Ηλιακοί Θερμοσίφωνες - γιατί να επενδύσεις!

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι ενεργητικά ηλιοθερμικά συστήματα παραγωγής ζεστού νερού που κάνουν χρήση της ηλιακής ενέργειας. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε χώρες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια.

Σου θυμίζει κάτι αυτό; Η Ελλάδα, με μεγάλη ηλιοφάνεια - κατά μέσο όρο 250 ημέρες το χρόνο - καθιστά ιδανική την εγκατάσταση και χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Είδη Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Υπάρχουν δύο είδη ηλιακών θερμοσιφώνων. Ανοιχτού κυκλώματος όπου το νερό θερμαίνεται απευθείας, είναι φθηνότεροι αλλά δεν επιδέχονται αντιψυκτικά οπότε σε χαμηλές θερμοκρασίες παρουσιάζουν προβλήματα και, κλειστού κυκλώματος όπου το νερό θερμαίνεται μέσω εναλλάκτη θερμότητας.

Επιπλέον, ανάλογα με τον αριθμό ενεργειακών πηγών που χρησιμοποιούν, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διακρίνονται σε διπλής ενέργειας που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια ή ηλεκτρικό ρεύμα και, τριπλής ενέργειας που επιπλέον μπορούν να εκμεταλλευτούν ως θερμαντικό μέσο το ζεστό νερό του καλοριφέρ. Για τους τελευταίους, χρειάζεται να υπάρχει κατάλληλη υποδομή στο οίκημα.

Τα υπέρ

  1. Μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος. Ανάλογα με την ποιότητα του ηλιακού θερμοσίφωνα, η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να αγγίξει το 80%.
  2. Χρειάζεται στοιχειώδης συντήρηση. Μία φορά το χρόνο (όχι καλοκαίρι) συμπλήρωμα του αντιψυκτικού και εξειδικευμένη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα ανά δύο έτη (αναγράφεται και στους όρους της εγγύησης).
  3. Προσδίδει στο οίκημα μεγαλύτερη αξία και επιπλέον, μεταφέρεται. Αν λοιπόν, πρόκειται να ενοικιάσεις ή να πουλήσεις το οίκημά σου, θα αποτελεί ένα έξτρα ατού.
  4. Φιλικό προς το περιβάλλον και ζεστό νερό όλες τις ώρες!

Τα κατά

Κανένα. Αν παρόλα αυτά θεωρείς το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ένα “μαύρο σημείο”, σκέψου πόσα θετικά οφέλη θα έχεις από έναν ηλιακό θερμοσίφωνα.

Ο μέσος όρος ζωής ενός ηλιακού θερμοσίφωνα καλής ποιότητας είναι τα 15 έτη και η απόσβεση των χρημάτων σου γίνεται μέσα στο πρώτο με δεύτερο έτος - ανάλογα με την ποιότητα ηλιακού θερμοσίφωνα που διαλέγεις. Φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα για την καλή λειτουργία του.

Τελικά

Η αγορά και εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελεί περισσότερο επένδυση παρά έξοδο.

Ακόμα το σκέφτεσαι; Τι περιμένεις; Μπες στο Douleutaras.gr και πάρε προσφορές από τους καλύτερους επαγγελματίες. Άρχισε να εκμεταλλεύεσαι τη δύναμη του ήλιου σήμερα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Φιλοθέη 23/02/2021
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Σήμερα (αποκλειστικά)
5,0
Αναρτήθηκε από Καραβανου Μ.

Αριστος συνεπης ευγενεστατος γρηγορος!

Συντήρηση
Δήμος Παύλου Μελά 24/02/2021
Εκτελέστηκε από
Υδραυλικές Λ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία
Επισκευή
Αιγάλεω 23/02/2021
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Ν.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Κόστος 30,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αριστος συνεπης ευγενεστατος γρηγορος!

Για: SERVICE 24 / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
4,9

Συνεπής, επαγγελματίας, άμεσος, αποτελεσματικός!

Για: Δημήτρης Νοδάρας / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Συνεπής την ώρα του, επαγγελματίας, ευγενικός. Δέχθηκε πιστωτική κάρτα και έκοψε απόδειξή!!! Έχουν περάσει σχεδόν δύο 24ωρα από την επισκευή. Θεωρώ ότι χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα για να αξιολογηθεί το τεχνικό έργο.

Για: Ανδρέας Σαμαρτζής / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με την εργασία. Χρειάστηκε να αλλάξει η ώρα του ραντεβού και η επικοινωνία ήταν άριστη! Ο Λουκάς, που ήταν ο τεχνικός που ήρθε στο ραντεβού, εκτέλεσε τις εργασίες που είχαν συμφωνηθεί άριστα και ήταν κατατοπιστικότατος!

Για: SERVICE 24 / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
4,8

Συγγνώμη που δεν μπορώ να δώσω πόντους αξιολόγησης γιατί το θέμα αφορούσε το ζέσταμα του νερού από ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και τα παιδιά που ήρθαν ήταν υδραυλικοί. Οπότε μου είπαν να καλέσω ηλεκτρολόγο. Oι πόντοι που έδωσα είναι γιατί τα παιδιά ήταν ευγενικά και ήθελαν πολύ να βοηθήσουν. Παρόλα αυτά ο ηλιακός θεροσύφωνας (εκτός ηλεκτρικού) δεν ζεστένει το νερό αλλά μάλλον αυτό χρειάζεται service που δεν ήταν κανονισμένο στην παρούσα επίσκεψη .

Για: Γιώργος Κουρτέσης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Συνεπείς, ευγενικοί, εξυπηρετικοί, καλή τοποθέτηση,ανταγωνιστικό κόστος έπειτα απο μεγάλη έρευνα αγοράς!

Για: Ανάργυρος Διαβολίκης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή