Συντήρηση Ηλιακού & Επισκευή

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα & Επισκευή

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα - Επισκευή: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση για το σπίτι και προσφέρει τις υπηρεσίες του για δεκαετίες. Ωστόσο, ακόμα κι εκείνος χρειάζεται service, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα και η επισκευή του είναι απαραίτητες, για να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών βλάβες που μπορούν να προκύψουν και να σε οδηγήσουν σε επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα. Για καθεμία από αυτές, ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να σε βοηθήσει και να σου προσφέρει μια άμεση λύση, για να μη στερηθείς το ζεστό νερό στο σπίτι σου.

Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, συγκεντρώσαμε για σένα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα και το service. Με αυτές, ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να βρεις την καλύτερη λύση για το θερμοσίφωνά σου.

Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζεσαι επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα πολύπλοκο σύστημα και χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Όσο πιο έγκαιρα απευθυνθείς σε έναν ειδικό για την επισκευή του, τόσο πιο εύκολα θα επαναφέρεις την καλή του απόδοση. Τα πιο συνηθισμένα σημάδια ότι χρειάζεσαι σέρβις ηλιακού είναι:

 • Ο ηλιακός δεν ζεσταίνει το νερό.

 • Δε βγάζει ζεστό νερό το μπόιλερ.

 • Ο ηλιακός δε λειτουργεί με το ρεύμα.

 • Ο ηλιακός ρίχνει την ασφάλεια του πίνακα.

 • Δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοσίφωνα.

 • Τρέχει νερό από το θερμοσίφωνα.

 • Υπάρχει διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα.

 • Ο ηλιακός δε δουλεύει με το καλοριφέρ.

 • Διαρροή από βαλβίδα ασφαλείας θερμοσίφωνα.

Αν παρατηρήσεις κάποια από τις παραπάνω ενδείξεις, είναι η στιγμή να απευθυνθείς σε έναν ειδικό. Η επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μονόδρομος και μόνο ένας επαγγελματίες μπορεί να την αναλάβει, με ασφάλεια και εγγυημένο αποτέλεσμα.

Ποιες εργασίες αναλαμβάνουν συχνά οι τεχνικοί μας για επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα;

Αν και είναι πιθανό να παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα, ή μείωση στην απόδοση του ηλιακού σου, είναι δύσκολο να ξέρεις πού ακριβώς οφείλεται, μέχρι να διαγνωστεί από έναν εξειδικευμένο τεχνικό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι οι πιο συχνές εργασίες που είναι πιθανό να χρειαστούν κατά το service και την επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα είναι οι εξής:

1. Επισκευή ηλιακού συλλέκτη

2. Επισκευή μπόιλερ ηλιακού

3. Αλλαγή αντίστασης ηλιακού

4. Αντικατάσταση τζαμιού ηλιακού

5. Αλλαγή θερμοστάτη ηλιακού

6. Αλλαγή ασφάλειας θερμοσίφωνα

7. Εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα

Γιατί είναι σημαντικό να κάνεις τακτική συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Σε γενικές γραμμές, ένας ηλιακός χρειάζεται συντήρηση, τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια. Ωστόσο, οι ειδικοί συστήνουν να κάνεις προληπτικό έλεγχο, σε περίπτωση που παρατηρήσεις κάποια μείωση στην απόδοση του ηλιακού σου. Είναι πιθανό να χρειάζεσαι μια απλή εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα, αλλά σίγουρα είναι καλό να προσέξεις.

Για να αποφύγεις μελλοντικές βλάβες μετά από μια επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι σημαντικό να φροντίζεις για την τακτική συντήρηση του ηλιακού σου. Με το προληπτικό σέρβις και τη συντήρηση, θα εξασφαλίσεις:

 • Μακροζωία του θερμοσίφωνα & αντοχή στο χρόνο

 • Μέγιστη απόδοση ηλιακού θερμοσίφωνα

 • Εξοικονόμηση ενέργειας & προστασία του περιβάλλοντος

 • Πρόληψη και αποφυγή βλαβών που θα κόστιζαν περισσότερο

 • Εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση κτιρίου

Ποιες εργασίες περιλαμβάνει η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να αναλάβει το σέρβις του ηλιακού σου, εύκολα και γρήγορα. Οι βασικές εργασίες που περιλαμβάνονται συνήθως για μια ολοκληρωμένη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι:

1. Αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου:

Η αλλαγή της ράβδου μαγνησίου του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι από τις σημαντικότερες εργασίες συντήρησης και πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσει το καζάνι λόγω ηλεκτρόλυσης, κάτι που μπορεί να επιφέρει ένα αρκετά υψηλό κόστος επισκευής.

2. Αντικατάσταση της φλάντζας στεγανότητας:

Η αλλαγή της φλάντζας αντίστασης είναι σημαντικό να γίνεται, για να προλαμβάνεται μία πιθανή διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα. Οι διαρροές στους ηλιακούς θερμοσίφωνες, μπορεί να οδηγήσουν σε κάψιμο του θερμοστάτη και της αντίστασης.

3. Συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού:

Είναι σημαντικό μία φορά τον χρόνο να γίνεται συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό του κύκλωμα και αλλαγή υγρών ηλιακού θερμοσίφωνα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει υγρό ή έχει εξατμιστεί μετά την περίοδο του καλοκαιριού, ο ηλιακός δε θερμαίνεται και η απόδοσή του μειώνεται δραματικά.

4. Καθαρισμός του πυθμένα του boiler:

Ο καθαρισμός ηλιακού θερμοσίφωνα, που περιλαμβάνει και τον καθαρισμό του μπόιλερ, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εργασίες για μια πλήρη και αποτελεσματική συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα. Με τον καθαρισμό boiler επιτυγχάνεται η απομάκρυνση αλάτων και λάσπης που συσσωρεύονται με τον καιρό και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του κυκλώματος.

5. Έλεγχος ασφαλιστικών βαλβίδων:

Τα ασφαλιστικά μέρη του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι καλό να αντικαθίστανται τακτικά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σκάσει ο θερμοσίφωνας σε περίοδο υπερθέρμανσης. Ακόμη, η αλλαγή τους συντελεί στην βελτίωση της μόνωσης των σωληνώσεων.

6. Εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα:

Είναι πιθανό, να χρειαστεί ο τεχνικός να κάνει και εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα, για να εξασφαλιστεί η καλύτερη απόδοση του συστήματος. Η διαδικασία δε διαρκεί πολλή ώρα και μπορεί να σε γλιτώσει από τη μειωμένη απόδοση του θερμοσίφωνά σου.

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για επισκευή & συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε κάθε υπηρεσία που σχετίζεται με ηλιακούς θερμοσίφωνες. Μπορούν να αναλάβουν, από μια απλή εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα, μέχρι την ολική αντικατάστασή του, με στόχο να σου προσφέρουν πιο άνετη διαβίωση στο χώρο σου.

Χρησιμοποιούν εξειδικευμένο εξοπλισμό και ειδικά εργαλεία, με τα οποία μπορούν να επιδιορθώσουν κάθε βλάβη, εύκολα και με ασφάλεια. Επίσης, όλοι μας οι τεχνικοί είναι αξιολογημένοι για τις υπηρεσίες τους στην επισκευή και το service ηλιακού και για την ποιότητα της δουλειάς τους.

Αν, λοιπόν, χρειάζεσαι άμεσα επισκευή και συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας με λίγα μόνο κλικ και πάρε την καλύτερη προσφορά από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου, στην καλύτερη τιμή!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία τεχνικό στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
286 αξιολογήσεις
ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ. ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Χ.Τ.
Λάζαρος Κ.
227 αξιολογήσεις
Μου εξήγησε αναλυτικά το πρόβλημα και τις επιλογές που είχαμε για τη λύση, ακόμα δέν έχω δει για να αξιολογήσω το αποτέλεσμα αλλά μου άρε...
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις
Συνεπέστατος στο ραντεβού του, μου εξήγησε τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν και πέρα από την τυπική συντήρηση προχωρήσαμε και σε α...
Ανδρεας Σ.
175 αξιολογήσεις
Πραγματικά σπάνιο είδος επαγγελματία στο χώρο του. Αφιέρωσε πολλές ώρες για την επίλυση του προβλήματος. Αντιλαμβανόμενος ότι μία οικογέν...
G. T.
164 αξιολογήσεις
ΕΥΓΕΝΕΙΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ...
Βασίλειος Τ.
160 αξιολογήσεις
ήταν μια χαρά η συνεργασία μας. το μόνο που θυμάμαι νομίζω ήταν που καθυστέρησε αρκετά να είναι στην ώρα του ραντεβού μας διότι είχε προη...
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει