No1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών

Τοποθέτηση Πλακιδίων

Μάθε τα πάντα για την τοποθέτηση πλακιδίων, δες τιμές & πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες!

Δωρεάν προσωποποιημένες προσφορές

Επιλεγμένοι επαγγελματίες

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Τοποθέτηση, Επισκευή
 • Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
 • Επισκευή
 • Συντήρηση (Τρίψιμο - Γυάλισμα)
π.χ.: Έως 25 τ.μ., 26 τ.μ. - 50 τ.μ.
 • Έως 25 τ.μ.
 • 26 τ.μ. - 50 τ.μ.
 • 51 τ.μ. - 100 τ.μ
 • Πάνω από 100 τ.μ.
π.χ.: Ναι, Όχι
 • Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
 • Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
π.χ.: Άμεσα, Μέσα στις επόμενες 10 μέρες
 • Άμεσα
 • Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
 • Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες
 • Το επόμενο τρίμηνο
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Τελευταία ενημέρωση: 20/9/2020

Τοποθέτηση πλακιδίων - Πλακάκια μπάνιου, κουζίνας, δαπέδου

Η τοποθέτηση πλακιδίων είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες στην ανακαίνιση. Είτε πρόκειται να τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου, κουζίνας ή πλακάκια δαπέδου και βεράντας, η σωστή επιλογή μπορεί να ανανεώσει τον χώρο σου και γι’ αυτό αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. 

Η συμβουλευτική καθοδήγηση και η τοποθέτηση από επαγγελματία τεχνίτη, σίγουρα καθιστούν την όλη εργασία πολύ πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα. Το να γνωρίζεις ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα και τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών πλακιδίων, συμβάλλει επίσης στο να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το τελικό αποτέλεσμα και να εξασφαλιστεί η διάρκειά του στο πέρασμα του χρόνου. Οι πληροφορίες αυτές παρουσιάζονται αναλυτικά στον οδηγό που ακολουθεί.

Μην ξεχνάς ότι οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας αναλαμβάνουν την εργασία τοποθέτησης που χρειάζεται ο δικός σου χώρος. Αν το επιθυμείς, μπορούν επίσης να σε προμηθεύσουν, κατόπιν συνεννόησης μαζί σου, με τη σωστή ποσότητα και ποιότητα των πλακιδίων που θα επιλέξεις, καθώς και με όλα τα υπόλοιπα, απαραίτητα υλικά, για να μην κουραστείς καθόλου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να συμπληρώσεις δωρεάν τη φόρμα μας, για να σε φέρουμε άμεσα σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκείνοι θα σου δώσουν προσφορές, ειδικά για τις ανάγκες σου, για να διαλέξεις το συνεργάτη που προτιμάς!

Ιδέες για Τοποθέτηση Πλακιδίων σε Κάθε Χώρο!

Ποιες είναι οι τιμές για τοποθέτηση πλακιδίων ανάλογα με τα τετραγωνικά;

 • Τοποθέτηση πλακιδίων με τιμή 6€ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.)

 • Τοποθέτηση πλακιδίων για 25 τ.μ. από 100€

 • Τοποθέτηση πλακιδίων για 100 τ.μ. από 400€

 • Τοποθέτηση πλακιδίων για πάνω από 100 τ.μ. από 700€

Πώς καθορίζεται το κόστος της τοποθέτησης πλακιδίων;

Το κόστος καθορίζεται με βάση τέσσερις παράγοντες: τα τετραγωνικά μέτρα, την κατάσταση και το είδος της επιφάνειας (π.χ. τοίχος ή δάπεδο), το είδος των πλακιδίων και τα επιμέρους υλικά που θα χρειαστείς, και, τέλος, το είδος της εργασίας (π.χ. αντικατάσταση παλιών ή τοποθέτηση νέων).

Ο γενικός κανόνας είναι ο εξής: όσο περισσότερα τα τετραγωνικά που θες να καλύψεις, τόσο μεγαλύτερο το κόστος. Σημείωσε εδώ ότι για μικρές επιφάνειες, το κόστος θα υπολογιστεί με βάση ημερομίσθιο, δηλαδή με κόστος ανά ημέρα που θα χρειαστεί να αφιερώσει ο πλακάς για την εργασία. Στην αγορά παρατηρείται επίσης η τάση των επαγγελματιών να δίνουν μία προκαθορισμένη τιμή - προσφορά για όλο το μπάνιο, το WC ή την κουζίνα. 

Οι υπόλοιποι παράγοντες παρουσιάζονται στις ξεχωριστές ενότητες που ακολουθούν.

τοποθέτηση πλακιδίων

Ποια είναι τα βασικά είδη πλακιδίων ανά υλικό κατασκευής;

Στην αγορά, θα βρεις πάρα πολλές επιλογές σε πλακάκια τοίχου και δαπέδου. Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο ένα πλακάκι καθορίζει την ποιότητα, τις ιδιότητες και το κόστος αγοράς του.

Το βασικότερα είδη πλακιδίων με βάση το υλικό κατασκευής τους είναι:

 • Τα κεραμικά πλακάκια

 • Τα πορσελανάτα πλακάκια

Ας εξετάσουμε το κάθε είδος ξεχωριστά:

Τα κεραμικά πλακάκια φτιάχνονται από πηλό και χωρίζονται σε επισμαλτωμένα και μη σμαλτωμένα (terra cotta). Αποτελούν μια καλή επιλογή για εσωτερικούς χώρους ή για εξωτερικά σημεία τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα σε καιρικά φαινόμενα.

Τα πορσελανάτα ή πορσελάνινα πλακάκια αποτελούνται κατά κύριο λόγο από γρανίτη και είναι πιο ανθεκτικά σε σχέση με τα κεραμικά. Τα γρανιτοπλακάκια, όπως είναι επίσης γνωστά, μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, ενώ κυκλοφορούν και σε εκδοχή απομίμησης ξύλου, τα οποία είναι ιδανικά για δάπεδα.

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι κεραμικών πλακιδίων;

Τα κεραμικά πλακάκια διακρίνονται σε δύο τύπους με βάση την επιφάνειά τους: στα υαλωμένα (σμαλτωμένα) και τα ανυάλωτα (μη σμαλτωμένα).

Τα υαλωμένα πλακίδια έχουν στην επιφάνειά τους κάλυψη από μια στρώση σμάλτου, η οποία μειώνει ακόμα περισσότερο την υδατοαπορροφητικότητα . Χωρίζονται σε ματ, ημιγυαλιστερά και γυαλιστερά.

Τα ανυάλωτα πλακίδια έχουν συνήθως ματ εμφάνιση και είναι εμποτισμένα με ειδικά υγρά που μηδενίζουν την απορροφητικότητά τους. Είναι πιο ανθεκτικά από τα υαλωμένα και συνεπώς καταλληλότερο για εξωτερικούς χώρους.  
τοποθέτηση πλακιδίων

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι πορσελανάτων πλακιδίων;

Τα πορσελανάτα πλακίδια διακρίνονται σε γυαλισμένα και μη γυαλισμένα.
Τα γυαλισμένα πορσελανάτα πλακάκια έχουν λαμπερή επιφάνεια, καθώς έχουν περάσει από διάφορα στάδια επεξεργασίας. Υπάρχουν επίσης και τα πορσελανωμένα gres πλακάκια, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν ρινίσματα ή μικρά κομμάτια πολύτιμων λίθων και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και τις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Ποια είναι τα είδη πλακιδίων ανάλογα με τη χρήση τους;

Τα πλακίδια, εκτός από το υλικό κατασκευής τους, χωρίζονται σε διαφορετικά είδη και με βάση την επιφάνεια ή τον χώρο τοποθέτησής τους. Συνεπώς, στην αγορά θα βρεις:

 • Πλακάκια Δαπέδου Εσωτερικού Χώρου

 • Πλακάκια Δαπέδου Εξωτερικού Χώρου

 • Πλακάκια Μπάνιου

 • Πλακάκια Κουζίνας

 • Πλακάκια Εσωτερικού Τοίχου

 • Πλακάκια Εξωτερικού Τοίχου

Ποιες ιδιότητες πρέπει να έχουν τα πλακάκια ανάλογα με τη χρήση τους;

Για να σιγουρευτείς ότι θα κάνεις την καλύτερη επιλογή, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι τα πλακάκια που θα τοποθετήσεις έχουν τις παρακάτω ιδιότητες:

 • Ελάχιστη υδατοαπορροφητικότητα (κοντά στο 0%)

 • Υψηλή αντοχή στην τριβή

 • Υψηλή αντοχή στην χάραξη

Το Porcelain Enamel Institute (PEI) στις ΗΠΑ έχει αναπτύξει ειδικές μεθόδους για την έλεγχο της αντοχής των πλακιδίων στη χάραξη, Με βάση τις μελέτες τους, έχουν καταλήξει σε ένα σύστημα κατάταξης των πλακιδίων σε διάφορες κλάσεις. Ανάλογα με την κλάση PEI που ανήκει το πλακάκι, καθορίζεται και η σωστή χρήση του. Συγκεκριμένα:

Πλακίδια κλάσης PEI I: Πλακίδια πολύ μικρής αντοχής για περιοχές πολύ ελαφριάς κίνησης (π.χ. κρεβατοκάμαρα)

Πλακίδια κλάσης PEI II: Πλακίδια μικρής αντοχής για περιοχές ελαφριάς κίνησης (π.χ. εσωτερικούς τοίχους, μπάνιο)

Πλακίδια κλάσης PEI III: Πλακίδια μέσης αντοχής για περιοχές μέσης κίνησης (π.χ. κουζίνα, διαδρόμους κλπ.)

Πλακίδια κλάσης PEI IV: Πλακίδια υψηλής αντοχής για περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία (π.χ. σχολεία) και εξωτερικούς χώρους.

Πλακίδια κλάσης PEI V: Πλακίδια πολύ υψηλής αντοχής για χώρους με πολύ έντονη κυκλοφορία και χρήση.

Ποια είναι η σωστή προετοιμασία της επιφάνειας υποστρώματος;

Η προετοιμασία του υποστρώματος πριν την τοποθέτηση πλακιδίων είναι μια απαραίτητη εργασία που εγγυάται την επιτυχία του τελικού αποτελέσματος.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι:

 1. Προσεκτικός καθαρισμός του υποστρώματος από σαθρά υλικά, σκόνη, υπολείμματα από κόλλες κλπ.

 2. Εντοπισμός τυχόν ατελειών

 3. Σταθεροποίηση της επιφάνειας (προαιρετικό βήμα που κρίνεται απαραίτητο σε γυψοσανίδες, ξύλινες ή μεταλλικές επιφάνειες)

 4. Αστάρωμα της επιφάνειας

 5. Έλεγχος επιπεδότητας του υποστρώματος (πόσο αλφαδιασμένο είναι)

 6. Εξομάλυνση τυχόν ατελειών

Ποιες είναι οι διαφορετικές εργασίες τοποθέτησης πλακιδίων;

Μπορείς να πραγματοποιήσεις μία από τις παρακάτω εργασίες, ανάλογα με τις ανάγκες σου: απλή τοποθέτηση, αντικατάσταση, επισκευή ή αδιαβροχοποίηση πλακιδίων.

Ας δούμε την καθεμία ξεχωριστά:

- Η απλή τοποθέτηση πλακιδίων είναι η συνηθέστερη σε αυτή την κατηγορία υπηρεσιών. Ωστόσο, μπορείς να επιλέξεις την τοποθέτηση πλακιδίων πάνω σε πλακάκια που ήδη υπάρχουν στο χώρο, μειώνοντας τα κόστη.

- Η αντικατάσταση αφορά, είτε την αποξήλωση των παλιών πλακιδίων και την τοποθέτηση νέων, είτε την τοποθέτηση πάνω στην προηγούμενη επιφάνεια.

- Η επισκευή αφορά μικρής έκτασης φθορές πάνω σε πλακάκι ή μάρμαρο, συνήθως κάποιο σπάσιμο. Το συνολικό κόστος καθορίζεται, με βάση τον χρόνο που απαιτείται για την επιδιόρθωση και το κόστος των υλικών που θα χρειαστούν, αλλά συνήθως η εργασία χρεώνεται ως μεροκάματο 40-60€*.

- Η αδιαβροχοποίηση αποτρέπει το σχηματισμό αλάτων και μούχλας, δεν αφήνει τη βρωμιά να εισχωρήσει μέσα στο υλικό, δημιουργεί αντιβακτηριδιακή προστασία και συνεισφέρει στο εύκολο καθάρισμα της επιφάνειας.

Οι τιμές για τη συντήρηση του μαρμάρου ξεκινούν από 7-8€/τ.μ. για ένα απλό τρίψιμο και γυάλισμα. Μπορεί να φτάσουν τα 15€/τ.μ. αν επιλεγεί να πραγματοποιηθεί επιπλέον κρυσταλλοποίηση ή αδιαβροχοποίηση της επιφάνειας.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Ποια είναι τα υλικά εργασιών που θα χρειαστείς;

Τα βασικά υλικά εργασιών που απαιτούνται είναι η κόλλα πλακιδίων, o αρμόστοκος και οι σταυροί αρμολόγησης. Επίσης, απαραίτητα για το σωστό αποτέλεσμα είναι τα παρακάτω εργαλεία: σπάτουλα, ματσόλα, αλφάδι, κόφτης πλακιδίων και αναδευτήρας κόλλας.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το πλακάκι που θα επιλέξω;

Η τοποθέτηση πλακιδίων μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σου, όμως για να κριθεί επιτυχημένη, θα πρέπει να επιλέξεις τα κατάλληλα πλακάκια. Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτουν τα πλακίδια που θα αγοράσεις:

 • Εύκολη συντήρηση και επισκευή

 • Εύκολο καθαρισμό

 • Αντοχή στο χρόνο και τις καταπονήσεις

 • Αντοχή στις καιρικές μεταβολές

 • Σκληρή επιφάνεια

 • Να ταιριάζουν με τον υπόλοιπο χώρο

 • Να είναι αντιολισθητικά (να φέρουν τη σήμανση “R1 – 11)

 • Να έχουν ελάχιστο ποσοστό υδατοαπορροφητικότητας (να προσεγγίζει το 0%)

Για να να βεβαιωθείς για την αντοχή των πλακιδίων που θα επιλέξεις, θα πρέπει να ζητήσεις να μάθεις σε ποια κλάση PEI ανήκουν, σύμφωνα με την κατάταξη που παρουσιάστηκε παραπάνω.

Επίσης, στη συσκευασία τους θα πρέπει να αναφέρεται η ποιότητα στην οποία ανήκουν. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές ποιότητες: η Α, η Β και η Γ. Τα πλακάκια ποιότητας Α είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς δεν παρουσιάζουν ελαττώματα. Τα πλακάκια ποιότητας Β μπορεί να εμφανίζουν διαφοροποίηση στις διαστάσεις ή στο χρώμα τους. Εάν τα πλακάκια είναι ποιότητας Γ, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχουν ψηθεί σωστά, ενώ σίγουρα θα παρουσιάζουν και εμφανή ελαττώματα.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή σου μπορεί να παίξει και ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την τοποθέτησή τους. Οι έμπειροι πλακάδες της πλατφόρμας μας μπορούν να σε καθοδηγήσουν και να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές για να κάνεις την καλύτερη αγορά με βάση τις ανάγκες και το γούστο σου ή να σε προμηθεύσουν οι ίδιοι με το είδος και την ποσότητα πλακιδίων που θα τοποθετήσουν. Για να έρθεις σε επαφή μαζί τους, απλά συμπληρώνεις δωρεάν τη φόρμα μας και λαμβάνεις άμεσα προσφορές.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το είδος της επιφάνειας που θα τοποθετήσεις πλακάκια;

Το είδος της επιφάνειας (κάθετη ή οριζόντια) και η κατάσταση του υποστρώματος επηρεάζουν τον χρόνο και τα βήματα που απαιτούνται για την προετοιμασία της κύριας εργασίας. Επιφάνειες άνισες, που δεν είναι απολύτως λείες ή ευθυγραμμισμένες, απαιτούν μεγαλύτερη προεργασία και οδηγούν σε μεγαλύτερο κόστος.
Οι τοίχοι και τα πατώματα, ειδικά σε χώρους όπως η κουζίνα ή το μπάνιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι είναι καθαροί, πριν ξεκινήσεις.

Φυσικά, το δάπεδο δεν είναι η μοναδική επιφάνεια που επιδέχεται τοποθέτηση πλακακίων. Τοίχος, μπάνιο και σκάλα συχνά επενδύονται με πλακάκι ή μάρμαρο, αλλά η εργασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δυσκολότερη. Έτσι, η τιμή για τοποθέτηση σε τοίχο είναι αυξημένη 20-40% σε σχέση με το πάτωμα και 50-60% για την σκάλα.

Πώς θα πετύχεις το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα στην επιλογή πλακιδίων;

Οι επαγγελματίες πλακάδες μας ετοίμασαν μία λίστα με βασικές οδηγίες για την επιλογή πλακιδίων τοίχου ή δαπέδου για εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις πριν προχωρήσεις με την τοποθέτησή τους:

 • Προτίμησε πλακάκια μικρής διάστασης για μικρούς χώρους.

 • Τα μαύρα ή γκρι πλακάκια δείχνουν καλύτερα σε μεγάλους χώρους.

 • Τα λευκά πλακάκια συνδυάζονται εύκολα με πολλά χρώματα και στυλ.

 • Πλακίδια ίδιων διαστάσεων για δάπεδο και τοίχο κάνουν ασαφή τα όρια μεταξύ των δύο.

 • Απόφυγε σκουρόχρωμα πλακάκια σε μικρό μπάνιο.

 • Πλακάκια σε απαλές αποχρώσεις του μπλε μεγαλώνουν το μπάνιο και χαλαρώνουν.

Ο κατάλληλος επαγγελματίας τεχνίτης μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο πλακάκι για τον χώρο σου, αλλά και να φροντίσει για την τοποθέτηση, παρέχοντας ο ίδιος τα υλικά και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και οι τεχνίτες μας μπορούν να σου δώσουν προσωποποιημένες προσφορές στα μέτρα σου. Αν θέλεις μια πρώτη ιδέα για τις τιμές τοποθέτησης πλακιδίων, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω όσα θέλεις να ξέρεις:

Εργασία Τιμή
Τοποθέτηση πλακιδίων ανά τετραγωνικό μέτρο 6€ / m²
Τοποθέτηση πλακιδίων για 25 τ.μ. από 100€
Τοποθέτηση πλακιδίων για 100 τ.μ. από 400€
Τοποθέτηση πλακιδίων για πάνω από 100 τ.μ. από 700€

Οδηγίες για Τοποθέτηση Πλακιδίων για Αρχάριους

Τα πλακάκια είναι το πιο διαδεδομένο είδος πατώματος. Έχουν υψηλή αντοχή τόσο σε φθορές όσο και στο χρόνο, καθώς και άπειρες επιλογές για να διαλέξεις. Μήπως, όμως, θέλεις να τα τοποθετήσεις στο σπίτι σου και δεν ξέρεις πώς; Εμείς θα σου δώσουμε οδηγίες τοποθέτησης πλακιδίων σε 7 εύκολα βήματα.

Εάν πιάνουν τα χέρια σου στις δουλειές του σπιτιού, το να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες θα σου φανεί παιχνιδάκι. Επίσης, έχε στο νου σου ότι η τοποθέτηση πλακιδίων μπορεί να γίνει και στον τοίχο πέρα από το πάτωμα. Συνεπώς εάν πρόκειται για ένα μικρό σημείο όπως η πλάτη της κουζίνας για παράδειγμα, μπορείς να τα τοποθετήσεις και μόνος/-η σου.

Πώς να τοποθετήσεις πλακάκια δαπέδου & μπάνιου

Βήμα 1: Επιλογή πλακιδίων και κόλλας

Υπάρχει τεράστια ποικιλία πλακιδίων στο εμπόριο. Μπορείς να διαλέξεις αυτό που επιθυμείς ανάμεσα σε άπειρα σχήματα, χρώματα και μοτίβα. Επίλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη διακόσμηση και το γούστο σου. Πέρα, όμως, από πλακίδια θα πρέπει να κάνεις και επιλογή της σωστής κόλλας. Η κόλλα που θα χρησιμοποιήσεις έχει μεγάλη σημασία, αφού είναι αυτή που θα εξασφαλίσει την ασφαλή τοποθέτηση των πλακιδίων. Θα επιλέξεις την κόλλα που ταιριάζει με τον τύπο του υποστρώματος, τον τύπο και το μέγεθος του πλακιδίου, τη χρήση για την οποία προορίζεται, καθώς και τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, εάν το δομικό υλικό στο οποίο θα τοποθετηθούν τα πλακίδια είναι η γυψοσανίδα, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια ελαστική κόλλα η οποία θα απορροφήσει τις δονήσεις του υλικού.

Βήμα 2: Καθάρισμα υποστρώματος

Το δεύτερο βήμα από τις οδηγίες τοποθέτησης πλακιδίων είναι το να καθαρίσεις το υπόστρωμα. Πριν τοποθετηθούν τα πλακάκια, θα πρέπει να είναι συμπαγές, σταθερό, με μηχανικές αντοχές, χωρίς ρωγμές και σαθρά σημεία. Το υπόστρωμα, είτε πρόκειται για τοίχο είτε για δάπεδο, θα πρέπει να διορθωθεί εάν είναι σαθρό. Ταυτόχρονα, πρέπει να καθαρίσεις την επιφάνεια από σκόνες, λάδια ή υπολείμματα χρώματος. Εάν υπήρχε παλιά στρώση πλακιδίων, θα πρέπει να αποξηλωθεί και να απομακρυνθούν τα υλικά. Ενώ το υπόστρωμα θα πρέπει να εξομαλυνθεί στοκάροντας, σε περίπτωση που υπάρχουν τρύπες ή ατέλειες.

Βήμα 3: Στεγάνωση

Στις οδηγίες τοποθέτησης πλακιδίων θα συμπεριλάβουμε και τη στεγάνωση, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υγρασίας στο μέλλον. Για καλύτερη στεγάνωση εφάρμοσε ειδικό αστάρι νερού. Μόλις στεγνώσει τοποθέτησε επαλειφόμενο στεγανωτικό, κατάλληλο για εφαρμογή κάτω από πλακάκια. Το στεγανωτικό στρώμα θα βοηθήσει εάν εμφανιστεί υγρασία, ώστε να μην οδηγήσει στη δημιουργία μούχλας ή την αποκόλληση των πλακιδίων.

Βήμα 4: Διάστρωση κόλλας

Σειρά έχει η τοποθέτηση της κόλλας στην επιφάνεια. Αρχικά ανακατεύεις την κόλλα με το νερό ή το ενισχυτικό, όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε οδοντωτή σπάτουλα για το “χτένισμα” της επιφάνειας με την κόλλα. Το μέγεθος των δοντιών θα πρέπει να είναι ανάλογο του μεγέθους του πλακιδίου. Για μικρά πλακάκια απαιτείται σπάτουλα με μικρά δόντια και μικρό διάκενο μεταξύ των δοντιών και αντίστροφα. Επίσης, για βαριά πλακάκια και γρανίτες ή πέτρες χρησιμοποίησε σπάτουλα με μικρά δόντια για να μην υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ της κόλλας, που μπορεί να προκαλέσει κάθισμα του πλακιδίου εξαιτίας του βάρους του. Έχε στο νου σου ότι η διάστρωση της κόλλας γίνεται από πάνω προς τα κάτω όταν πρόκειται για τοίχο. Ο σωστός τρόπος επάλειψης είναι η ευθύγραμμη κατεύθυνση και όχι οι κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, εφάρμοσε κόλλα στο πλακίδιο με πάχος μικρότερο ή ίσο με το πάχος του πλακιδίου. Επίσης, θα πρέπει να απλώσεις την κόλλα παράλληλα προς την κοντή πλευρά του πλακιδίου έχοντας ίδια κατεύθυνση με αυτή του υποστρώματος.

οδηγίες τοποθέτησης πλακιδίων

Βήμα 5: Τοποθέτηση πλακιδίων

Μόλις απλώσεις την κόλλα, ξεκίνα με την τοποθέτηση των πλακιδίων πιέζοντάς τα ελαφρώς. Εάν πρόκειται για κατακόρυφη επιφάνεια, άρχισε από πάνω προς τα κάτω αφήνοντας ένα διάστημα 5-6 χιλιοστά από το δάπεδο, μεγαλύτερο από το πάχος των πλακιδίων με τη βοήθεια ενός οδηγού. Χρησιμοποίησε πλαστικούς σταυρούς για να κρατήσεις σταθερά διαστήματα μεταξύ των πλακιδίων. Με τη βοήθεια ενός λαστιχένιου σφυριού πίεζε το πλακάκι για να πετύχεις τέλεια συγκόλληση, ενώ παράλληλα καθάριζε την κόλλα που ξεχειλίζει από τους αρμούς. Σύμφωνα με τις οδηγίες τοποθέτησης πλακιδίων, καλό θα ήταν στη συμβολή δαπέδου και τοίχου να προσέξεις οι κάθετοι αρμοί πλακιδίων να συμπίπτουν με τους οριζόντιους όπου είναι εφικτό.

Βήμα 6: Αρμολόγηση

Στις οδηγίες τοποθέτησης πλακιδίων περιλαμβάνεται και η αρμολόγηση. Το πλάτος του αρμού είναι ανάλογο με το μέγεθος του πλακιδίου, αλλά και την αισθητική που θέλεις να αποδώσεις. Ωστόσο, το ελάχιστο πάχος αρμού πρέπει να είναι 2mm. Αφού, λοιπόν, έχει περάσει μια μέρα από την τοποθέτηση των πλακιδίων, εκτελείται η αρμολόγηση. Σε αυτή τη διαδικασία αφαιρείς με προσοχή τους πλαστικούς σταυρούς διαστημάτων που τοποθέτησες μεταξύ των πλακιδίων. Ύστερα καθάρισέ τους από τη σκόνη και βρέξε τους με ένα σφουγγάρι.

Βήμα 7: Εφαρμογή αρμόστοκου και καθάρισμα

Το τελευταίο βήμα περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός ειδικού αρμόστοκου μεταξύ των αρμών. Ξεκίνα από τις κατακόρυφες επιφάνειες και συνέχισε με τις οριζόντιες δίνοντας προσοχή στη συμβολή τους. Χρησιμοποίησε μια λαστιχένια σπάτουλα εκτελώντας πλάγιες κινήσεις γεμίζοντας καλά τους αρμούς. Όταν σκληρύνει ο αρμόστοκος, καθάρισε όλη την επιφάνεια με ένα ελαφρώς νωπό σφουγγάρι, ώστε να μη δημιουργηθούν άλατα αργότερα. Στη συνέχεια γίνεται το τελικό φινίρισμα απομακρύνοντας οποιοδήποτε υπόλειμμα από την επιφάνεια.

4,68 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Αξιολογήσεις Πελατών που μας Εμπιστεύθηκαν την Τοποθέτηση των Πλακιδίων τους

φωτογραφία επαγγελματία
Ιωάννης Αποστολόπουλος
46 αξιολογήσεις

Εξαιρετικοι επαγγελματιες και ευγενεστατοι. Αψογοι σε ολα, εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενη.

φωτογραφία επαγγελματία
Anastas Cera
31 αξιολογήσεις

Εξαιρετικός και σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος. Συνεπέστατος στο χρονοδιάγραμμά του, πολύ προσεκτικός στην εργασία του, πρόθυμος να επικοινωνήσει την κάθε λεπτομέρεια πάνω σε αυτή. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

φωτογραφία επαγγελματία
Παύλος Βίτσας
14 αξιολογήσεις

Εξαιρετικη δουλειά σε Γυάλισμα και αντικατάσταση σπασμένων μαρμάρων . Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

φωτογραφία επαγγελματία
Μιχάλης Παρζίγκας
11 αξιολογήσεις

Πολύ καλός μάστορας κ πολύ καλές τιμές.

φωτογραφία επαγγελματία
Βλαδίμηρος Τότσης
4 αξιολογήσεις

Αρίστος Επαγγελματίας. Πραγματικά είμαι παρά πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα και την συνεργασία νου με τον κύριο Βλαδίμηρο θα σας ξανα προτιμήσω σίγουρα .

Οι Καλύτεροι Πλακάδες για Τοποθέτηση Πλακιδίων

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Ιωάννης Αποστολόπουλος

Βόρεια Προάστια Αθήνας
46 αξιολογήσεις

Με εμπειρία στις τοποθετήσεις πλακιδίων για 30 και πλέον χρόνια, το συνεργείο μας αναλαμβάνει γρήγορα και αξιόπιστα, να σας εξυπηρετήσει. Εξυπηρετούμε με συνέπεια και επαγγελματισμό εργασίες που αφορούν τοποθετήσεις, επισκευές και αντικαταστάσεις πλακιδίων. Διαθέτουμε υλικά υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους. Συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες εταιρείες και πραγματοποιούμε τοποθετήσεις πλακιδίων α' ποιότητας.

Φιλιππος Τζεβελεκης

Πειραιάς
49 αξιολογήσεις

Εξειδικεύομαι στον τομέα των πλακιδίων εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Σε όλα τα χρόνια δραστηριοποίησής μου στον κλάδο αυτό, έχω ολοκληρώσει με επιτυχία πληθώρα εργασιών, ομορφαίνοντας σπίτια και επαγγελματικούς χώρους. Για πλακάκια κάθε είδους, για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είμαι έτοιμος να σας εξυπηρετήσω άμεσα!

PAULIN MARKU

Κέντρο Αθήνας
49 αξιολογήσεις

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον χώρο της δόμησης και των τεχνικών εργασιών για το σπίτι. Προσφέρουμε άμεση εξυπηρέτηση με απόλυτο σεβασμό για τον χώρο σας στην τοποθέτηση πλακιδίων. Φροντίζουμε επίσης για τη συντήρηση και την επιδιόρθωση των παλιών σας πλακιδίων, για να τα χαρείτε για περισσότερα χρόνια, ακόμα και χωρίς χαλιά!

Αχιλλέας Πρέτσι

Θεσσαλονίκη
68 αξιολογήσεις

Η ομάδα μας δραστηριοποιείται για πάνω από 25 χρόνια στον τομέα της τοποθέτησης πλακιδίων για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Χάρη στην εμπειρία και την εξειδίκευσή μας, είμαστε σε θέση να σας προτείνουμε λύσεις υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. Χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα υλικά για αντοχή που θα σας εκπλήξει και είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά, για να σας δώσουμε προσφορές ειδικά για εσάς!

Βασιλης Μπασιος

Κέντρο Αθήνας
38 αξιολογήσεις

Είμαι επαγγελματίας τεχνίτης με μεγάλη εμπειρία στα πλακάκια για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Προσφέρω λύσεις για οποιοδήποτε θέμα σας προβληματίζει σχετικά με την τοποθέτηση ή την επισκευή των πλακιδίων, για μεγάλη ποικιλία υλικών. Στόχος μου είναι να σας προσφέρω την ποιοτικότερη δυνατή εξυπηρέτηση, στο πιο προσιτό κόστος. Είμαι έτοιμος να σας εξυπηρετήσω!

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αθήνα
Εκτελέστηκε από
Βασιλης Μ.
Περιγραφή εργασίας
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τι υλικό θέλεις να τοποθετήσεις;
Μάρμαρο
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία Κόστος: 70,00€
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Εκτελέστηκε από
Νικόλαος Ε.
Περιγραφή εργασίας
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τι υλικό θέλεις να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τετραγωνικά μέτρα:
51 τ.μ. - 100 τ.μ
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία Κόστος: 800,00€
Επισκευή
Βάρη
Εκτελέστηκε από
Σταθης Β.
Περιγραφή εργασίας
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Τι υλικό θες να επισκευάσεις;
Μάρμαρο
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη Κόστος: 100,00€
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Θεσσαλονίκη
Εκτελέστηκε από
Αχιλλέας Π.
Περιγραφή εργασίας
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τι υλικό θέλεις να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τετραγωνικά μέτρα:
26 τ.μ. - 50 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία Κόστος: 200,00€
Συντήρηση (Τρίψιμο - Γυάλισμα)
Άλιμος
Εκτελέστηκε από
Παύλος Β.
Περιγραφή εργασίας
Είδος εργασίας:
Συντήρηση (Τρίψιμο - Γυάλισμα)
Τι υλικό θέλεις να συντηρήσεις;
Μάρμαρο
Τετραγωνικά μέτρα:
51 τ.μ. - 100 τ.μ
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία Κόστος: 400,00€

Σχετικά άρθρα

10 Μοντέρνα Πλακάκια που θα δώσουν Στυλ στην Κουζίνα σου!

Αναζητάς ιδέες για πλακάκια κουζίνας; Ακολούθησε το σύνδεσμο και ανακάλυψε μοναδικές ιδέες για να αναβαθμίσεις τη

Μοντέρνα Πλακάκια Μπάνιου: 7 Σχέδια και Συνδυασμοί για να Ανανεώσεις το Μπάνιο σου!

Θέλεις να ανακαινίσεις το χώρο του μπάνιου σου και αναζητάς νέα σχέδια για μοντέρνα πλακάκια μπάνιου; Ακολούθησε το

Πόσα πλακάκια χρειάζομαι; 3+1 Χρήσιμες Συμβουλές!

Η απάντηση στην ερώτηση “πόσα πλακάκια χρειάζομαι”, είναι πιο δύσκολη από όσο νομίζεις, καθώς εξαρτάται από πολλούς

8 επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο που θα ζηλέψεις!

Αν θέλεις να τοποθετήσεις δάπεδα από ξύλο ή επένδυση τοίχου με ξύλο, αλλά το κόστος σού φαίνεται πολύ ακριβό, τα πλακάκια

Διάβασε περισσότερα άρθρα

Σχετικές εργασίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές