σμύρνη 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Γεώργιος Κ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Συντήρηση
Άγιοι Ανάργυροι 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Απόστολος Μ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Επισκευή
Αθήνα 15/01/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Κ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλεκτρικό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Κόστος 45,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ καλός , επαγγελματίας , ευγενικός , ήρθε αμέσως σε μια δύσκολη στιγμή συγχαρητήρια!!!! Θα τον ξανα προτιμήσω!

Για: Ανδρέας Σαμαρτζής / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Αψογος επαγγελματίας.

Για: SERVICE 24 / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Συνεπής και πολύ ευγενικός

Για: Δημήτρης Νοδάρας / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Σωστότατος επαγγελματίας! Την ίδια κι όλας ημέρα της επικοινωνίας, ήρθε κι επισκεύασε τον ηλιακό, εξηγώντας αναλυτικά το πρόβλημα και τη λύση. Σίγουρα θα τον ξαναχρησιμοποιήσω και ασφαλώς θα τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για: Γεώργιος Κασσιώτης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Άμεση επικοινωνία, Αριστη εξυπηρέτηση. Πάνω από όλα, πολύ φιλικός και ευχάριστος άνθρωπος.

Για: Απόστολος Μπουρλής / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας!! Μας κάλεσε αμέσως, μας εξυπηρέτησε το επόμενο ακριβώς πρωινό γιατί λόγω μωρού ήταν ανάγκη, συνεπεστατος, μας εξήγησε το πρόβλημα και τη λύση του. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Για: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή