Μάθε τα 3 βασικά κριτήρια για την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

ηλιακός θερμοσίφωνας

Η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα τριγυρίζει στο μυαλό σου όσο μεγαλώνει η ηλιοφάνεια;

Γνωρίζεις ήδη ότι η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελεί επένδυση με πολλά οφέλη.  Η επένδυση σε ηλιακό θερμοσίφωνα μπορεί να σου γλυτώσει πολλά χρήματα για ηλεκτρικό ρεύμα και να συμβάλει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Ποια είναι όμως τα βασικά κριτήρια για να επιλέξεις τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα;

Κριτήριο 1 - Μέγεθος δοχείου νερού 

Το πρώτο κριτήριο έχει να κάνει με τη μέση κατανάλωση ζεστού νερού ανά άτομο - κυρίως το χειμώνα που η ηλιοφάνεια είναι σαφώς μικρότερη - συνυπολογίζοντας το νερό που χρησιμοποιείται και από πλυντήρια ρούχων ή πιάτων.

Αν μιλάμε για μία τετραμελή οικογένεια που δεν κάνει εξεζητημένη χρήση, τότε ένας ηλιακός θερμοσίφωνας των 160lt θεωρείται επαρκής.

Κριτήριο 2 - Λειτουργία και ηλιακοί συλλέκτες

Οι επιλεκτικοί συλλέκτες μπορούν να αποδώσουν μέχρι 40% περισσότερο από τους απλούς (χάλκινους) ηλιακούς συλλέκτες. Ειδικότερα εκείνοι με επίστρωση τιτανίου μπορούν να απορροφήσουν μέχρι 95% άμεση και έμμεση ακτινοβολία - άρα ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση πολύ σημαντική παράμετρος είναι η τακτική συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα για την καλή λειτουργία του.

Στον αντίποδα, υπάρχουν οι ηλιακοί που λειτουργούν με λυχνίες κενού, των οποίων η απόδοση θεωρείται ότι φτάνει το 100% ακόμα και το χειμώνα. Λόγω του μεγαλύτερου κόστους στην αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα, προτιμώνται στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη ζεστού νερού καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Κριτήριο 3 - Δοχείο θέρμανσης (boiler)

Διακρίνουμε το μπόιλερ, ανάλογα με το υλικό κατασκευής του:

Glass: Θεωρείτει η πιο ενδεδειγμένη κατασκευή, κυρίως για τις αντοχές της σε πολύ σκληρά νερά (σου θυμίζει κάτι;) και για την υψηλή ελαστικότητά της, προστατεύοντας από ρωγμές λόγω συστολής και διαστολής κατά τις απότομες μεταβολές στη θερμοκρασία.

Χάλκινο: Η τιμή αγοράς ανεβαίνει κατά πολύ για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα με χάλκινο μπόιλερ, όμως από την άλλη, μιλάμε για “αθάνατη” κατασκευή.

Ανοξείδωτο (ΙΝΟΧ): Δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα με μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και την ηλεκτρόλυση και αρκετά ακριβή στην αγορά.

Γαλβανιζέ: Είναι το πιο απλό και φθηνό υλικό με μικρή όμως αντοχή στη διάβρωση. Έχε υπόψη ότι σε περίπτωση διάβρωσής του, το νερό μολύνεται και γίνεται ακατάλληλο για την υγεία σου.

Σε κάθε περίπτωση, απευθύνσου σε έναν ειδικό που μπορεί να σου υποδείξει τον καταλληλότερο ηλιακό θερμοσίφωνα για σένα και να τον εγκαταστήσει τηρώντας τους κανόνες τεχνικής, εξασφαλίζοντας σωστή λειτουργία και μέγιστη απόδοση.

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Αθήνα 21/09/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Κ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλεκτρικό Θερμοσίφωνα
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Αποκλειστικά σήμερα
Συντήρηση
Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου 21/09/2020
Εκτελέστηκε από
Λάζαρος Κ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Κόστος 40,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Συνέπεια, ευγένεια, επαγγελματική κατάρτηση

Για: SERVICE 24 / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
4,8

Επαγγελματιας σωστος

Για: Γιώργος Κουρτέσης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Πολύ ευγενικός και συνεννοησιμος!

Για: Γεώργιος Ταρασίδης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Άμεση εξυπηρέτηση, πολύ καλός επαγγελματίας .

Για: Γιώργος Κουρτέσης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
1,0

έλλειψη βασικών στοιχειωδών γνώσεων για συνδέσεις...

Για: Γεώργιος Ταρασίδης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Ο Μανώλης ανέλαβε αγόγγυστα μια παρα πολύ βαρειά δουλειά (αντικατάσταση σπασμένου θερμοσίφωνα εντός στενού παταριού με τρομερή ζέστη και υγρασία). Αντιμετώπισε το πρόβλημα με καλή διάθεση, χιούμορ και αποτελεσματικότητα. Ήταν στην ώρα του και πραγματικά διόρθωσε ένα πρόβλημα μεγάλο και σε μια περίοδο που οι περισσότεροι επαγγελματίες ήταν σε άδεια (μέσα Αυγούστου). Να ναι καλά, τον συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: Μανώλης Λαμπαρδάκης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή