Εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης: 5 συμβουλές για σωστή τοποθέτηση!

εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης

Πολλοί από εμάς θυμόμαστε ακόμα τις παλιές τηλεοράσεις που ήταν τόσο ογκώδεις, ώστε χρειαζόταν δικό τους έπιπλο στο σπίτι. Λοιπόν, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και η στήριξη της τηλεόρασης μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το σημείο που θέλεις να την τοποθετήσεις. Φυσικά, η σωστή εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης έχει καθοριστικό ρόλο, στο να αντέξει η καινούργια σου τηλεόραση στη θέση της και να σου προσφέρει την ιδανική γωνία θέασης.

Σύμφωνα με τους έμπειρους τεχνικούς τηλεοράσεων της πλατφόρμας μας, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν κάποιες τεχνικές γνώσεις, για την εγκατάσταση της βάσης. Ειδικά όταν πρόκειται για βαριές τηλεοράσεις με οθόνες πολλών ιντσών, ένας επαγγελματίας μπορεί να σου φανεί πιο χρήσιμος, απ’ όσο πιστεύεις.

Θα μπορέσει να σου προτείνει την πιο σωστή θέση, να υπολογίσει το ύψος και να προσέξει, ώστε να γίνει σωστά η εγκατάσταση βάσης της τηλεόρασης. Όμως, ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξεις, για να εγκατασταθεί σωστά η βάση σου.

Τι πρέπει να προσέξεις, για να γίνει σωστά η εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης;

#1 Αποφάσισε πώς θα στηρίξεις την τηλεόραση

Υπάρχουν διάφορες θέσεις, για να εγκαταστήσεις μια τηλεόραση. Το πώς θα γίνει η εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από τη θέση που επιλέγεις για αυτή. Ας δούμε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ιδέες για στήριξη τηλεόρασης στο χώρο.

  • Εγκατάσταση βάσης πάνω σε έπιπλο

εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης

Ο παραδοσιακός τρόπος εγκατάστασης τηλεόρασης είναι, φυσικά, πάνω σε κάποιο έπιπλο. Όλες οι τηλεοράσεις διαθέτουν μια βάση τοποθέτησης, κατά την αγορά τους. Μπορείς εύκολα να τις εγκαταστήσεις, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια τεχνικού. Το πρόβλημα με τη μέθοδο αυτή, είναι πως η τηλεόραση καταλαμβάνει σημαντικό χώρο στο σπίτι. Το χώρο αυτό θα μπορούσες να εξοικονομήσεις, αν εγκαθιστούσες βάση στον τοίχο.

  • Εγκατάσταση βάσης πάνω σε τοίχο

εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να εγκαταστήσουν βάση τηλεόρασης σε κάποιο τοίχο. Έτσι, εξοικονομούν χώρο στο σπίτι και κερδίζουν, από άποψη σύγχρονης αισθητικής. Πράγματι η εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης σε τοίχο έχει γίνει πολύ δημοφιλής επιλογή. Για τη μέθοδο αυτή, συστήνεται να ζητήσεις τη βοήθεια ενός έμπειρου τεχνικού στις εγκαταστάσεις και επισκευές τηλεοράσεων. Εκείνος θα μπορέσει να σε προμηθεύσει με την καλύτερη βάση για την περίπτωσή σου και να ολοκληρώσει την εγκατάσταση με ασφάλεια.

  • Εγκατάσταση βάσης πάνω από τζάκι

εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης

Αν έχεις τζάκι στο σπίτι σου, σίγουρα έχεις σκεφτεί να εγκαταστήσεις την τηλεόραση πάνω από αυτό. Από αισθητικής άποψης, είναι μια πολύ καλή ιδέα, ειδικά αν το τζάκι σου έχει επένδυση με γυψοσανίδα. Υπάρχουν πολλά όμορφα σχέδια γυψοσανίδας για τηλεόραση, κατάλληλα για τοποθέτηση βάσης πάνω από το τζάκι. Ομοίως, υπάρχουν και βάσεις τηλεόρασης για γυψοσανίδα που θα καλύψουν την ανάγκη σου. Βέβαια, συστήνουμε να ζητήσεις τη γνώμη ενός ειδικού και σε αυτή την περίπτωση. Αν η μόνωση του τζακιού δεν είναι σε άριστη κατάσταση, υπάρχει κίνδυνος να φθαρεί η τηλεόραση από τη θερμότητα.

#2 Επίλεξε τη σωστή βάση τηλεόρασης

Υπάρχουν πάρα πολλές βάσεις τηλεοράσεων, για διαφορετικά μοντέλα, διαφορετικές ανάγκες, αλλά και διαφορετικές διαστάσεις συσκευών. Οι επαγγελματίες μας μπορούν να σε προμηθεύσουν με την κατάλληλη βάση, ανάλογα με τις ανάγκες της τηλεόρασής σου. Ας δούμε, όμως, ποιες είναι οι βασικές εναλλακτικές επιλογές σου:

  • Σταθερές βάσεις τηλεοράσεων

Οι σταθερές βάσεις για στήριξη τηλεόρασης στον τοίχο, είναι οι πιο οικονομικές της αγοράς. Οι πιο φθηνές βάσεις τηλεοράσεων ξεκινούν στα 10€ και απευθύνονται σε σχετικά ελαφρές κατασκευές τηλεοράσεων. Όσο πιο μεγάλη και βαριά είναι η τηλεόρασή σου, τόσο περισσότερο θα κοστίσει και η αντίστοιχη βάση, γιατί θα έχει πιο ανθεκτικό υλικό κατασκευής.

Αν σκοπεύεις να τοποθετήσεις σταθερή βάση τηλεόρασης, πρέπει να έχεις υπολογίσει προσεκτικά τη γωνία θέασης που θέλεις. Επίσης, πρέπει να έχεις φροντίσει με προσοχή για το ύψος εγκατάστασης της βάσης τηλεόρασης, για να είναι σίγουρο πως θα βλέπεις άνετα, χωρίς να κουράζεσαι.

  • Περιστρεφόμενες βάσεις τηλεοράσεων

Οι περιστρεφόμενες βάσεις (και οι βάσεις τηλεόρασης για γυψοσανίδα) κοστίζουν κάτι παραπάνω, σε σχέση με τις σταθερές. Παρόλα αυτά, πάρα πολλά νοικοκυριά τις προτιμούν, γιατί προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία. Με την εγκατάσταση περιστρεφόμενης βάσης τηλεόρασης, εξασφαλίζεις περισσότερες κινήσεις της οθόνης. Σαν αποτέλεσμα, μπορείς να βλέπεις καλύτερα, από περισσότερες οπτικές γωνίες.

Υπάρχουν ρυθμιζόμενες βάσεις που παρέχουν μόνο κάθετη κίνηση. Αυτές οι βάσεις είναι ιδανικές, αν σκοπεύεις να εγκαταστήσεις την τηλεόραση σε ψηλό σημείο και θέλεις να της δώσεις κλίση προς τα κάτω. Έπειτα, υπάρχουν οι περιστρεφόμενες βάσεις με βραχίονα, οι οποίες επιτρέπουν την κίνηση της τηλεόρασης σε περισσότερα σημεία. Οι βάσεις αυτές παρέχουν τη μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία, για κάθε γωνία παρακολούθησης του αγαπημένου σου προγράμματος.

#3 Βρες το σωστό ύψος εγκατάστασης

Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί το σωστό ύψος, πριν την εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης. Ειδικά αν παρακολουθείς τηλεόραση καθημερινά, πρέπει το κέντρο της να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σου, για να μην κουράζεσαι κατά τη θέαση. Με τη βοήθεια ενός έμπειρου τεχνικού, μπορείς να καθορίσεις το σωστό ύψος τοποθέτησης τηλεόρασης στο χώρο.

Αυτό καθορίζεται, ανάλογα με το σημείο όπου κάθεσαι συνήθως, όταν παρακολουθείς τηλεόραση. Είτε είναι ένας καναπές, είτε η αγαπημένη σου πολυθρόνα, η τηλεόραση πρέπει να εγκατασταθεί στο ύψος των ματιών σου, για πραγματικά άνετη παρακολούθηση. Φυσικά, στην περίπτωση της περιστρεφόμενης βάσης με βραχίονα, η θέση εγκατάστασης μπορεί να επιλεγεί με μεγαλύτερη ελευθερία.

#4 Μην επιλέξεις την πιο φθηνή βάση τηλεόρασης

Όπως αναφέραμε παραπάνω, στο εμπόριο μπορείς να βρεις βάσεις στήριξης τηλεόρασης σε τοίχο, από 10€. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλες όλες οι βάσεις, για όλες τις τηλεοράσεις. Αν έχεις ξοδέψει αρκετά χρήματα για να αγοράσεις τη νέα σου τηλεόραση, πρέπει να δείξεις γενναιοδωρία και στην αγορά βάσης. Χρειάζεσαι μια βάση τηλεόρασης από ποιοτικά υλικά κατασκευής και αρκετή αντοχή.

Η βάση πρέπει να κρατήσει την τηλεόραση στον τοίχο για χρόνια, χωρίς κίνδυνο να λυγίσει. Αν δεν ξέρεις ποια είναι η καλύτερη βάση για την τηλεόρασή σου, αναζήτησε τη συμβουλή ενός έμπειρου τεχνικού τηλεοράσεων της πλατφόρμας μας. Θα σου προτείνει την πιο ασφαλή λύση και θα αναλάβει τη σωστή εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης, γλυτώνοντάς σε από περιττό κόπο και άγχος.

#5 Μην τοποθετήσεις μόνος/ -η τη βάση τηλεόρασης

Αν θέλεις να τοποθετήσεις την τηλεόραση πάνω στον τοίχο ή πάνω από τζάκι, χρειάζεται πολλή προσοχή και άρτιες τεχνικές γνώσεις. Πρέπει να βεβαιωθείς για την ικανότητα του τοίχου να αντέξει το βάρος της τηλεόρασης. Επίσης, πρέπει να σταθεροποιήσεις τις βίδες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην “παίζουν”. Η πιο ασφαλής λύση για να χαρείς την τηλεόρασή σου, χωρίς να φοβάσαι αν θα αντέξει στη θέση που τη θέλεις, είναι να εμπιστευτείς έναν έμπειρο επαγγελματία.

Extra tip: Τι αλλάζει στη στήριξη τηλεόρασης σε τζάκι;

Η στήριξη τηλεόρασης σε τζάκι είναι εφικτή, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή παραπάνω. Για να μην προκληθεί κανένα ατύχημα, πρέπει η στήριξη να γίνει σχετικά ψηλά στον τοίχο. Αν επιλέξεις βάση τηλεόρασης με ελαφριά κλίση προς τα κάτω, θα βλέπεις χωρίς πρόβλημα. 

Όμως, τι γίνεται αν ο τοίχος του τζακιού έχει επένδυση με γυψοσανίδα; Δεν χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί οι επαγγελματίες βρίσκουν λύσεις με βάσεις τηλεόρασης για γυψοσανίδα. Θα φροντίσουν να σου βρουν ακριβώς τη βάση που χρειάζεσαι, για απόλυτη ασφάλεια και άνεση.

Ελπίζουμε να έμαθες όσα θέλεις να ξέρεις για τη σωστή εγκατάσταση βάσης τηλεόρασης! Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να επιλέξεις τη σωστή βάση και να την τοποθετήσεις με ασφάλεια, οι τεχνικοί μας είναι εδώ για να αναλάβουν τη διαδικασία. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά, από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου!

Episkevi_TV_Banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα