8 επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο που θα ζηλέψεις!

Αν θέλεις να τοποθετήσεις δάπεδα από ξύλο ή επένδυση τοίχου με ξύλο, αλλά το κόστος σού φαίνεται πολύ ακριβό, τα πλακάκια σαν ξύλο είναι ιδανική επιλογή για σένα. Τα πλακάκια σε απομίμηση ξύλου κατασκευάζονται από διαφορετικά υλικά, με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζουν ακριβώς το χρώμα, ακόμα και τους σχηματισμούς του ξύλου. Οι τιμές των πλακιδίων είναι πολύ πιο οικονομικές, σε σχέση με το φυσικό ξύλο και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.

Ταυτόχρονα, τα πλακάκια σαν ξύλο έχουν το πλεονέκτημα, ότι δε χρειάζονται γυάλισμα και συντήρηση, όπως το φυσικό ξύλο. Μπορούν να αντέξουν για πολλά χρόνια, με ελάχιστη φροντίδα από την πλευρά σου. Άλλος ένας λόγος για να αγαπήσεις τα πλακάκια τύπου ξύλου είναι και το γεγονός, ότι μπορούν να τοποθετηθούν στο μπάνιο, χωρίς φόβο για την υγρασία. Όμως, ποιες είναι οι επιλογές σου και τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις, για να επιλέξεις τα σωστά πλακάκια; Εμείς είμαστε εδώ, για να λύσουμε κάθε απορία σου.

Πλακάκια σαν ξύλο: 8 φανταστικές επιλογές για δάπεδα & τοίχους!

#1 Πλακάκια σαν ξύλο από γρανίτη

Ο γρανίτης αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα υλικά κατασκευής πλακιδίων. Συχνά, τα πλακάκια απομίμησης ξύλου που συναντάμε στο εμπόριο κατασκευάζονται από γρανίτη, για πολύ μεγάλη αντοχή και τοποθέτηση σε κάθε χώρο του σπιτιού. Μπορείς να τοποθετήσεις πλακάκια γρανίτη στο σαλόνι, την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο. Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ καλή επιλογή για την επένδυση σκάλας με πλακάκι, καθώς δεν είναι ολισθηρό υλικό.

πλακάκια σαν ξύλο

Από άποψη αισθητικής, έχεις πολλές επιλογές. Μπορείς να βρεις γρανιτοπλακάκια απομίμησης ξύλου ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα, που σχηματίζουν νερά και μοιάζουν ακριβώς σαν αληθινό ξύλο. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι κανένα υλικό δεν ομοιάζει ακριβώς την υφή και την αίσθηση του ξύλου, το οποίο είναι ένα μοναδικό υλικό.

#2 Κεραμικά πλακάκια σαν ξύλο

Και τα κεραμικά πλακάκια αποτελούν μια πολύ δημοφιλή επιλογή για εσωτερικούς χώρους. Οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα οικονομικές και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Τα κεραμικά πλακάκια απομίμησης ξύλου δίνουν απάντηση σε πολλούς ενδιαφερόμενους που σκέφτονται τι πλακάκια να βάλουν στο σαλόνι ή ακόμα στην κουζίνα και το υπνοδωμάτιο, για κλασική και ρουστίκ αισθητική.

πλακάκια σαν ξύλο

Το μπάνιο είναι ο χώρος που τείνει να μας απασχολεί περισσότερο, καθώς έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας και συχνά ολισθηρό δάπεδο. Τα κεραμικά πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μπάνιο, αν και έχουν μέτρια αντοχή στην υγρασία και χρειάζονται στεγάνωση για να αντέξουν πολλά χρόνια. Σου προτείνουμε να εξετάσεις αυτή την επιλογή, είτε θέλεις ματ, είτε γυαλιστερά πλακάκια τύπου ξύλου.

#3 Λευκόπαστα πλακάκια σαν ξύλο

Τα λευκόπαστα πλακάκια είναι εκείνα, τα οποία έχουν σαν βάση τη λευκή πάστα. Ψήνονται σε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κατά γενικό κανόνα, έχουν τη μεγαλύτερη αντοχή. Έτσι, αν ψάχνεις για πλακάκια απομίμησης ξύλου που θα αντέξουν πολλά χρόνια, χωρίς φθορές, είναι μια πολύ καλή επιλογή για σένα.

πλακάκια σαν ξύλο

Χρησιμοποιούνται λιγότερο, σε σχέση με τα κεραμικά πλακάκια και τα πλακάκια γρανίτη, καθώς οι τιμές τους συνηθίζεται να είναι πιο ακριβές. Ωστόσο, έχουν το πλεονέκτημα να αντέχουν σε χτυπήματα και γρατζουνιές και θεωρούνται κατάλληλα για κάθε χώρο, ακόμα και για το μπαλκόνι, όπου η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη. Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για τα ιδανικά πλακάκια για εξωτερικό χώρο, αν θέλεις περισσότερες ιδέες για το μπαλκόνι σου!

#4 Πορσελανάτα πλακάκια σαν ξύλο

Συχνά ακούμε τον όρο “πορσελανάτο πλακάκι”, χωρίς να γνωρίζουμε απαραίτητα σε τι αναφέρεται. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα πλακάκια στην κατηγορία των πλακιδίων γρανίτη, που έχουν πολύ μεγάλη αντοχή. Κατασκευάζονται με ειδικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου που θέλεις να τα τοποθετήσεις. Οι τιμές για πορσελανάτα πλακάκια σαν ξύλο διαμορφώνονται, ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά τους.

πλακάκια σαν ξύλο

Για παράδειγμα, αν θέλεις πολύ ισχυρά αντιολισθητικά πλακάκια για το μπάνιο ή για εξωτερικό χώρο, θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω. Όσο για την αισθητική τους, μπορούν να έχουν διάφορους χρωματισμούς, σε ματ και γυαλιστερή μορφή. Σίγουρα θα βρεις πολλές εναλλακτικές επιλογές σε πορσελανάτα πλακάκια τύπου ξύλου, αφού έχουν ηγετική θέση στα καταστήματα πλακιδίων.

#5 Laminate δάπεδα & τοίχοι

Το laminate δεν αποτελεί άλλο ένα υλικό για πλακάκια σαν ξύλο. Συνήθως, τοποθετείται σε σανίδες και είναι μια πιο οικονομική εναλλακτική του φυσικού ξύλου. Πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι τοποθετούν laminate δάπεδα στο σπίτι τους, ειδικά σε χώρους χωρίς πολλή υγρασία.

πλακάκια σαν ξύλο

Το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και η κουζίνα θεωρούνται ιδανικοί χώροι για να τοποθετήσεις laminate. Αυτό είναι και ένα από τα μειονεκτήματα laminate πατωμάτων, ότι δηλαδή δεν είναι κατάλληλα για το μπάνιο. Ωστόσο, αν θέλεις μια αισθητικά κομψή και οικονομική επιλογή για απομίμηση ξύλου, δε μπορείς να το αγνοήσεις. Μπορείς να το βρεις σε διαφορετικούς χρωματισμούς, ανοιχτούς και σκουρόχρωμους.

#6 Ταπετσαρία σε μορφή ξύλου

Αν ψάχνεις εναλλακτικές για να χαίρεσαι την αισθητική του ξύλου, αλλά σε οικονομική τιμή, τότε μπορείς να εξετάσεις και την εναλλακτική της ταπετσαρίας για τοίχους. Οι ταπετσαρίες είναι αρκετά οικονομικές και παρέχουν μια τεράστια ποικιλία σε σχέδια και χρώματα. Έτσι, μπορείς να βρεις και ταπετσαρία με απομίμηση ξύλου για τους τοίχους σου.

πλακάκια σαν ξύλο

Αν φοβάσαι, πως η ταπετσαρία δε θα αντέξει στο μπάνιο σου, λόγω της υγρασίας, έχουμε ευχάριστα νέα για σένα. Μπορείς να βάλεις άνθυγρη ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου, για γρήγορα και οικονομικά αποτελέσματα. Σίγουρα, δεν έχει την ίδια αίσθηση με το φυσικό ξύλο, αλλά προσφέρει υψηλή αισθητική στο χώρο, χωρίς σπατάλη χρημάτων.

#7 Ματ ή Γυαλιστερά πλακάκια σαν ξύλο;

Δεν αρκεί να επιλέξεις το υλικό κατασκευής για τα πλακάκια απομίμησης ξύλου του σπιτιού σου. Πρέπει να επιλέξεις και τον τύπο πλακιδίων, ανάλογα με το στυλ διακόσμησης που θέλεις να πετύχεις. Το πιο σύνηθες δίλημμα που μας απασχολεί, όταν επιλέγουμε πλακάκια σαν ξύλο είναι, αν θα έχουν γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια. Φυσικά, η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις.

πλακάκια σαν ξύλο

Αν θέλεις να ακολουθήσεις μια παραδοσιακή ή ρουστίκ διακόσμηση, το γυαλιστερό δάπεδο θα φαίνεται αφύσικο και δύσκολα θα ταιριάζει με το σύνολο. Η ματ επιφάνεια φαίνεται πιο φυσική και πιο κοντά στο αληθινό ξύλο. Από την άλλη πλευρά, τα γυαλιστερά πλακάκια σε χρώμα ξύλου είναι εντυπωσιακά και προσελκύουν τα βλέμματα, δίνοντας μια αίσθηση πολυτελείας.

Διάβασε επίσης: 5 Φθηνές & Ποιοτικές Λύσεις για Πατώματα που θα Λατρέψεις!

#8 Ποια πλακάκια είναι κατάλληλα για επένδυση τοίχου;

Αν ψάχνεις πλακάκια σαν ξύλο για να επενδύσεις τους τοίχους σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου, πρέπει να έχεις διαφορετική προσέγγιση. Όταν επιλέγεις πλακάκια απομίμησης ξύλου για δάπεδα, η αντοχή στην καταπόνηση έχει πρώτη προτεραιότητα. Για την επένδυση τοίχου, από την άλλη πλευρά, η αισθητική έχει τον πρώτο λόγο. Χρειάζεσαι πλακάκια που να ταιριάζουν με το χρώμα του ταβανιού και το γενικότερο στυλ του χώρου.

πλακάκια σαν ξύλο

Πρέπει να μη σκοτεινιάζουν το δωμάτιο και να το κάνουν να φαίνεται ευρύχωρο. Έτσι, συνηθίζεται να επιλέγουμε ανοιχτόχρωμα πλακάκια, μονόχρωμα ή με νερά. Τα πορσελανάτα, αλλά και τα κεραμικά πλακάκια θα σου προσφέρουν πολλές επιλογές, για να βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Ειδικά για το μπάνιο, πολλοί επιλέγουν να βάλουν όμοια πλακάκια για το δάπεδο και τον τοίχο, ώστε να διατηρηθεί η ομοιομορφία.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να βρεις τα πλακάκια σαν ξύλο που θέλεις για το σπίτι σου! Αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε τοποθέτηση πλακιδίων, μην ψάχνεις αλλού. Οι επαγγελματίες μας είναι έτοιμοι να σου προτείνουν τα καλύτερα πλακάκια για το χώρο σου και να αναλάβουν τη σωστή τοποθέτησή τους, για να αντέξουν πολλά χρόνια. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές, από έμπειρους τεχνικούς στην περιοχή σου!

πλακάκια μπάνιου

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Γαλάτσι 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Γ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αθήνα 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Ιούλιος B.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Διονύσης Α.
Επιθυμείς να γινει ραντεβου εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;
Ναι
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Κόστος 470,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός, συνεπής, πρόθυμος και αποτελεσματικός. θα τον συνιστούσα χωρίς αμφιβολία. θα τον χρησιμοποιήσω ξανά. Σπάνια συναντάς τόσο εργατικούς και συνεπείς σε αυτό το χώρο.

Για: Σταθης Βαρβελης / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την δουλειά του κ.Τζεβελέκη Φίλιππου.Εγώ αγόρασα μόνο τα πλακάκια και με βοήθησε με όλα τα υλικά για την τοποθέτηση τους. Επίσης μου φέρθηκε σαν άνθρωπος αυτή την δύσκολη στιγμή, λόγω πανδημίας.Ο κ.Τζεβελέκης και το συνεργείο του είναι άριστοι γνώστες της εργασίας τους, ευγενικότατοι, κατατοπιστικότατοι και πάντα με το χαμόγελο.Τους ευχαριστώ πολύ!!!

Για: Φιλιππος Τζεβελεκης / Πλακάκια - Μάρμαρα
2,1

Δεν ήταν μία επιτυχημένη συνεργασία. Ήταν η ακριβότερη προσφορά που λάβαμε αλλά την προτιμήσαμε γιατί έδειχνε αξιόπιστος. Δυστυχώς η ασυνέπειά του ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη συνεργασία αυτή. Ευχαριστώ την εταιρεία Douleutaras που έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον και μεσολάβησε για να διορθωθούν τα πράγματα.

Για: Παύλος Βίτσας / Πλακάκια - Μάρμαρα
4,9

Πολύ καλός και συνεπής

Για: Γεώργιος Βεργής / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως συνεργαστήκαμε με τον κο Τζεβελέκη Φίλιππο για την ανακαίνιση του σπιτιού μας στα Κάτω Πατήσια και ανέλαβε την εργασία τοποθέτησης πλακιδίων στο δάπεδο, το μπαλκόνι και το νέο μπάνιο. Το σπίτι όντας παλιό και επειδή είχαμε γκρεμίσει όλους τους τοίχους είχε διαφορές ύψους στο δάπεδο και διαφορετικά δάπεδα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ο κος Τζεβελέκης ήταν κυριολεκτικά απίστευτα ειλικρινής και ενημερωτικός σε κάθε επίπεδο, απόλυτα λεπτομερής για κάθε εργασία που επιβαλλόταν να διεξαχθεί στο χώρο, καθόσον έπρεπε να αφαιρεθούν όλα τα παλαιά δάπεδα και να γίνει νέα διαδικασία με τοποθέτηση τσιμεντοκονίας για να τοποθετηθούν τα νέα πλακάκια. Σημειωτέον δε εδώ, πως έπρεπε όλο το δάπεδο του σπιτιού να έρθει στο ίδιο ύψος (υπήρχε απίστευτη ανομοιογένεια, ορατή στο γυμνό μάτι). Από την αρχή των εργασιών του και της γνωριμίας μας ξεχώρισε το ήθος του, η ευγένειά του, η καλοσύνη που τον περιβάλει στο να βοηθήσει, να ενημερώσει, να καθησυχάσει και να εξυπηρετήσει τον πελάτη του (ειδικά εμένα που ξεχωρίζω για το υπέρμετρο άγχος μου), καθώς και σε κάθε βήμα των εργασιών του να μας ενημερώνει για το τί πρέπει να επακολουθήσει ώστε να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Του ζητήσαμε η τοποθέτηση παντού να γίνει δίχως αρμούς για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και σαφώς το σεβάστηκε στο έπακρον, το σπίτι όντας ορθογώνιο παραλληλόγραμμο του ζήτησα να τοποθετήσει τα πλακάκια 0,60*1,20 με κατεύθυνση το 1,20 στη στενή πλευρά του σπιτιού ώστε να δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου (κάτι που απόλυτα κατάλαβε, όντας γνώστης του αντικειμένου του σαφώς)… Το δε μπάνιο μας είναι με χτιστή ντουζιέρα και μάλιστα μας ενημέρωσε για όλα τα στοιχεία πως θα προφυλάξουμε κάθε στοιχείο από την υγρασία και τοποθέτησε ειδικές λάμες στεγάνωσης και την ίδια διαδικασία ακολούθησε και στο μπαλκόνι. Εν κατακλείδι έχω να πω πως ο κος Τζεβελέκης μας κατέπληξε ευχάριστα, μας συγκίνησε και είναι τιμή μας και χαρά μας που συνεργαστήκαμε μαζί του και ανέλαβε το σπίτι μας και έφερε εις πέρας μία τόσο δύσκολη εργασία. Και για όσους ίσως αναρωτηθείτε για την σχέση ποιότητας – τιμής, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από πλευράς μας, ο κος Τζεβελέκης αποτελεί την Πρώτιστη επιλογή!!!! Φίλιππε (αν μου επιτρέπεις τον ενικό) σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τόσο εγώ, όσο κι ο Γιάννης.

Για: Φιλιππος Τζεβελεκης / Πλακάκια - Μάρμαρα
4,9

Σωστός επαγγελματίας με άμεση ανταπόκριση βοήθεια με την γνώση του αντικειμένου

Για: Παύλος Βίτσας / Πλακάκια - Μάρμαρα