Εγκατάσταση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Εγκατάσταση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Όλα τα μυστικά για μια σωστή σύνδεση θερμοσίφωνα

Χρειάζεσαι βοήθεια με την τοποθέτηση θερμοσίφωνα; Αναρωτιέσαι τι απαιτεί μια σωστή σύνδεση ηλιακού θερμοσίφωνα; Όλα όσα χρειάζεσαι για την καλύτερη εγκατάσταση είναι εδώ!

Είτε πρόκειται για την ηλεκτρολογική σύνδεση θερμοσίφωνα είτε για την τοποθέτηση ηλιακού, η διαδικασία που απαιτείται είναι αρκετά περίπλοκη και είναι αδύνατον να γνωρίζεις όλα όσα χρειάζονται. Τα οφέλη που προσφέρει όμως η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι πάρα πολλά, για αυτό και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να εξασφαλίσεις την καλύτερη λειτουργία του.

Πώς λειτουργεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι από τις πιο χρήσιμες και αποδοτικές συσκευές που μπορεί να επιλέξει κανείς. Διακρίνονται στους ηλιακούς θερμοσίφωνες ανοιχτού κυκλώματος και στους ηλιακούς κλειστού κυκλώματος, ενώ η χρήση και η λειτουργία τους βασίζεται στην εκμετάλλευση της ηλιακής ακτινοβολίας, που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας.

Χρησιμοποιώντας ηλιακούς συλλέκτες συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία που τους βοηθά να θερμάνουν το νερό, χωρίς όμως να αποκλείεται η ηλεκτρική ενέργεια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τις μέρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια θα μπορείς να ζεστάνεις το νερό μέσω ηλεκτρικής ενέργειας.

Τι θα κερδίσεις από την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων μέχρι και 80%, ενώ παράλληλα χαρίζει αυτονομία στο σπίτι χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.

Τα μεγέθη ηλιακού θερμοσίφωνα που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά είναι πολλά και κατάλληλα για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη. Ταυτόχρονα ευελιξία υπάρχει και στο σημείο εγκατάστασης, καθώς είναι δυνατή η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα, κεραμοσκεπή, ακόμα και σε μπαλκόνι.

Τί πρέπει να προσέξεις για την καλύτερη τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Αν θες να εκμεταλλευτείς, πλήρως τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει η εγκατάσταση ηλιακού υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις. Το σημείο τοποθέτησης ηλιακού, αλλά και η κλίση που θα έχει είναι από τα βασικότερα στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του θερμοσίφωνά σου.

Για να σε βοηθήσουμε να πετύχεις τη μέγιστη απόδοση της εγκατάστασης σου μιλήσαμε με τους έμπειρους υδραυλικούς της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε τα πιο χρήσιμα tips για την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα:

  • Το καλύτερο σημείο τοποθέτησης ηλιακού είναι προς το νότο καθώς εκεί υπάρχει ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
  • Απέφυγε την εγκατάστασή του κοντά σε ψηλά αντικείμενα ή δέντρα που μπορεί να του δημιουργούν ανεπιθύμητες σκιές.
  • Κατά την επιλογή του σημείου τοποθέτησης, έχε στο μυαλό σου ότι θα χρειαστείς αρκετό ελεύθερο χώρο γύρω του. Έτσι δεν θα χρειαστεί να τον μετακινήσεις, αν στο μέλλον χρειαστείς επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα.
  • Προσπάθησε ο ηλιακός να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο κατανάλωσης του νερού ώστε να μη χάνεται η θερμότητα μέσα από μακρινές διαδρομές στις σωληνώσεις.
  • Η κλίση του ηλιακού συλλέκτη πρέπει να είναι μεταξύ 20-50 μοιρών αν δε θες να έχεις απώλειες στην απόδοση του ηλιακού σου.

Εάν δώσεις προσοχή στα παραπάνω σημεία, να είσαι σίγουρος ότι η εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να σου αποφέρει πολλά κέρδη.

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Το κόστος είναι ένας παράγοντας που μας απασχολεί όλους όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε μια εργασία. Ωστόσο, οι τιμές για εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα εξαρτώνται από παράγοντες όπως το είδος και το μέγεθος του θερμοσίφωνα, αλλά και το σημείο τοποθέτησης. 

Είναι λογικό, για παράδειγμα, να ανεβαίνει η τιμή για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα σε κεραμοσκεπή, καθώς οι εργασίες που απαιτούνται είναι περισσότερες από ότι σε μία ταράτσα. Οι επαγγελματίες μας μπορούν να σου δώσουν προσφορά για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου και να αναλάβουν κάθε εργασία που χρειάζεσαι.

Γιατί να επιλέξεις το τεχνικό του Douleutaras.gr για σύνδεση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που θα επηρεάσουν τη μελλοντική απόδοση του ηλιακού σου είναι ο επαγγελματίας που θα επιλέξεις για να κάνει την εγκατάσταση. Η σωστή υδραυλική και ηλεκτρολογική σύνδεση είναι απαραίτητη για να έχεις έναν αποδοτικό ηλιακό θερμοσίφωνα που δεν θα παρουσιάζει συχνές βλάβες και προβλήματα.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους τεχνικούς με πολυετή εμπειρία και εκτενείς τεχνικές γνώσεις. Οι αξιολογημένοι επαγγελματίες μας αναλαμβάνουν αξιόπιστα την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα άμεσα και σε όποια περιοχή και αν βρίσκεσαι.

Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε προσφορά για κόστος εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα από τον καταλληλότερο επαγγελματία στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
286 αξιολογήσεις
ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ. ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Χ.Τ.
Λάζαρος Κ.
228 αξιολογήσεις
Μου εξήγησε αναλυτικά το πρόβλημα και τις επιλογές που είχαμε για τη λύση, ακόμα δέν έχω δει για να αξιολογήσω το αποτέλεσμα αλλά μου άρε...
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις
Συνεπέστατος στο ραντεβού του, μου εξήγησε τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν και πέρα από την τυπική συντήρηση προχωρήσαμε και σε α...
Ανδρεας Σ.
175 αξιολογήσεις
Πραγματικά σπάνιο είδος επαγγελματία στο χώρο του. Αφιέρωσε πολλές ώρες για την επίλυση του προβλήματος. Αντιλαμβανόμενος ότι μία οικογέν...
G. T.
164 αξιολογήσεις
ΕΥΓΕΝΕΙΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ...
Βασίλειος Τ.
162 αξιολογήσεις
ήταν μια χαρά η συνεργασία μας. το μόνο που θυμάμαι νομίζω ήταν που καθυστέρησε αρκετά να είναι στην ώρα του ραντεβού μας διότι είχε προη...
Σχετικά άρθρα
Η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα τριγυρίζει στο μυαλό σου όσο μεγαλώνει η ηλιοφάνεια;
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα είναι να το προλάβεις πριν εμφανιστεί ή διογκωθεί!
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει