5 ιδέες για μαρμάρινα πλακάκια που χαρίζουν πολυτέλεια & κομψότητα!

Μήπως θέλεις να δώσεις αέρα πολυτέλειας και κομψότητας στο σπίτι σου; Εάν ναι, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις είναι χρησιμοποιώντας μαρμάρινα πλακάκια στο δάπεδο ή στον τοίχο. Εναλλακτικά, ως οικονομικότερη και συχνότερη λύση χρησιμοποίησε πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο, τα οποία θα σου χαρίσουν αισθητικά το ίδιο αποτέλεσμα. Εμείς θα σου προτείνουμε ορισμένες ιδέες για τα μαρμάρινα πλακάκια για να διαλέξεις εκείνη που σου αρέσει περισσότερο.

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας έχει μεγάλη ιστορία όσον αφορά το μάρμαρο από τα αρχαία κιόλας χρόνια. Η εξόρυξη μαρμάρων σε πολλές ελληνικές περιοχές είναι ξακουστή σε ολόκληρο τον κόσμο και προτιμάται από πολλούς. Επίσης, έχεις πολλές επιλογές τόσο σε αποχρώσεις μαρμάρου όσο και στο φινίρισμά του. Αυτό σου δίνει την ευκαιρία να συνδυάσεις το μάρμαρο με όποιο στυλ διακόσμησης επιθυμείς και να το τοποθετήσεις σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σου.

5 εναλλακτικές για εντυπωσιακά μαρμάρινα πλακάκια ή πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο!

1. Γυαλιστερό λευκό μάρμαρο με νερά

μαρμάρινα πλακάκια

Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τα μαρμάρινα πλακάκια ή τα πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο είναι το λευκό μάρμαρο που σχηματίζει “νερά” διαφόρων αποχρώσεων. Συνήθως τοποθετούνται στο πάτωμα ή τους τοίχους του μπάνιου. Εσύ, παρ’ όλα αυτά, μπορείς να τα εφαρμόσεις ακόμα και στο δάπεδο του σαλονιού σου. Δίνουν την αίσθηση ενός αριστοκρατικού χώρου ή ενός spa. Ταυτόχρονα, το λευκό χρώμα έχει την τάση να κάνει ένα χώρο να δείχνει αρκετά μεγαλύτερος, επομένως είναι μια καλή ιδέα να τα τοποθετήσεις στο μικρό σου μπάνιο. Θα σου προτείναμε να τα συνδυάσεις με γυάλινες ή κρυστάλλινες λεπτομέρειες, ώστε να αναδειχτούν όπως τους αρμόζει. Επίσης, επίλεξε γυαλιστερό φινίρισμα για τα πλακάκια σου, προκειμένου να δώσεις επιπλέον φως, αλλά και φινέτσα.

https://blog.douleutaras.gr/plakakia-mpaniou-idees/

2. Γυαλιστερό μαύρο μάρμαρο με νερά

μαρμάρινα πλακάκια

Εάν ψάχνεις για ακόμα πιο εκλεπτυσμένα μαρμάρινα πλακάκια ή πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο, τότε επίλεξε το μαύρο χρώμα. Το να επενδύσεις το δάπεδο ενός χώρου του σπιτιού σου με μαύρα μαρμάρινα πλακάκια με “νερά” ανοιχτών αποχρώσεων θα σου δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Ιδιαίτερα τα γυαλιστερά μαύρα πλακάκια είναι μια μοντέρνα ιδέα που χαρίζουν κομψότητα σε όποιο χώρο κι αν τοποθετηθούν. Ωστόσο, εάν θέλεις να τα τοποθετήσεις στο μπάνιο σου, θα σου προτείναμε να μην το ντύσεις εξ ολοκλήρου με μαύρο μάρμαρο, καθώς ο χώρος θα σκοτεινιάσει και θα φαίνεται μικρός. Επίλεξε, λοιπόν, να επενδύσεις μόνο το πάτωμα ή τους τοίχους του μπάνιου σου.

3. Μαρμάρινα πλακάκια με μοτίβο

μαρμάρινα πλακάκια

Μήπως θέλεις να δώσεις ένα κομψό, αλλά παράλληλα μοντέρνο ύφος στο σπίτι σου; Εάν ναι, τότε επίλεξε τα μαρμάρινα πλακάκια με μοτίβο. Πρόκειται για συνδυασμό υλικών, αφού συνδυάζεται το μάρμαρο με κεραμικά πλακίδια. Το μοτίβο μπορεί να είναι οτιδήποτε, όπως ένας κύκλος, ένα λουλούδι ή απλώς ένας ρόμβος. Είναι ένας τρόπος για να δώσεις χαρακτήρα στο πάτωμα ή τους τοίχους σου δημιουργώντας όμορφα σχήματα και αντιθέσεις χρωμάτων. Εάν επιλέξεις ένα από τα μοτίβα, τότε φρόντισε να διατηρήσεις την υπόλοιπη διακόσμηση σε ήπιους τόνους, αφού πρόκειται για ένα εκκεντρικό στοιχείο που θα κλέψει σίγουρα την παράσταση.

https://blog.douleutaras.gr/katharismos-marmarou/

4. Γκρι ματ γρανίτης

μαρμάρινα πλακάκια

Όταν μιλάμε για μαρμάρινα πλακάκια ή πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο δε μας έρχεται εύκολα στο μυαλό η συγκεκριμένη ιδέα. Παρ’ όλα αυτά, ο γκρι γρανίτης με ματ φινίρισμα επιλέγεται αρκετά για την επένδυση του δαπέδου. Η ματ επιλογή παραπέμπει σε πιο γήινη και φυσική προσέγγιση, πράγμα που εντυπωσιάζει. Πρόκειται για την ιδανική λύση αν θέλεις να διακοσμήσεις το σαλόνι σου σε βιομηχανικό στυλ. Σε συνδυασμό με άλλες αποχρώσεις του γκρι σε έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία, θα σου χαρίσει το ύφος που επιθυμείς. Επίσης, τα πλακάκια με όψη γκρι γρανίτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν άψογα και για την επένδυση δαπέδου εξωτερικού χώρου.

5. Μάρμαρο σε γήινες αποχρώσεις

μαρμάρινα πλακάκια

Τα μαρμάρινα πλακάκια ή τα πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο, όπως είπαμε διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε αποχρώσεις. Ωστόσο, μια από τις πιο safe επιλογές είναι τα μαρμάρινα πλακάκια σε γήινες αποχρώσεις. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορείς να τα τοποθετήσεις σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού, χωρίς να σε δεσμεύουν. Εάν θέλεις μπορείς ακόμα και να επενδύσεις ολόκληρο το μπάνιο σου με αυτά. Πρόκειται για μια επιλογή που ναι μεν χαρίζει πολυτέλεια, αλλά η συγκεκριμένη απόχρωση κάνει το χώρο να φαίνεται φυσικό και οικείο, πράγμα δύσκολο να συμβεί. Συνεπώς, εάν θέλεις ο χώρος σου να μη μοιάζει σαν παλάτι, αλλά να υπάρχει μια νότα εκλεπτυσμένων υλικών, τότε επίλεξε τις γήινες αποχρώσεις μαρμάρου.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε αρκετή έμπνευση με τις ιδέες μας, ώστε να επιλέξεις τα μαρμάρινα πλακάκια ή τα πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο. Εάν χρειάζεσαι κάποιον για την τοποθέτηση πλακιδίων ή το γυάλισμα μαρμάρων, τότε απευθύνσου στους ειδικούς! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα και οικονομικά! 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα