8 μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου!

Iδέες για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου

Η ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου είναι μια πολύ μοντέρνα και πρακτική τάση στη διακόσμηση μπάνιου. Σε περίπτωση που μένεις σε ενοίκιο και δε σου αρέσουν τα πλακάκια μπάνιου του σπιτιού, οι ταπετσαρίες είναι ιδανική λύση για σένα. Σου προσφέρουν μια οικονομική εναλλακτική λύση, με μεγάλη ποικιλία επιλογών. Υπάρχουν πάρα πολλές αδιάβροχες ταπετσαρίες για πλακάκια, για να διαλέξεις το στυλ που σε εκφράζει, ανάλογα με το γούστο σου.

Φυσικά, είναι σημαντικό να διαλέξεις μια άνθυγρη ταπετσαρία για το μπάνιο. Μια τυπική ταπετσαρία δεν είναι αρκετή, για να αντέξει τη διαρκή υγρασία του μπάνιου. Ειδικά για τους τοίχους του μπάνιου, υπάρχουν και φανταστικά σχέδια σε αυτοκόλλητα πλακάκια, που τοποθετούνται πάνω από τα κανονικά πλακάκια και αλλάζουν την εικόνα του τοίχου. Όμως, τι σχέδια να επιλέξεις και ποιες είναι οι πιο μοντέρνες ιδέες για ταπετσαρίες στο μπάνιο; Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα κάποιες αγαπημένες ιδέες και σου τις παρουσιάζουμε για να εμπνευστείς!

8 φανταστικά σχέδια για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου που θα ζηλέψεις!

1. Μινιμαλιστική ταπετσαρία μπάνιου σε σκούρο χρώμα

[caption id="attachment_16464" align="aligncenter" width="367"]
ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου
Credits: Pinterest.com | Style Me Pretty[/caption]

Πολλές φορές, η ταπετσαρία ταυτίζεται με την ύπαρξη έντονων μοτίβων και σχεδίων, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Μπορείς να βρεις ταπετσαρίες για τοίχους σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Τα απλά, μινιμαλιστικά σχέδια κερδίζουν την προσοχή μας, καθώς δε φορτώνουν το μπάνιο και δεν προκαλούν θόρυβο. Ταιριάζουν, ακόμα και στα πιο μικρά μπάνια και στα μακρόστενα μπάνια. Οι σκούρες αποχρώσεις και ειδικά το μαύρο, δίνουν μια αίσθηση πολυτελείας και εντυπωσιάζουν τον καθένα. Έτσι, η σύνθεση που προκύπτει είναι αδύνατο να απογοητεύσει!

2. Ταπετσαρία μπάνιου με σχέδια της φύσης

[caption id="attachment_16465" align="aligncenter" width="366"
]ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου
Credits: Pinterest.com | Katie Kelly McCormack[/caption]

Μήπως θέλεις να δώσεις μια εξωτική νότα στο μπάνιο σου; Αν ναι, τότε η κατάλληλη ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου για σένα, έχει σχέδια φύσης και αποχρώσεις του πράσινου. Δεν είναι απαραίτητο το σχέδιό σου να είναι φλοράλ, ούτε να έχει πολλά χρώματα. Υπάρχουν και αρκετά απλά σχέδια φύσης για ταπετσαρίες, που είναι πολύ διακριτικά, ώστε να μην ενοχλούν στο βλέμμα. Αν το μπάνιο σου είναι μικρών διαστάσεων, θα σου προτείναμε να επιλέξεις ανοιχτές αποχρώσεις, για να φαίνεται πιο ανοιχτός ο χώρος.

3. Ταπετσαρία μπάνιου με γεωμετρικά σχέδια

[caption id="attachment_16466" align="aligncenter" width="367"]
ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου
Credits: Pinterest.com | Samoreals[/caption]

Μια πολύ δημοφιλής και αγαπημένη μας τάση στις ταπετσαρίες, είναι τα γεωμετρικά σχήματα. Ανάλογα με το σχέδιο που επιλέγεις, μπορεί το σχέδιο να μοιάζει σαν κλασικά πλακάκια. Έτσι, εκτός από άνθυγρες ταπετσαρίες για το μπάνιο, μπορείς να βρεις και αυτοκόλλητα πλακάκια για το μπάνιο σου. Χάρη σε αυτά, μπορείς να καλύψεις τα παλιά πλακάκια που δεν ταιριάζουν στην αισθητική σου, εύκολα και αποτελεσματικά. Τα σχέδια σε γκρι χρώμα αποτελούν μια πολύ μοντέρνα τάση, που σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις.

4. Φλοράλ ταπετσαρία μπάνιου

[caption id="attachment_16467" align="aligncenter" width="354"]
ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου
Credits: Pinterest.com | Bleu Nest Builders[/caption]

Το φλοράλ είναι πάντα ένα αγαπημένο μοτίβο, όχι μόνο για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου, αλλά και για πλακάκια. Τα φλοράλ σχέδια μπορεί να σου φανούν χρήσιμα, αν θέλεις να κάνεις μια κλασική διακόσμηση για το μπάνιο σου. Επίσης, μπορούν να προσεγγίσουν πολύ εύκολα τη ρομαντική διακόσμηση και να κάνουν πιο φιλική την ατμόσφαιρα. Πολλοί αποφεύγουν τα φλοράλ, θεωρώντας πως είναι υπερβολικά και μερικές φορές κιτς. Ωστόσο, υπάρχουν και ταπετσαρίες με διακριτικά μοτίβα και χρώματα, για κάθε προτίμηση.

Διάβασε επίσης: 6 Μοντέρνες Ταπετσαρίες Τοίχου για την κρεβατοκάμαρα σου!

5. Συνδυασμός δύο ταπετσαριών μπάνιου

[caption id="attachment_16468" align="aligncenter" width="367"]
ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου
Credits: Pinterest.com | Alexis Ropac[/caption]

Μήπως θέλεις να επενδύσεις τους τοίχους σου με μια ταπετσαρία σε έντονο μοτίβο, αλλά φοβάσαι ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει υπερβολικά φανταχτερό; Υπάρχει λύση γι’ αυτό και είναι ο συνδυασμός από δύο διαφορετικές ταπετσαρίες. Μπορείς να επενδύσεις έναν τοίχο με το αγαπημένο σου σχέδιο, για να ξεφύγεις από τη μονοτονία και να φέρεις κάτι διαφορετικό στο χώρο σου. Στους τοίχους που απομένουν, ωστόσο, συστήνουμε να βάλεις μονόχρωμη ταπετσαρία, έτσι ώστε να αποφύγεις το φανταχτερό αποτέλεσμα.

6. Ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία μπάνιου με σχέδια

[caption id="attachment_16469" align="aligncenter" width="367"]
ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου
Credits: Pinterest.com | MyDomaine[/caption]

Πάρα πολλά μπάνια αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης χώρου ή έλλειψης φωτεινότητας. Μια από τις πλέον κλασικές ιδέες για μικρά μπάνια ή μπάνια με έλλειψη επαρκούς φωτισμού, είναι να χρησιμοποιούν ανοιχτά χρώματα στους τοίχους. Έτσι, πολύ μοντέρνες είναι και οι ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες πάνω σε πλακάκια μπάνιου. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μονόχρωμες. Αν σου αρέσει να έχεις διάφορα χαρούμενα σχέδια στους τοίχους του μπάνιου, μπορείς να προσαρμόσεις τις ταπετσαρίες αναλόγως. Αρκεί να επιλέξεις μια ταπετσαρία με χαρούμενα, αλλά απλά σχέδια.

7. Ταπετσαρία μπάνιου που μοιάζει με πλακάκια

[caption id="attachment_16470" align="aligncenter" width="405"]
ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου
Credits: Pinterest.com | Daily Mail[/caption]

Εκτός από τις αδιάβροχες ταπετσαρίες για πλακάκια, υπάρχουν και αυτοκόλλητα πλακάκια για το μπάνιο, όπως αναφέραμε παραπάνω. Σε μια από τις δύο κατηγορίες, οπωσδήποτε θα βρεις κάποιο σχέδιο που θυμίζει ακριβώς τα πλακάκια που θα ήθελες να έχεις. Αν μένεις σε ενοίκιο, είναι πολύ λογικό να μη θέλεις να αλλάξεις τα παλιά πλακάκια, γιατί το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Έτσι, η άνθυγρη ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου είναι μια πολύ χρήσιμη και οικονομική ιδέα για το χώρο σου. Μπορείς να συγκρίνεις τις τιμές με τα αυτοκόλλητα πλακάκια μπάνιου και να επιλέξεις αναλόγως.

8. Ταπετσαρία μπάνιου που θυμίζει μάρμαρο

ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου

Μια ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου μπορεί να μοιάζει και με διάφορα φυσικά υλικά, όπως ξύλο, πέτρα και μάρμαρο. Η πραγματική επένδυση τοίχου με αυτά τα υλικά κοστίζει ακριβά, αλλά η αισθητική της μας αποζημιώνει. Αυτό ισχύει, φυσικά, όταν σκοπεύεις να μείνεις για πολλά χρόνια ακόμα στο σπίτι, έτσι ώστε να χαρείς την επένδυση τοίχου που έχεις κάνει. Για πιο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, η σωστές αδιάβροχες ταπετσαρίες για πλακάκια θα σου προσφέρουν ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι και μάλιστα σε προσιτό κόστος.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις σχέδιο για ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου! Αν ψάχνεις τεχνικό για να αναλάβει την τοποθέτηση ταπετσαρίας ή την ανακαίνιση μπάνιου που σχεδιάζεις, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές για τοποθέτηση, από έμπειρους τεχνικούς στην περιοχή σου!

ταπετσαρίες τοίχου

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα