Τοποθέτηση Πλακιδίων

Βρες τους Καλύτερους Τεχνίτες στην κατηγορία Τοποθέτηση Πλακιδίων

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα ήθελες να ξέρεις για την τοποθέτηση πλακιδίων

Η τοποθέτηση πλακιδίων αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα για τα περισσότερα σπίτια, ειδικά σε περιόδους ανακαίνισης. Η επιλογή των κατάλληλων πλακιδίων για τον χώρο σου, μπορεί να σου κοστίσει αρκετά σε χρόνο και χρήματα, εάν δεν έχεις καθοδήγηση από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία τεχνίτη.

Τα πλακάκια αποτελούν από τις πιο συχνές επιλογές καθώς μπορούν να συνδυάσουν τη χρηστικότητα με την υψηλή αισθητική. Η ποικιλία που υπάρχει στην αγορά είναι τόσο μεγάλη, που είναι βέβαιο ότι μπορείς να βρεις το κατάλληλο είδος που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σου.

Ποια είναι τα βασικά σημεία προσοχής στην τοποθέτηση πλακιδίων;

Είτε επιθυμείς να προχωρήσεις στην τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου είτε στην τοποθέτηση πλακιδίων τοίχου, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εργασίες και να ολοκληρωθούν με απόλυτη επιτυχία.

Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει τις εργασίες

Ο πλακάς που θα επιλέξεις για την τοποθέτηση των πλακιδίων στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρου, θα έχει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Αν θες να αποφύγεις περιττά έξοδα κι επιπλέον ταλαιπωρία, είναι σημαντικό να επιλέξεις έναν επαγγελματία με εμπειρία και τις κατάλλαληλες γνώσεις.

Η επιφάνεια τοποθέτησης & ποιότητα πλακιδίων

Η επιφάνεια τοποθέτησης των πλακιδίων δαπέδου ή τοίχου, πρέπει να είναι λεία και ευθυγραμμισμένη ώστε να μην υπάρχουν ατέλειες όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες. Οι τοίχοι και τα πατώματα ειδικά σε χώρους όπως η κουζίνα ή το μπάνιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι είναι καθαροί. Με την τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου και τοίχου, αναβαθμίζεται η υγιεινή του δωματίου του σπιτιού καθώς η επιφάνεια δεν μένει εκτεθειμένη απέναντι σε έντομα και ο μετέπειτα καθαρισμός της είναι μία εύκολη διαδικασία.

Η ποιότητα των πλακιδίων

Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η ποιότητα στα πλακάκια που θα επιλέξεις να εγκαταστήσεις στο δάπεδο ή τους τοίχους σου. Εάν έχεις πραγματοποιήσει πάλι τοποθέτηση πλακιδίων, τότε σίγουρα είσαι υποψιασμένος για τις ιδιότητες που πρέπει να προσέξεις στα πλακάκια.

Εάν είναι η πρώτη σου εμπειρία, πρέπει να ξέρεις ότι τα πλακάκια Β’ και Γ’ διαλογής μπορεί να είναι οικονομικά, όμως δεν διαθέτουν μεγάλη αντοχή στην φθορά του χρόνου και πολύ πιθανό να χρειαστούν άμεση αντικατάσταση.

Επίσης, πρέπει να εστιάσεις στην απορροφητικότητα των πλακιδίων. Είναι σημαντικό, η απορροφητικότητα στα πλακάκια να αγγίζει το 0%, ώστε είτε χρησιμοποιηθούν για εξωτερικό χώρο είτε για εσωτερικό, να αντέχουν στην υγρασία και να μην σκάνε.

Το είδος πλακιδίων που θα επιλέξεις

Υπάρχουν πολλά είδη για πλακάκια τοίχου και δαπέδου, που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα πατώματα του σπιτιού. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές, είναι τα κεραμικά, τα πορσελανάτα, το μωσαϊκό και τα ψηφιδωτά.

Ωστόσο, δεν ταιριάζουν όλα τα είδη πλακιδίων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Η υγρασία, τα καιρικά φαινόμενα αλλά και το ίδιο το έδαφος, είναι στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει μακροχρόνια αντοχή. Ένας εξειδικευμένος πλακάς, πέρα από την τοποθέτηση των πλακιδίων μπορεί να σου προτείνει τα σχέδια στα πλακάκια που θα αναδείξουν το δάπεδο και τους τοίχους σου και τα υλικά που θα αντέξουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση πλακιδίων;

Αναπόφεκτα ένα από τα πράγματα που σκέφτεται κανείς πριν την τοποθέτηση πλακιδίων είναι το κόστος. Αν και τα πλακάκια είναι ένα σχετικά οικονομικό υλικό, οι τιμές για την τοποθέτηση τους μπορεί να διαφέρουν ανα περίπτωση. Οι βασικοί παράγοντες που τις εππηρεάζουν είναι οι εξής:

Τιμή ανα τετραγωνικό

Είναι λογικό το κόστος να αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος της επιφάνεις που θες να καλύψεις. Όσο πιο πολλά είναι τα τετραγωνικά που θες να καλύψεις, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος.

Τεχνικές εργασίες

Όπως είπαμε και πιο πάνω για να γίνει σωστά η τοποθέτηση πλακιδίων πρέπει να είναι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Το σύνολο των εργασιών που θα χρειαστούν για τη διαμόρφωση τις επιφάνειες ή πιθανές αλλάγες που μπορεί να επιθυμείς να πραγματοποιήσεις, θα διαμορφώσουν το τελικό κόστος.

Είδος πλακιδίων

Το είδος και η ποιότητα των πλακιίδων που θα επιλέξεις θα επηρεάσουν και το κόστος. Τα πλακάκια τύπου ξύλο, τα πλαστικά ή ακόμα και τα γυάλινα πλακάκια έχουν διαφορετικές τιμές που θα πρέπει να τις σκεφτείς πριν καθορίσεις των προυπολογισμό σου.

7 Συμβουλές από Επαγγελματίες Τεχνίτες που πρέπει να ακολουθήσεις

Οι επαγγελματίες πλακάδες  μας, μας έδωσαν μία λίστα με βασικές συμβουλές για όποιον βρίσκεται στην διαδικασία τοποθέτησης πλακιδίων τοίχου ή δαπέδου σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο. Ποιες είναι αυτές;

  • Σε μικρούς χώρους καλό είναι να τοποθετείτε πλακάκια μικρής διάστασης.
  • Η απόχρωση των πλακιδίων πρέπει να είναι πιο σκουρόχρωμη από τις αποχρώσεις του ταβανιού και των τοίχων.
  • Σε μικρό μπάνιο καλό θα ήταν να μην βάλετε σκούρα πλακίδια.
  • Τα λευκά πλακάκια μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα αξεσουάρ.
  • Πλακάκια σε αποχρώσεις του μπλε προσθέτουν μεγαλώνουν το μπάνιο.
  • Τα σκούρα μαύρα ή γκρι πλακάκια δείχνουν καλύτερα σε μεγάλους χώρους.
  • Ίδια διάσταση πλακιδίων για δάπεδο και τοίχο κάνουν ασαφή τα όρια μεταξύ τοίχου – δαπέδου.

Αν είσαι έτοιμος να προχωρήσεις στην τοποθέτηση πλακιδίων, στην πλατφόρμα μας θα βρεις την επαγγελματική βοήθεια που χρειάζεσαι. Οι αξιόπιστοι πλακάδες μας, μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιοδήποτε εργασία τοποθέτησης πλακιδίων δαπέδου ή τοίχου, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε τις καλύτερες προσφορές για τοποθετήσεις πλακιδίων από έμπειρους επαγγελματίες, άμεσα και οικονομικά!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες τεχνίτες στην περιοχή σου

ΑΡΜΠΕΝ ΝΤΕΝΤΙΑ
23 αξιολογήσεις
Έκανα μια χαρά τη δουλειά μου με τον Άρμπεν, πολύ καλός επαγγελματίας!
Κωνσταντίνος Μπομπόνης
13 αξιολογήσεις
Γρήγορη εξυπηρέτηση, άριστη εργασία. Επαγγελματίας!
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
3 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός τεχνίτης, άριστος επαγγελματίας, με μεγάλη συνέπεια και πάρα πολύ εξυπηρετικός! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ
107 αξιολογήσεις
Άψογος επαγγελματίας! Γρήγορος στην εργασία του και προσιτός στις τιμές! Οπωσδήποτε ναι σε οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία!
ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ
108 αξιολογήσεις
Πολύ καλή δουλειά και καλή τιμή!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΑΛΙΑΡΗΣ
25 αξιολογήσεις
Άψογος επαγγελματίας, πολύ προσεκτικός και ευγενέστατος!
Σχετικά άρθρα
Το μάρμαρο έχει καθιερωθεί στο μυαλό όλων μας ως ένα υλικό μοναδικής πολυτέλειας και ομορφιάς.
Έχει περάσει καιρός από τότε που έκανες κάποια μικρή ή μεγάλη αλλαγή στο μπάνιο σου; Ίσως να έχει περάσει από το μυαλό σου ότι το μπάνιο
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντλώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει