Βλάβη στο θερμοσίφωνα: 4 σημάδια που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά!

Η ευχαρίστηση που παίρνεις από ένα καυτό μπάνιο μετά τη δουλειά είναι αδιαμφισβήτητη. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν γυρνάς κουρασμένος στο σπίτι και μια βλάβη στο θερμοσίφωνα είναι η μικρή έκπληξη που σε περιμένει; Δυστυχώς ίσως να είναι πολύ αργά.

Ζήτα άμεσα επαγγελματική βοήθεια για να εμποδίσεις την εκτεταμένη καταστροφή.  Οι ζημιές που μπορούν  να προκύψουν, από μια τέτοια βλάβη, είναι πολύ μεγάλες και εξαιρετικά κοστοβόρες. Πριν φτάσεις στο σημείο που θα πρέπει να αλλάξεις όλο τα πάτωμα και να παλέψεις με την υγρασία στον τοίχο, υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορούν να σε προειδοποιήσουν.

Πώς θα καταλάβεις ότι υπάρχει βλάβη στο θερμοσίφωνα;

Το νερό δεν είναι αρκετά ζεστό.

Αν όση ώρα και να περιμένεις το νερό δεν ζεσταίνεται αρκετά, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Επίσης, αν παρατηρείς ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας του νερού, χωρίς να έχεις κάνει κάτι εσύ, είναι σημάδι ότι ο θερμοσίφωνας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Λέγεται ότι το κρύο νερό σφίγγει το δέρμα αλλά δεν υπάρχει λόγος να το δοκιμάσεις μες στο χειμώνα. Μπορεί το πρόβλημα να είναι μικρό και να οφείλεται στο θερμοστάτη ή στις ηλεκτρικές συνδέσεις.

Ακούς περίεργους θορύβους.

Το boiler σου κάνει φασαρία όταν ζεσταίνει το νερό; Ακούγεται σαν να σου ετοιμάζει ζεστά, λαχταριστά ποπ κορν; Πιθανότατα, δυστυχώς, είναι στα τελευταία του. Υπάρχει βλάβη στο θερμοσίφωνα και πρέπει να ζητήσεις άμεσα επαγγελματική βοήθεια. Αν το αντιληφθείς έγκαιρα μπορεί να προλάβεις να το επισκευάσεις πριν τρυπήσει και χρειάζεται ολική αντικατάσταση.

Το νερό είναι βρώμικο.

Ανοίγεις το ζεστό νερό στο ντους σου κι αυτό είτε μυρίζει είτε βγάζει κομματάκια σκουριάς; Ο θερμοσίφωνας σου θέλει καθάρισμα. Με τον καιρό άλατα και λάσπες έχουν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό του boiler, με το παραπάνω αποτέλεσμα. Μια ετήσια συντήρηση στο θερμοσίφωνα σου, όμως, μπορεί να εμποδίσει την περαιτέρω ζημιά. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι τα λεφτά που θα έπρεπε να δώσεις αργότερα για να τον επισκευάσεις, θα ήταν πολύ περισσότερα.

Υπαρχει διαρροή νερού.

Αν μια μικρή λιμνούλα έκανε την εμφάνιση της γύρω απο το θερμοσίφωνά σου, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλα. Έχει σημασία να καταλάβεις από που πηγάζει  η διαρροή. Αν είναι από κάποια φλάτζα ή από τη βαλβίδα, το πρόβλημα πιθανότατα διορθώνεται εύκολα. Αντίθετα αν έχει τρυπήσει ο θερμοσίφωνας, δεν γλιτώνεις την αντικατάσταση. Καλό είναι να ελέγχεις τακτικά το boiler σου. Συνήθως, επειδή η εγκατάσταση βρίσκεται σε σημείο που δεν έχουμε άμεση οπτική επαφή, αντιλαμβανόμαστε τη διαρροή όταν είναι πια αργά.

Μην αγνοήσεις τα παραπάνω σημάδια, αν θέλεις να γλιτώσεις περιττά έξοδα. Ένας έμπειρος επαγγελματίας της πλατφόρμας μας είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει την εργασία σου. Η βοήθεια που χρειάζεσαι είναι μόνο λίγα κλικ μακριά!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Φιλοθέη 23/02/2021
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Σήμερα (αποκλειστικά)
5,0
Αναρτήθηκε από Καραβανου Μ.

Αριστος συνεπης ευγενεστατος γρηγορος!

Συντήρηση
Δήμος Παύλου Μελά 24/02/2021
Εκτελέστηκε από
Υδραυλικές Λ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία
Επισκευή
Αιγάλεω 23/02/2021
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Ν.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Κόστος 30,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αριστος συνεπης ευγενεστατος γρηγορος!

Για: SERVICE 24 / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
4,9

Συνεπής, επαγγελματίας, άμεσος, αποτελεσματικός!

Για: Δημήτρης Νοδάρας / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Συνεπής την ώρα του, επαγγελματίας, ευγενικός. Δέχθηκε πιστωτική κάρτα και έκοψε απόδειξή!!! Έχουν περάσει σχεδόν δύο 24ωρα από την επισκευή. Θεωρώ ότι χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα για να αξιολογηθεί το τεχνικό έργο.

Για: Ανδρέας Σαμαρτζής / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με την εργασία. Χρειάστηκε να αλλάξει η ώρα του ραντεβού και η επικοινωνία ήταν άριστη! Ο Λουκάς, που ήταν ο τεχνικός που ήρθε στο ραντεβού, εκτέλεσε τις εργασίες που είχαν συμφωνηθεί άριστα και ήταν κατατοπιστικότατος!

Για: SERVICE 24 / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
4,8

Συγγνώμη που δεν μπορώ να δώσω πόντους αξιολόγησης γιατί το θέμα αφορούσε το ζέσταμα του νερού από ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και τα παιδιά που ήρθαν ήταν υδραυλικοί. Οπότε μου είπαν να καλέσω ηλεκτρολόγο. Oι πόντοι που έδωσα είναι γιατί τα παιδιά ήταν ευγενικά και ήθελαν πολύ να βοηθήσουν. Παρόλα αυτά ο ηλιακός θεροσύφωνας (εκτός ηλεκτρικού) δεν ζεστένει το νερό αλλά μάλλον αυτό χρειάζεται service που δεν ήταν κανονισμένο στην παρούσα επίσκεψη .

Για: Γιώργος Κουρτέσης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Συνεπείς, ευγενικοί, εξυπηρετικοί, καλή τοποθέτηση,ανταγωνιστικό κόστος έπειτα απο μεγάλη έρευνα αγοράς!

Για: Ανάργυρος Διαβολίκης / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή