Τοποθέτηση Πλακιδίων

Βρες τους Καλύτερους Τεχνίτες στην κατηγορία Τοποθέτηση Πλακιδίων

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για την τοποθέτηση πλακιδίων

Η τοποθέτηση πλακιδίων αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα για τα περισσότερα σπίτια, ειδικά σε περιόδους ανακαίνισης. Η επιλογή των κατάλληλων πλακιδίων για τον χώρο σου, μπορεί να σου κοστίσει αρκετά σε χρόνο και χρήματα, εάν δεν έχεις καθοδήγηση από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία τεχνίτη.

Τα πλακάκια αποτελούν από τις πιο συχνές επιλογές καθώς μπορούν να συνδυάσουν τη χρηστικότητα με την υψηλή αισθητική. Η ποικιλία που υπάρχει στην αγορά είναι τόσο μεγάλη, που είναι βέβαιο ότι μπορείς να βρεις το κατάλληλο είδος που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σου.

Ποια είναι τα βασικά σημεία προσοχής στην τοποθέτηση πλακιδίων;

Είτε επιθυμείς να προχωρήσεις στην τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου είτε στην τοποθέτηση πλακιδίων τοίχου, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εργασίες και να ολοκληρωθούν με απόλυτη επιτυχία.

1. Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει τις εργασίες

Ο πλακάς που θα επιλέξεις για την τοποθέτηση των πλακιδίων στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρου, θα έχει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Αν θες να αποφύγεις περιττά έξοδα κι επιπλέον ταλαιπωρία, είναι σημαντικό να επιλέξεις έναν επαγγελματία με εμπειρία και τις κατάλλαληλες γνώσεις.

2. Η επιφάνεια τοποθέτησης & ποιότητα πλακιδίων

Η επιφάνεια τοποθέτησης των πλακιδίων δαπέδου ή τοίχου, πρέπει να είναι λεία και ευθυγραμμισμένη ώστε να μην υπάρχουν ατέλειες όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες. Οι τοίχοι και τα πατώματα ειδικά σε χώρους όπως η κουζίνα ή το μπάνιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι είναι καθαροί. Με την τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου και τοίχου, αναβαθμίζεται η υγιεινή του δωματίου του σπιτιού καθώς η επιφάνεια δεν μένει εκτεθειμένη απέναντι σε έντομα και ο μετέπειτα καθαρισμός της είναι μία εύκολη διαδικασία.

3. Η ποιότητα των πλακιδίων

Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η ποιότητα στα πλακάκια που θα επιλέξεις να εγκαταστήσεις στο δάπεδο ή τους τοίχους σου. Εάν έχεις πραγματοποιήσει πάλι τοποθέτηση πλακιδίων, τότε σίγουρα είσαι υποψιασμένος για τις ιδιότητες που πρέπει να προσέξεις στα πλακάκια.

Εάν είναι η πρώτη σου εμπειρία, πρέπει να ξέρεις ότι τα πλακάκια Β’ και Γ’ διαλογής μπορεί να είναι οικονομικά, όμως δεν διαθέτουν μεγάλη αντοχή στην φθορά του χρόνου και πολύ πιθανό να χρειαστούν άμεση αντικατάσταση.

Επίσης, πρέπει να εστιάσεις στην απορροφητικότητα των πλακιδίων. Είναι σημαντικό, η απορροφητικότητα στα πλακάκια να αγγίζει το 0%, ώστε είτε χρησιμοποιηθούν για εξωτερικό χώρο είτε για εσωτερικό, να αντέχουν στην υγρασία και να μην σκάνε.

4. Το είδος πλακιδίων που θα επιλέξεις

Υπάρχουν πολλά είδη για πλακάκια τοίχου και δαπέδου, που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα πατώματα του σπιτιού. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές, είναι τα κεραμικά, τα πορσελανάτα, το μωσαϊκό και τα ψηφιδωτά.

Ωστόσο, δεν ταιριάζουν όλα τα είδη πλακιδίων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Η υγρασία, τα καιρικά φαινόμενα αλλά και το ίδιο το έδαφος, είναι στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει μακροχρόνια αντοχή. Ένας εξειδικευμένος πλακάς, πέρα από την τοποθέτηση των πλακιδίων μπορεί να σου προτείνει τα σχέδια στα πλακάκια που θα αναδείξουν το δάπεδο και τους τοίχους σου και τα υλικά που θα αντέξουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση πλακιδίων;

Αναπόφευκτα, ένα από τα πράγματα που σκέφτεται κανείς πριν την τοποθέτηση πλακιδίων είναι το κόστος. Αν και τα πλακάκια είναι ένα σχετικά οικονομικό υλικό, οι τιμές για την τοποθέτηση τους μπορεί να διαφέρουν ανα περίπτωση. Οι βασικοί παράγοντες που τις εππηρεάζουν είναι οι εξής:

1. Τιμή ανα τετραγωνικό

Είναι λογικό το κόστος να αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος της επιφάνεις που θες να καλύψεις. Όσο πιο πολλά είναι τα τετραγωνικά που θες να καλύψεις, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος. 

Συχνά, οι τιμές που αναφέρονται από τους επαγγελματίες- τεχνίτες, ορίζονται ως προς τα τετραγωνικά μέτρα (ως προς τα τρέχοντα μέτρα για σκάλα) της επιφάνειας με μέση τιμή 8€*, όμως σε μικρές επιφάνειες θα σου δώσουν τιμές με βάση ημερομίσθιο, δηλαδή με κόστος ανά ημέρα που θα χρειαστεί να αφιερώσουν για την εργασία.

Ακόμη, στην αγορά παρατηρείται η τάση των επαγγελματιών να δίνουν μία προκαθορισμένη τιμή- προσφορά για όλο το μπάνιο ή το WC και την κουζίνα.

2. Επιφάνεια τοποθέτησης

Η κατάσταση της επιφάνειας επηρεάζει τον χρόνο και τα βήματα που απαιτούνται για την προετοιμασία της κύριας εργασίας. Μη επαρκώς λείες, άνισες επιφάνειες απαιτούν μεγαλύτερη προεργασία που οδηγούν σε μεγαλύτερο κόστος.

Όμως δεν είναι μόνο επιφάνειες όπως το δάπεδο που μπορείς να τοποθετήσεις πλακίδια. Τοίχος, μπάνιο και σκάλα συχνά επενδύονται με πλακάκι ή μάρμαρο, αλλά η εργασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δυσκολότερη. Χρειάζονται περισσότερα κοψίματα, περισσότερη προσπάθεια και τελικά περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν. 

Το κόστος των εργασιών λοιπόν, αυξάνεται αναλόγως την πολυπλοκότητα των διαδικασιών που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί. Έτσι η τιμή για τοποθέτηση σε τοίχο είναι αυξημένη 20-40% σε σχέση με το πάτωμα και 50-60% για την σκάλα.

3. Είδος/ Υλικό πλακιδίων

Το βασικό υλικό που αφορά αυτού του είδους τις εργασίες είναι το ίδιο πλακάκι ή το μάρμαρο. Το κόστος τοποθέτησης είναι συνήθως μεγαλύτερο για το μάρμαρο καθώς είναι δυσκολότερη η μεταχείριση του αφού είναι πιο βαρύ και συχνά αφορά μεγαλύτερες διαστάσεις. Το κόστος αγοράς εξαρτάται από το υλικό το οποίο μπορεί να είναι φτιαγμένο, την ποιότητα του και τις ιδιότητες που μπορεί να έχει.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο για να διαλέξεις. Κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά είναι το αισθητικό αποτέλεσμα, η αντοχή στη φθορά και η τιμή, έτσι ώστε να επιλέξεις αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες σου. 

Το κόστος αγοράς των πλακιδίων (7-50€/τ.μ.*) και των μαρμάρων (40-120€/τ.μ.*) έχει πολύ μεγάλο εύρος και φυσικά μπορείς να κάνεις εκτενή έρευνα αγοράς προτού καταλήξεις σε αυτό που σε ικανοποιεί.

Τα βασικά υλικά εργασιών που απαιτούνται είναι κόλλα πλακιδίων, αρμόστοκος, σταυροί αρμολόγησης μαζί με εργαλεία που είναι απαραίτητα για να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα όπως σπάτουλα, ματσόλα, αλφάδι, κόφτης πλακιδίων και αναδευτήρας κόλλας. Τα υλικά αυτά έχουν μικρές διαφορές στο κόστος αναλόγως με την ποιότητα τους, αλλά 3-5€* υπολογίζεται το συνολικό κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο. Συχνά οι επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα της προμήθειας των υλικών με χαμηλότερο κόστος,οπότε μπορείς να ζητήσεις από τους ίδιους την αγορά τους.

4. Είδος εργασίας

- Η τοποθέτηση είναι η συνηθέστερη σε αυτή την κατηγορία υπηρεσιών, αλλά οι επαγγελματίες μπορούν να προσφέρουν και άλλου είδους εργασίες. Αντικατάσταση, επισκευή και συντήρηση καλύπτουν συνήθως όλο το φάσμα των εργασιών που αναζητούνται.

- Η αντικατάσταση αφορά είτε την αποξήλωση των παλιών πλακιδίων και την τοποθέτηση νέων είτε την τοποθέτηση πάνω στην προηγούμενη επιφάνεια. 

- Η επισκευή αφορά μικρής έκτασης φθορές πάνω σε πλακάκι ή μάρμαρο, συνήθως κάποιο σπάσιμο, έτσι η διαδικασία αφορά αντικατάσταση, οπότε το συνολικό κόστος καθορίζεται με βάση τον χρόνο που απαιτείται για να διορθωθεί και το κόστος των υλικών που θα χρειαστούν, αλλά συνήθως η εργασία χρεώνεται ως μεροκάματο 40-60€*.

- Η αδιαβροχοποίηση αποτρέπει τον σχηματισμό αλάτων και μούχλας, δεν αφήνει την βρωμιά να εισχωρήσει μέσα στο υλικό, δημιουργεί αντιβακτηριδιακή προστασία και συνεισφέρει στο εύκολο καθάρισμα της επιφάνειας. Οι τιμές για την συντήρηση του μαρμάρου ξεκινούν από 7-8€/τ.μ. για ένα απλό τρίψιμο και γυάλισμα ενώ μπορεί να φτάσουν τα 15€/τ.μ. αν επιλεγεί να πραγματοποιηθεί επιπλέον κρυσταλλοποίηση ή αδιαβροχοποίηση της επιφάνειας.

7 Συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα στην τοποθέτηση των πλακιδίων!

Οι επαγγελματίες πλακάδες  μας, μας έδωσαν μία λίστα με βασικές συμβουλές για όποιον βρίσκεται στην διαδικασία τοποθέτησης πλακιδίων τοίχου ή δαπέδου σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο. Ποιες είναι αυτές;

  • Σε μικρούς χώρους καλό είναι να τοποθετείτε πλακάκια μικρής διάστασης.
  • Η απόχρωση των πλακιδίων πρέπει να είναι πιο σκουρόχρωμη από τις αποχρώσεις του ταβανιού και των τοίχων.
  • Σε μικρό μπάνιο καλό θα ήταν να μην βάλετε σκούρα πλακίδια.
  • Τα λευκά πλακάκια μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα αξεσουάρ.
  • Πλακάκια σε αποχρώσεις του μπλε προσθέτουν μεγαλώνουν το μπάνιο.
  • Τα σκούρα μαύρα ή γκρι πλακάκια δείχνουν καλύτερα σε μεγάλους χώρους.
  • Ίδια διάσταση πλακιδίων για δάπεδο και τοίχο κάνουν ασαφή τα όρια μεταξύ τοίχου – δαπέδου.

Αν είσαι έτοιμος να προχωρήσεις στην τοποθέτηση πλακιδίων, στην πλατφόρμα μας θα βρεις την επαγγελματική βοήθεια που χρειάζεσαι. Οι αξιόπιστοι πλακάδες μας, μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιοδήποτε εργασία τοποθέτησης πλακιδίων δαπέδου ή τοίχου, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε τις καλύτερες προσφορές για τοποθετήσεις πλακιδίων από έμπειρους επαγγελματίες, άμεσα και οικονομικά!

Ιδέες για Τοποθέτηση Πλακιδίων σε Κάθε Χώρο!
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες τεχνίτες στην περιοχή σου

ΝΙΚΟΣ Τ.
127 αξιολογήσεις
Λογικές τιμές, καλή δουλειά!
ΣΠΥΡΟΣ Π.
110 αξιολογήσεις
Αλλαγή στα πλακάκια πάνω από τη μπανιέρα. Περίπου 3 ώρες. Συνεπείς, ευγενικοί άνθρωποι, έμπειροι και πρόθυμοι να κάνουν το καλύτερο. Πολύ...
Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
Αξιαίπαινο αποτέλεσμα, από έναν άνθρωπο που αγαπά της δουλεία του. Επαγγελματισμός και συνέπεια σε συνδιασμό με λογικές τιμές. Η εργασία ...
Δημήτρης Λ.
43 αξιολογήσεις
Δεν έχουμε ολοκληρώσει τη συνεργασία μας, αλλά προς το παρόν τα πράγματα πάνε καλά. Ο άνθρωπος φαίνεται επαγγελματίας, σίγουρα ξέρει τη δ...
Γιάννης Στράνας G.
38 αξιολογήσεις
Παρα πολυ καλο συνεργειο με απιστευτη προσοχη στην λεπτομερια που δεν βρησκεις ευκολα σε επαγγελματιες του ειδους. Το συστηνω 100%
Μ. Group
33 αξιολογήσεις
Στην εταιρία μου έκανε μεγάλη εντύπωση η άμεση
Σχετικά άρθρα
Αναζητάς ιδέες για πλακάκια κουζίνας; Ακολούθησε το σύνδεσμο και ανακάλυψε μοναδικές ιδέες για να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση της κουζίνας!
Θέλεις να ανακαινίσεις το χώρο του μπάνιου σου και αναζητάς νέα σχέδια για μοντέρνα πλακάκια μπάνιου; Ακολούθησε το σύνδεσμο!
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει