Τι Πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιο; Do's & Don'ts!

Η ερώτηση “Τι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιο” έχει απασχολήσει όλους όσους αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση πλακιδίων ή γενική ανακαίνιση μπάνιου. Η απάντηση μπορεί να είναι κάτι που θα μας δυσκολέψει πολύ, για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε παρακάτω τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει το ιδανικό πλακάκι για ένα μικρό μπάνιο.

Πώς να διαλέξω τι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιο;

Τι χρειάζεται να προσέξουμε όταν επιλέγουμε πλακάκια για ένα μικρό μπάνιο; Τα κυριότερα στοιχεία στα οποία χρειάζεται να δώσουμε βάση, είναι το χρώμα, το σχήμα και οι διαστάσεις του πλακιδίου. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα Ναι και τα Όχι σε κάθε επιλογή, ώστε να διαλέξεις ευκολότερα το κατάλληλο πλακάκι για το μπάνιο σου.

1. Να βάλω έντονα χρώματα;

Ίσως η βασικότερη ερώτηση που θα μας απασχολήσει στην επιλογή πλακιδίων. Οι ειδικοί της διακόσμησης προτείνουν ανοιχτά, απαλά χρώματα σε μικρούς χώρους και είναι ένα από τα βασικά μυστικά που θα μας βοηθήσουν στην επιλογή χρώματος σε κάθε μικρό χώρο. 

Το απόλυτα λευκό πλακάκι είναι μεν μία ασφαλής λύση, αλλά δίνει ένα αρκετά αποστειρωμένο ύφος στο χώρο. Προτίμησε λευκό και αποχρώσεις από γήινα χρώματα και δε θα χάσεις! Οι αποχρώσεις αυτές είναι πιο γλυκές και ταιριάζουν πάντα με τα είδη υγιεινής του μπάνιου μας. 

Εφόσον το επιτρέπει η διαμόρφωση του χώρου, μπορούμε να επιλέξουμε έναν τοίχο και να παίξουμε με λίγο πιο έντονες αποχρώσεις εκεί. Για παράδειγμα αν επιλέξουμε το μπεζ σαν κύριο χρώμα για τους τοίχους, μπορούμε να το συνδυάσουμε με μερικά καφέ πλακάκια σε ένα σημείο για να σπάσουμε τη μονοτονία. Επιπλέον και η επιλογή της μπορντούρας σε μία διαφορετική πάνω από τα πλακάκια των τοίχων, θα δώσει μία ενδιαφέρουσα προοπτική στο χώρο και θα κάνει τη διαφορά.

9 φανταστικές ιδέες για παλιό μπάνιο με μοντέρνο στυλ!

2. Τι μέγεθος πλακάκια να διαλέξω για ένα μικρό μπάνιο; 

Τα πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία άνεσης και χώρου, όταν έρχεται η ώρα να ανακαινίσουμε ένα μικρό μπάνιο. Μία από τις βασικότερες ερωτήσεις που μας απασχολούν στην αντικατάσταση πλακιδίων είναι: Μικρά ή μεγάλα πλακάκια; Η επιλογή μικρών πλακιδίων σε έντονο χρώμα ή με μοτίβα, θα μικρύνει σημαντικά το μπάνιο μας και θα δώσει μία ένταση στο χώρο που δε χρειάζεται. 

Τα μεγάλα πλακάκια σε γήινους και ανοιχτόχρωμους τόνους “κερδίζουν” περισσότερο χώρο και δίνουν βάθος. Προτίμησε μεγάλα τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα πλακάκια για το μπάνιο σου και κυρίως για το δάπεδο του. Στους τοίχους του μπάνιου, μπορούμε να επιλέξουμε πλακάκια σε λίγο μικρότερες διαστάσεις αλλά σε παρόμοιες ανοιχτόχρωμες επιλογές.

τι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιοΕφόσον επιθυμείς μικρό πλακάκι για το μπάνιο, ένα μυστικό είναι να επιλέξεις το ίδιο μοτίβο για πάτωμα και τοίχους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα ενιαίο αποτέλεσμα που είναι ξεκούραστο στο μάτι. Επίσης προσφέρει μία προοπτική στο μικρό μπάνιο και δεν το βαραίνει. Προσοχή όμως στα χρώματα που θα επιλέξεις. Και σε αυτή την περίπτωση, δίνουμε προτεραιότητα στα παστέλ και ανοιχτόχρωμα χρώματα για τα πλακάκια.  

τι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιο

6+1 Ιδέες για μοντέρνα πλακάκια μπάνιου!

3. Τι σχήμα πλακιδίων να προτιμήσω; 

Το σχήμα που θα επιλέξουμε στα πλακάκια μπορεί να δώσει μία πολύ ενδιαφέρουσα νότα στο μικρό μας μπάνιο. Μία πρωτότυπη πρόταση είναι να επιλέξουμε παραλληλόγραμμα πλακάκια για τους τοίχους και να αντιστρέψουμε τη συνηθισμένη τους φορά προς την αντίθετη. 

Τα κάθετα πλακάκια οδηγούν το βλέμμα σταδιακά προς το ταβάνι, κάνοντας το δωμάτιο να μοιάζει ψηλότερο. Αμέσως προστίθεται ύψος στο χώρο που δίνει την αίσθηση της ευρυχωρίας σε ένα μικρό μπάνιο.

τι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιοτι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιοτι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιο

Πάρε κι άλλες ιδέες για τα πλακάκια του μπάνιου σου!

Επίσης, μπορούμε εκτός από το χρώμα να παίξουμε και με διαφορετικές υφές στα πλακάκια. Πλέον κυκλοφορούν στο εμπόριο πλακάκια με πολύ ιδιαίτερα ανάγλυφα σχήματα που δίνουν μία industrial προσέγγιση στον τοίχο του μπάνιου σου.  Όπως και με το έντονο χρώμα, έτσι και τα πρωτότυπα σχήματα είναι καλύτερο να τοποθετηθούν σε ένα σημείο του μπάνιου. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να στενέψουν σημαντικά το χώρο. 

τι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιο

Image credits Pinterest

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε με την ερώτηση "Τι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιο" και να επιλέξεις το κατάλληλο πλακάκι που θα αναδείξει το μικρό μπάνιο σου! Για επαγγελματική τοποθέτηση πλακιδίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ανακαίνιση μπάνιου από τους καλύτερους τεχνίτες της αγοράς, καταχώρησε την εργασία σου στην υπηρεσία μας και λάβε άμεσα προσφορές!τι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιο

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αιγάλεω 25/11/2020
Εκτελέστηκε από
Μάρκος Γ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό θέλεις να χρησιμοποιήσεις;
Πλακάκι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Χαλάνδρι 24/11/2020
Εκτελέστηκε από
Μαρσέλο Μ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τι υλικό θέλεις να χρησιμοποιήσεις;
Πλακάκι
Κόστος 60,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Σοβαρός επαγγελματίας, άμεσος, πολύ καλή επικοινωνία!! Κάναμε ολική ανακαίνιση στην κουζίνα μας, τοποθέτηση μεγάλα πλακιδια δαπέδου 60x60 και επιτοίχια πλακάκια τύπου τούβλο λευκό 10x20 στον τοίχο. Στα μπάνια μας καναμε τοποθέτηση ντουζίερας. Μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και άψογη τοποθέτηση. Ευχαριστούμε πολύ, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι - συστήνεται 100%

Για: Anastas Cera / Πλακάκια - Μάρμαρα
4,4

Καλός και θα τον ξαναχρησιμοποιήσω

Για: Σταθης Βαρβελης / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Πολυ σωστος ο κυριος προδρομος,εξυπηρετικος,πολυ καλη τιμη και ωραιος μαστορας,σιγουρα θα τον ξαναπροτιμησω,συστηνεται ανεπιφυλακτα

Για: Πρόδρομος Σόπογλου / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Εργατικός

Για: Χρήστος Μουρτάι / Πλακάκια - Μάρμαρα
1,5

Εντελώς εκτός χρονοδιαγραμματος... Ποιότητα εργασιων, κάτω του μετρίου!

Για: Αχιλλέας Μπαλής / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας. Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση σε 2 μέρες όπως είχαμε συμφωνήσει και το αποτέλεσμα της δουλειάς του ήταν πάρα πολύ καλό. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!

Για: Anastas Cera / Πλακάκια - Μάρμαρα