Επένδυση Σκάλας με Πλακάκι

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για Επένδυση Σκάλας με Πλακάκι!

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Επένδυση σκάλας με πλακάκι: Ποιές είναι οι επιλογές;

Για την επένδυση σκάλας με πλακάκι υπάρχουν πολλές επιλογές. Στο εμπόριο υπάρχουν διαφορετικού τύπου πλακάκια, σε διάφορα χρώματα και σχέδια που μπορούν να καλύψουν όλες τις στυλιστικές ανάγκες.  Επίσης, ιδιαίτερα ξεχωριστά αποτελέσματα έχει και η επένδυση σκάλας με μάρμαρο.

Ωστόσο η εξειδίκευση του τεχνίτη που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη εργασία πρέπει να είναι μεγάλη, αλλιώς η εικόνα θα είναι απογοητευτική. 

Μία σκάλα που δεν έχει επενδυθεί, είτε είναι εσωτερικού, είτε εξωτερικού χώρου, είναι επιρρεπής σε φθορές και εμφάνιση υγρασίας. Έτσι, η επένδυση της σκάλας αποτελεί μία απαραίτητη εργασία.

1. Κεραμικά πλακάκια

Τα κεραμικά πλακάκια προτιμώνται συχνά έναντι άλλων υλικών για την επένδυση της σκάλας. Τα κεραμικά πλακάκια είναι σε θέση να πλαισιώσουν υπέροχα το χώρο, προσθέτοντας μια διακοσμητική πινελιά. Εκτός από διακοσμητικά, τα κεραμικά πλακάκια χρησιμοποιούνται επίσης και σαν μονωτικό υλικό. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά πλακάκια για σκάλα σε πολλά σχέδια και χρώματα, οπότε μπορούν να καλυφθούν και οι πιο απαιτητικες ανάγκες.

2. Πλακάκια από γρανίτη

Τα πλακάκια από γρανίτη, ή αλλιώς γρανιτοπλακάκια, αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για την επένδυση σκάλας με πλακάκι. Δίνουν την αίσθηση πέτρας και έχουν λεία ή τραχιά επιφάνεια. Μπορεί κάποιος να τα επιλέξει με σμάλτο ή χωρίς. Τα πλακάκια από γρανίτη είναι σκληρά, από συμπυκνωμένο υλικό και αδιάβροχα. Παράγονται με μία μίξη επιλεγμένων ειδών αργίλου και ψήνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η όψη τους είναι φυσική και ενδείκνυνται, τόσο για εσωτερικές, όσο και για εξωτερικές σκάλες εξαιτίας της αντοχής τους. Για τις εξωτερικές σκάλες επιλέγονται κυρίως πλακάκια από γρανίτη που περιέχουν κοκκώδη σύσταση, για έξτρα αντοχή.

3. Πλάκα καρύστου

Ακόμη μια εξαιρετική επιλογή για επένδυση σκάλας με πλακάκι αποτελούν οι πλάκες καρύστου. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα, όπως γκρι, καφέ και πράσινες. Τα χρώματα δεν είναι πάντα ίδια, καθώς οι πλάκες καρύστου είναι ένα φυσικό υλικό και δεν υπόκεινται σε βιομηχανική επεξεργασία. Μπορείς να τις βρεις σε διάφορα σχέδια, είτε τετραγωνισμένες, είτε σε ακανόνιστο σχήμα. Θεωρούνται κατάλληλες για επένδυση εξωτερικής σκάλας, καθώς εξασφαλίζουν ανθεκτικότητα και αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες.

4. Πλακάκια από μάρμαρο

Η επένδυση σκάλας με μάρμαρο είναι μια επιλογή που παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις για επένδυση σκάλας με πλακάκι. Υπάρχουν πολλά πλακάκια από μάρμαρο στο εμπόριο με διαφορετικά νερά και χρώματα που εμπλουτίζουν την ποικιλία επιλογών στην επένδυση σκάλας με μάρμαρο.

Το μάρμαρο είναι ένα εντυπωσιακό υλικό και αποτελεί μια διαχρονική επιλογή για την επένδυση σκάλας και δαπέδων. Φυσικά, σαν υλικό είναι πιο ακριβό, συγκριτικά με τα κεραμικά πλακάκια και η επένδυση σκάλας με μάρμαρο είναι πιο απαιτητική.

Έτσι, αν δεν θες να ξοδέψεις αρκετά χρήματα για την επένδυση σκάλας με μάρμαρο, στο εμπόριο μπορείς να βρεις και πλακάκια που μιμούνται το μάρμαρο σε πιο προσιτές τιμές.

Προφίλ για επένδυση σκάλας με μάρμαρο ή πλακάκι

Κατά την επένδυση σκάλας με μάρμαρο ή πλακάκι, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη τόσο η εμφάνιση, όσο και η ασφάλεια. Για να εξασφαλιστούν και τα δύο μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο προφίλ για πλακάκια σκάλας.

Τα προφιλ τοποθετούνται στην άκρη κάθε σκαλοπατιού και έχουν δύο ιδιότητες. Είναι αντιολισθητικά για να αποτρέψουν την ολίσθηση του ποδιού κατά το κατέβασμα και προσφέρουν διακοσμητική κάλυψη των γωνιών, προσδίδοντας μια διαφορετική νότα στην όψη της σκάλας. Προτιμώνται ιδιαίτερα κάτα την επένδυση σκάλας με μάρμαρο, καθώς αυξάνουν τις αντιολισθητικές του ιδιότητες. 

Τα προφίλ υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία και σε διαφορετικά σχέδια και υλικά. Μπορείς να βρεις προφίλ από μέταλλο, μπρούντζο, ανοδιωμένο αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα κλπ. Επίσης, υπάρχει το ξύλινο στρογγυλεμένο προφίλ και το προφίλ με αντιολισθητική λωρίδα.

Επένδυση σκάλας με πλακάκι σε εξωτερικό χώρο

Η επένδυση σκάλας με μάρμαρο ή πλακάκι σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο. Μια σκάλα εξωτερικού χώρου είναι εκτεθημένη σε διάφορες καιρικές συνθήκες. Για να είναι ασφαλής ως προς τη χρήση και να μην χαλάσει η επένδυση θα πρέπει να τηρηθούν κάποιες βασικές αρχές.

Θα πρέπει να δημιουργηθούν σωστές ρύσεις και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αρμόστοκος υδαταπωθητικός, για την σωστή απομάκρυνση του βρώσιμου νερού. Επιπλέον, στα σημεία που ενώνονται με άλλα υλικά όπως ξύλο ή αλουμίνιο θα πρέπει οι αρμοί να στοκάρονται με σφραγιστική μαστίχη.

Γιατί να επιλέξεις το Douleutaras.gr για την εργασία σου;

Η επένδυση σκάλας με πλακάκι είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει με τη σωστή τεχνική και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια. Στην πλατφόρμα μας θα βρεις τους καλύτερους τεχνικούς για την επένδυση σκάλας με μάρμαρο και πλακάκι σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αν, λοιπόν, ψάχνεις κάποιον έμπειρο πατωματζή για να αναλάβει την εργασία σου μπορείς να την καταχωρήσεις στην φόρμα. Σε λίγη ώρα θα επικοινωνήσουν μαζί σου έμπειροι πατωματζήδες του Douleutaras.gr, για να λάβεις τις καλύτερες προσφορές της αγοράς.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΝΙΚΟΣ Τ.
127 αξιολογήσεις
Ευγένεια, συνέπεια, ποιότητα εργασίας, ειλικρίνεια, ανταγωνιστικότητα τιμών, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον κ.Τριπολιτσιώτη και τις υπη...
ΣΠΥΡΟΣ Π.
110 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας. Τυπικός στην ώρα του, εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οικονομικός και χαμογελαστός με εξαιρετική ομάδα!
Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
εμεινα απολυτα ικανοποιημενος
Δημήτρης Λ.
43 αξιολογήσεις
Δεν έχουμε ολοκληρώσει τη συνεργασία μας, αλλά προς το παρόν τα πράγματα πάνε καλά. Ο άνθρωπος φαίνεται επαγγελματίας, σίγουρα ξέρει τη δ...
Γιάννης Στράνας G.
38 αξιολογήσεις
Παρα πολυ καλο συνεργειο με απιστευτη προσοχη στην λεπτομερια που δεν βρησκεις ευκολα σε επαγγελματιες του ειδους. Το συστηνω 100%
Μ. Group
34 αξιολογήσεις
Συνεπής, συνεργάσιμος, φιλικός, με καλή γνώση του αντικειμένου
Σχετικά άρθρα
Τα ρετρό πλακάκια εκπέμπουν την ζωντάνια, την φρεσκάδα και την κομψότητα μιάς άλλης εποχής!
Ποιοί είναι οι κανόνες για τον σωστό καθαρισμό μαρμάρου; Ανακάλυψέ τους!
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει