Αλλαγή & Αντικατάσταση Πλακιδίων

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Αλλαγή & Αντικατάσταση Πλακιδίων

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αλλάξεις τα πλακάκια σου;

Ετοιμάζεσαι για αλλαγή πλακιδίων δαπέδου ή τοίχου; Αν έχεις ξεκινήσει να ψάχνεις καινούργια πλακάκια, θα έχεις ήδη διαπιστώσει πόσο δύσκολη επιλογή είναι. Η συγκεκριμένη εργασία, πραγματοποιείται από εξειδικευμένους τεχνίτες και συνεργεία ανακαινίσεων καθώς θεωρείται δημοφιλής εργασία ανακαίνισης.

Ο περισσότερος κόσμος παιδεύεται όταν θέλει να κάνει αλλαγή στα πλακάκια μπάνιου. Ο βασικός λόγος, είναι τα πλακάκια ολοκληρώνουν την αισθητική όψη ενός χώρου και ειδικά στα μπάνια πρέπει η επιλογή που θα κάνεις να ταιριάξει αρμονικά τόσο με τους τοίχους όσο και με τα έπιπλα.

Ανεξαρτήτως του δωματίου που επιθυμείς να αντικαταστήσεις τα πλακάκια δαπέδου, η ποικιλία που υπάρχει είναι πραγματικά τεράστια και οι δυνατότητες που έχεις αμέτρητες. Για να μην σε κυριεύσει απελπισία, συγκεντρώσαμε τι πρέπει να ξέρεις πριν προχωρήσεις στην αντικατάσταση πλακιδίων.

3 Σημεία Προσοχής στην Αντικατάσταση Πλακιδίων

Η αντικατάσταση των πλακιδίων, αποτελεί πολύ σημαντική εργασία και επιβάλλεται να δώσεις προσοχής σε ορισμένα σημεία, εάν επιθυμείς να έχεις ένα επαγγελματικό και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Διάβασε, λοιπόν, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα καινούργια πλακάκια δαπέδου σου:

Να είναι ανθεκτικά

Τα πλακάκια είναι έτσι κι αλλιώς ένα ανθεκτικό υλικό, ωστόσο αν δεν θες να ξαναχρειαστείς σύντομα αντικατάσταση ή επισκευή πλακιδίων, διάλεξε εκείνα με τη μεγαλύτερη αντοχή. Κατά την επιλογή σου σιγουρέψου ότι τα πλακάκια σου θα αντέξουν την έντονη χρήση, αλλά και το πέρασμα του χρόνου.

Να συντηρούνται εύκολα

Υπάρχουν κάποια είδη πλακιδίων δαπέδου που χρειάζονται ειδική και τακτική συντήρηση. Είσαι διατεθειμένος να υποστείς ένα τέτοιο έξοδο; Αν όχι, κατά την αγορά πλακιδίων περιόρισε τις επιλογές σου σε εκείνα με τις χαμηλότερες ανάγκες συντήρησης. Ακόμη, μην παραλείψεις να βεβαιωθείς ότι δεν θα αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον καθαρισμό τους.

Να είναι διαχρονικά

Η τοποθέτηση πλακιδίων δεν είναι μια διαδικασία την οποία κάνουμε πολύ συχνά. Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόφαση που θα πάρεις και θα σε συνοδεύει για πολλά χρόνια. Για να μην τη μετανιώσεις, λοιπόν, στο μέλλον και χρειάζεσαι ξανά ανακαίνιση απέφυγε τις εξεζητημένες επιλογές που βρίσκονται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη μόδα. Επίλεξε κάτι που ταιριάζει στο στυλ διακόσμησης σου, αλλά ταυτόχρονα είναι διαχρονικό.

Είναι γεγονός ότι η αλλαγή πλακιδίων δεν είναι μια εύκολη ή απλή διαδικασία. Η οργάνωση και οι τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται είναι αρκετές και για αυτό χρειάζεσαι επαγγελματική βοήθεια. Οι τεχνίτες, εφαρμόζουν κάποια συγκεκριμένα βήματα, ώστε να έχουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που ταιριάζει στην αισθητική τόσο του χώρου όσο και των πελατών τους.

Ποια είναι τα βασικά βήματα στην αλλαγή πλακιδίων;

Ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα σου εξασφαλίσει μια επιτυχημένη αντικατάσταση των πλακιδίων κουζίνας, μπάνιου ή οποιουδήποτε δαπέδου του σπιτιού σου, χωρίς ταλαιπωρία και περιττά κόστη.Η διαδικασία που συνήθως ακολουθείται κατά την αλλαγή είναι:

  • Η αφαίρεση του αρμού

Ο αρμός μπορεί να αφαιρεθεί με μαχαίρι ή ένα ειδικό εργαλείο που διαθέτει ο τεχνίτης. Συνήθως, μετά την αφαίρεση του αρμού το πλακάκι μπορεί με ένα τράβηγμα να βγει από τη θέση του. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, απαιτείται η συμβολή ενός ανθεκτικού εργαλείου με μυτερή άκρη κι ενός σφυριού.

  • Η αφαίρεση του πλακιδίου- Ξήλωμα πλακιδίων

Μετά την επιτυχημένη αφαίρεση του αρμού, το κάθε πλακάκι δέχεται απαλό χτύπημα με το σφυρί για να ξεκολλήσει. Εάν παρατηρείται αντίσταση, χρειάζεται η βοήθεια από ένα τρυπάνι, ώστε να δημιουργηθούν ρωγμές ή και μικρές τρύπες. Έτσι, το πλακίδιο θα τεμαχιστεί σε μικρότερα κομμάτια και θα μπορέσει να αποκοπεί εύκολα από τη θέση του.

  • Η προετοιμασία του εδάφους

Κατά το βήμα αυτό επιδιώκεται η λείανση της επιφάνειας του τοίχου ή του δαπέδου από σημάδια κόλλας που έχουν ξεμείνει. Η λείανση αυτή πραγματοποιείται μέσω μιας ειδικής ξύστρας. Ακολουθεί το σκούπισμα και το καλό καθάρισμα του υποστρώματος, ώστε η επιφάνεια να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα νέα πλακίδια. Εάν τυχόν υπάρχουν φθορές, τότε χρειάζεται λίγος στόκος ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος σου τόσο περισσότερη προσοχή χρειάζεται στην αλλαγή πλακιδίων και στην τοποθέτηση και των καινούργιων, καθώς οι πιθανότητες για μια απροσεξία και ζημιά αυξάνονται σημαντικά.

Η περιπλοκότητα του έργου απαιτεί εμπειρία, αφού πέρα από τα πλακίδια και το υπόστρωμα φροντίδα χρειάζονται και οι καλωδιώσεις και τα υδραυλικά. Για άψογο αποτέλεσμα, που αντέχει στο χρόνο, άφησε τη σκληρή δουλειά στα χέρια ενός επαγγελματία.

Οι επαγγελματίες μας, δίνουν ολοκληρωμένες λύσεις σε αλλαγές στα πλακάκια δαπέδου και εγγυώνται ότι η αντικατάστασή τους θα γίνει εξειδικευμένα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Εμπιστεύσου τους έμπειρους κι αξιολογημένους τεχνικούς της πλατφόρμας μας και βρες τη λύση για ό,τι σε προβληματίζει. Αρκούν λίγα μόνο κλικ για να πάρεις προσφορές για το κόστος αλλαγής και αντικατάστασης πλακιδίων και να μεταμορφώσεις τον χώρο σου!


4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΝΙΚΟΣ Τ.
127 αξιολογήσεις
Ο κύριος Νίκος ήταν άψογος και για την τιμή που έδωσε και για τους χρόνους που τήρησε και για την δουλειά που έκανε τον προτείνω ανεπιφύλ...
ΣΠΥΡΟΣ Π.
109 αξιολογήσεις
Άμεση εξυπηρέτηση,επαγγελματισμός ,και χαμηλές τιμές . Άψογη συνεργασία
Γιώργος Α.
53 αξιολογήσεις
Συνεπής σε ότι είπαμε στην αποπεράτωση της εργασίας με επαγγελματισμό και ποιοτική δουλειά.
Δημήτρης Λ.
42 αξιολογήσεις
Δεν έχουμε ολοκληρώσει τη συνεργασία μας, αλλά προς το παρόν τα πράγματα πάνε καλά. Ο άνθρωπος φαίνεται επαγγελματίας, σίγουρα ξέρει τη δ...
Γιάννης Στράνας G.
38 αξιολογήσεις
Παρα πολυ καλο συνεργειο με απιστευτη προσοχη στην λεπτομερια που δεν βρησκεις ευκολα σε επαγγελματιες του ειδους. Το συστηνω 100%
Μ. Group
31 αξιολογήσεις
Πολυ καλη δουλεια Εμεινα ευχαριστημενη
Σχετικά άρθρα
Το μάρμαρο έχει καθιερωθεί στο μυαλό όλων μας ως ένα υλικό μοναδικής πολυτέλειας και ομορφιάς.
Θέλεις να ανακαινίσεις το χώρο του μπάνιου σου αλλά δεν έχεις πάρει ακόμα ορισμένες βασικές αποφάσεις π.χ για το χρώμα,
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει