Συντήρηση Ηλιακού & Επισκευή

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες για Συντήρηση Ηλιιακού Θερμοσίφωνα & Επισκευή

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες
Εξυπηρέτηση σε 3'

Μας περιγράφεις ΔΩΡΕΑΝ την εργασία σου

Την ίδια στιγμή σε συνδέουμε με αξιολογημένο και διαθέσιμο τεχνικό στην περιοχή σου

Μέσα σε λίγα λεπτά λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά!

Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2019

Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα - Επισκευή: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση για το σπίτι και προσφέρει τις υπηρεσίες του για δεκαετίες. Ωστόσο, ακόμα κι εκείνος χρειάζεται service, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα και η επισκευή του είναι απαραίτητες, για να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών βλάβες που μπορούν να προκύψουν και να σε οδηγήσουν σε επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα. Για καθεμία από αυτές, ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να σε βοηθήσει και να σου προσφέρει μια άμεση λύση, για να μη στερηθείς το ζεστό νερό στο σπίτι σου.

Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, συγκεντρώσαμε για σένα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα και το service. Με αυτές, ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να βρεις την καλύτερη λύση για το θερμοσίφωνά σου.

 

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για επισκευή & συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε κάθε υπηρεσία που σχετίζεται με ηλιακούς θερμοσίφωνες. Μπορούν να αναλάβουν, από μια απλή εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα, μέχρι την ολική αντικατάστασή του, με στόχο να σου προσφέρουν πιο άνετη διαβίωση στο χώρο σου.

Χρησιμοποιούν εξειδικευμένο εξοπλισμό και ειδικά εργαλεία, με τα οποία μπορούν να επιδιορθώσουν κάθε βλάβη, εύκολα και με ασφάλεια. Επίσης, όλοι μας οι τεχνικοί είναι αξιολογημένοι για τις υπηρεσίες τους στην επισκευή και το service ηλιακού και για την ποιότητα της δουλειάς τους.

Αν, λοιπόν, χρειάζεσαι άμεσα επισκευή και συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας με λίγα μόνο κλικ και πάρε την καλύτερη προσφορά από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου, στην καλύτερη τιμή!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία τεχνικό στην περιοχή σου

φωτογραφία επαγγελματία
Γιώργος Κ.
306 αξιολογήσεις

ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ. ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Χ.Τ.

φωτογραφία επαγγελματία
Λάζαρος Κ.
236 αξιολογήσεις

Μου εξήγησε αναλυτικά το πρόβλημα και τις επιλογές που είχαμε για τη λύση, ακόμα δέν έχω δει για να αξιολογήσω το αποτέλεσμα αλλά μου άρε...

Douleutaras.gr λογότυπο
Ανδρεας Σ.
228 αξιολογήσεις

Πραγματικά σπάνιο είδος επαγγελματία στο χώρο του. Αφιέρωσε πολλές ώρες για την επίλυση του προβλήματος. Αντιλαμβανόμενος ότι μία οικογέν...

Douleutaras.gr λογότυπο
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις

Συνεπέστατος στο ραντεβού του, μου εξήγησε τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν και πέρα από την τυπική συντήρηση προχωρήσαμε και σε α...

φωτογραφία επαγγελματία
Βασίλειος Τ.
177 αξιολογήσεις

ήταν μια χαρά η συνεργασία μας. το μόνο που θυμάμαι νομίζω ήταν που καθυστέρησε αρκετά να είναι στην ώρα του ραντεβού μας διότι είχε προη...

φωτογραφία επαγγελματία

ΕΥΓΕΝΕΙΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ...

Οι Καλύτεροι Επαγγελματίες στην κατηγορία Συντήρηση Ηλιακού & Επισκευή

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Στέφανος Κ. Συντήρηση Ηλιακού & Επισκευή - Μαρούσι
47 αξιολογήσεις
Αναλαμβάνω την επισκευή και την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Βρίσκομαι στον κλάδο για περίπου 14 χρόνια και η βαθιά τεχνογνωσία μου καθώς και η άριστη τεχνική κάλυψη, με καθιστούν ικανό να χειριστώ με επιτυχία κάθε είδους θερμοϋδραυλική εργασία. Είμαι πάντοτε συνεπής και φροντίζω ώστε κάθε εργασία να ολοκληρώνεται μέσα στα προσυμφωνημένα χρονικά όρια και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελατών μας, προσφέροντάς τους εξατομικευμένες προτάσεις, ανώτερης ποιότητας. Στο επίκεντρό των δραστηριοτήτων μας θέτουμε τον πελάτη και πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ικανοποίησή του.
Άκης Α. Συντήρηση Ηλιακού & Επισκευή - Αθήνα
17 αξιολογήσεις
Αναλαμβάνω την εγκατάσταση ή την επισκευή του ηλιακού σας θερμοσίφωνα. Είμαι υπεργολάβος υδραυλικών και οικοδομικών έργων με εμπειρία στον χώρο για περισσότερα από 25 χρόνια. Είμαι πολύ έμπειρος επαγγελματίας και χαρακτηρίζομαι για τα ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιώ για τις εργασίες μου. Με χαρακτηρίζουν η ποιότητα, η τεχνογνωσία, η αξιοπιστία και η συνέπεια. Οι επαγγελματικές μου αρχές είναι «Ποιότητα – Τεχνογνωσία – Αξιοπιστία ­ - Συνέπεια» και πρωταρχικός μου στόχος η άρτια εξυπηρέτηση των πελατών μου. Αναλαμβάνω να περατώσω για το χώρο σας γρήγορα, αποδοτικά και οικονομικά ένα σύνολο εργασιών που αφορούν τα πλακάκια. Διακρίνομαι για την άμεση εξυπηρέτηση, την ταχύτητα έργου και την ολοκλήρωση εντός συμφωνηθέντος χρονικού ορίου. Για εγγυημένα αποτελέσματα που θα μεταμορφώσουν το χώρο σας, είμαι στη διάθεσή σας!
Αναστάσιος Κ. Συντήρηση Ηλιακού & Επισκευή - Κερατσίνι
15 αξιολογήσεις
Αναλαμβάνω την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα για την οικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Διατηρώ ομάδα που δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνικών εργασιών για πάνω από 25 χρόνια, με απόλυτη αξιοπιστία αλλά και συνέπεια φέρνει τα ιδανικά αποτελέσματα για την κάθε σας εργασία. Παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και μηχανήματα για την κατασκευή και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης, αερισμού, εξαερισμού και φυσικού αερίου. Η εμπειρία μας σε όλο το εύρος των Η/Μ εφαρμογών μπορεί να προσφέρει λύσεις και επιλογές για κάθε σας ανάγκη Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε μαζί σας και να αναλάβουμε για εσάς την ολοκλήρωση εργασιών οποιασδήποτε κλίμακας.
Σταμάτης Κ. Συντήρηση Ηλιακού & Επισκευή - Αιγάλεω
30 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την εγκατάσταση του ηλιακού σας θερμοσίφωνα. Έχουμε μακρόχρονη εμπειρία σε μελέτες και ηλεκτρολογικές εφαρμογές καθώς και άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό, έτοιμο να εξυπηρετήσει κάθε σας ανάγκη. Μελετάμε προσεκτικά τον χώρο και προγραμματίζουμε τους χρόνους από πριν, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον τομέα μας και φροντίζουμε να ενσωματώνουμε νέες τεχνικές και μεθόδους και να εξασφαλίζουμε την καλή ατμόσφαιρα του χώρου σας. Λειτουργούμε εντός χρονοδιαγράμματος, είμαστε αξιόπιστοι, έμπειροι και κατέχουμε τεχνογνωσία στις εργασίες που σχετίζονται με την επισκευή και εγκατάσταση του ηλιακού σας θερμοσίφωνα. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να φέρουμε εις πέρας την εργασία σας άμεσα και με ιδιαίτερα οικονομικές τιμές!
Πάνος Σ. Συντήρηση Ηλιακού & Επισκευή - Καλλιθέα
27 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας προσφέρει αποτελεσματικές και άκρως επαγγελματικές λύσεις για το πρόβλημα της εγκατάστασης και της επισκευής του θερμοσίφωνα σας. Διαθέτουμε πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο των επισκευών και αξιόπιστα συνεργεία εξοπλισμένα με τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα. Οι κύριοι παράγοντες που έχουν συντελέσει στην ραγδαία ανάπτυξη μας είναι η γνώση και η αγάπη για την δουλειά μας. Εξυπηρετούμε άμεσα και παρέχουμε εγγύηση κατασκευής και προσφέρουμε λύσεις ανώτερης ποιότητας, αντάξιες των προσδοκιών σας. Εκπαιδευόμαστε συνεχώς,υιοθετούμε τις νέες μεθόδους και λειτουργούμε πάντα θέτοντας στο επίκεντρό τις ανάγκες σας. Επιλέξτε μας ώστε να σας προσφέρουμε, μόνιμη λύση στο πρόβλημα, που αντιμετωπίζετε!

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα πολύπλοκο σύστημα και χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Όσο πιο έγκαιρα απευθυνθείς σε έναν ειδικό για την επισκευή του, τόσο πιο εύκολα θα επαναφέρεις την καλή του απόδοση. Τα πιο συνηθισμένα σημάδια ότι χρειάζεσαι σέρβις ηλιακού είναι:

 • Ο ηλιακός δεν ζεσταίνει το νερό.

 • Δε βγάζει ζεστό νερό το μπόιλερ.

 • Ο ηλιακός δε λειτουργεί με το ρεύμα.

 • Ο ηλιακός ρίχνει την ασφάλεια του πίνακα.

 • Δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοσίφωνα.

 • Τρέχει νερό από το θερμοσίφωνα.

 • Υπάρχει διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα.

 • Ο ηλιακός δε δουλεύει με το καλοριφέρ.

 • Διαρροή από βαλβίδα ασφαλείας θερμοσίφωνα.

Αν παρατηρήσεις κάποια από τις παραπάνω ενδείξεις, είναι η στιγμή να απευθυνθείς σε έναν ειδικό. Η επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μονόδρομος και μόνο ένας επαγγελματίες μπορεί να την αναλάβει, με ασφάλεια και εγγυημένο αποτέλεσμα.

Ποιες εργασίες αναλαμβάνουν συχνά οι τεχνικοί μας για επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα;

 

Αν και είναι πιθανό να παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα, ή μείωση στην απόδοση του ηλιακού σου, είναι δύσκολο να ξέρεις πού ακριβώς οφείλεται, μέχρι να διαγνωστεί από έναν εξειδικευμένο τεχνικό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι οι πιο συχνές εργασίες που είναι πιθανό να χρειαστούν κατά το service και την επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα είναι οι εξής:

1. Επισκευή ηλιακού συλλέκτη

2. Επισκευή μπόιλερ ηλιακού

3. Αλλαγή αντίστασης ηλιακού

4. Αντικατάσταση τζαμιού ηλιακού

5. Αλλαγή θερμοστάτη ηλιακού

6. Αλλαγή ασφάλειας θερμοσίφωνα

7. Εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα

Γιατί είναι σημαντικό να κάνεις τακτική συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Για να αποφύγεις μελλοντικές βλάβες μετά από μια επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι σημαντικό να φροντίζεις για την τακτική συντήρηση του ηλιακού σου. Με το προληπτικό σέρβις και τη συντήρηση, θα εξασφαλίσεις:

 • Μακροζωία του θερμοσίφωνα & αντοχή στο χρόνο

 • Μέγιστη απόδοση ηλιακού θερμοσίφωνα

 • Εξοικονόμηση ενέργειας & προστασία του περιβάλλοντος

 • Πρόληψη και αποφυγή βλαβών που θα κόστιζαν περισσότερο

 • Εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση κτιρίου

Σε γενικές γραμμές, ένας ηλιακός χρειάζεται συντήρηση, τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια. Ωστόσο, οι ειδικοί συστήνουν να κάνεις προληπτικό έλεγχο, σε περίπτωση που παρατηρήσεις κάποια μείωση στην απόδοση του ηλιακού σου. Είναι πιθανό να χρειάζεσαι μια απλή εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα, αλλά σίγουρα είναι καλό να προσέξεις.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνει η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να αναλάβει το σέρβις του ηλιακού σου, εύκολα και γρήγορα. Οι βασικές εργασίες που περιλαμβάνονται συνήθως για μια ολοκληρωμένη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι:

1. Αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου:

Η αλλαγή της ράβδου μαγνησίου του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι από τις σημαντικότερες εργασίες συντήρησης και πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσει το καζάνι λόγω ηλεκτρόλυσης, κάτι που μπορεί να επιφέρει ένα αρκετά υψηλό κόστος επισκευής.

2. Αντικατάσταση της φλάντζας στεγανότητας:

Η αλλαγή της φλάντζας αντίστασης είναι σημαντικό να γίνεται, για να προλαμβάνεται μία πιθανή διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα. Οι διαρροές στους ηλιακούς θερμοσίφωνες, μπορεί να οδηγήσουν σε κάψιμο του θερμοστάτη και της αντίστασης.

3. Συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού:

Είναι σημαντικό μία φορά τον χρόνο να γίνεται συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό του κύκλωμα και αλλαγή υγρών ηλιακού θερμοσίφωνα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει υγρό ή έχει εξατμιστεί μετά την περίοδο του καλοκαιριού, ο ηλιακός δε θερμαίνεται και η απόδοσή του μειώνεται δραματικά.

4. Καθαρισμός του πυθμένα του boiler:

Ο καθαρισμός ηλιακού θερμοσίφωνα, που περιλαμβάνει και τον καθαρισμό του μπόιλερ, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εργασίες για μια πλήρη και αποτελεσματική συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα. Με τον καθαρισμό boiler επιτυγχάνεται η απομάκρυνση αλάτων και λάσπης που συσσωρεύονται με τον καιρό και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του κυκλώματος.

5. Έλεγχος ασφαλιστικών βαλβίδων:

Τα ασφαλιστικά μέρη του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι καλό να αντικαθίστανται τακτικά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σκάσει ο θερμοσίφωνας σε περίοδο υπερθέρμανσης. Ακόμη, η αλλαγή τους συντελεί στην βελτίωση της μόνωσης των σωληνώσεων.

6. Εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα:

Είναι πιθανό, να χρειαστεί ο τεχνικός να κάνει και εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα, για να εξασφαλιστεί η καλύτερη απόδοση του συστήματος. Η διαδικασία δε διαρκεί πολλή ώρα και μπορεί να σε γλιτώσει από τη μειωμένη απόδοση του θερμοσίφωνά σου.

εικόνα τεχνικού
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει