5 Ερωτήσεις που Θα σε Μάθουν πώς λειτουργεί η Τηλεόραση σου!

Η τηλεόραση είναι αναμφισβήτητα ένα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που έχουν κατακτήσει τη ζωή μας και κατέχουν πολύ σημαντικό ρόλο στη καθημερινότητά μας. Τη χρησιμοποιούμε καθημερινά κι όμως γνωρίζουμε τόσο λίγα γι αυτήν. Αναρωτιέσαι πως λειτουργεί η τηλεόραση σου; Πως φτάνει η εικόνα στα μάτια σου; Τι είναι όλα αυτά τα είδη που ακούς και ποια η διαφορά στη λειτουργία τους; Δεν ξέρεις που να τη τοποθετήσεις και πως να ρυθμίσεις τα κανάλια; Εμείς είμαστε εδώ, για να σου λύσουμε αυτές τις βασικές απορίες.

Πώς λειτουργεί η τηλεόραση; 5 Ερωτήσεις & Απαντήσεις που σε αφορούν!

#1 Πώς λειτουργεί η τηλεόραση;

Η τηλεόραση αρχικά, λαμβάνει το τηλεοπτικό σήμα που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε συγκεκριμένες συχνότητες. Στη συνέχεια μετατρέπει αυτό το σήμα σε εικόνα και ήχο και το προβάλλει μέσω της οθόνης. Η εικόνα, την οποία βλέπεις, στην ουσία δεν είναι κάτι παραπάνω από απλή κατανομή της φωτεινότητας σε διάφορα σημεία της οθόνης. Φυσικά, είναι αναγκαίο, οι αλλαγές αυτές της φωτεινότητας, να γίνονται πολύ γρήγορα, ώστε να αντιλαμβάνεσαι την εικόνα σαν σύνολο και όχι μεμονωμένα.

#2 Τι είναι οι LCD, LED, OLED τηλεοράσεις; Πού διαφέρουν;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη τηλεόρασης, τα οποία μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Τα πιο συνηθισμένα είδη είναι οι LCD και οι LED τηλεοράσεις. Σίγουρα θα αναρωτιέσαι σε τι διαφέρει μια LED τηλεόραση από μια LCD. Γιατί να την επιλέξεις;  Πώς λειτουργεί η τηλεόραση τύπου LED; Τα δύο αυτά είδη μοιάζουν αρκετά καθώς και στα δύο πίσω από το τζάμι υπάρχουν μικροί υγροί κρύσταλλοι. Αυτοί οι κρύσταλλοι άλλοτε αφήνουν το φως να περάσει κι άλλοτε όχι. Η μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο ειδών τηλεόρασης, είναι στο είδος των λαμπτήρων που πέφτει από πίσω.

Στις LCD τηλεοράσεις, το φως προέρχεται από λαμπτήρες φθορισμού. Αντίθετα, στις τηλεοράσεις LED, προέρχεται από λαμπάκια LED μεγάλης φωτεινότητας, τα οποία χαμηλώνουν το φωτισμό ή σβήνουν τελείως. Τα πλεονεκτήματα που έχεις από μία LED τηλεόραση σε σχέση με την LCD, είναι πως στις LED ανάλογα με το χρώμα που πρέπει να δημιουργηθεί σε μια περιοχή, σχηματίζονται μόνοι τους οι κατάλληλοι συνδυασμοί χρωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι να έχεις πιο ζωηρά και φωτεινά χρώματα. Επιπλέον, ο φωτισμός έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δεν εξασθενεί με το πέρασμα του χρόνου.

Μία τρίτη κατηγορία τηλεόρασης είναι η OLED, η οποία χρησιμοποιεί τη μέθοδο της οργανικής εκπομπής φωτός. Η διαφορά των OLED από τις προηγούμενες δύο είναι ότι η τηλεόραση αυτή δε λειτουργεί με ξεχωριστή πηγή φωτός πίσω από το τζάμι. Κάθε pixel της οθόνης φωτίζεται αυτόνομα. Αυτή η καινοτομία της είναι που την κάνει συνήθως ακριβότερη από τα άλλα δύο είδη που προαναφέρθηκαν. Ωστόσο οι τιμές αγοράς και τα κόστη τοποθέτησης και συντήρησης μιας τηλεόρασης επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες.

#3 Τι είναι η Smart τηλεόραση και ποια η λειτουργία της;

Αν ανήκεις κι εσύ στους ανθρώπους που έχουν Smart TV και όλη μέρα αναρωτιούνται πώς λειτουργεί η τηλεόραση αυτή και γιατί την αγόρασαν, ηρέμησε! Η Smart TV είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο μες στο σπίτι, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου. Αυτές οι τηλεοράσεις, ακολουθούν την ίδια διαδικασία που αναφέραμε παραπάνω για να μεταδώσουν την εικόνα, ωστόσο έχουν ένα χαρακτηριστικό που τις κάνει ξεχωριστές. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ότι έχουν ενσωματωμένο ένα μικρό ισοδύναμο υπολογιστή που μπορεί να σου προσφέρει πολλές υπηρεσίες. Μέσω αυτού του υπολογιστή μπορείς να μπαίνεις στο internet, να παίζεις παιχνίδια, να ακούς μουσική, αλλά και το σύστημα Internet Protocol Television (IPTV). Το IPTV είναι ένα εξειδικευμένο πρότυπο Internet βίντεο, μέσω του οποίου μπορείς να παρακολουθείς μικρά βιντεάκια ή ακόμα και συνεχούς ροής live κανάλια, όποτε θελήσεις.

Ένα δεύτερο πλεονέκτημα της Smart TV είναι ότι μπορείς να παραγγείλεις τη ταινία που θες, εύκολα και γρήγορα από το σπίτι σου. Την επιλέγεις, τη κατεβάζεις και τη παρακολουθείς όποια στιγμή θελήσεις. Μπορείς να πατήσεις pause και να τη προχωρήσεις όσο θες εσύ.  Με αυτό το τρόπο, θα αντικαταστήσεις τελείως το DVD player, τον υπολογιστή αλλά και το video club της γειτονιάς που σε κούρασαν τόσα χρόνια. Το τελευταίο πλεονέκτημα των Smart TV είναι ότι μπορείς εύκολα, μέσω internet να συνδέσεις τη τηλεόρασή σου με τον υπολογιστή και το κινητό σου. Έχεις τη συνήθεια να κατεβάζεις μουσική, ηλεκτρονικά βιβλία, video και σειρές στο κινητό; Τώρα που ξέρεις πώς λειτουργεί η τηλεόραση αυτή, καλό είναι να την επιλέξεις.

#4 Πόση απόσταση πρέπει να κρατήσεις από την τηλεόραση;

Το σημείο που θα τοποθετήσεις τη τηλεόραση σου είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσεις να την ευχαριστηθείς. Αρχικά, προσπάθησε να στέκεσαι όσο γίνεται, απέναντι από την τηλεόραση, απέφυγε μεγάλες γωνίες αριστερά και δεξιά, κάτω ή πάνω. Η κακή στάση του σώματος την ώρα που βλέπεις τηλεόραση, σίγουρα θα σε κουράσει σε βάθος χρόνου. Επιπροσθέτως αν συνηθίσεις σε αυτή τη στάση σώματος, θα σου δημιουργήσει προβλήματα στη μέση και τον αυχένα. Τέλος, πρέπει να τηρείς μία συγκεκριμένη απόσταση από τη τηλεόραση, ανάλογα με το μέγεθός της. Για τηλεοράσεις 22″ για παράδειγμα, η κατάλληλη απόσταση, είναι 0.9 εώς 2.5 μέτρα. Όσο πιο μεγάλη είναι η τηλεόρασή σου, τόσο περισσότερη απόσταση πρέπει να κρατάς. Για τηλεοράσεις από 40″ κι άνω, η καλύτερη απόσταση είναι από 1,5 έως 5 μέτρα.

#5 Πώς να ρυθμίσεις τα κανάλια;

Η διαδικασία για να ρυθμίσεις τα κανάλια είναι πολύ απλή. Το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

  1. Πίεσε το κουμπί HOME και στη συνέχεια, επίλεξε Ρυθμίσεις -> Ρύθμιση καναλιού -> Ψηφιακές Ρυθμίσεις -> Ψηφιακός Συντονισμός -> Αυτόματος ψηφιακός συντονισμός.
  2. Ακολούθησε τις οδηγίες στην οθόνη για να συντονίσεις όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά κανάλια και να αποθηκεύσεις τις ρυθμίσεις τους στην τηλεόραση.  

Αν θες να πραγματοποιήσεις αναζήτηση για διαθέσιμα κανάλια μόνο εντός της χώρας, επίλεξε το κανονικό εύρος αυτόματου συντονισμού. Στη περίπτωση όμως που θες να προσθέσεις κανάλια από το εξωτερικό, πρέπει να επιλέξεις το πλήρες εύρος.

Διάβασε επίσης “Οι πιο συχνές βλάβες τηλεόρασης και πώς να τις αντιμετωπίσεις!”

Κάθε τηλεόραση έχει διαφορετικές λειτουργίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες στο εγχειρίδιο που έλαβες μαζί με τη συσκευή, για να μάθεις πώς λειτουργεί η τηλεόραση σου, σωστά ! Οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν αντιμετωπίσεις εδώ θα βρεις τους έμπειρους τεχνικούς για τη τοποθέτηση και επισκευή της τηλεόρασης σου. Πάρε προσφορά γρήγορα και χωρίς άγχος !

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα