Πώς θα κάνεις σωστή ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα;

O θερμοστάτης είναι το εξάρτημα που ευθύνεται για τη σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας στο νερό του θερμοσίφωνα. H ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα αποτελεί μία βασική κίνηση, που εξασφαλίζει την ασφαλή και οικονομική λειτουργία του θερμοσίφωνα.

Πώς θα γίνει σωστά η ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα;

Υπάρχει πιθανότητα ο θερμοστάτης να μην έχει ρυθμιστεί στη θερμοκρασία που καλύπτει τις ανάγκες του σπιτιού. Η λανθασμένη ρύθμισή του, ή ακόμα χειρότερα, η φθορά του, χρειάζεται άμεση αντίδραση, για να μπορέσεις ξανά να χρησιμοποιήσεις το θερμοσίφωνα. Πολλοί θερμοσίφωνες έχουν εργοστασιακή ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα στις θερμοκρασίες μεταξύ 80°C και 65°C Οι υψηλές θερμοκρασίες 70-80°C στο θερμοστάτη, όχι μόνο είναι επικίνδυνες, αλλά δεν αποτελούν και οικονομική λύση για ένα σπίτι.  Αρχικά, σιγουρέψου ότι έχεις κλείσει την παροχή του ρεύματος προς το θερμοσίφωνα. Ανοίγοντας το καπάκι του θερμοσίφωνα,  θα δεις το θερμοστάτη δίπλα στο λαμπάκι. Ο θερμοστάτης αποτελείται από το ρυθμιστή θερμοκρασίας και το κουμπί του θερμικού. Χρησιμοποίησε ένα κατσαβίδι για  να αλλάξεις τη ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα προς τα πάνω ή προς τα κάτω. 
Διάβασε επίσης: Δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοσίφωνα. Τι θα κάνω;

Ρύθμιση ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα

Πώς να επιλέξεις τη θερμοκρασία στη ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα;

Όταν προχωρήσεις στη ρύθμιση, καλό είναι να μην επιλέξεις χαμηλή θερμοκρασία, π χ κάτω από 60°C, καθώς όταν κάνεις μπάνιο τραβάς το ζεστό νερό που υπάρχει αποθηκευμένο στο θερμοσίφωνα. Κατά συνέπεια ο θερμοσίφωνας αρχίζει να λαμβάνει κρύο νερό και συνεπώς δεν θα επαρκεί το ζεστό για να ολοκληρώσεις το μπάνιο σου.  Εφόσον δε συγκατοικείς με άλλα άτομα, μπορείς να ρυθμίσεις το θερμοσίφωνα στους 50°C. Με αυτό τον τρόπο το ζεστό νερό επαρκεί και με το παραπάνω για το μπάνιο σου. Επίσης, δε θα έχεις κάψει πολύ ρεύμα για το ζέσταμά του. Ενδεικτικά για κάθε τέταρτο που είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας, ξοδεύεται 1kwh ρεύματος. Εφόσον αποτελείς μέλος οικογένειας και προκειται να μοιραστείς το μπάνιο σου, η καλύτερη θερμοκρασία που μπορείς να επιλέξεις για τη ρύθμιση του θερμοσίφωνα είναι μεταξύ 65-70°C Έτσι, μόλις ξεκινήσεις το μπάνιο σου, δε θα προλάβει να κρυώσει το ζεστό νερό που βρίσκεται μέσα στο θερμοσίφωνα, καθώς θα πέσει κοντά στους 45-50°C.Συνεπώς θα μείνει ζεστό νερό και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. 

Τί γίνεται αν η ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα δεν έχει αποτελέσματα; 

Σε περίπτωση που δεν παρατηρείς βελτίωση στη λειτουργία του θερμοσίφωνα ή  σε περίπτωση που παρατηρεί ότι το νερό δε ζεσταίνεται, τότε χρειάζεται η γνώμη επαγγελαμτία για την επίλυση του προβλήματος.

Ένας έμπειρος τεχνικός είναι σε θέση να εκτιμήσει το πρόβλημα και να προχωρήσει άμεσα σε αντικατάσταση θερμοστάτη εφόσον χρειαστεί.  Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και μέσα σε λίγα λεπτά θα πάρεις προσφορά από εξειδικευμένο επαγγελματία στην περιοχή σου!δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοσίφωνα

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Φιλοθέη 23/02/2021
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Σήμερα (αποκλειστικά)
5,0
Αναρτήθηκε από Καραβανου Μ.

Αριστος συνεπης ευγενεστατος γρηγορος!

Συντήρηση
Δήμος Παύλου Μελά 24/02/2021
Εκτελέστηκε από
Υδραυλικές Λ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία
Επισκευή
Αιγάλεω 23/02/2021
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Ν.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Κόστος 30,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αριστος συνεπης ευγενεστατος γρηγορος!

Για: SERVICE 24 / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
4,9

Συνεπής, επαγγελματίας, άμεσος, αποτελεσματικός!

Για: Δημήτρης Νοδάρας / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Συνεπής την ώρα του, επαγγελματίας, ευγενικός. Δέχθηκε πιστωτική κάρτα και έκοψε απόδειξή!!! Έχουν περάσει σχεδόν δύο 24ωρα από την επισκευή. Θεωρώ ότι χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα για να αξιολογηθεί το τεχνικό έργο.

Για: Ανδρέας Σαμαρτζής / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με την εργασία. Χρειάστηκε να αλλάξει η ώρα του ραντεβού και η επικοινωνία ήταν άριστη! Ο Λουκάς, που ήταν ο τεχνικός που ήρθε στο ραντεβού, εκτέλεσε τις εργασίες που είχαν συμφωνηθεί άριστα και ήταν κατατοπιστικότατος!

Για: SERVICE 24 / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
4,8

Συγγνώμη που δεν μπορώ να δώσω πόντους αξιολόγησης γιατί το θέμα αφορούσε το ζέσταμα του νερού από ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και τα παιδιά που ήρθαν ήταν υδραυλικοί. Οπότε μου είπαν να καλέσω ηλεκτρολόγο. Oι πόντοι που έδωσα είναι γιατί τα παιδιά ήταν ευγενικά και ήθελαν πολύ να βοηθήσουν. Παρόλα αυτά ο ηλιακός θεροσύφωνας (εκτός ηλεκτρικού) δεν ζεστένει το νερό αλλά μάλλον αυτό χρειάζεται service που δεν ήταν κανονισμένο στην παρούσα επίσκεψη .

Για: Γιώργος Κουρτέσης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Συνεπείς, ευγενικοί, εξυπηρετικοί, καλή τοποθέτηση,ανταγωνιστικό κόστος έπειτα απο μεγάλη έρευνα αγοράς!

Για: Ανάργυρος Διαβολίκης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή