Συντήρηση Ηλιακού & Επισκευή

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα & Επισκευή

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι service ηλιακού και τί πρέπει να κάνεις;

Νομίζεις ότι χρειάζεσαι επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα; Αναρωτιέσαι γιατί ο ηλιακός δε βγάζει ζεστό νερό ή μήπως χρειάζεσαι αλλαγή θερμοστάτη θερμοσίφωνα; Μήπως έχει έρθει ο καιρός για συντήρηση ηλιακού; Μην αγχώνεσαι, έχουμε τις απαντήσεις σε όλα σου τα προβλήματα!

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας επιλέγεται από όλο και περισσότερο κόσμο, καθώς η χρήση του συνοδεύεται από πολλά οφέλη. Ωστόσο, όπως και όλες οι συσκευές έτσι και ο ηλιακός δεν είναι απίθανο να παρουσιάσει κάποια βλάβη που χρειάζεται επισκευή.

Το service ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μία εργασία η οποία απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και ειδικό εξοπλισμό. Αν παρουσιαστεί κάποια βλάβη στο θερμοσίφωνα, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις πέρα από το να απευθυνθείς σε έναν ειδικό. 

Γνωρίζοντας, όμως τη διευκόλυνση που παρέχει σε όποιο σπίτι υπάρχει, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να εξασφαλίσεις το καλύτερο αποτέλεσμα στην επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα.

Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζεσαι service ηλιακού θερμοσίφωνα;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα περίπλοκο σύστημα και χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Όσο πιο έγκαιρα απευθυνθείς σε έναν ειδικό για την επισκευή του, τόσο πιο εύκολα θα επαναφέρεις την απόδοση του.

Τα πιο συνηθισμένα σημάδια ότι χρειάζεσαι σέρβις ηλιακού είναι:

 • Ο ηλιακός δεν ζεσταίνει το νερό.
 • Δε βγάζει ζεστό νερό το μπόιλερ.
 • Ο ηλιακός δε λειτουργεί με το ρεύμα.
 • Δε ζεσταίνει ο θερμοσίφωνας.
 • Ο ηλιακός ρίχνει την ασφάλεια του πίνακα.
 • Δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοσίφωνα.
 • Τρέχει νερό από το θερμοσίφωνα.
 • Υπάρχει διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα.
 • Ο ηλιακός δε δουλεύει με το καλοριφέρ.
 • Διαρροή από βαλβίδα ασφαλείας θερμοσίφωνα.

Αν παρατηρήσεις κάποια από τις παραπάνω ενδείξεις είναι η στιγμή να απευθυνθείς σε έναν ειδικό. Η επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μονόδρομος και μόνο ένας επαγγελματίες μπορεί να την αναλάβει

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους θα χρειαστείς έναν επαγγελματία;

Αν και είναι πιθανό να παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα ή μείωση στην απόδοση του ηλιακού σου, δεν μπορείς να ξέρεις που ακριβώς οφείλεται μέχρι να διαγνωστεί από έναν εξειδικευμένο τεχνικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι πιο συχνές εργασίες που είναι πιθανό να χρειαστούν κατά την επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα είναι οι εξής:

 • Επισκευή ηλιακού συλλέκτη
 • Επισκευή μπόιλερ ηλιακού
 • Αλλαγή αντίσταση θερμοσίφωνα
 • Αντικατάσταση τζαμιού ηλιακού
 • Αλλαγή θερμοστάτη θερμοσίφωνα
 • Αλλαγή ασφάλειας θερμοσίφωνα
 • Εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα

Τί πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις τον ηλιακό σου σε καλή κατάσταση;

Όσο ποιοτικός και να είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας που έχεις εγκαταστήσει στο χώρο σου, θα έρθει η στιγμή που θα παρουσιάσει βλάβη και θα χρειαστεί επισκευή. Οι βασικοί λόγοι που παρουσιάζονται βλάβες στους ηλιακούς θερμοσίφωνες είναι η καθημερινή χρήση, η φθορά του χρόνου και η λανθασμένη χρήση που επιβαρύνει τη λειτουργία τους.

Για να αποφύγεις μελλοντικές βλάβες μετά από ένα service ηλιακού θερμοσίφωνα είναι σημαντικό να φροντίζεις για την τακτική συντήρηση ηλιακού.

 • Με το προληπτικό σέρβις θα εξασφαλίσεις:
 • Μακροζωία του θερμοσίφωνα & αντοχή στο χρόνο
 • Μέγιστη απόδοση ηλιακού θερμοσίφωνα
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Πρόληψη και αποφυγή βλαβών
 • Εξοικονόμηση χρημάτων

Ποιες εργασίες περιλαμβάνει η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να αναλάβει το σέρβις του ηλιακού σου εύκολα και γρήγορα. Οι βασικές εργασίες που περιλαμβάνονται συνήθως για μια ολοκληρωμένη συντήρηση ηλιακού είναι:

Αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου
Η αλλαγή της ράβδου μαγνησίου του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι από τις σημαντικότερες εργασίες συντήρησης και πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσει το καζάνι λόγω ηλεκτρόλυσης, κάτι που μπορεί να επιφέρει ένα αρκετά υψηλό κόστος επισκευής.

Αντικατάσταση της φλάντζας στεγανότητας
Η αλλαγή της φλάντζας αντίστασης είναι σημαντικό να γίνεται για να προλαμβάνεται μία πιθανή διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα. Οι διαρροές στους ηλιακούς θερμοσίφωνες, μπορεί να οδηγήσουν σε κάψιμο του θερμοστάτη και της αντίστασης.

Συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού
Για να μην μειώνεται η απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι σημαντικό μία φορά τον χρόνο να γίνεται συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό του κύκλωμα και αλλαγή υγρών ηλιακού θερμοσίφωνα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει υγρό ή έχει εξατμιστεί μετά την περίοδο του καλοκαιριού, ο ηλιακός δεν θερμαίνεται και η απόδοσή του μειώνεται δραματικά.

Καθαρισμός του πυθμένα του boiler
Ο καθαρισμός ηλιακού θερμοσίφωνα, που περιλαμβάνει και τον καθαρισμό του μπόιλερ, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εργασίες για μια πλήρη και αποτελεσματική συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα. Με τον καθαρισμό boiler επιτυγχάνεται η απομάκρυνση αλάτων και λάσπης που συσσωρεύονται με τον καιρό και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του κυκλώματος.

Έλεγχος Ασφαλιστικών Βαλβίδων
Τα ασφαλιστικά μέρη του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι καλό να αντικατασταθούν, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σκάσει ο θερμοσίφωνας σε περίοδο υπερθέρμανσης. Ακόμη, η αλλαγή τους συντελεί στην βελτίωση της μόνωσης των σωληνώσεων.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται η συντήρηση ηλιακού;

Σε γενικές γραμμές ένας ηλιακός χρειάζεται συντήρηση τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια. Ωστόσο, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του ηλιακού θερμοσίφωνα, η κατασκευαστική εταιρεία ορίζει κάθε πότε θα χρειάζεται συντήρηση.

Αν θες να αποφύγεις περιττά προβλήματα και έξοδα φρόντισε να ακολουθήσεις αυτές τις οδηγίες. Επιπλέον, είναι χρήσιμο να προχωρήσεις σε έναν προληπτικό έλεγχο σε περίπτωση που παρατηρήσεις κάποια μείωση στην απόδοση του ηλιακού σου.

Τί σου προσφέρουν οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr;

Οι επαγγελματίες μας, έχοντας αναλάβει αμέτρητες επισκευές ηλιακών, μπορούν να φέρουν εις πέρας αξιόπιστα κάθε service ηλιακού θερμοσίφωνα και να σου εξασφαλίσουν λειτουργικά αποτελέσματα.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις τους καλύτερους εξειδικευμένους επαγγελματίες για να σε βοηθήσουν με ό,τι χρειάζεται ο ηλιακός σου. Οι αξιολογημένοι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν πέρα από το σέρβις ηλιακού οποιαδήποτε άλλη εργασία χρειάζεσαι όπως αντικατάσταση, σύνδεση και συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό εξυπηρετούν κάθε είδος και μάρκα ηλιακού, σε όποια περιοχή κι αν βρίσκεσαι. Αν θες τη καλύτερη και πιο άμεση επισκευή ηλιακού δεν έχεις παρά να κάνεις λίγα κλικ.

Καταχώρησε εύκολα την εργασία σου, πάρε προσφορά για το κόστος επισκευής ηλιακού θερμοσίφωνα και εξασφάλισε τη σωστή λειτουργία της εγκατάστασής σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία τεχνικό στην περιοχή σου

Κωνσταντίνος Ζουπάνος
34 αξιολογήσεις
Άμεση εξυπηρέτηση με τον συνεργάτη κ. Μάριο. Άψογη επικοινωνία και πολύ καλή δουλειά!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΙΔΩΝΗΣ
8 αξιολογήσεις
Μια χαρά υδραυλικός ο μαστροδημήτρης, τον συστήνω!
Αgt Hydro
58 αξιολογήσεις
Πολύ καλός στη δουλειά του και έμπειρος!
Ανδρέας Νικολόπουλος
30 αξιολογήσεις
Άψογος!
Πάρης Αποστολίδης
6 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας, με άριστες γνώσεις, πολύ ευγενικός και προσεκτικός στην εργασία του!
Χρήστος Κότσης
44 αξιολογήσεις
Πολύ επαγγελματική δουλειά. Άριστη εξυπηρέτηση και φιλική συμπεριφορά!
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει